Samo za glupog nichetinja
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 1 of 1
Samo za glupog nichetinja
U milanu sam igrao dugo.
Osvojio sam sve.
Zaista sam sretan sto sam dio povijesti jednog velikog kluba kao sto je AC MILAN.
al onda kad sam i sam pomislio da mi je dosao kraj dobii sam ponudu kojoj se nisam nadao.
Zvali su me ljudi iz Juventusa.
I prihvatio sam.
Od prvog trenutka dosavsi u Juventus setajuci tadasnjim Vinovom shvatio sam da je nekako sve vece raskosnije negoli u Milanellu.
O svemu se puno vise vodilo racuna.
Cak je bilo obavezno da i najvece zvijezde prve kazu Dobro Jutro onoj cistacici negoli ona njih pozdravi.
Cak i u menzi je bilo obavezno da se mi igraci Kuharicama prvi obracamo i oslovljavamo ih sa Signora.
Nisam mogao vjerovati da smo dobijali naredjenje da iza sebe ocistimo stolove i sudje odnesemo na pranje.
Dva puta mjesecno smo mi igraci cak i sluzili zaposlenike kampa.
Sve je bilo uredjeno na najvisem nivou.
Za nas su zaposlenici morali vrijediti jednako kao i mi.
Jer su svi oni dio kluba i mi po nicemu se nismo smjeli isticati.
Tada sam shvatio da sam zaista dosao u najveci klub
Osvojio sam sve.
Zaista sam sretan sto sam dio povijesti jednog velikog kluba kao sto je AC MILAN.
al onda kad sam i sam pomislio da mi je dosao kraj dobii sam ponudu kojoj se nisam nadao.
Zvali su me ljudi iz Juventusa.
I prihvatio sam.
Od prvog trenutka dosavsi u Juventus setajuci tadasnjim Vinovom shvatio sam da je nekako sve vece raskosnije negoli u Milanellu.
O svemu se puno vise vodilo racuna.
Cak je bilo obavezno da i najvece zvijezde prve kazu Dobro Jutro onoj cistacici negoli ona njih pozdravi.
Cak i u menzi je bilo obavezno da se mi igraci Kuharicama prvi obracamo i oslovljavamo ih sa Signora.
Nisam mogao vjerovati da smo dobijali naredjenje da iza sebe ocistimo stolove i sudje odnesemo na pranje.
Dva puta mjesecno smo mi igraci cak i sluzili zaposlenike kampa.
Sve je bilo uredjeno na najvisem nivou.
Za nas su zaposlenici morali vrijediti jednako kao i mi.
Jer su svi oni dio kluba i mi po nicemu se nismo smjeli isticati.
Tada sam shvatio da sam zaista dosao u najveci klub
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Re: Samo za glupog nichetinja
Jednog danakad smo vec osigurali naslov prvaka (JEDAN OD NJIH 38) IZGUBILI smo za nas nebitnu utakmicu.
Ali samo za nas nebitnu ne i za starca zvanog Gianni Agnelli.
Dosao je ka nama u trening kamp nikoga nije pozdravio niti se rukovao sa nama.
Gledao nas je sa blagim prijezirom.
Nakon treninga trener Lippi nas je obavjestio da moramo danas ocistiti cijeli kamp jer je Gianni dao cijelom osoblju slobodan dan i svi smo morali darovati zaposlenike sa 5000 tadasnjih maraka.
I na iducoj veceri u kampu smo ih morali posluzivati.
Tada sam shvatio da u Juventusu nema nebitne utakmice.
ZINEDINE ZIDANE
Ali samo za nas nebitnu ne i za starca zvanog Gianni Agnelli.
Dosao je ka nama u trening kamp nikoga nije pozdravio niti se rukovao sa nama.
Gledao nas je sa blagim prijezirom.
Nakon treninga trener Lippi nas je obavjestio da moramo danas ocistiti cijeli kamp jer je Gianni dao cijelom osoblju slobodan dan i svi smo morali darovati zaposlenike sa 5000 tadasnjih maraka.
I na iducoj veceri u kampu smo ih morali posluzivati.
Tada sam shvatio da u Juventusu nema nebitne utakmice.
ZINEDINE ZIDANE
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
2015-09-13
Uostalom neidem posjecivati proklete shopping centre nego igrati u Juventusu...
Roy Keane
Roy Keane
2015-09-13
Juventus, kako to ljigavo zvuci...
:(
fridrih_niche- Posts : 2293
2021-02-25
fridrih_niche wrote:Juventus, kako to lipo zvuci...
2015-09-13
Jebo te Juventus. Ne znam nikog normalnog da navija za tu skalameriju.
Similar topics
» Za nichetinja
» Za nichetinja i ostale klosare
» Trump vrši reviziju 'glupog dogovora' sa Australijom
» Islamisti izboli glupog Rumunja za Novu godinu u Londonu
» još samo
» Za nichetinja i ostale klosare
» Trump vrši reviziju 'glupog dogovora' sa Australijom
» Islamisti izboli glupog Rumunja za Novu godinu u Londonu
» još samo
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 1 of 1