Ruska invazija na Ukrajinu
Page 29 of 50
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
to se prebaci na noćni modMDMiridije wrote:RayMabus wrote:Ja bi im baš s guštom posla 12 Kalibara u ovih 12 TE blokova od ove TE na ugljen.
Redukcije, uvozi struju iz Poljske i Slovačke a ona kuja iz Moldavije bi mogla prekrižit da će eventualno iz Ukrajine uvozit struju kad se riješi ruskog plina jer ne bi imali ni ovi a plus bi ove zemlje tamo ( Poljska, Slovačka i Mađarska ) svoje viškove usmjerile na Ukrajinu pa ni na to kuja ne bi mogla računat.
Onda potrošnja dizela jer objekti i kućanstva kupuju agregate a to je na ložu i dizel pa nema ni toga sad za slat na istočni front.
Baš bi ih fino razjeba.
Prošlo 17 sati opet ideološki twist. Neka neka
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
darth_vader likes this post
Ma samo razmišljam naglas. Možda nešto od ovih mojih misli dođe do Putina il nekog od njegovih generala il nekog tko je zadužen za energetiku pa ta ideja dođe do toga do koga treba doć pa da to krene.MDMiridije wrote:RayMabus wrote:Ja bi im baš s guštom posla 12 Kalibara u ovih 12 TE blokova od ove TE na ugljen.
Redukcije, uvozi struju iz Poljske i Slovačke a ona kuja iz Moldavije bi mogla prekrižit da će eventualno iz Ukrajine uvozit struju kad se riješi ruskog plina jer ne bi imali ni ovi a plus bi ove zemlje tamo ( Poljska, Slovačka i Mađarska ) svoje viškove usmjerile na Ukrajinu pa ni na to kuja ne bi mogla računat.
Onda potrošnja dizela jer objekti i kućanstva kupuju agregate a to je na ložu i dizel pa nema ni toga sad za slat na istočni front.
Baš bi ih fino razjeba.
Prošlo 17 sati opet ideološki twist. Neka neka
Dižu mi malo ovi Amerikanci živce.
Pogleč ovo:
Pomoćnica državnog sekretara SAD-a iz Biroa za evropske i euroazijske poslove Karen Donfried boravi u Sarajevu, a danas se sastala sa članovima Predsjedništva BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pomocnica-drzavnog-sekretara-sad-karen-donfried-bih-ima-pravo-na-demokratske-izbore/220427123
PS: Primjeti da u mojim planovima nitko ne bi stradao. Upozoriš ih prije da ćeš gađati to. Ja sam miroljubiv.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
longi trebao bi naći neki posao čisto da rasteretiš psihu,
MDMiridije wrote:Zapravo ne. Zapad plaća i dalje kako je plaćao. Mehanizam ovaj je osmišljen isključivo da bi Rusija sačuvala obraz nakon ishitrenih izjava državnog vrha.
Zapad gubi obraz jer uopće posluje s tim barbarima.
Nije baš isto
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Pa nisam blesav radit za ovaj sistem. Jes ti normalan ? Poludio ?AssadNaPodmornici wrote:longi trebao bi naći neki posao čisto da rasteretiš psihu,
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa nisam blesav radit za ovaj sistem. Jes ti normalan ? Poludio ?AssadNaPodmornici wrote:longi trebao bi naći neki posao čisto da rasteretiš psihu,
Neradom protiv sistema :D
2018-04-10
Ma priča gluposti. Mlad je. Pusti ga. Vjeruje u ideale.Hektorović wrote:RayMabus wrote:Pa nisam blesav radit za ovaj sistem. Jes ti normalan ? Poludio ?AssadNaPodmornici wrote:longi trebao bi naći neki posao čisto da rasteretiš psihu,
Neradom protiv sistema :D
Sad san se fino iskenja jer me ova kava potirala na wc a čeka me kokoš u pečici i naloka se ove kave i sad ne mogu ništa stavit u sebe. A još san se i iskenja maloprije. Lip dan, mačak se izvalija u vrtu ispod masline, sunce grije a on mi upada s poslom i da bi mora radit za nekoga. Nije on baš zdrav mensečini. Nek uvoze one crnce pa nek in oni rintaju za kikiriki. Jedan je život i ne mislin ga provest tako da radim za sistem od jutra do sutra i tako do penzije ili kraja života. Imam pametnijeg posla. Češkam jaja, usmridla su mi se. Greb greb.
Last edited by RayMabus on 27/4/2022, 16:34; edited 1 time in total
2014-04-11
inače ukrainci gube pomalo teritorij na istoku , kako rekoh nisu to oni WW2 blitzkrieg prodori ili Deep Operations od Crvene Armije, ali gube. opet ne znam koliko Rusi imaju resursa za daljne prodore, koliko Ukri imaju resursa da zaustave iduća Ruska osvajanja itd. Ali im prodiru sjevernim frontom , svaki dan po par km dolaze im sve bliže ključnim linijama komunikacije i opskrbe.
možda ne bi bilo loše da Ukrainci naprave invaziju one Ruske SRAO Krajine u Moldaviji, tamo je cca 7000-12 000 Ruskih vojnika , to se da osvojiti.. čisto da istreniraju ovu novu vojsku što je grade i zapadno oružje. Tu je situacja "obrnuta". Ukrainske linije komunikacije i logistike su vrlo kratke, a Rusi bi bili odsječeni.
plus ukrainci su 1/4 populacije, a moldavci 1/3.. zajedno čine preko 50% populacije, evo gledam na wiki. Moldavija bi jedva dočekala da se riješi Ruskih separatista, i priključi se Rumunjskoj. Ukrainci sigurno imaju tamo dosta svojih špijuna, sigurno je Ukrainski SBU neki kurac i napravio tamo.
Ja bih na mjestu Ukrainaca eskalirao sukob dole.. Taman da tih novih 50 000 -100 000 vojnika dobiju praksu.
možda ne bi bilo loše da Ukrainci naprave invaziju one Ruske SRAO Krajine u Moldaviji, tamo je cca 7000-12 000 Ruskih vojnika , to se da osvojiti.. čisto da istreniraju ovu novu vojsku što je grade i zapadno oružje. Tu je situacja "obrnuta". Ukrainske linije komunikacije i logistike su vrlo kratke, a Rusi bi bili odsječeni.
plus ukrainci su 1/4 populacije, a moldavci 1/3.. zajedno čine preko 50% populacije, evo gledam na wiki. Moldavija bi jedva dočekala da se riješi Ruskih separatista, i priključi se Rumunjskoj. Ukrainci sigurno imaju tamo dosta svojih špijuna, sigurno je Ukrainski SBU neki kurac i napravio tamo.
Ja bih na mjestu Ukrainaca eskalirao sukob dole.. Taman da tih novih 50 000 -100 000 vojnika dobiju praksu.
Imaš ti dovoljno municije za to pošto ti je većina oružja SSSR kalibar a tek triba doć ovaj NATO ?AssadNaPodmornici wrote:inače ukrainci gube pomalo teritorij na istoku , kako rekoh nisu to oni WW2 blitzkrieg prodori ili Deep Operations od Crvene Armije, ali gube. opet ne znam koliko Rusi imaju resursa za daljne prodore, koliko Ukri imaju resursa da zaustave iduća Ruska osvajanja itd. Ali im prodiru sjevernim frontom , svaki dan po par km dolaze im sve bliže ključnim linijama komunikacije i opskrbe.
Oće ti falit granata i toga ako se sad i tamo zaletiš ?
Ti bi se zaletio. Ajde radi nešto, nemoj samo visit po forumu. Puni proračun Plenkovicu i Mariću.
"Troje novih je vrlo slično po profilu ljudima koji odlaze", kaže Plenkovi.
Filipović zna nastupati, u punoj je snazi, vrijeme je da pokaže što može, rekao je premijer.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-objavio-imena-novih-ministara/2359711.aspx
I Filipoviću iz Bosne. Kojemu nitko normalan ne bi da dvi nacrtane ovce da čuva jer bi ih do ujutra izgubio al on je HDZ ( podobni a ne sposobni ).
Nek rade kome se radi ako im se radi u privatnika da ove održava na vlasti i da oni lagodno žive i palamude okolo drugima i prodaju pamet. Mene češu jaja jer su mi se usmrdila. Greb greb.
Last edited by RayMabus on 27/4/2022, 16:49; edited 2 times in total
2014-04-11
ameri i NATO su u procesu da im pošalju doslovno 300 000 155mm granata, a i drugog oružja. sa 300 000 155 mm granata možeš preorati cijeli hrvatsku uzduž i poprijeko
ne bi bilo loše da Ukrainci otvore front pomalo..
snime dronovima, plus zapadne obavještajna pomoć, plus lokalni špijuni.. rumunjska tajna služba sigurno bi mogla pomoći. lociraju ključne mete, i testiraju zapadno 155 artiljerijsko oružje... porokaju kasarne i skladišta.
snime dronovima, plus zapadne obavještajna pomoć, plus lokalni špijuni.. rumunjska tajna služba sigurno bi mogla pomoći. lociraju ključne mete, i testiraju zapadno 155 artiljerijsko oružje... porokaju kasarne i skladišta.
debotoijusto wrote:i kazes ti imaju....Gnječ wrote:debotoijusto wrote:Dok je danas ključna energetska vijest u Europi bila Gazpromova odluka da prekine isporuke plina Poljskoj i Bugarskoj, pomalo u zapećku javnog interesa prošla je jednako važna, ako ne i važnija vijest o tome kako bi Njemačka već kroz nekoliko dana mogla biti potpuno neovisna od ruske nafte.
Upravo to je izjavio njemački ministar gospodarstva Robert Habeck, uz napomenu kako je važan faktor u postizanju tog cilja bila podrška Poljske. Ta izjava u stručnim krugovima protumačena je kao signal da će Njemačka podržati embargo na uvoz ruske nafte u Europsku uniju, a koji već dugo vremena predlažu Poljska i baltičke zemlje.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/najjaci-udar-na-rusku-ekonomiju-njemacka-ce-podrzati-embargo-na-uvoz-ruske-nafte-15188821
Njemci imaju tajni plinovod koji je spojen sa Rusijom.
spojilo
Imaju imaju. I podzemnu katedralu s biskupom...pravoslavnim,luteranom i katolikom.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici- Posts : 22214
2018-06-14
A šta će ti tolika granata kad je najveća dužina tog Prdnjestovlja 15 km.AssadNaPodmornici wrote:ameri i NATO su u procesu da im pošalju doslovno 300 000 155mm granata, a i drugog oružja. sa 300 000 155 mm granata možeš preorati cijeli hrvatsku uzduž i poprijeko
To moš s Gvozdikama 122 mm gađat. Ako ima veći domet pogodit ćeš one Moldavce s druge strane Dnjestra pa će ona moldavska kuja lajat da nju gađaš.
2014-04-11
Rusi su napravili blage prodore na tri mjesta. Ali jedno mjesto je interesantno dakle iz Zarinchne su prosli i nisu uopce isli na Lyman koji je koliko toliko utvrdjen. Nego su prosli kroz gusce posumljeno podrucje i izbili na Yampil. Gdje je izbila skoro panika, jer nisu uopce dosli vozilima nego solo pjesastvo...i to bez artiljerijske pripreme. Potpuno iznenadenje. Sad je dole dar-mar...i pitanje je sta ce biti. Presjekli su im prugu i cestu. Mocvarno je podrucje ali mjesto brane solo teritorijalci. Nisam optimist. Ako vrisnu tu u govnima su vecim nego sto vec jesu. Pogotovo prednje jedinice koje onda maltene nemaju zaledje vise.
Guest- Guest
Plenkovic: Ako Aladroviću i Miloševiću ne dokažu krivnju, izmislit ćemo im poziciju
"Svima je žao da ovih troje odlazi, i meni je. Odlazak Aladrovića je korak nazad. Ako on to riješi u mandatu nove vlade, vrata su im otvorena. Isto kao i Milošević. Ako se vrate, izmislit ćemo im nešto. Ne moraju to biti dva nova ministarstva, ali vratit ćemo ih u vladu", rekao je Plenkovic.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-ako-aladrovicu-i-milosevicu-ne-dokazu-krivnju-izmislit-cemo-im-poziciju/2359741.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
Pa za ovo radit ? Pa ovo triba zatuč lopatom.
"Svima je žao da ovih troje odlazi, i meni je. Odlazak Aladrovića je korak nazad. Ako on to riješi u mandatu nove vlade, vrata su im otvorena. Isto kao i Milošević. Ako se vrate, izmislit ćemo im nešto. Ne moraju to biti dva nova ministarstva, ali vratit ćemo ih u vladu", rekao je Plenkovic.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-ako-aladrovicu-i-milosevicu-ne-dokazu-krivnju-izmislit-cemo-im-poziciju/2359741.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
Pa za ovo radit ? Pa ovo triba zatuč lopatom.
2014-04-11
RayMabus wrote:A šta će ti tolika granata kad je najveća dužina tog Prdnjestovlja 15 km.AssadNaPodmornici wrote:ameri i NATO su u procesu da im pošalju doslovno 300 000 155mm granata, a i drugog oružja. sa 300 000 155 mm granata možeš preorati cijeli hrvatsku uzduž i poprijeko
To moš s Gvozdikama 122 mm gađat. Ako ima veći domet pogodit ćeš one Moldavce s druge strane Dnjestra pa će ona moldavska kuja lajat da nju gađaš.
Znas koliko je Gvozdika precizna? Gadjas Poljud pogodis amfiteatar u Saloni...eto toliko otprilike. To jedino ako gadja citava baterija pa ce u jednom od 10 plotuna i pogoditi.
Guest- Guest
još malo oslobađanja i izbjegavanja civilnih objekata
This data from all EU-27 official arms exports registers shows that between 2015 and 2020, at least 10 EU member states have exported a total of €346 million worth of arms to Russia.s. France, Germany, Italy, Austria, Bulgaria, Czech Republic, Croatia, Finland, Slovakia and Spain – to different extents – have sold “military equipment” to Russia. Our investigation shows that the term “military equipment” is broad and can include missiles, bombs, torpedoes, guns and rockets, land vehicles and ships.
https://www.investigate-europe.eu/en/2022/eu-states-exported-weapons-to-russia/
2018-04-10
France, top exporter of arms to Russia
As reported by Disclose, France has sold €152 million worth of military equipment to Russia. A figure confirmed by Investigate Europe’s analysis, and places France far ahead of its neighbours, exporting 44% of European arms to Russia.Our investigation found that since 2015 France has given its authorisation to export military equipment belonging to the category “bombs, rockets, torpedoes, missiles, explosive charges”, weapons directly lethal but also “imaging equipment, aircraft with their components and ‘lighter-than-air vehicles’”.
According to Disclose, French exports also include “thermal imaging cameras for more than 1,000 Russian tanks, as well as navigation systems and infrared detectors for fighter jets and combat helicopters. The Kremlin bought these from Safran and Thales, whose main shareholder is the French state. This equipment can now be found on-board the land vehicles, fighters and helicopters operating on the Ukrainian front.
2018-04-10
Hektorović wrote:This data from all EU-27 official arms exports registers shows that between 2015 and 2020, at least 10 EU member states have exported a total of €346 million worth of arms to Russia.s. France, Germany, Italy, Austria, Bulgaria, Czech Republic, Croatia, Finland, Slovakia and Spain – to different extents – have sold “military equipment” to Russia. Our investigation shows that the term “military equipment” is broad and can include missiles, bombs, torpedoes, guns and rockets, land vehicles and ships.
Mislim da se kod nas radilo one štitove i šljemove kao riot gear. Vidio sam iste takve da su radili...moguće da je to. Moguće da su i municiju kupovali (122mm grad rakete i minobacačke granate).
Guest- Guest
ajde Ringo, pojasni ti ženi, od koga ih se to oslobađa?
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 29 of 50