Mađarska ukinula priznavanje rodnog identiteta transrodnih osoba, bye bye Istanbulska
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Mađarska ukinula priznavanje rodnog identiteta transrodnih osoba, bye bye Istanbulska
Mađarska ukinula priznavanje rodnog identiteta transrodnih osoba
Početkom svibnja, mađarski parlament je odbio ratificirati Istanbulsku konvenciju, međunarodni dokument o sprečavanju nasilja nad ženama zbog, kako je rečeno, promoviranja "destruktivne rodne ideologije".
Usprkos negodovanju i prosvjedima međunarodne zajednice, Mađarska je u utorak zabranila upis promjene spola u matične urede i ukinula pravno priznavanje rodnog identiteta transrodnih osoba.
Parlament je sa 134 glasa usvojio članak 33 prijedloga zakona koji rod definira kao "biološki spol dobiven rođenjem i utemeljen na primarnim karakteristika spola i kromosoma".
Protiv članka je glasalo 56 zastupnika, s četvero je bilo suzdržano, prenosi Hina.
Od 2004. do sada, u toj članici EU -a je bio moguć upis promjene spola i izdavanje novih osobnih dokumenata.
"Žalosno je i skandalozno da je parlament odlučio usvojiti taj grozan zakon, usprkos zabrinutosti više desetaka udruga civilnog društva i međunarodnih organizacija, među kojima su Vijeće Europe, Europski parlament i razna tijela Ujedinjenih naroda", rekao je Tamas Dombos, član mađarskog LGBT saveza.
"Uptrijebit ćemo sva moguća pravna sredstva kako bismo osporili taj zakon pred mađarskim i međunarodnim sudištima", poručio je Dombos.
Amnesty International (AI) je ocijenio da je odluka Budimpešte u suprotnosti s međunarodnim i nacionalnim obvezama Mađarske koje se odnose na ljudska prava.
Početkom svibnja, mađarski parlament je odbio ratificirati Istanbulsku konvenciju, međunarodni dokument o sprečavanju nasilja nad ženama zbog, kako je rečeno, promoviranja "destruktivne rodne ideologije".
Na mađarskim sveučilištima su već ranije ukinuti rodni studiji.
Dnevnik.ba
Usprkos negodovanju i prosvjedima međunarodne zajednice, Mađarska je u utorak zabranila upis promjene spola u matične urede i ukinula pravno priznavanje rodnog identiteta transrodnih osoba.
Parlament je sa 134 glasa usvojio članak 33 prijedloga zakona koji rod definira kao "biološki spol dobiven rođenjem i utemeljen na primarnim karakteristika spola i kromosoma".
Protiv članka je glasalo 56 zastupnika, s četvero je bilo suzdržano, prenosi Hina.
Od 2004. do sada, u toj članici EU -a je bio moguć upis promjene spola i izdavanje novih osobnih dokumenata.
"Žalosno je i skandalozno da je parlament odlučio usvojiti taj grozan zakon, usprkos zabrinutosti više desetaka udruga civilnog društva i međunarodnih organizacija, među kojima su Vijeće Europe, Europski parlament i razna tijela Ujedinjenih naroda", rekao je Tamas Dombos, član mađarskog LGBT saveza.
"Uptrijebit ćemo sva moguća pravna sredstva kako bismo osporili taj zakon pred mađarskim i međunarodnim sudištima", poručio je Dombos.
Amnesty International (AI) je ocijenio da je odluka Budimpešte u suprotnosti s međunarodnim i nacionalnim obvezama Mađarske koje se odnose na ljudska prava.
Na mađarskim sveučilištima su već ranije ukinuti rodni studiji.
Dnevnik.ba
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Mađarska ukinula priznavanje rodnog identiteta transrodnih osoba, bye bye Istanbulska
bravo za mađare
Re: Mađarska ukinula priznavanje rodnog identiteta transrodnih osoba, bye bye Istanbulska
Samo spol po rođenju i to je to.
Respect.
Respect.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
madjarske seljacine
plenki i hdz zna:)
moderno
moderno
dijagram-
2015-08-09
Prodajem lučke ciple blatare,ali koji se osjećaju kao brancini.
Ponude u PP.
Ponude u PP.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
epikur37 wrote:Samo spol po rođenju i to je to.
Respect.
Jasno
Bijelo nije Crno
Dan nije Noć
2018-04-10
dijagram wrote:madjarske seljacine
moderno
Plenky, uz sve kvalitete, a određene ima... ipak nema snagu karaktera, posebno prema frendovima iz Brisela.
2018-04-10
Hoćeš reći da moji cipli koji se osjećaju kao brancini ne mogu bit brancini???Hektorović wrote:epikur37 wrote:Samo spol po rođenju i to je to.
Respect.
Jasno
Bijelo nije Crno
Dan nije Noć
2014-04-22
Plenki je kurac od ovce.Hektorović wrote:dijagram wrote:madjarske seljacine
moderno
Plenky, uz sve kvalitete, a određene ima... ipak nema snagu karaktera, posebno prema frendovima iz Brisela.
Zoki je kurac od ovce.
Svi ostali su bili kurac od ovce.
dijagram-
2015-08-09
jastreb wrote:Hoćeš reći da moji cipli koji se osjećaju kao brancini ne mogu bit brancini???Hektorović wrote:epikur37 wrote:Samo spol po rođenju i to je to.
Respect.
Jasno
Bijelo nije Crno
Dan nije Noć
ne moreju...ali mogu biti dobri cipli, meni zlatari odlični
2015-08-06
ali lučki blatari...bljuk
2015-08-06
HDZ i Plenki na respiratorima
Hektorović wrote:dijagram wrote:madjarske seljacine
moderno
da, oko nekih stvari je preliberalno, bolje da nije, ali sve skupa to mu nije teška mana u odnosu na ono što drži dobro i napose u odnosu na ono što je alternativa..
Čim se ovo ideološki u europi primi, glede spola, vrlo lako ćemo i mi upratiti zakonski..
2015-08-06
boli ih uvo, bitna je pohvala i tapsanje iz belgije, ili malog od sorosaAssadNaPodmornici wrote:HDZ i Plenki na respiratorima
dijagram-
2015-08-09
Znam,ali uvijek se nađe glupi turist koji će platiti brancine,a jesti ciple.epikur37 wrote:jastreb wrote:Hoćeš reći da moji cipli koji se osjećaju kao brancini ne mogu bit brancini???Hektorović wrote:epikur37 wrote:Samo spol po rođenju i to je to.
Respect.
Jasno
Bijelo nije Crno
Dan nije Noć
Ili pak platiti lignje,a jesti totanje.
2014-04-22
jastreb wrote:Znam,ali uvijek se nađe glupi turist koji će platiti brancine,a jesti ciple.epikur37 wrote:jastreb wrote:Hoćeš reći da moji cipli koji se osjećaju kao brancini ne mogu bit brancini???Hektorović wrote:epikur37 wrote:Samo spol po rođenju i to je to.
Respect.
Jasno
Bijelo nije Crno
Dan nije Noć
Ili pak platiti lignje,a jesti totanje.
A ako im se ukusno priredi i nije neka šteta...aj
2015-08-06
Ja mislim da će Mađraska dobit pedalu iz EU...A onda jao...
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Ja mislim da će Mađraska dobit pedalu iz EU...A onda jao...
ej baš će dobiti pedalu jer je rekla da je muško muško a žensko žensko :D
hebalo nanu
2015-08-06
Ovo je kao šlag na tortu...Bacili su u blato sve vrijednosti na kojima počiva EU...Pedala...Isto kao U.K.epikur37 wrote:red wolf wrote:Ja mislim da će Mađraska dobit pedalu iz EU...A onda jao...
hebalo nanu
red wolf-
2016-02-10
Gledaj. Kad za 200 godina neki kopač zlata pronađe kosti "gospođice" Bibby zvati će policiju.red wolf wrote:Ovo je kao šlag na tortu...Bacili su u blato sve vrijednosti na kojima počiva EU...Pedala...Isto kao U.K.epikur37 wrote:red wolf wrote:Ja mislim da će Mađraska dobit pedalu iz EU...A onda jao...
hebalo nanu
Ovi sa obdukcije utvrditi će da kosti pripadaju muškoj osobi,iako su pronađeni i dokumenti koji glase na ime gospođice Bibby.
Uvidom u evidencije podataka utvrditi će se i to da je gospođica Bibby rođena kao gospodin Gabrijel. A kosti nikako nisu kosti ženske osobe,Vuče!
2014-04-22
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Zbog transrodnih osoba London u UN- traži ukidanje naziva ”trudnice”
» Problemi transrodnih osoba u Hrvatskoj konačno stigli do Markova trga
» Vijeće Europe: Ukrajinske vlasti trebaju pripaziti na ranjivost transrodnih osoba
» evo vam istanbulska jebala vas istanbulska
» Zoka i haiku gluposti: Mađarska može raditi što hoće, ali Mađarska tu nije bitna, Hrvatska ima rješenje
» Problemi transrodnih osoba u Hrvatskoj konačno stigli do Markova trga
» Vijeće Europe: Ukrajinske vlasti trebaju pripaziti na ranjivost transrodnih osoba
» evo vam istanbulska jebala vas istanbulska
» Zoka i haiku gluposti: Mađarska može raditi što hoće, ali Mađarska tu nije bitna, Hrvatska ima rješenje
Page 1 of 6