Ruska invazija na Ukrajinu
Page 28 of 50
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ti se uvik ljutiš. Ka onaj štrumf mrgud si
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
Šandor Winnetou wrote:Kako nemaš, pa glava ti je razjebana do ibera, svatko tko podržava luđaka putlera i barbarsku agresiju nije zdrav, to je evidentno.AlfaOmega wrote:Ni ne tvrdim da nisam, pa što onda. Bar nemam problema sa zdravljem.Šandor Winnetou wrote:Gle ja ponavljam da si ti glup i to je svo moje ponavljanje, no to nije spam, to je činjenica jebigaAlfaOmega wrote:Ponavljaš i ti pa što? Jedina je razlika što je ringo smiren. Tebi tlak skače na 180, ljudi se zabrinu.Šandor Winnetou wrote:kod ringa je to nemoguće, ponovlja istu glupost već 2 mjeseca a bome lupeta slično i od početka krize u Ukrajiniomni wrote:Ja nisam za brisanje, nepoznavanje neprijatelja i njegovoga djelovanja je negativno za moguci zaplet/rasplet dogadjaja.
Hoces reci da svi koji napisu svoje misljenje koje tebi ne pase ili kritiziraju ukre, nisu zdravi?
Guest- Guest
Ringo10 wrote:Sojgu: Svo oruzje I municija koja dolazi sa Zapada Ukrajini bit ce unisteno.
Ima toga, ali ima i ovoga...nešto proizvedu sami, nešto dobiju, a nešto i otmu "antifašistima".
Eroo- Posts : 78956
2016-07-22
GLASNOGOVORNIK Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u srijedu da nema šanse da ruski predsjednik Vladimir Putin objavi rat Ukrajini 9. svibnja, na Dan pobjede Rusije.
Na pitanje CNN-a na redovnom konferencijskom pozivu kolike su šanse da Putin objavi rat na Dan pobjede, Peskov je rekao "nikakve" te dodao: "Ovo je glupost."
Peskov je također odbacio izvješća da bi Putin mogao iskoristiti Dan pobjede za najavu mobilizacije u zemlji.
znaci ide mobilizacija i redarstvena akcija od 3 dana bude rat
Na pitanje CNN-a na redovnom konferencijskom pozivu kolike su šanse da Putin objavi rat na Dan pobjede, Peskov je rekao "nikakve" te dodao: "Ovo je glupost."
Peskov je također odbacio izvješća da bi Putin mogao iskoristiti Dan pobjede za najavu mobilizacije u zemlji.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Noor likes this post
Prepoznatljiva je ova ukrajinska taktika onesposabljanja neprijatelja.
Neprijatelju najprije oduzmu gorivo, municiju i osakate im vozni park.
Nakon toga sve ide puno lakše.
Ako neke ruske analize pokazuju da su im gubitci 3.6x veći od ukrajinskih,
ovo je njvjerojatniji razlog tomu.
2016-07-22
Šandor Winnetou likes this post
debotoijusto wrote:GLASNOGOVORNIK Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u srijedu da nema šanse da ruski predsjednik Vladimir Putin objavi rat Ukrajini 9. svibnja, na Dan pobjede Rusije.
To je izravno priznanje da su u dosadašnjem dijelu "specijalne operacije" izgubili rat.
U prvom dijelu su ga totalno izgubili u sjevernom i sjeveroistočnom dijelu Ukrajine,
a to se im sada ponavlja i u preostalom dijelu bojišta.
Iz drona se vidi.
2016-07-22
Sve više i više kvalitetnog pješačkog naoružanja dolazi u Ukrainu.
Evo jedna moja prognoza ukoliko ovo bude trajalo duži period. Ići će se sa zapada na potpunu zamjenu Ukrainskog pješačkog naoružanja sa zapadnim modelima. Čisto radi jednostavnije opskrbe.
Nakon rata 100% a lako moguće da će jedinice kod rotacija s vremenom jednostavno početi dobivati drugo oružje.
Guest- Guest
"Kavica", čujem glas od gospođe mi...ali da je skuvam. Idem,moram, šta ću...
2016-07-22
Šandor Winnetou likes this post
Na tebe se ne mogu ljutiti, ti si mi onako pri srcu, kao netko sa posebnim potrebama jebigaAlfaOmega wrote:Ti se uvik ljutiš. Ka onaj štrumf mrgud si
Btw izgleda da EU uvodi sankcije onome ludonji Kirilu što im crkvu vodi
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:a šta misliš šta rade cijelo vrijeme? od prvog dana pokušavaju uništiti sve što im ovi dostavljaju.Ringo10 wrote:Sojgu: Svo oruzje I municija koja dolazi sa Zapada Ukrajini bit ce unisteno.
vjeroajtno tu i tamo pogode nešto, ali ne moguće je uništitit sve, ne samo da je nemoguće nego vjerojatno pogode vrlo mali postotak. nisu ukrainci i zapad glupi. dostavlja se sve. jer vidimo ukrainska artiljerija još jače uništava ruse nego u prvim danima rata, a sve je više dronova koji nadziru bojište.
zapad bi trebao ukraince opskrbiti point defense sustavima, da im obaraju krstareće rakete koji im gađaju komunikacijske i industrijske centre, jer rusi su većinu toga razrušili, međuim sve jedno ne mogu spriječiti ukraince . jer unatoč tom ruskom raketiranju i svemu, ukrainci imaju sve jedno resursa da brane se na istoku, a istovremeno pokreću kontra napade kod Harkiva gdje su im linije komunikacije kraće , i pomalo pritisakaju i smekšavaju Ruse na području Hersona - Zaporožja.
isto tako i Ruska logistika ne ide glatko, evo svaki dan im Ukrainci spale neko veće skladište oružja i tehnike i goriva, bilo unutar Ukraine ili čak unutar same Ruske federacije, uništavaju im mostove i pruge na teritoriju kojeg su izgubili ili čak unutar same Rusije, te im kako sam stavio samo nekoliko videa od jutros, gađaju im kamione sa streljivom i gorivom.
a opet da naglasim. Ukrainska artiljerije će sa vremenom biti sve preciznija i preciznija radi zapadne pomoći, dok obrnuto Rusi su ispucali većinu "skupog preciznog oružja" a vjerujem da niti onih Tos sustava nemaju neograničenu količinu.. jedno pražnjenje TOSa košta koliko? 100 000$ i više. a Ukrainci im sve više i sve preciznije gađaju artiljeriju.
e da UKR dronovi Barjaktar ponovo uskrsnuli
Rusi trenutno imaju ispod 100.000 ljudi u UA, od toga možda 60.000 borbeno sposobnih, dok Ukrajinici danas imaju oko 200.000 borbeno sposobnih.
Ukrajinci su bolje opremljeni, za generaciju ispred u korištenju dronova, kriptirane komunikacije, imaju de facto čitav pregled u real-timeu.
A stavio sam kako su Amerikanci za prvog zaljevskog rata imali nadmoć nad Irakom veću od 1:2.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Napokon, kad ove barbare smire može se očekivati da će i srbija skroz uvući rogove do nove prilike.MDMiridije wrote:Btw izgleda da EU uvodi sankcije onome ludonji Kirilu što im crkvu vodi
Eroo wrote:
jaka bez secera u 2dcl keramicki potic vesela izgleda odem bacit par upisa prije nego me denacificira kolega @yoda
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:a šta misliš šta rade cijelo vrijeme? od prvog dana pokušavaju uništiti sve što im ovi dostavljaju.Ringo10 wrote:Sojgu: Svo oruzje I municija koja dolazi sa Zapada Ukrajini bit ce unisteno.
vjeroajtno tu i tamo pogode nešto, ali ne moguće je uništitit sve, ne samo da je nemoguće nego vjerojatno pogode vrlo mali postotak. nisu ukrainci i zapad glupi. dostavlja se sve. jer vidimo ukrainska artiljerija još jače uništava ruse nego u prvim danima rata, a sve je više dronova koji nadziru bojište.
zapad bi trebao ukraince opskrbiti point defense sustavima, da im obaraju krstareće rakete koji im gađaju komunikacijske i industrijske centre, jer rusi su većinu toga razrušili, međuim sve jedno ne mogu spriječiti ukraince . jer unatoč tom ruskom raketiranju i svemu, ukrainci imaju sve jedno resursa da brane se na istoku, a istovremeno pokreću kontra napade kod Harkiva gdje su im linije komunikacije kraće , i pomalo pritisakaju i smekšavaju Ruse na području Hersona - Zaporožja.
isto tako i Ruska logistika ne ide glatko, evo svaki dan im Ukrainci spale neko veće skladište oružja i tehnike i goriva, bilo unutar Ukraine ili čak unutar same Ruske federacije, uništavaju im mostove i pruge na teritoriju kojeg su izgubili ili čak unutar same Rusije, te im kako sam stavio samo nekoliko videa od jutros, gađaju im kamione sa streljivom i gorivom.
a opet da naglasim. Ukrainska artiljerije će sa vremenom biti sve preciznija i preciznija radi zapadne pomoći, dok obrnuto Rusi su ispucali većinu "skupog preciznog oružja" a vjerujem da niti onih Tos sustava nemaju neograničenu količinu.. jedno pražnjenje TOSa košta koliko? 100 000$ i više. a Ukrainci im sve više i sve preciznije gađaju artiljeriju.
Rusi trenutno imaju ispod 100.000 ljudi u UA, od toga možda 60.000 borbeno sposobnih, dok Ukrajinici danas imaju oko 200.000 borbeno sposobnih.
Ukrajinci su bolje opremljeni, za generaciju ispred u korištenju dronova, kriptirane komunikacije, imaju de facto čitav pregled u real-timeu.
A stavio sam kako su Amerikanci za prvog zaljevskog rata imali nadmoć nad Irakom veću od 1:2.
Je ali moraš gledati i to da je dio tih Ukrainskih jedinica na Sjeveru jer nikad ne znaš šta se tamo može dogoditi ili što kome može pasti na pamet. Dio je vezan htjeli ne htjeli uz Granicu s Moldavijom i uz samu Odessu. Dobar dio je blokiran oko Hersona....dio je opet prema Sumiju i drugim mjestima gdje trenutno nije dar-mar. Dakle opet imaš na prvoj liniji baš dole gdje je fajt da brojčano su Rusi u prednosti ili barem egal...dok je količina artiljerije i tehnike barem 3 na 1 za barbare.
Guest- Guest
Eroo wrote:
Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:a šta misliš šta rade cijelo vrijeme? od prvog dana pokušavaju uništiti sve što im ovi dostavljaju.Ringo10 wrote:Sojgu: Svo oruzje I municija koja dolazi sa Zapada Ukrajini bit ce unisteno.
jedini što Ruse drži zapravo od togalnog poraza je što su ispalili na Ukrainu koliko? 2000 balističkih i krstarećih raketa, skršili su im većinu industrije, sjebali im (ali ne zaustavili) komunikacju i tu i tamo i tamo pogode skladište goriva i oružja, i opet najvažnije komunikaciju i logistiku što spriječava Ukraince da se baš popune ono jebački.
međutim nije nemoguće.. ruski arsenal nije neograničen(iako je poprilčno velik , barem po količini projektila što su ispalili su zasluženo druga sila na svijetu) .. ali svakako cilj Ukrainaca je da drže Ruse na istoku, a tamo gdje su kraće linije opskrbe Ukraincima ,tipa Herson i Harkiv tu mogu udarati u kontra napade.
Herson je ključ pobjede, neka padne Herson nazad u ruke Ukrainaca, cijelo vlažno maštanje Rusije i ekipe o tome da će to spojiti u neku Rusku regiju će se raspasti..
debotoijusto wrote:Eroo wrote:
jaka bez secera u 2dcl keramicki potic vesela izgleda odem bacit par upisa prije nego me denacificira kolega @yoda
Mene moja gospođa denacificira desetljećima i još nije u tome uspjela...ustrajan sam, ali bogami i ona.
Za "Dok nas vjenčaje ne rastavi" je već prekasno...
2016-07-22
Ukri trebaju pristati na ruske zahtjeve jer to je jedini nacin da pokusaju spasiti UKR u ovim granicama
Ali oni nece to... njima naredjuju Amerika i Engleska
Jebi ga...
Kad Rusi uzmu cijeli Donbas onda ide Odesa i na kraju Harkov
Ali oni nece to... njima naredjuju Amerika i Engleska
Jebi ga...
Kad Rusi uzmu cijeli Donbas onda ide Odesa i na kraju Harkov
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
PS:
Na Wikipedii sam pronašao ovo u svezi s ovim gradom u Rusiji:
Nadam se da se neće obistinit.