ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 33 of 50 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 33 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by AlfaOmega 20/5/2022, 22:59

Eroo wrote:
AlfaOmega wrote:Trude se navijači Ukrajine na twitteru situaciju zapadno od Popasne marginalizirati objavama kako je negdi na istoku nekad u proteklih nekoliko dana ukrajinska vojska osvojila još jedan T-72B3.

Pa evo treba podijeliti:

Upravo se događa...predgrađe Izjuma. Mogao si ovo staviti, ne znam zbog čega nisi? jocolor

Propustija, jbg. Jučer mi je umro najdraži muzički skladatelj, pa si pravim njegov soundtrack. Tribute i te stvari...

AlfaOmega

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Eroo 20/5/2022, 23:07

Alfi...ili ovo. 
Sve što je unutar 50 km se uničtoži bez problema.
GPS koordinate i to M777 i Caesar uništi bez problema.
Sad si možeš misliti zašto se Ukri ne bave onim ruskim repovima "na izvolte".
Doći će i oni kad dođe vrijeme za to.

Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 20/5/2022, 23:09

Sve pet. Još da može promijenit inevitable, bilo bi dobro, ne misliš? :)

2015-09-11

Back to top Go down

Post by T. 20/5/2022, 23:09

Ukrajinska kaže vlada, uz suradnju međunarodnih organizacija, uspješno evakuirala heroje azovstala, u sibir...
Što reći...
Crvena šuma, bayraktari, haubice...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Eroo 20/5/2022, 23:10

PS:
Alfi, šta bi od one ruske kolone kod Kijiva, duge 64 km?
Koliko ih se vratilo u Bjelorusiju? Rekoše 16 km. Po planu. Znaš li ti nešto o tome? :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 20/5/2022, 23:14

AlfaOmega wrote:Sve pet. Još da može promijenit inevitable, bilo bi dobro, ne misliš? :)
Samo iznosim činjenice. Činjenica je da su ih Ukri najurili sa sjevera i polovice istoka.
Činjenivaca je da je ruska kolona duga 64 km bila razbijena u paramparčad,
a rusofli će i dalje pričati da su se "planski" povukli. :^0
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 20/5/2022, 23:15

Eroo wrote:PS:
Koliko ih se vratilo u Bjelorusiju? Rekoše 16 km. Po planu. Znaš li ti nešto o tome? :D
Et vidiš, tu si me owna u fullu. Nemam više samopouzdanja.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Eroo 20/5/2022, 23:24

AlfaOmega wrote:
Eroo wrote:PS:
Et vidiš, tu si me owna u fullu. Nemam više samopouzdanja.

USA predaje Ukrajini sistem PZO Patriot. Jako važna postavka.
Osobno od Israela očekujem da pokloni  Iron Dom.
Ruska invazija na Ukrajinu - Page 33 Screenshot-2853
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 20/5/2022, 23:29

Puno očekuješ onda ero. Neće bit ni jedno ni drugo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 20/5/2022, 23:33

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 33 Screenshot-2854

Ovo je i moje mišljenje. 
Pokrivao bi cijeli Donbas samo sa nekoliko njih.
Možda im dostave u završnoj fazi protjerivanja Rusa sa Z.V.astik.O.m.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 20/5/2022, 23:34

MDMiridije wrote:Puno očekuješ onda ero. Neće bit ni jedno ni drugo.
Patriot je već odobren. Službena informacija.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 20/5/2022, 23:36

Prvo Patriot je baš ono tehnološki toliko napredno oružje da je to maltene kao da si otvoreno ušao u rat. Neće da im daju Tenkove nitko modernije ali će im dati Patriot? Koja je logika u tome? Mogli su im poslati svašta do sada manje sofisticirano od toga. NASAMS,Spyder ne znam ni ja šta sve ne...pa nisu. Ali će preskočiti sve to i poslati Patriot? Za koji btw treba jedno dobrih godinu dana da se uvježba ekipa za rukovanje istim. Drugo....nije kompatibilan ni na koji način sa mrežom pzo-a koji postoji već u Ukraini, dakle sa lanserima srednjeg i kratkog dometa....to je skoro pa neostvarivo dovući. A da nekim čudom sve to i prevaziđu. Jedan Patriot neće baš nikakvu razliku napraviti. Nije to kao u video igrici stisni botun i ide....to je jako jako puno vremena da se grupa ljudi ne jedna nego dvije barem po lanseru uvježbaju ono osnove osnova...a onda tek se prelazi na ozbiljnije nešto. Nema smisla da pošalju nešto s napola uvježbanom posadom koji bi to za 5 dana izgubili. Nema od toga ništa.

Dakle sve je to mašta. Isto kao i Iron Dome. Znaš ti koliko vremena treba za naučiti rukovati s time? Tu nema crash-course to jako dugo vremena oduzima. Zato im i šalju oružje za koje se ljude može brzo naučiti da rukuju s njim. Da su se pripremali za ovo mogli su dvije grupe obučiti da rukuju s Patriotom prije par godina bez dostave sistema pa nisu. Sada je za to kasno. Dakle zaboravi na sve naoružanje za koje treba jako dugo vremena da se ljudi obuče za rad s istim. Switchblade dronove su im poslali vidiš da još ih ne koriste jer nije to baš.....ispali pa lako ćemo. Neke druge stvari da se i ne spominje. Šalju se idiot proof oružja za koja u vrlo kratkom vremenu možeš ljude obučiti da rukuju s njime. Mogu im poslati 350 Paladina....pa šta to vrijedi kad nemaš ljude koji znaju s time rukovati. Po tko zna koji puta tranzicija s istočne opreme na zapadnu i obratno kad se radi o sofisticiranim stvarima traje mjesecima i mjesecima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 20/5/2022, 23:47

Haubice će ti biti dovoljne, neka im pošalju još toliko da ovi mogu s istima po ovima soliti na dva različita dijela fronta to je dovoljno. Ovi idioti nemaju ništa s čim bi to dohvatili, jedino ako su Ukrainci potpuni degenerici pa dođu sa čitavom baterijom unutar 30km....do sada nisu nema razloga misliti niti da će sada.

Osim toga sam top ko top nije ni lako uništiti. To je baš...ono čekić. Sve ovo što njemci najavljuju gepardi itd...to su sve gluposti i priče za malu djecu. Neće te pičke ništa poslati. Amerikanci će slati ono za što ih ovi pitaju....možda im stvarno pošalju protivbrodske rakete...ne znam. Samo svaki sustav kompliciraniji od bazooke treba vremena i truda za ljude naučiti za rukovati s time. Dok se operacije na terenu odvijaju trenutno. Oni jednostavno nemaju vremena za implementaciju modernih borbenih sustava jer nemaju ljude koji znaju rukovati s time. Kratko i jasno. Jedino da im zapad uz opremu pošalje i ljude....to je onda već druga stvar. Samo to pravno onda je otvoreni rat osim ako se ne radi o ne znam....civilima ili dobrovoljcima ili tko zna što. To je opet prekomplicirano.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 20/5/2022, 23:52

MDMiridije wrote: To je opet prekomplicirano.

Ni ja ništa ne razumijem. Ali ja bar šutim.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 20/5/2022, 23:55

Prema proizvođaču, model Top 3.0 ima maksimalnu brzinu od 80 km/h i domet veći od 300 kilometara, što je dovoljno za brze operacije. Cijena takvog motocikla je inače oko 7000 eura.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/neocekivano-tajno-orude-ukrajinaca-pogledajte-cime-se-sluze-kako-bi-se-prisuljali-neprijatelju-15200172

-
:tu
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 20/5/2022, 23:59

MDMiridije wrote:Haubice će ti biti dovoljne, neka im pošalju još toliko da ovi mogu s istima po ovima soliti na dva različita dijela fronta to je dovoljno. Ovi idioti nemaju ništa s čim bi to dohvatili, jedino ako su Ukrainci potpuni degenerici pa dođu sa čitavom baterijom unutar 30km....do sada nisu nema razloga misliti niti da će sada.

Osim toga sam top ko top nije ni lako uništiti. To je baš...ono čekić. Sve ovo što njemci najavljuju gepardi itd...to su sve gluposti i priče za malu djecu. Neće te pičke ništa poslati. Amerikanci će slati ono za što ih ovi pitaju....možda im stvarno pošalju protivbrodske rakete...ne znam. Samo svaki sustav kompliciraniji od bazooke treba vremena i truda za ljude naučiti za rukovati s time. Dok se operacije na terenu odvijaju trenutno. Oni jednostavno nemaju vremena za implementaciju modernih borbenih sustava jer nemaju ljude koji znaju rukovati s time. Kratko i jasno. Jedino da im zapad uz opremu pošalje i ljude....to je onda već druga stvar. Samo to pravno onda je otvoreni rat osim ako se ne radi o ne znam....civilima ili dobrovoljcima ili tko zna što. To je opet prekomplicirano.
Ako se računa na dugotrajni rat onda sve ima smisla, obuka na novim oruđima 1/2 godine, uvođenje u borbene linije postupno a sve to zasladiti do tada razbijanjem ruskih govana sa dalekometnim topništvom i u bliskim borbama otupljujući im udarne klinove i zabadajući svoje gdje su im opskrbni pravci na ruku. Ameri će to financijski izvući, ukrajinci s ljudstvom dok će vjerojatno rusija kleknuti i na ljudstvu i na financijama.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Guest 21/5/2022, 00:06

Za patriot je to 100-120 ljudi po bateriji. To su ljudi koji moraju proći trening za rad na radarima, zapadnoj elektronici, sustavima...i onda to pomnožiti sa 2 jer moraš imati jednostavno duplo ljudi po bateriji. Dalje...sam sustav nije kompatibilan sa sustavima radarskim unutar same Ukraine niti je moguće ga uključiti u tu mrežu. Što znači da bi ovisio o radarima van Ukraine...znači zapadnima, što je bukvalno casus belli. Meni je potpuno nevjerojatno da bi im to poslali...no hajde vidjet ćemo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/5/2022, 00:09

Ne znam šta se podrazumjeva pod dugotrajni rat al ovo svakako neće još godinu dana završit. Rusi su odma na početku zauzeli ipak dosta toga na tom istoku Ukrajine i sad su se tu ukopali a negdje još pokušavaju probiti ukrajinske obrambene linije, tako da kad pogledaš onda ovo će još barem godinu dana bit tamo puškaranje i ratovanje.

Rusija je danas odobrila mobilizaciju starijih od 40 godina te novačenje stranaca u vojsku, dakle fali im ljudstva pa šire ponudu tko se može prijaviti u rusku vojsku.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti 21/5/2022, 00:11

Šandor Winnetou wrote:Ameri će to financijski izvući, ukrajinci s ljudstvom dok će vjerojatno rusija kleknuti i na ljudstvu i na financijama.

Rusi u u Sibir, a Moskva će se prključiti Ukrajini.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 21/5/2022, 00:15

MDMiridije wrote:Za patriot je to 100-120 ljudi po bateriji. To su ljudi koji moraju proći trening za rad na radarima, zapadnoj elektronici, sustavima...i onda to pomnožiti sa 2 jer moraš imati jednostavno duplo ljudi po bateriji. Dalje...sam sustav nije kompatibilan sa sustavima radarskim unutar same Ukraine niti je moguće ga uključiti u tu mrežu. Što znači da bi ovisio o radarima van Ukraine...znači zapadnima, što je bukvalno casus belli. Meni je potpuno nevjerojatno da bi im to poslali...no hajde vidjet ćemo.
To ovisi i o američkim interesima, ne vjerujem da šalju toliko love i opreme a da nisu sigurni da će sve ići u njihovu korist i korist Ukrajine, Držim da će rusija biti vojno poražena u Ukrajini no da će joj se dati nekakav častan izlaz za pregovaračkim stolom čisto da se izbjegne moguća šira eskalacija sukoba. Od tud recimo rusofili crpe optimizam za kraj rata i ostanak krima u rusiji.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/5/2022, 00:19

Američki interes je svakako vojni poraz Rusije u Ukrajini ( ne miješati s vojnim porazom Rusije u Rusiji tj cijele Rusije ), samo je pitanje metode i okolnosti oće li se odlučiti na duži pristup a kako vidim odlučili su se na taj da to bude ipak neka fer borba tj da daju Putinu i generalima tu mogućnost da se igraju bojnog polja na istoku Ukrajine a ne da ide van toga.

Oni će njima jednostavno svremenom uništavat tu tehniku koju su poslali u napad na Ukrajinu i to je to.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 33 of 50 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics