Ruska invazija na Ukrajinu
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Neće. Prekinija bi on njima i plin al još nisu završili plinovode do Kine. To će im prekinit kasnije. Kina će imat jeftine energente i njena ekonomija će biti konkurentija od evropske. Idemo dalje.AlfaOmega wrote:Indija isto. Rusiji u biti Evropa neće trebati za kupovinu energenata u dogledno vrijeme. A s obzirom da uspostavlja monopol nad prodajom hrane, ekonomija joj srednjoročno više neće ni ovisiti o izvozu energenata (UN je svakako zamislija da se nafta i plin odjebu, a dolazak Bidena na vlast samo je tu stavija točku na i).RayMabus wrote:Malo je pod utjecajem pada berlinskog zida i kad se SSSR raspao zbog slične priče jer je Zapad srušio cijenu nafte a time i ekonomiju SSSR-a a zaboravlja da se u ovih 30 godina Kina digla a do jučer su vozili bicikle a danas su jedni od najvećih kupaca energenata u svijetu.catabbath wrote:Viditi ćemo na jesen. Čini mi se da si se malo predozirao lokalnim propagandom.
Meni se čini da ćemo na jesen svi lagano pušiti u ime demokracije u svim vukojebinana svijeta.
Svi osim Amerike, naravno.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa ako ovi iz Popasne dođu do Bilohorivke s juga, opet ti je kotao. Da, branili bi se jedno vrijeme ka i u Mariupolu što su, ali epilog se ne bi moga izbjeći. Skoro 20.000 ukrajinskih snaga je tu koncentrirano.AssadNaPodmornici wrote:
ne znam koliko je ovo istina ali ovo je dobra vijest. to znači da je evakuacija sjeverno donjecka pri kraju. neće rusi uspjeti "začepiti" neki kotao.. do sada ako su se ukrainci uspjevali povlačiti, jest da nisu rusi napravili niti jedno okruženje čak niti na taktičkom nivou(mariopol je druga priča tu su se ukrainci namjerno žrtvovali jbg)
vjerojatno će tjekom noći uteći ostatak u Ličinjask i onda je to lakše braniti. onda Rusi mogu napredovati samo iz jednog pravca(smjer popasne). ostali pravci su okruženi rijekom koju nije lako preći. ja sam zagovaratelj UKR povlačenja iz Sjevernog Donjecka cijelo vrijeme, drago mi je da me UKR komanda sluša.
Skoro da mi fali ludi ero da čitam njegova taktička razmišljanja o svemu :)
"speak of the devil and it shall appear"
veber wrote:malo ste neobavješteni da je jučer katar potpisao s njemačkom posebni ugovor za isporuku nafte plus kaj će njemačka graditi u pustinji H2 rafineriju.catabbath wrote:Viditi ćemo na jesen. Čini mi se da si se malo predozirao lokalnim propagandom.
Meni se čini da ćemo na jesen svi lagano pušiti u ime demokracije u svim vukojebinana svijeta.
sreća za vas kaj hrvatska ima svoje izvore. nesreća je kaj je zločinačka na vlasti.
S Katarom je problem što ne možemo napraviti plinovod do Katara, jer mora proći kroz Siriju.
A s brodovima, to se ne isplati.
crvenkasti-
2014-04-17
i zaboravih.
kao dobru namjeru njemačka je odmah iskeširala milijardu, a katar se obvezao na fixnu cijenu.
najebat će vukojebine tipa hrvatske koje se oslanjaju na turizam.
i austrijanci skviče. ali tko im jebe mater.
kao dobru namjeru njemačka je odmah iskeširala milijardu, a katar se obvezao na fixnu cijenu.
2014-12-30
To je ta odvratna ruska taktika. Tako su i jadnog Paulusa opkolili kod Staljingrada.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:To je ta odvratna ruska taktika. Tako su i jadnog Paulusa opkolili kod Staljingrada.
2014-04-11
Javi nam kad to proradi.veber wrote:i zaboravih.
2014-04-11
Imam neke goste austrijance, popizdili...
veli struju je plaćao 40 EUR sad plaća 120 mjesečno.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ti si glup stalno ili se tako češljaš?AlfaOmega wrote:Indija isto. Rusiji u biti Evropa neće trebati za kupovinu energenata u dogledno vrijeme. A s obzirom da uspostavlja monopol nad prodajom hrane, ekonomija joj srednjoročno više neće ni ovisiti o izvozu energenata (UN je svakako zamislija da se nafta i plin odjebu, a dolazak Bidena na vlast samo je tu stavija točku na i).RayMabus wrote:Malo je pod utjecajem pada berlinskog zida i kad se SSSR raspao zbog slične priče jer je Zapad srušio cijenu nafte a time i ekonomiju SSSR-a a zaboravlja da se u ovih 30 godina Kina digla a do jučer su vozili bicikle a danas su jedni od najvećih kupaca energenata u svijetu.catabbath wrote:Viditi ćemo na jesen. Čini mi se da si se malo predozirao lokalnim propagandom.
koja jebena hrana?
pa eu hita više hrane nego kaj ju afrika treba.
o čemu vi bulaznite?
vaš ruski međed je u biti stari olinjali ciganski medo bez sape.
država koja ovisi o izvozu sirovina je kolonija. nije država.
unutar tri godine počet će rikavati vitalni dijelovi u rusiji koje su uvozili od kada rusija postoji.
2014-12-30
Reci mu da ga je pozdravija Komšić.epikur37 wrote:Imam neke goste austrijance, popizdili...
Među državama koje su diskutirale u smjeru da je, bez obzira na pregovore neophodno održati izbore bili su Italija, Austrija, Belgija, Nizozemska, Njemačka i Švedska.
https://www.rtl.hr/vijesti/svijet/grlic-radman-tvrdio-je-da-vecina-clanica-podrzava-hrvatska-stajalista-oko-izbora-u-bih-no-cini-se-da-uopce-nije-tako-2b2c7626-c355-11ec-b2d4-42385e526088
2014-04-11
strava i užas.epikur37 wrote:Imam neke goste austrijance, popizdili...
nemrem doći k sebi.
naravno da blagajnici iz lidla na neto plaću to je "ogroman" trošak.
ja u zagrebu za stan plaćam struju soma kuna.
daj bosanac, skoncentriraj se.
2014-12-30
AlfaOmega wrote:Pa ako ovi iz Popasne dođu do Bilohorivke s juga, opet ti je kotao. Da, branili bi se jedno vrijeme ka i u Mariupolu što su, ali epilog se ne bi moga izbjeći. Skoro 20.000 ukrajinskih snaga je tu koncentrirano.AssadNaPodmornici wrote:
ne znam koliko je ovo istina ali ovo je dobra vijest. to znači da je evakuacija sjeverno donjecka pri kraju. neće rusi uspjeti "začepiti" neki kotao.. do sada ako su se ukrainci uspjevali povlačiti, jest da nisu rusi napravili niti jedno okruženje čak niti na taktičkom nivou(mariopol je druga priča tu su se ukrainci namjerno žrtvovali jbg)
vjerojatno će tjekom noći uteći ostatak u Ličinjask i onda je to lakše braniti. onda Rusi mogu napredovati samo iz jednog pravca(smjer popasne). ostali pravci su okruženi rijekom koju nije lako preći. ja sam zagovaratelj UKR povlačenja iz Sjevernog Donjecka cijelo vrijeme, drago mi je da me UKR komanda sluša.
Skoro da mi fali ludi ero da čitam njegova taktička razmišljanja o svemu :)
"speak of the devil and it shall appear"
pa gle jedno je napredovanje iz jednog pravca(smjer popasne) drugo je kada su im nadirali iz par pravaca.. da su rusi bili pametni, i u isto vrijeme forsirali rijeku i izveli napad kod popasne i udar na sjeverno donjeck mogli su postići pravo okruženje..
a ne oni rade jedan po jedan.. pa negdje prođu nakon krvavih borbi, negdje ih ukrainci smlate (prijelaz preko rijeke).. ne znam tko im vodi vojsku, na sreću ukrainaca i nisu toliko pametni.. teški HDZ kadar..
da je ovo WW2 1944 .. crvena armija bi u isto vrijeme.. masovni artiljerijski udar na front i pozadini.. krenuo bi glavni juriš iz popasne koji smo vidjeli... usput bi rusi napravili napad kod sjeverno donjecka pokušali vezati ukraince tamo i vezati im artiljeriju...
a onda u gluho doba noći ili jutra, forsiranje rijeke dok su ukrainci zauzeti popasnom i sjeverno donjeckom.. i onda bi ovdje dole napravili prodor koji su inače napravili, kod sjeverno donjecka naravno ne bi daleko ali nije bitno.. a najvažnije gore s guza bi ukraincima došla 2-3 BTGa.. to bi bio ogroman UKR poraz..
dok Rusija 2022 .. ajmo mi pokušati forsirati rijeku pa ako prođe.. i epic fail...ukrainci im doslovno izbrišu jedan cijeli BTG. pa ćemo malo se mlatiti oko sjeverno donjecka, gdje će mo mi gađati ukraince a onda će ovi nas pronalaziti dronovima i lupati nas artiljerom i protutenkovskim projektilima..
pa aj da vidimo kako idemo preko popasne..i nakon gadnih gubitaka ipak napreduju 10ak km..
cijelo vrijeme tako imaju ogrome gubitke po svemu sudeći ipak veće od ukrainskih , negdje se probiju(uz gadne gubitke po svemu sudeći veće od ukr), ali ne dovoljno brzo(za sada) dovoljno da Ukri izvuku gotovo sve vojnike i većinu tehnike..
povlačenjem kod sjeverno donjecka Ukrainci će moći većinu snaga držati na tom smjeru proboja iz popasne, i opet nije niti ličinjask totalno kružen.. imaju 2-3 ceste ..nevjerujem da ukrainci tu imaju 20 000 vojnika. nema jebene šanse. možda na razini cijelog toga fronta od sjeverno donjecka do izjuma, ali na tom krajnjem istoku.. trećinu od toga što si rekao..
tako su priče bile 20 000 -30 000 u Mariopolu, realna brojka od 7000-9000...
RayMabus wrote:Reci mu da ga je pozdravija Komšić.epikur37 wrote:Imam neke goste austrijance, popizdili...
Među državama koje su diskutirale u smjeru da je, bez obzira na pregovore neophodno održati izbore bili su Italija, Austrija, Belgija, Nizozemska, Njemačka i Švedska.
https://www.rtl.hr/vijesti/svijet/grlic-radman-tvrdio-je-da-vecina-clanica-podrzava-hrvatska-stajalista-oko-izbora-u-bih-no-cini-se-da-uopce-nije-tako-2b2c7626-c355-11ec-b2d4-42385e526088
Oke su momci,
čak mi ej ejdan povratni gost na brodu i dobnio šunku iz vlastite proizviodnje, domaće svinje ima i kovačku radnju
a malo smo i politički, fini pučani, umjereni pučki, konzervativni austrijski svijet...lako se razumiti
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Baš me brige.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Reci mu da ga je pozdravija Komšić.epikur37 wrote:Imam neke goste austrijance, popizdili...
Oke su momci,
čak mi ej ejdan povratni gost na brodu i dobnio šunku iz vlastite proizviodnje, domaće svinje ima i kovačku radnju
a malo smo i politički, fini pučani, umjereni pučki, konzervativni austrijski svijet...lako se razumiti
Ja kad nekoga odlučim eliminirat onda me ne zanimmaju njegova fizička i pshička svojstva jer samo odluku već donio a nisam je donio na temelju ničega ili bez temeljitog analiziranja i konačne odluke.
Neka malo uživaju u drukčijim cijenama i troškovima života.
2014-04-11
ne tipkaj o stvarima o kojima nemaš pojma.RayMabus wrote:Javi nam kad to proradi.veber wrote:i zaboravih.
u kataru će se raditi dvije rafinerije za vodik.
trenutno u njemačkoj je 62 koje rade i sve rade unutar 80% kapaciteta.
infrastruktura za zemni plin je ista i za H2.
što se tiče kine, znam da daimleru nude 10 milijardi eura da ne ugasi pogone u kini.
bmw ima još veće.
a i jedna i druga firma sele proizvodnju unutar teritorija eu, ali prvih 12.
plus hrvatska plus slovenija.
orban je jeo govna da bmw otvori pogon u tamasi gdje je philips bio.
ali kikiriki-otvara se u belgiji.
drži se ti GF i *ca njih pet.
2014-12-30
Pa nisan ti ja ništa rekao osin da nam javiš kad proradi.veber wrote:ne tipkaj o stvarima o kojima nemaš pojma.RayMabus wrote:Javi nam kad to proradi.veber wrote:i zaboravih.
u kataru će se raditi dvije rafinerije za vodik.
trenutno u njemačkoj je 62 koje rade i sve rade unutar 80% kapaciteta.
infrastruktura za zemni plin je ista i za H2.
što se tiče kine, znam da daimleru nude 10 milijardi eura da ne ugasi pogone u kini.
bmw ima još veće.
a i jedna i druga firma sele proizvodnju unutar teritorija eu, ali prvih 12.
plus hrvatska plus slovenija.
orban je jeo govna da bmw otvori pogon u tamasi gdje je philips bio.
ali kikiriki-otvara se u belgiji.
drži se ti GF i *ca njih pet.
2014-04-11
Pisalo je da taj Katar ide u funkciju naj ranije 2024. a do onda ko živ ko mrtav.
A ponata priče zašto se Rusiji udaraju sankcije je da ih se izbaci iz Ukrajine tako. I šta će oni sad čekat tri godine dok tamo nešto u Kataru naprave a to na kraju balade uopće nije bitno jer će ovi u međuvremenu nać nove kupce.catabbath wrote:Pisalo je da taj Katar ide u funkciju naj ranije 2024. a do onda ko živ ko mrtav.
2014-04-11
Njemačka će kupit plin od Katara i onda će Rusija propast i prodavat plin Njemačkoj za pet centi i Njemačka će biti velelsila.
Njemačka bajka.
A stvarnost : dok oni izgrade to s Katarom ovi će izgradit to s Kinom i njima prodavat plin.
Nije ovo 1990 nego 2022 godina
Njemačka bajka.
A stvarnost : dok oni izgrade to s Katarom ovi će izgradit to s Kinom i njima prodavat plin.
Nije ovo 1990 nego 2022 godina
2014-04-11
Jedino šta kod te Njemačke stoji je šta imaju najviše litija u Europi i industriju su već pripremili pa se riješavaju ovisnosti o nafti šta je više moguće a plin će malo iz drugih izvora da nisu ovisni o Rusiji i to je to i sve ok al nema to veze s nekim drugim pričama tipa da će Rusija propast jer ovi više ne kupuju u njih jer se treći svijet razvija i svi žele i naftu i plin.
Opet u konačnici s obzirom da je potrebno sada opet ni tu ne igra jer pune proračun Putinu dok ovi ratuje u Ukrajini.
Otprilike neki osvrt na te priče.
Opet u konačnici s obzirom da je potrebno sada opet ni tu ne igra jer pune proračun Putinu dok ovi ratuje u Ukrajini.
Otprilike neki osvrt na te priče.
2014-04-11
što je pisalo?catabbath wrote:Pisalo je da taj Katar ide u funkciju naj ranije 2024. a do onda ko živ ko mrtav.
kao naš kolega marc koji lupeta bez provjere.
nafta kreće od jučer, dobro za hrvatsku jer će dio ići na JANAF.
2024e kreće proizvodnja H2 iz katara.
brkate pojmove i čitate index.
ovo sranje s rusijom je jako dobro za eu, čak će i mala švicarska profitirati.
vrlo je bitno što se izglasava ukidanje "zelenog" poreza na naftu, 50 centi po litri i kaj će se ukinuti 0,14€ saveznog nameta na zelenu energiju.
isto tako je bitno da se napušta plan štasijeve babetine o zelenoj energiji i 5€ litre goriva do 2025e.
vodik se ionako proizvodi pa uz postojeće kapacitete neće biti problem s prelaskom.
svi gledaju prema njemačkoj i francuskoj, a španjolska i portugal imaju konstantno višak energije iz solarnih panela, samo nitko ne brlja o tome.
hrvatska će najebati, kao i uvijek. jer zločinačkoj je bitniji probitak u vlastiti džep, nego za zajednicu.
zato su zločinačka.
2014-12-30
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu