Nacelnik Kumrovca o Titu:'Ne zelim da nam sa sajkacama dolaze u Kumrovec'
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Nacelnik Kumrovca o Titu:'Ne zelim da nam sa sajkacama dolaze u Kumrovec'
A kad su uopce u Kumrovec dolazili sa sajkacama?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Kojom magijom su preko Dunava prešli na Adu Ciganliju? Stvarno svakakve gluposti možeš da pročitaš na forumu.marcellus wrote:Prvi vojnik koji je stupio na beogradsko tlo bio je Vukovarac Leopold Hirt, poručnik u pričuvi. Za vojnog guvernera Beograda postavljen je slavni hrvatski general Stejpan Sarkotić.
Nakon što su srbijanske izvidnice prenijele vijest o razarajućem djelovanju artiljerije, hrvatski vojnici 104. brigade koja je bila smještena na obali tada hrvatskog Zemuna, prešle su preko Dunava na Adu Ciganliju, te od tamo u Beograd, gdje su zauzele Topčider i zapadni dio grada.
Bilo je partizana koji su na šajkače stavili zvijezdu. Ne znam u čemu je problem?...Da dođu sa četničkim znakovljem na istima, vjerujem da se ne bi dobro proveli u društvu onih koji će biti u Kumrovcu...
red wolf-
2016-02-10
Gledao sam slike tih derneka gerijatrije u Kumrovcu al sajkace nikad nisam vidio
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Lik ocito ne zna o cemu govori.Ringo10 wrote:Gledao sam slike tih derneka gerijatrije u Kumrovcu al sajkace nikad nisam vidio
Mozda misli na titovke.
2014-04-22
ides u kumrovec?..sora tamo vec tjednima kampira da ima bolju pozicijujastreb wrote:Lik ocito ne zna o cemu govori.Ringo10 wrote:Gledao sam slike tih derneka gerijatrije u Kumrovcu al sajkace nikad nisam vidio
Mozda misli na titovke.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Stanojko wrote:I? Nastavi... :)marcellus wrote:Prvi vojnik koji je stupio na beogradsko tlo bio je Vukovarac Leopold Hirt, poručnik u pričuvi. Za vojnog guvernera Beograda postavljen je slavni hrvatski general Stejpan Sarkotić.
Nakon što su srbijanske izvidnice prenijele vijest o razarajućem djelovanju artiljerije, hrvatski vojnici 104. brigade koja je bila smještena na obali tada hrvatskog Zemuna, prešle su preko Dunava na Adu Ciganliju, te od tamo u Beograd, gdje su zauzele Topčider i zapadni dio grada.
Krajem studenoga 1914. godine, austrougarske snage na srbijanskom tlu brojale su ukupno 399.000 ljudi i 127.000 konja. Bila je to gotovo trećina ukupne austrougarske vojne sile, dok je ostatak snaga držao položaje na sjevernom bojištu.
Srbi su u studenome izgubili Valjevo i Obrenovac, čime je austrougarskoj vojsci otvoren put prema Beogradu i unutrašnjosti Srbije. Srpsku vojsku od potpunog poraza spasio je general Živojin Mišić, koji je uspio ponovno uspostaviti zapovjedni lanac i povući vojsku na liniju Kolubara-Suvobor-Ljig.
nastavićemo... gdje smo onda stali :D
marcellus wrote:Prvi vojnik koji je stupio na beogradsko tlo bio je Vukovarac Leopold Hirt, poručnik u pričuvi. Za vojnog guvernera Beograda postavljen je slavni hrvatski general Stejpan Sarkotić.
Ada Ciganlija je na Savi, a ne na Dunavu, glupane.
crvenkasti-
2014-04-17
Također,Sarkotic je bil teski ustasoid.crvenkasti wrote:marcellus wrote:Prvi vojnik koji je stupio na beogradsko tlo bio je Vukovarac Leopold Hirt, poručnik u pričuvi. Za vojnog guvernera Beograda postavljen je slavni hrvatski general Stejpan Sarkotić.
Ada Ciganlija je na Savi, a ne na Dunavu, glupane.
O njemu je u svojim memoarima pisal i Tito.
Jos u doba dok je Joža služio vojsku Sarkotić se isticao u mržnji prama Srbima,pa cak i svojih vojnika ki su bili vjere rascijanske.
2014-04-22
Austrijanci i Nijemci jesu nalupali Srbe u jednom periodu
(Ali Izgubili su rat i Srbi su ipak bili dio pobjednicke koalicije)
Ali bijedno je to da se Hrvati kurce privremenim uspjesima Austrije i Njemacke u tome ratu zato sto su tada Hrvati bili jadno topovsko meso Austrijanaca i Nijemaca
Ali od Hrvata me vise nista ne cudi i ne iznenadjuje
(Ali Izgubili su rat i Srbi su ipak bili dio pobjednicke koalicije)
Ali bijedno je to da se Hrvati kurce privremenim uspjesima Austrije i Njemacke u tome ratu zato sto su tada Hrvati bili jadno topovsko meso Austrijanaca i Nijemaca
Ali od Hrvata me vise nista ne cudi i ne iznenadjuje
2015-09-24
Sarkotic je bio govno kao i svi oni koji su sluzili svojevoljno tudjinskim interesima
A jos su veca govna oni koji slave takve jadove i dice se s njima.
Ali od Hrvata me vise nista ne cudi i ne iznenadjuje.
Sluge bili sluge jesu i sluge ce biti dok je svijeta i vijeka.
A jos su veca govna oni koji slave takve jadove i dice se s njima.
Ali od Hrvata me vise nista ne cudi i ne iznenadjuje.
Sluge bili sluge jesu i sluge ce biti dok je svijeta i vijeka.
2015-09-24
Sad se vidi da smo mi i Nijemci bili u pravu, a ne Rusi i Srbi.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kineskinja kupuje Kumrovec i radi zabavni park posvećen drugu Titu. Jel se sramite rvatine
» ''Dalija Orešković: ''Ne želim popraviti HDZ, želim ga razmontirati''
» Kumrovec 2016.
» Kinezi stigli u Kumrovec
» Kumrovec, najpoznatije selo na svijetu
» ''Dalija Orešković: ''Ne želim popraviti HDZ, želim ga razmontirati''
» Kumrovec 2016.
» Kinezi stigli u Kumrovec
» Kumrovec, najpoznatije selo na svijetu
Page 2 of 2