Ruska invazija na Ukrajinu
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
vuksadinare wrote:tsss...rusi u okupiranom gradu ukrajine podigli spomenik lenjinu...ste culi rusofili koji briju da su rujke nekakvi branitelji krscanstva...
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2357287&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m
ovo su spojili uho ljepilom bolesno za popizdit
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
darth_vader likes this post
glupost , nafte ima jos godinama za uporabu i danasnje cijene ucine isplativo crpiti teze dostupnuRayMabus wrote:A Kina ima svoje nafte još 18 godina po ovim podacima iz 2016 a sad je 2022 dakle ostalo in još 12 godina.
I još oni troše svake godine sve više nafte pa in je ostalo još manje od tih 12 godina.
E moj Amerikanac........lipi moj električni autići pa se vozaj.
Vozaj mi se na kurcu.
LP od GF.
s vecim cijenama i alternativni izvori energije postaju dostupni ili poticu ulaganja u iste
s vremenom se sve nivelira
2014-04-12
Ima ....u Kanadi.debotoijusto wrote:glupost , nafte ima jos godinama za uporabu i danasnje cijene ucine isplativo crpiti teze dostupnuRayMabus wrote:A Kina ima svoje nafte još 18 godina po ovim podacima iz 2016 a sad je 2022 dakle ostalo in još 12 godina.
I još oni troše svake godine sve više nafte pa in je ostalo još manje od tih 12 godina.
E moj Amerikanac........lipi moj električni autići pa se vozaj.
Vozaj mi se na kurcu.
LP od GF.
s vecim cijenama i alternativni izvori energije postaju dostupni ili poticu ulaganja u iste
s vremenom se sve nivelira
Nema u SAD.
BIDENOVA administracija jučer je priopćila da je nastavila planove istraživanja i eksploatacije nafte i plina na zemljištu u vlasništvu savezne vlade, što predstavlja kršenje predizbornog obećanja demokratskog predsjednika.
Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da će otpriike 144 tisuće hektara zemljištva u vlasništvu savezne vlade biti na raspolaganju za bušenje nafte i plina kroz zakup u devet saveznih država.
Tvrtke će pak morati davati saveznoj vladi 18,75 posto prihoda od nafte i plina sa zakupljenog zemljišta, što je porast u odnosu na 12, 5 posto koliko su do sada trebale plaćati.
Po prvi puta u mandatu predsjednika Bidena savezna će vlada ponuditi u zakup zemlju za eksploatiranje nafte i plina, navodi New York Times.
"Način na koji upravljamo našim javnim zemljištem i vodama govori sve o tome što cijenimo kao zemlja", rekla je ministrica unutarnjih poslova Deb Haaland.
Više puta obećao zaustaviti bušenje na saveznoj zemlji
Biden je nekoliko puta u predsjedničkoj kampanji obećao da će zaustaviti aukcije za bušenje nafte na saveznoj zemlji, što su na sudu pokušale osporiti republikanske savezne države.
Na predizbornom skupu u Hudsonu (New Hampshire) u veljači 2020. Biden je poručio okupljenim pristašama kako više neće biti bušenja nafte na državnom zemljištu.
"Točka, točka, točka"
"I usput... Nema više bušenja na zemljištu savezne vlade. Točka, točka, točka", kazao je tada Biden.
Odluka ministarstva unutarnjih poslova posljednji je u nizu poteza Bidenove administracije uvedenih zbog rastućih cijena energenata. Ranije je SAD najavio puštanje u promet nafte iz strateških rezervi kako bi se povećala ponuda na tržištu i smanjila cijena nafte.
Posljednji su potez kritizale skupine za zaštitu okoliša, dok ga je naftna industrija označila kao potez u pravom smjeru, ističući da su potrebne snažnije mjere.
Predsjednica Centra za biološku raznolikost Randi Spivak poručila je da je riječ o "nepromišljenom neuspjehu klimatskog vodstva.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
USA ima stotine busotina koje plombirane cekaju ekspoataciju i novih nalazista za godine cuckanja , budes se nacekao ako mislis dozivit nestanak nafte
2014-04-12
michaellcmacha likes this post
Ja ne pričam o tome da će nafta nestat sutra nego da su neke države pri kraju crpljenja svojih bušotina.debotoijusto wrote:USA ima stotine busotina koje plombirane cekaju ekspoataciju i novih nalazista za godine cuckanja , budes se nacekao ako mislis dozivit nestanak nafte
Očito ne kužiš razliku a ja ti je nisam voljan objašnjavat jer smatram da si debil ako to ne kužiš.
2014-04-11
Da te nafte ima svugdi i da tamo di je bušotina to je neiscrpno i beskonačno, onda bi jedan Japan ima naftu a nema.
Za mene su ljudi koji mi dođu s pričom da se nafta dole stvara sama od sebe i da je to beskonačno ispod DEBILI I NIŠTA VIŠE OD OBIČNIH IDIOTA.
Za mene su ljudi koji mi dođu s pričom da se nafta dole stvara sama od sebe i da je to beskonačno ispod DEBILI I NIŠTA VIŠE OD OBIČNIH IDIOTA.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ja ne pričam o tome da će nafta nestat sutra nego da su neke države pri kraju crpljenja svojih bušotina.debotoijusto wrote:USA ima stotine busotina koje plombirane cekaju ekspoataciju i novih nalazista za godine cuckanja , budes se nacekao ako mislis dozivit nestanak nafte
Očito ne kužiš razliku a ja ti je nisam voljan objašnjavat jer smatram da si debil ako to ne kužiš.
ti govoris o nekim brojkama 12g 15g. 6g. ... nebitno , nafte ima i nije presudna u ovom ratu i nitko rusima nece uzeti zemljana bogatstva stovise kad ukri preuzmu inicijativu danas-sutra za 5g. nebitno USA ih zaustavi i rusija opstane u svojim granicama te nastavi zivjeti od energenata jer nemaju proizvode za globalno trziste ni volje raditi/ulagati u konkurentni razvoj
2014-04-12
Traže odlazak okupatorske ruske vojske iz svoje zemlje.Serbinho-3 wrote:Traze primirje i salju oruzje
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Znači nafta nije presudna u ovome ratu a cijeli vojni stroj mu je financiran naftom ?debotoijusto wrote:RayMabus wrote:Ja ne pričam o tome da će nafta nestat sutra nego da su neke države pri kraju crpljenja svojih bušotina.debotoijusto wrote:USA ima stotine busotina koje plombirane cekaju ekspoataciju i novih nalazista za godine cuckanja , budes se nacekao ako mislis dozivit nestanak nafte
ti govoris o nekim brojkama 12g 15g. 6g. ... nebitno , nafte ima i nije presudna u ovom ratu i nitko rusima nece uzeti zemljana bogatstva stovise kad ukri preuzmu inicijativu danas-sutra za 5g. nebitno USA ih zaustavi i rusija opstane u svojim granicama te nastavi zivjeti od energenata jer nemaju proizvode za globalno trziste ni volje raditi/ulagati u konkurentni razvoj
Izvoz nafte glavni je pokretač suficita ruskog tekućeg računa koji je 2021. dosegao 122 milijarde dolara. Višak je uglavnom posljedica izvoza nafte u ukupnom iznosu od 181 milijardu dolara, a zatim prirodnog plina sa 63 milijarde dolara i ugljena sa 17 milijardi dolara.
Tri puta više zarađuje od nafte nego od plina majmune tupavi.
2014-04-11
debotoijusto wrote:vuksadinare wrote:tsss...rusi u okupiranom gradu ukrajine podigli spomenik lenjinu...ste culi rusofili koji briju da su rujke nekakvi branitelji krscanstva...
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2357287&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m
Frankeštajna su lipše složili...
darth_vader-
2014-04-17
Doduše, opasno mu konkurira spomenik Tuđmanu u Pridrazi...
darth_vader-
2014-04-17
ebenica wrote:jedna zanimljiva priča iz njemačke. antifašistička priča.
Marina Ovsyannikova je ruska tv novinarka koja je na početku rata javno usred programa izrazila svoje neslaganje sa ratom:
to joj je naravno donijelo otkaz ili je dala otkaz nakon toga, svejedno je, ali je postala heroj u očima zapada, heroina, ljudsko lice rusije. kako ne bi ostala bez svoje egzistencije, heroina, njemačka tv postaja welt joj je dala posao. sada ukrajinci koji žive u njemačkoj prosvjeduju ispred sjedišta te postaje jer je ruskinja dobila posao. ruskinja = stoka. njemačka krivo si shvatila svoj zadatak koji ti je povjeren ;)
korona je mila majka za ovo ludilo.
Zgodno.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Da te nafte ima svugdi i da tamo di je bušotina to je neiscrpno i beskonačno, onda bi jedan Japan ima naftu a nema.
japan ima naftu i vec uspjesno obavio pripremnu eksploataciju to sto nemaju potrebe trenutno frakturirati vece kolicine ovisi o politici zemlje , nuklearke dostupnost na trzistu relativno povoljne nafte ekologija alternativni izvori... tko je spomenuo sama - sebe nafta ?
2014-04-12
darth_vader wrote:debotoijusto wrote:vuksadinare wrote:tsss...rusi u okupiranom gradu ukrajine podigli spomenik lenjinu...ste culi rusofili koji briju da su rujke nekakvi branitelji krscanstva...
To je znanstvenik. Victor Frankenstein.
Eto i mog danasnjeg doprinosa u zaustavljanju propagandne masinerije.
Nema na cemu.
Guest- Guest
debotoijusto wrote:RayMabus wrote:Da te nafte ima svugdi i da tamo di je bušotina to je neiscrpno i beskonačno, onda bi jedan Japan ima naftu a nema.
japan ima naftu i vec uspjesno obavio pripremnu eksploataciju to sto nemaju potrebe trenutno frakturirati vece kolicine ovisi o politici zemlje , nuklearke dostupnost na trzistu relativno povoljne nafte ekologija alternativni izvori... tko je spomenuo sama - sebe nafta ?
Amo se ja i ti nešto dogovoriti ?
Nemojmo više vodit razgovore o nafti ja jer nemam ni volje ni živaca za kretene.
2014-04-11
RayMabus wrote:Znači nafta nije presudna u ovome ratu a cijeli vojni stroj mu je financiran naftom ?debotoijusto wrote:RayMabus wrote:Ja ne pričam o tome da će nafta nestat sutra nego da su neke države pri kraju crpljenja svojih bušotina.debotoijusto wrote:USA ima stotine busotina koje plombirane cekaju ekspoataciju i novih nalazista za godine cuckanja , budes se nacekao ako mislis dozivit nestanak nafte
Izvoz nafte glavni je pokretač suficita ruskog tekućeg računa koji je 2021. dosegao 122 milijarde dolara. Višak je uglavnom posljedica izvoza nafte u ukupnom iznosu od 181 milijardu dolara, a zatim prirodnog plina sa 63 milijarde dolara i ugljena sa 17 milijardi dolara.
Tri puta više zarađuje od nafte nego od plina majmune tupavi.
presudna je rusima jer ne znaju/imaju nista drugo
zapadu nije presudna ta nafta kao razlog za rat , citaj s razumijevanjem
2014-04-12
debotoijusto wrote:USA ima stotine busotina koje plombirane cekaju ekspoataciju i novih nalazista za godine cuckanja , budes se nacekao ako mislis dozivit nestanak nafte
a kad je trump govorio da treba SAD proizvodit svoju naftu i kad je povećavao proizvodnju svake godine bio je neprijatelj klime, planete, i krivac za gretine suze
violator wrote:darth_vader wrote:debotoijusto wrote:vuksadinare wrote:tsss...rusi u okupiranom gradu ukrajine podigli spomenik lenjinu...ste culi rusofili koji briju da su rujke nekakvi branitelji krscanstva...
To je znanstvenik. Victor Frankenstein.
Eto i mog danasnjeg doprinosa u zaustavljanju propagandne masinerije.
Nema na cemu.
victor je fiktivni lik romana , nesto kao oni likovi iz biblije... da se pridruzim tvome doprinosu
2014-04-12
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu