neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu
Page 12 of 15
Page 12 of 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Re: neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu
Točno .jastreb wrote:U Hrvatskoj to znači dati neograničenu moć CUH-u,a to vodi neminovno u revoluciju.Hektorović wrote:
Hrvatska mora vratiti Katoličke vrijednosti kao osnovu moralnog uređenja društva. Društvo na nečemu moraš izgraditi, ne možeš na liberalnom nihilizmu.
Hrvati su,suprotno uvriježenom mišljenju o "tisućljetnoj vjernosti Katoličkoj Crkvi", ljudi kojima malo fali da pope pošalju k vragu.
Povijest je puna primjera koji to dokazuju;od ubojstva kralja Zvonimira,od Seljačke bune,od sokolskih društava,od NOB-a itd itd.
Hrvati ne vole da im se CUH mješa u sve pore života.
Nije od odavde pa to ne zna.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
sitting_bull-
2015-09-28
veber likes this post
sitting_bull wrote:je, a te će "katoličke vrijednosti" vratiti udbaškim modus operandijem koji će provoditi dečki u crnim haljinama.
daj, molim te, pojasni što to podrazumijeva pojam "katoličke vrijednosti"?
to je nešto kao "demokratski centralizam" ver.2.0?
Prije svega vratiti jake temelje društvu kroz trougao obitelj, crkva, država. Vratiti se dobro poznatom socijalnom nauku crkve kao dominantnoj društvenoj i etičkoj osnovici na kojoj možemo izgraditi bolje društveno uređenje koje će svima donjeti više dobrobiti.
https://providencemag.com/2020/07/catholic-integralism-should-dismissed-adrian-vermeule/
https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/03/common-good-constitutionalism/609037/
Ili ti ako imaš vremena pročitaj.
[url=https://servimg.com/view/20277616/433][/url]
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
2018-04-10
Jelda? I stup za spaljivanje na tuškancu. A ti buš s dečkima iz gay bara gledao..Hektorović wrote:sitting_bull wrote:je, a te će "katoličke vrijednosti" vratiti udbaškim modus operandijem koji će provoditi dečki u crnim haljinama.
Prije svega vratiti jake temelje društvu kroz trougao obitelj, crkva, država. Vratiti se dobro poznatom socijalnom nauku crkve kao dominantnoj društvenoj i etičkoj osnovici na kojoj možemo izgraditi bolje društveno uređenje koje će svima donjeti više dobrobiti.
https://providencemag.com/2020/07/catholic-integralism-should-dismissed-adrian-vermeule/
https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/03/common-good-constitutionalism/609037/
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Zato što je ovo tema o ženi kojoj liječnici ne žele pomoći, a izgovor im je nedorečena zakonska regulativa.sitting_bull wrote:šutnja o kaptolu je u razini šutnje o nasilju u obitelji, pedofiliji, silovanjima i ne znam zašto bi se to tretiralo "pod normalno".Ra wrote:Mislim da to svi znaju i nema potrebe stalno drljati po istom.sitting_bull wrote:kaptol i krist ne idu baš često zajedno.Ra wrote:Pusti ti Kaptol i Krista na miru.sitting_bull wrote:
mržnja?
kad kažem da su kaptol i hdz udruženi u kršenju ljudskih prava i da kaptol pritišće liječnike da se pozivaju na priziv savjesti to je mržnja?
daj si pogledaj snimke propovijedi juraja jezerinca, ili vlade košića kad zgrčenog lica prodaju vjernicima svoju verziju kristova nauka i ljubavi pa mi onda pričaj o mržnji.
nevjerojatno je koliko se uspjelo sa indoktrinacijom i ne talasaj pristupom.
Crkva ima svoju zadaću i svugdje isto propovijeda, to joj je dužnost, ne samo u Hr, svugdje po svijetu i nikog ni na što ne pritišće.
Ima fanatika (kao i u svakoj struci), ali ma što rekli ili propovijedali Hrvatska ima jasne zakone, koji su u ovom primjeru prekršeni.
ima krasnih ljudi u cuh koji slijede kristov nauk.
na žalost, na kaptolu ih je malo.
zaboravili da je krist govorio: caru carevo, bogu božje.
Pogotovo ne na ovakvim temama gdje se stvarno puno toga može reći i bez da se koriste za neke svete ratove protiv neko ili nečeg.
pogotovo na ovakvim temama treba o tome govoriti, jer je javna tajna kako kaptol stoji iza aktivnosti udruga koje pod krinkom vjerskih razloga promiču ograničenja prava i slobode žena.
ako se o tome ne govori, onda se prešutno odobrava, ili zataškava.
Ako želiš raspravljati o Kaptolu, pedofiliji i silovanjima, otvorit ćemo drug temu i imat ćemo o čemu pisati.
Zašto?
Pa ti upravo radiš što i te udruge koje kritiziraš. Na rasprave o tome je li u redu poslati ju u Sloveniju da naprave ono što bi trebali napraviti naši liječnici, koristiš priliku popljuvati Kaptol i politiku Crkve koju ista provodi već 2000 godina. Ma bravo! Upravo si otkrio toplu vodu.
I ova druga tvrdnja ti je šuplja.
To što ne želim raspravljati o Kaptolu tebi je siguran dokaz da se s tom politikom slažem i čak odobravam silovanja.
Jednako tako sam i rusofil Ukrima (božemprosti postali smo Ukri preko noći) jer ne lijepim slike mrtvih Rusa, ne jebem im majku i ne uživam u krvoproliću.
Vjernicima sam heretik i izrod jer između dva života prioritet dajem osobi koja je još zdrava i trebala bi dugo poživjeti, a ne pet minuta nakon rođenja, kako bi netko umirio savjest i prebacio odgovornost na nekog drugog.
Može li se ikad o ičem raspravljati bez da svatko poteže neke svoje prastare okorjele frustracije? Vjerske, lijeve, desne...
Izgleda da ne može.
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
obitelj?Hektorović wrote:sitting_bull wrote:je, a te će "katoličke vrijednosti" vratiti udbaškim modus operandijem koji će provoditi dečki u crnim haljinama.
pa tvoj katolički frend epi gleda ispod oka kako bi kresnuo susjedu.
(ili je to ok u toj mačo katoličkoj kulturi? žena u kući, muž se opija okolo i nekaj kresne)
država?
ova koja zapošljava po geografskom porjeklu, a ne po stručnosti
crkva?
kaj oni pak rade?
daj ne lupetaj.
da ti starci nemaju love tanko bi ti srao. primi se posla i oplodi barem što su ti dali.
kada već nemaš djece usmjeri energiju u nekaj korisno.
2014-12-30
Prvo, katoličke vrijednosti su se odavno srozale. Otprilike od kad ih tumače oni koji ne znaju pišu li se velikim ili malim slovom.Hektorović wrote:veber wrote:ne znam ni tko je roe niti tko je wade.Hektorović wrote:Evo u Americi je Vrhovni Sud pred ukidanjem Roe vs Wade-a.
živim u europi.
znam da je hrvatska okupirana od bosne i da se trebamo opet boriti da ju vratimo.
samo to će biti teško, pogotovo mladima kada dobiju pristojnu plaću, nemaju brigu oko stana, a nisu članovi zločinačke.
https://www.pbs.org/newshour/politics/what-is-roe-v-wade
Hrvatska mora vratiti Katoličke vrijednosti kao osnovu moralnog uređenja društva. Društvo na nečemu moraš izgraditi, ne možeš na liberalnom nihilizmu.
Kao drugo, kad svećenici vrate katoličke vrijednosti u svoj način života onda to mogu očekivati i od onih koji ih hrane.
Kao treće, trenutno društvo nam se oslanja na takve kao što si ti i zato nam i jeste tako kako nam je.
I kao zadnje četvrto, zemlja koja dozvoljava da joj regularne zakone prekraja kler, ne može se zvati demokratskom, jer to nije.
2020-06-01
veber wrote:obitelj?
(ili je to ok u toj mačo katoličkoj kulturi? žena u kući, muž se opija okolo i nekaj kresne)
država?
crkva?
kaj oni pak rade?
daj ne lupetaj.
da ti starci nemaju love tanko bi ti srao. primi se posla i oplodi barem što su ti dali.
Pa dobro veberu, ti si starija generacija. Vi na te stvari gledate drugačije.
Mi malo pokušavamo biti neka vrsta avangarde. Pošto vidimo da ovako ne ide dugoročno. Za 15-tak godina vjerojatno ćemo biti mainstream.
A drugo, nitko nije savršen.
2018-04-10
drugarice, misliš li kako je izbjegavanje rasprave o samoj biti problema deplasirano kad se raspravlja o posljedicama koje je prouzročio problem?Ra wrote:Zato što je ovo tema o ženi kojoj liječnici ne žele pomoći, a izgovor im je nedorečena zakonska regulativa.sitting_bull wrote:šutnja o kaptolu je u razini šutnje o nasilju u obitelji, pedofiliji, silovanjima i ne znam zašto bi se to tretiralo "pod normalno".Ra wrote:Mislim da to svi znaju i nema potrebe stalno drljati po istom.sitting_bull wrote:kaptol i krist ne idu baš često zajedno.Ra wrote:Pusti ti Kaptol i Krista na miru.sitting_bull wrote:
mržnja?
kad kažem da su kaptol i hdz udruženi u kršenju ljudskih prava i da kaptol pritišće liječnike da se pozivaju na priziv savjesti to je mržnja?
daj si pogledaj snimke propovijedi juraja jezerinca, ili vlade košića kad zgrčenog lica prodaju vjernicima svoju verziju kristova nauka i ljubavi pa mi onda pričaj o mržnji.
Crkva ima svoju zadaću i svugdje isto propovijeda, to joj je dužnost, ne samo u Hr, svugdje po svijetu i nikog ni na što ne pritišće.
Ima fanatika (kao i u svakoj struci), ali ma što rekli ili propovijedali Hrvatska ima jasne zakone, koji su u ovom primjeru prekršeni.
Pogotovo ne na ovakvim temama gdje se stvarno puno toga može reći i bez da se koriste za neke svete ratove protiv neko ili nečeg.
pogotovo na ovakvim temama treba o tome govoriti, jer je javna tajna kako kaptol stoji iza aktivnosti udruga koje pod krinkom vjerskih razloga promiču ograničenja prava i slobode žena.
Ako želiš raspravljati o Kaptolu, pedofiliji i silovanjima, otvorit ćemo drug temu i imat ćemo o čemu pisati.
Zašto?
Pa ti upravo radiš što i te udruge koje kritiziraš. Na rasprave o tome je li u redu poslati ju u Sloveniju da naprave ono što bi trebali napraviti naši liječnici, koristiš priliku popljuvati Kaptol i politiku Crkve koju ista provodi već 2000 godina. Ma bravo! Upravo si otkrio toplu vodu.
To što ne želim raspravljati o Kaptolu tebi je siguran dokaz da se s tom politikom slažem i čak odobravam silovanja.
Jednako tako sam i rusofil Ukrima (božemprosti postali smo Ukri preko noći) jer ne lijepim slike mrtvih Rusa, ne jebem im majku i ne uživam u krvoproliću.
Vjernicima sam heretik i izrod jer između dva života prioritet dajem osobi koja je još zdrava i trebala bi dugo poživjeti, a ne pet minuta nakon rođenja, kako bi netko umirio savjest i prebacio odgovornost na nekog drugog.
Može li se ikad o ičem raspravljati bez da svatko poteže neke svoje prastare okorjele frustracije? Vjerske, lijeve, desne...
Izgleda da ne može.
dakle, sve ove priče o prizivu savjesti ne bi bilo da silan pritisak kaptola nije doveo do toga da ravnatelji bolnica i aktualna vlast nisu doveli do toga da 100% liječnika u bolnici sveti duh ima priziv savjesti?
u sloveniji priziv savjesti ima 3% liječnika.
drugo, drugarice: ti si pobrkala crkvu u hrvata i isusov nauk.
kad još jednom pažljivo pročitaš moje upise možda ćeš vidjeti da nigdje niti jednom riječi nisam pljunuo na kristov nauk, ali je točno da sam popljuvao kaptol i njihovu politiku koja u osnovi ima vrlo malo, ili gotovo nikakve veze sa kristovim naukom. deklarativno kaptol jeste za kristov nauk, u praksi to drukčije izgleda.
kaptol je izravno utjecao na politiku pa sada imamo situaciju da se zakon ne poštuje i ne sprovodi jer zadire u područje u kojem dečki s kaptola imaju svoje dogmatske interese.
razvidno je kako te svrbi to što pišem o kaptolu kao čimbeniku koji je generirao ovaj problem pa se sukladno tome i češeš.
jesu li to onda u pitanju neke tvoje frustracije?
sitting_bull-
2015-09-28
sitting_bull wrote:drugarice, misliš li kako je izbjegavanje rasprave o samoj biti problema deplasirano kad se raspravlja o posljedicama koje je prouzročio problem?
dakle, sve ove priče o prizivu savjesti ne bi bilo da silan pritisak kaptola nije doveo do toga da ravnatelji bolnica i aktualna vlast nisu doveli do toga da 100% liječnika u bolnici sveti duh ima priziv savjesti?
kad još jednom pažljivo pročitaš moje upise možda ćeš vidjeti da nigdje niti jednom riječi nisam pljunuo na kristov nauk, ali je točno da sam popljuvao kaptol i njihovu politiku koja u osnovi ima vrlo malo, ili gotovo nikakve veze sa kristovim naukom. deklarativno kaptol jeste za kristov nauk, u praksi to drukčije izgleda.
kaptol je izravno utjecao na politiku pa sada imamo situaciju da se zakon ne poštuje i ne sprovodi jer zadire u područje u kojem dečki s kaptola imaju svoje dogmatske interese.
razvidno je kako te svrbi to što pišem o kaptolu kao čimbeniku koji je generirao ovaj problem pa se sukladno tome i češeš.
Nikakav pritisak kaptola, nego su Slovenci sličniji Česima. Dakle u mainstreamu uglavnom dekristjanizirani. Janša je nešto probao no nije mu išlo pošto im je liberalizam default state.
Crkva je ta koja čuva i prenosi ispravni Kristov nauk. Crkva je osnov kršćanstva.
2018-04-10
pojasni to pod "starija generacija"Hektorović wrote:veber wrote:obitelj?
država?
crkva?
kaj oni pak rade?
daj ne lupetaj.
Pa dobro veberu, ti si starija generacija. Vi na te stvari gledate drugačije.
Mi malo pokušavamo biti neka vrsta avangarde. Pošto vidimo da ovako ne ide dugoročno. Za 15-tak godina vjerojatno ćemo biti mainstream.
A drugo, nitko nije savršen.
to misliš na moj razvratni život?
mlađi bi trebali preuzeti breme starijih, a ne da mi stariji moramo s vašimženskama van jer vi filozofirate na forumima, bulaznite o mainstreamu i pol vas ste pederi.
normalno da nas ženske vaše generacije zovu DILF
2014-12-30
Ništa ja nisam pobrkala.sitting_bull wrote:drugarice, misliš li kako je izbjegavanje rasprave o samoj biti problema deplasirano kad se raspravlja o posljedicama koje je prouzročio problem?Ra wrote:Zato što je ovo tema o ženi kojoj liječnici ne žele pomoći, a izgovor im je nedorečena zakonska regulativa.sitting_bull wrote:šutnja o kaptolu je u razini šutnje o nasilju u obitelji, pedofiliji, silovanjima i ne znam zašto bi se to tretiralo "pod normalno".Ra wrote:Mislim da to svi znaju i nema potrebe stalno drljati po istom.sitting_bull wrote:kaptol i krist ne idu baš često zajedno.Ra wrote:Pusti ti Kaptol i Krista na miru.sitting_bull wrote:
mržnja?
Zašto?
Izgleda da ne može.
Ne, druže, ti nikad nisi pročitao da ja igdje branim Kaptol, ali si daješ za pravo da mi takvo što spočitavaš po pravilima ovog foruma, ako nisi s nama protiv nas si. Nemoj mi te fore, ne da mi se to ni s nekima koji su mi jako dragi.
Kaptol može prditi što ga je volja, ako država funkcionira kako treba onda to trkeljanje Kaptola nema nikakve veze sa postojećim zakonima i njihovim provedbama.
Slovenija je najbolji dokaz za to. Misliš da se tamo kler ne upliće i ne pokušava nametnuti svoje dogme, misliš da je to samo u Hrvatskoj? Varaš se. Živjela sam tamo jednako dugo kao i u Hr i znam o čemu pričam. Ali tamo država funkcionira, zakoni se poštuju i to je ono što Sloveniju razlikuje od Hrvatske.
U ovom slučaju je odgovorno isključivo naše mlitavo pravosuđe kojim upravljaju oni koji se uvlače u dupe Kaptolu jer time dobiju gomilu glasova od onih koji zagovaraju Katoličke vrijednosti.
Uostalom, ovo je otišlo u krivom smjeru.
Ipak se završilo na raspravi na nebitnom.
Laku noć
Last edited by Ra on Sun 8 May - 1:16; edited 1 time in total
2020-06-01
ako je protenstantska. onda da.Hektorović wrote:
Crkva je ta koja čuva i prenosi ispravni Kristov nauk. Crkva je osnov kršćanstva.
pogledmo li njemačku-najveće smeće je bavarska, nema gorih smradova.
malo južnije idu austrijanci. isti kurac. smeće.
onda još južnije, biva sve tužnije.
ali bavarci, stoka Nr1. treba ih potjerat iz njemačke.
2014-12-30
krist je osnovao crkvu s temeljnom namjerom da širi njegov nauk.Hektorović wrote:sitting_bull wrote:drugarice, misliš li kako je izbjegavanje rasprave o samoj biti problema deplasirano kad se raspravlja o posljedicama koje je prouzročio problem?
Nikakav pritisak kaptola, nego su Slovenci sličniji Česima. Dakle u mainstreamu uglavnom dekristjanizirani. Janša je nešto probao no nije mu išlo pošto im je liberalizam default state.
kako to izgleda u hrvatskoj?
mise su na televiziji, vjeronauk je prebačen u škole, a crkva se bavi politikom i biznisom, grabi sve što je ikada bilo upisano kao crkveno i gotovo da je izgubila izravni kontakt s vjernicima i njihovim potrebama i problemima, ali je vrlo bliska i slizana s vrhom vlasti.
dakle, hrvatski osnov kršćanstva je biti na vlasti i imati pristup državnoj kasi.
to krist nije zagovarao.
sitting_bull-
2015-09-28
veber wrote:pojasni to pod "starija generacija"
to misliš na moj razvratni život?
Ma ne, imaju svi razvratne trenutke. Nego ono 70te, 80te i to sve...
2018-04-10
Hektorović wrote:sitting_bull wrote:Crkva je osnov kršćanstva.
A bolnice zdravstva.
Neka crkva rješava duhovne probleme, a bolnice zdravstvene i sve pet.
2020-06-01
Page 12 of 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Similar topics
» Rupel vidi Sloveniju u Visegradskoj skupini ali ne zeli tamo Hrvatsku
» Dačić iskreno: - Kosovu slobodno dajte bezvizni režim. Neka svi odu tamo" :D
» HDZ : Slavonija mora imat manji porez jer tamo su naši a ostatak Hrvatske neka nam puni proračun
» Dodik opet zapjevao: Ustaše neka, neka, duboka vas jama čeka
» Neka raja vidi demonstraciju sile, a i neka se malo Erdoganu digne perje
» Dačić iskreno: - Kosovu slobodno dajte bezvizni režim. Neka svi odu tamo" :D
» HDZ : Slavonija mora imat manji porez jer tamo su naši a ostatak Hrvatske neka nam puni proračun
» Dodik opet zapjevao: Ustaše neka, neka, duboka vas jama čeka
» Neka raja vidi demonstraciju sile, a i neka se malo Erdoganu digne perje
Page 12 of 15