Ruska invazija na Ukrajinu
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
According to pro-ru telegram: UA forces have gathered up to 32 BTGs in total for a counter offensive. These are divided in to 3 groups, in the areas of Kryvyi Rih, Mykolaiv and Pervomais'kyi. pic.twitter.com/TYGAYkYbRr
— Def Mon (@DefMon3) May 21, 2022
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
inače ovi Tulipani su razarali po Azovstalu, imaju jednu od najjačih penetracijskih moći na svijetu.
Jučer su se Rusi hvalili da su dovukli Tulipan(ili više njih) iz Mariopola i da rokaju po Ukraincima .
Naravno stavili su i slike kako puca.. izgleda da su Ukrainci prepoznali slike(a nije teško, Rubižne nije velik grad) i onda ga doslovno locirali i uništili
još jedna potvrda da se doslovno radi o istom tulipanu sa kojim su asevi Rusi jučer snimili propagadni video
edit: pogledajte exploziju na kraju videa, bolesno.. bio je pun streljiva, vjerojatno uništen u sri akcije..
RayMabus likes this post
Nema tu ništa revolucionarno nit tako šta. Obični minobacač, samo šta je veći kalibar i montirano na gusjenicama. To je cila priča.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
nebi ga sovjeti razvili da nije imao neki smisao i ne bi ga rusi koristili iz istog razloga..
naime azov je tek planirao masovnu predaju kada su im granate probile gornje katove gdje su im bile zalihe hrane i vode i drugih stvari.. vrlo lako moguće da je to tulipan probio .. nagađam sada
ali fora mi je više, što su jučer doslovno rusi snimili snimku kako su ga dovukli iz Mariopola u Rubižne i kako sa njime rokauju po sjeverno donjecku, i evo , već je uništen..
Neće to prokrenit rat u korist Rusije jer nije to takvi sistem a posebno sad kad ima tih dronova okolo.
2014-04-11
Last edited by AlfaOmega on Sat 21 May - 18:46; edited 1 time in total
Samo je jedna granata. Na snimci je jedna eksplozija. On se puni tj ta cijev kad ispali. To su velike granate pa ima neko svoje dizalo za te granate da je stavi u cijev. Nać ću neke slike di se to vidi dobro.AssadNaPodmornici wrote: pogledajte exploziju na kraju videa, bolesno.. bio je pun streljiva, vjerojatno uništen u sri akcije..
2014-04-11
Dobro ako gađaš haubicom tako da pada od gore. Ne možeš baš s ovim Tulipanom to ko po pravcu tj niska putanja nego ga moraš u zrak ispalit tako da padne na glavu vertikalno ta granata.AlfaOmega wrote:Pa i haubica ima balističku putanju. Samo što ona koristi hi explosive specijalno s ciljem uništavanja utvrđene infrastrukture. Minobac je pak primjarno za živu silu. Stvar kod Tulipana je što nije minobacač u klasičnom smislu, već pored puno većeg kalibra od ovih klasičnih (čiji je promjer ugl. od 62mm-82mm-120mm), Tuliban isto ima snažniji eksploziv koji mere penetrirati u bunker pri neg shrapnelima izjebe sve oko sebe.
2014-04-11
Ukrainian forces near Popasna need more artillery and need more anti air capacity. Russians are running a huge amount of air sorties in the Popasna area.
— WarMonitor:flag_ua: (@WarMonitor3) May 21, 2022
https://www.24sata.hr/news/srbija-potpisala-deklaraciju-o-neopravdanoj-agresiji-rusije-837123
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Samo opipavanje, reka bihAlfaOmega wrote:Idemo ponovo, jelAccording to Serhiy Hayday, Head of Luhansk Regional State Administration,. RU forces are starting to "crawl at Bilohorivka" I think this might mean they are going to try to cross the SD river again. https://t.co/yhAAAd77tP pic.twitter.com/FNkeGCz9aU
— Def Mon (@DefMon3) May 20, 2022
#Ukraine: It seems like Russian forces tried to cross the Siversky Donets yet again, and failed after Ukrainian forces’ attacks. Losses include at least 3 PP-2005 pontoon bridges, and some pontoon bridges in the river, in addition to other vehicles. pic.twitter.com/OR2nFx90Rq
— Arslon Xudosi :flag_ua: (@Arslon_Xudosi) May 21, 2022
Kak god, mislim da će morati malo sačekati
samo ovi rusofili zabrijali da nekaj dobivaju.
mariupolj je ukrajinski vukovar.
vezali su na sebe četnike i barbare, dovoljno da krene implementacija naprednijeg zapadnog oružja.
ovi čmarksoni forumski bulazne o ruskoj pobjedi.
sam krmeljić šuti već duže.
stišalo se i prijetnje atomicima.
ni švedska ni finska im nisu više neki problem.
iskopleksirani patuljčić iz krmelja se totalno zajebao.
kao što sam pisao u doba sirijskog rata.
obični FAKE.
a dolaskom jeseni, početkom kiša putleru će se desiti isto kaj i uzoru mu hitleru.
nova oružja će ući u punu uporabu s uvježbanom posadama.
linije opskrba rusa biti će upitne.
sada im industrija ima problema.
unutar pet godina bit će totalni odjeb od ruskih ugljikovodika pa će im se desiti ne 2500usd kako je kepecov mali tedybeer prijetio već 50usd, samo da se proda.
zato europa treba aktivirati odavno napravljen plan od putlerovog uzora.
neue lebensraum und drang nach osten.
ural odrediti kao granicu za barbare, koljače, naciste do kraja stoljeća.
2014-12-30
Kupit će Kina. Neće tebi prodat.veber wrote:
unutar pet godina bit će totalni odjeb od ruskih ugljikovodika pa će im se desiti ne 2500usd kako je kepecov mali tedybeer prijetio već 50usd, samo da se proda.
2014-04-11
Meni se čini da ćemo na jesen svi lagano pušiti u ime demokracije u svim vukojebinana svijeta.
Svi osim Amerike, naravno.
Malo je pod utjecajem pada berlinskog zida i kad se SSSR raspao zbog slične priče jer je Zapad srušio cijenu nafte a time i ekonomiju SSSR-a a zaboravlja da se u ovih 30 godina Kina digla a do jučer su vozili bicikle a danas su jedni od najvećih kupaca energenata u svijetu.catabbath wrote:Viditi ćemo na jesen. Čini mi se da si se malo predozirao lokalnim propagandom.
Meni se čini da ćemo na jesen svi lagano pušiti u ime demokracije u svim vukojebinana svijeta.
2014-04-11
malo ste neobavješteni da je jučer katar potpisao s njemačkom posebni ugovor za isporuku nafte plus kaj će njemačka graditi u pustinji H2 rafineriju.catabbath wrote:Viditi ćemo na jesen. Čini mi se da si se malo predozirao lokalnim propagandom.
sreća za vas kaj hrvatska ima svoje izvore. nesreća je kaj je zločinačka na vlasti.
2014-12-30
ne znam koliko je ovo istina ali ovo je dobra vijest. to znači da je evakuacija sjeverno donjecka pri kraju. neće rusi uspjeti "začepiti" neki kotao.. do sada ako su se ukrainci uspjevali povlačiti, jest da nisu rusi napravili niti jedno okruženje čak niti na taktičkom nivou(mariopol je druga priča tu su se ukrainci namjerno žrtvovali jbg)
vjerojatno će tjekom noći uteći ostatak u Ličinjask i onda je to lakše braniti. onda Rusi mogu napredovati samo iz jednog pravca(smjer popasne). ostali pravci su okruženi rijekom koju nije lako preći. ja sam zagovaratelj UKR povlačenja iz Sjevernog Donjecka cijelo vrijeme, drago mi je da me UKR komanda sluša.
Skoro da mi fali ludi ero da čitam njegova taktička razmišljanja o svemu :)
"speak of the devil and it shall appear"
Indija isto. Rusiji u biti Evropa neće trebati za kupovinu energenata u dogledno vrijeme. A s obzirom da uspostavlja monopol nad prodajom hrane, ekonomija joj srednjoročno više neće ni ovisiti o izvozu energenata (UN je svakako zamislija da se nafta i plin odjebu, a dolazak Bidena na vlast samo je tu stavija točku na i).RayMabus wrote:Malo je pod utjecajem pada berlinskog zida i kad se SSSR raspao zbog slične priče jer je Zapad srušio cijenu nafte a time i ekonomiju SSSR-a a zaboravlja da se u ovih 30 godina Kina digla a do jučer su vozili bicikle a danas su jedni od najvećih kupaca energenata u svijetu.catabbath wrote:Viditi ćemo na jesen. Čini mi se da si se malo predozirao lokalnim propagandom.
Koji su to MB 62 mm?AlfaOmega wrote:Pa i haubica ima balističku putanju. Samo što ona koristi hi explosive specijalno s ciljem uništavanja utvrđene infrastrukture. Minobac je pak primjarno za živu silu. Stvar kod Tulipana je što nije minobacač u klasičnom smislu, već pored puno većeg kalibra od ovih klasičnih (čiji je promjer ugl. od 62mm-82mm-120mm), Tuliban isto ima snažniji eksploziv koji mere penetrirati u bunker pri neg shrapnelima izjebe sve oko sebe.
Neće. Prekinija bi on njima i plin al još nisu završili plinovode do Kine. To će im prekinit kasnije. Kina će imat jeftine energente i njena ekonomija će biti konkurentija od evropske. Idemo dalje.AlfaOmega wrote:Indija isto. Rusiji u biti Evropa neće trebati za kupovinu energenata u dogledno vrijeme. A s obzirom da uspostavlja monopol nad prodajom hrane, ekonomija joj srednjoročno više neće ni ovisiti o izvozu energenata (UN je svakako zamislija da se nafta i plin odjebu, a dolazak Bidena na vlast samo je tu stavija točku na i).RayMabus wrote:Malo je pod utjecajem pada berlinskog zida i kad se SSSR raspao zbog slične priče jer je Zapad srušio cijenu nafte a time i ekonomiju SSSR-a a zaboravlja da se u ovih 30 godina Kina digla a do jučer su vozili bicikle a danas su jedni od najvećih kupaca energenata u svijetu.catabbath wrote:Viditi ćemo na jesen. Čini mi se da si se malo predozirao lokalnim propagandom.
2014-04-11
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
» Ruska invazija na Ukrajinu