ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Maline nema ko da bere

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Maline nema ko da bere - Page 3 Empty Re: Maline nema ko da bere

Post by Serbinho-3 Sat 16 Apr - 20:27

Najveci Truck Stop, 900 kamiona parking, velicina 57

Fudbalskih igralista.

Mozes videti kako u Americi ide prica i kako u Evropi.

Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by veber Sat 16 Apr - 20:48

Serbinho-3 wrote:
veber wrote:kamioni me zanimaju kao i sadnja krumpira.

moj interes su brodovi.

Imas na Floridi brodove za male pare, ne znaju sta ce sa

njima, pa ih stavljaju na metalne nosace, gomila njih u

vazduhu, kao majice na polici, Bayliner, Sea Ray kuwac palac..
to se zove suhi dok.
cijena veza u moru je skupa.
drugo. more je agresivni medij.
treće. organizmi iz mora se zalijepe na trup.

u marini punat na krku je otprilike 1000 brodova. 
što na vezu što na suhom vezu. manji su u regalima 3-4 u visinu.
uz usidrene jahte imaš 300 000 000USD na vezu.
malo sam natipkao.

požar u splitu je odnesao 30 000 000eura na 4 broda.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber Sat 16 Apr - 21:04

Serbinho-3 wrote:Najveci Truck Stop, 900 kamiona parking, velicina 57

Fudbalskih igralista.

Mozes videti kako u Americi ide prica i kako u Evropi.

u eu postoji zakonska odredba o broju parkinga za buseve, kamione i aute na autocestama.
kao i zabrana točenja alkohola od 22-06. na pumpama ne možeš kupiti alkohol u tom vremenu.

možeš pivo.

parking između francuske i španjolske do 2025 ili 2030, nisam ziher mora se ukinuti.

svesti na tih 100 LKW ne 1000 koliko je sada.

pola tih parkinga su leglo prostitucije, droge i šverca.
krađe goriva.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by mentalitet Sun 17 Apr - 5:17

[quote="niels"

Moji neće jesti doma iz vrta, jedu jagode velike ko nekadašnje jabuke.[/quote]

Dokaz da si vise vremena proveo na forumu nego sa svojima,moji nece nishta da jedu ako nije iz moga vrta,a na Floridi imam tri berbe u godiini i sve je organik,nema pesticida.Kud cesh ljepshe ,izadjesh i iz vrta doneseh domace.Chak sam kupio i 10 pilica za probu i vec su skoro po 1,5kg,imam tri kokoshi i jedem domaca jaja.Moj frend Dr, zavrshio medicinu u Zagrebu obozava blitvu,kada sam mu donio prvi puta kuci blitvu dao mi je 10 jaja govoreci ovo je domace.Kuca od 2mil.dolara brod usidren u dvorishtu reko zajebava me ili mu je netko donio.Kaze,dodji da ti pokazem neshto,ispod stepenishta ogroman kavez sa 4 kokoshi,kaze pa nece mi djeca jesti ove americhke hormone.Inache sadim sve Non -Gmo i razmjenjujen sjeme sa sliichnim ljudima ili kupim na ovoj stranici koju chak ni Monsanto nije uspio kupiti.Samo glupi ljudi kupuju u velikim trgovachkim centrima jer znamo da je hrana lijek ali i bolest,sve zavisi shto jedesh.U USA je to posao,prvo te ugoje i sjebu ti organizam pa onda te mrshave i lijeche shto naravno skupo koshta.Zadnji puta kada sam bio u Zg vidio sam toliko deformiranih i pretilih mladih ljudi da sam ostao bez teksta a prije sam amerima znao govoriti da u jednom zagrebachkom (sad ce onaj folksdojcher reci da se pishe zagrepachki) tramvaju ima vishe zgodnih cura nego na cijeloj Floridi.Jebiga.popushili ste sve najgore americhko jer ti je drzava vukojebina koja kroz medije vrshi propagandu da je americhko govno mirishljivije od domace jagode.Ubio vas je Holivud pa danas vishe pijete koka-kolu nego ameri.Uzas.
https://www.trueleafmarket.com/collections/beet-garden-seed?gclid=EAIaIQobChMIrd6qjY2a9wIVsDizAB3sDAj2EAAYASAAEgL9c_D_BwE

2020-07-05

Back to top Go down

Post by vuksadinare Sun 17 Apr - 5:23

mentalitet wrote:[quote="niels"

Moji neće jesti doma iz vrta, jedu jagode velike ko nekadašnje jabuke.

Dokaz da si vise vremena proveo na forumu nego sa svojima,moji nece nishta da jedu ako nije iz moga vrta,a na Floridi imam tri berbe u godiini i sve je organik,nema pesticida.Kud cesh ljepshe ,izadjesh i iz vrta doneseh domace.Chak sam kupio i 10 pilica za probu i vec su skoro po 1,5kg,imam tri kokoshi i jedem domaca jaja.Moj frend Dr, zavrshio medicinu u Zagrebu obozava blitvu,kada sam mu donio prvi puta kuci blitvu dao mi je 10 jaja govoreci ovo je domace.Kuca od 2mil.dolara brod usidren u dvorishtu reko zajebava me ili mu je netko donio.Kaze,dodji da ti pokazem neshto,ispod stepenishta ogroman kavez sa 4 kokoshi,kaze pa nece mi djeca jesti ove americhke hormone.Inache sadim sve Non -Gmo i razmjenjujen sjeme sa sliichnim ljudima ili kupim na ovoj stranici koju chak ni Monsanto nije uspio kupiti.Samo glupi ljudi kupuju u velikim trgovachkim centrima jer znamo da je hrana lijek ali i bolest,sve zavisi shto jedesh.U USA je to posao,prvo te ugoje i sjebu ti organizam pa onda te mrshave i lijeche shto naravno skupo koshta.Zadnji puta kada sam bio u Zg vidio sam toliko deformiranih i pretilih mladih ljudi da sam ostao bez teksta a prije sam amerima znao govoriti da u jednom zagrebachkom (sad ce onaj folksdojcher reci da se pishe zagrepachki) tramvaju ima vishe zgodnih cura nego na cijeloj Floridi.Jebiga.popushili ste sve najgore americhko jer ti je drzava vukojebina koja kroz medije vrshi propagandu da je americhko govno mirishljivije od domace jagode.Ubio vas je Holivud pa danas vishe pijete koka-kolu nego ameri.Uzas.
https://www.trueleafmarket.com/collections/beet-garden-seed?gclid=EAIaIQobChMIrd6qjY2a9wIVsDizAB3sDAj2EAAYASAAEgL9c_D_BwE[/quote]buca ima nitko ne spori...ali da se pije voca cola puno i zderu hambici iz mcdonaldsa i ne bas puno..vise se tamane pive i cevapi..ali debljina ne dolazi samo od hrane..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 Sun 17 Apr - 10:20

Proveri ti Mentalitet tamo sta sme a sta ne sme.

Paprike babure one velike, zelene, zute i crvene su zabranili

da ljudi gaje u dvoristu.

Ne znam razlog, verovatno da ti uvale iz radnje.

Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sun 17 Apr - 11:43

niels wrote:Idu klinci i klinke na Jadran, jako kulturna djeca.

Neće nitko u poljoprivredu Serbinho, nije to do dnevnice. Moji neće jesti doma iz vrta, jedu jagode velike ko nekadašnje jabuke.
evo kod mene na Braču, Dragana iz Smedereva, Maja iz Leskovca, Jovana iz Beograda i još ih je da ne nabrajam poimence sve, iz crne gore, iz makedonije, BiH... ali nisu samo mladi... ove gore spomenute to su žene 36-40 godina, koje ovdje zarade cca 800-900 eura/mjesec uz ne pretežak posao, usput ljetuju 5 mjeseci, poneki tako plate ljetovanje svojoj obitelji, koja dođe krajem lipnja.. i tako... jebo maline...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

niels likes this post

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sun 17 Apr - 12:06

dečki al to sve što vi navodite, tu ima puno posla... treba naći posao gdje ne radiš a da si zaposlen... nešto ovak kao ja što radim...
zgrada 100 ljudi, izdaješ ključeve, naveče pripaziš da padobranci ne ulaze nekontrolirano u zgradu i to je to. plaćen smještaj dvokrevetna soba sa tuš kabinom i toaletom, dva kvalitetna obroka, jedan dan u tjednu slobodan (nedjelja) i 900 eura plaća.

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 17 Apr - 15:15

michaellcmacha wrote:
niels wrote:Idu klinci i klinke na Jadran, jako kulturna djeca.

Neće nitko u poljoprivredu Serbinho, nije to do dnevnice. Moji neće jesti doma iz vrta, jedu jagode velike ko nekadašnje jabuke.
evo kod mene na Braču, Dragana iz Smedereva, Maja iz Leskovca, Jovana iz Beograda i još ih je da ne nabrajam poimence sve, iz crne gore, iz makedonije, BiH... ali nisu samo mladi... ove gore spomenute to su žene 36-40 godina, koje ovdje zarade cca 800-900 eura/mjesec uz ne pretežak posao, usput ljetuju 5 mjeseci, poneki tako plate ljetovanje svojoj obitelji, koja dođe krajem lipnja.. i tako... jebo maline...

U Bosni bi zarađivali 300 eura mjesečno za 10 sati dnevno rada u Bingu ili nešto slično.

I u Californiji po plantažama ne rade niti europljani, niti latinosi sa US državljanstvom, nego ilegalci koji su sretni da imaju stabilan posao i mogu slati lovu obitelji preko granice.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 17 Apr - 15:17

michaellcmacha wrote:dečki al to sve što vi navodite, tu ima puno posla... treba naći posao gdje ne radiš a da si zaposlen... nešto ovak kao ja što radim...
zgrada 100 ljudi, izdaješ ključeve, naveče pripaziš da padobranci ne ulaze nekontrolirano u zgradu i to je to. plaćen smještaj dvokrevetna soba sa tuš kabinom i toaletom, dva kvalitetna obroka, jedan dan u tjednu slobodan (nedjelja) i 900 eura plaća.

Pa to tvoje je kao državna služba, gdje ti u biti plaća sva ostaje jer imaš podmireno klopu, stan i prijevoz.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by niels Sun 17 Apr - 17:09

Činjenica jest da je to organic postalo jako popularno, ljudi troše kao blesavi da to jedu u SAD-u.

Ovdje to nije sazrelo, pa kupuju po trgovačkim centrima čudovišta.

Dokazujem i objašnjavam, ali ne vrijedi. Mladi ljudi ne misle na zdravlje, pretilost i posljedice.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 17 Apr - 17:18

niels wrote:
Dokazujem i objašnjavam, ali ne vrijedi. Mladi ljudi ne misle na zdravlje, pretilost i posljedice.

Premalo je to.
Evo cijeli dan te nema, tek sad, u pet si došao.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 17 Apr - 17:20

niels wrote:Činjenica jest da je to organic postalo jako popularno, ljudi troše kao blesavi da to jedu u SAD-u.

Ne znam koji mladi, ali mladi koje ja znam uglavnom su bolje informirani nego stariji.

Naravno nije na razini kao u USA. 

U USA imaš fantastičan Whole Foods lanac sa navjerojatno kvalitetnom hranom.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by niels Sun 17 Apr - 18:25

Hektorović wrote:
niels wrote:Činjenica jest da je to organic postalo jako popularno, ljudi troše kao blesavi da to jedu u SAD-u.

Ne znam koji mladi, ali mladi koje ja znam uglavnom su bolje informirani nego stariji.

Naravno nije na razini kao u USA. 

Ali dobro, mladima treba zdrava hrana, pa što će meni za ovo par godina što ću poživjeti. :)

Uberem, donesem doma, a oni frkću nosićem.

Možda si u nekoj sekti ili udruzi makrobiotičara (zapravo, na isto mu dođe).
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 17 Apr - 18:43

niels wrote:
Hektorović wrote:Naravno nije na razini kao u USA. 

Ali dobro, mladima treba zdrava hrana, pa što će meni za ovo par godina što ću poživjeti. :)

Uberem, donesem doma, a oni frkću nosićem.

Možda si u nekoj sekti ili udruzi makrobiotičara (zapravo, na isto mu dođe).

Ovisi to dosta o obrazovanju. Mladi visokoobrazovani sve više paze na sebe i svoje zdravlje.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sun 17 Apr - 21:26

Hektorović wrote:
michaellcmacha wrote:dečki al to sve što vi navodite, tu ima puno posla... treba naći posao gdje ne radiš a da si zaposlen... nešto ovak kao ja što radim...

Pa to tvoje je kao državna služba, gdje ti u biti plaća sva ostaje jer imaš podmireno klopu, stan i prijevoz.
privatnik, u stvari je i bolje od državne službe, ovdje je bilo dovoljno pokazati da znaš znanje i nitko s tobom više nema ništa, samo ga interesira krajnji rezultat, a u mom slučaju je to da nema ekscesa, da se ne uništava inventar, da radna snaga ima mir za vrijeme odmora i da taj smještaj svakom pojedinom radniku pruža maksimalno mogući komfor... znači da sve bude čisto i uredno, da im ništa ne nedostaje, da imaju, tv, pristup internetu...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by veber Sun 17 Apr - 22:58

to sa zdravom prehranom i zdravim namirnicama je takav jebeni FAKE i prevara za popizditi.

čovjek zadnjih 5000 godina direktno utječe na vrste i sorte.

danas nema "originalnih" jabuka, krušaka, šljiva i sl.

salata je bila drač, kao i zelje, kelj i sl.
krumpir je u originalu mali gomolj veličine kamenčića iz rijeke.
kukuruz koji je došao u početku bio je promjera tri centimetra i dužine 8, hranjive vrijednosti nikaj. žitarice su egipćani od trave pretvorili u glavno jelo slijedećih 25-30 stoljeća.

ne postoje više divlja goveda, koze, ovce, kokoši. sve smo prilagodili sebi.

kako izgleda jebeni puran u američkim stepama, a kako izgleda pazinski?

sve je to bulažnjenje i mazanje očiju i dizanje love na pizdarijama.

najotrovnije je tretiranje protiv truleži u cijeloj toj priči.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by niels Sun 17 Apr - 23:32

veber wrote:to sa zdravom prehranom i zdravim namirnicama je takav jebeni FAKE i prevara za popizditi.

kukuruz koji je došao u početku bio je promjera tri centimetra i dužine 8, hranjive vrijednosti nikaj. žitarice su egipćani od trave pretvorili u glavno jelo slijedećih 25-30 stoljeća.

Svako križanje sorti i miješanje u genom ima svoje posljedice. Pogledaj samo eksploziju pretilosti i onkoloških bolesti.

Vrijedi i za životinje, čovjek je neke sorte pripitomio, a neke drži čitav njihov život na farmama u kasliću. Nitko živ me ne može uvjeriti da je to normalno ili zdravo, kao i hranjenje goveda koštanom srži njihovih roditelja, samljevene u brašno.

Ali moguće je da to i nije takvo zlo, iako se Monsanto bizarno ponaša.

Špricanje i tretiranje kultura kemikalijama je apsolutno najgora.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Hektorović Mon 18 Apr - 0:24

michaellcmacha wrote:
Hektorović wrote:

privatnik, u stvari je i bolje od državne službe, ovdje je bilo dovoljno pokazati da znaš znanje i nitko s tobom više nema ništa, samo ga interesira krajnji rezultat, a u mom slučaju je to da nema ekscesa, da se ne uništava inventar, da radna snaga ima mir za vrijeme odmora i da taj smještaj svakom pojedinom radniku pruža maksimalno mogući komfor... znači da sve bude čisto i uredno, da im ništa ne nedostaje, da imaju, tv, pristup internetu...

Istina, u državnoj službi uglavnom imaš dramu i interno ratovanje, podmetanje,...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by veber Mon 18 Apr - 8:45

niels wrote:
veber wrote:to sa zdravom prehranom i zdravim namirnicama je takav jebeni FAKE i prevara za popizditi.

Svako križanje sorti i miješanje u genom ima svoje posljedice. Pogledaj samo eksploziju pretilosti i onkoloških bolesti.

Vrijedi i za životinje, čovjek je neke sorte pripitomio, a neke drži čitav njihov život na farmama u kasliću. Nitko živ me ne može uvjeriti da je to normalno ili zdravo, kao i hranjenje goveda koštanom srži njihovih roditelja, samljevene u brašno.

Ali moguće je da to i nije takvo zlo, iako se Monsanto bizarno ponaša.

Špricanje i tretiranje kultura kemikalijama je apsolutno najgora.
deda nema veze debljina s križanjem sorti ili genetskim inžinjeringom. čovječanstvo se time bavi milenijima.
(moj stari je prije 30g nacijepio trešnju na nešto-nemam pojma na što-da bi kasnije nacijepio još tri vrste trešanja na isto deblo. sada imamo trešnje početkom svibnja pa do sredine srpnja. a svi vole velike, ukusne trešnje, a ne sitne koštunjavce)

porast onkoloških bolesti leži u tome da su otkrivene nove tehnike za otkrivanje raka kao i to da zapad živi sve duže. prije 50g mom starom ne bi u 80oj otkrili rak jer bi vjerovatno umro sa 70 od loše i slabe prehrane i kilave medicinske usluge.

pogledaj snimke iz aušvica, nemreš naći niti jednog houdeka.

čovjek je po svom sklopu nomad, skupljač i lovac.
zaboravili smo hodati jer za sve koristimo auto.

zapadni svijet ima višak slobodnog vremena kojeg koristi na krivi način.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by niels Mon 18 Apr - 16:37

Pretilost ima više uzroka, nije sporno. Jedna od njih je i činjenica da se hranimo nezdravo na toliko načina.

Ja sam uvijek imao dobar, pošten doručak, ručak srednje veličine i skromnu večeru. U pravilu ne jedem nakon 20:00.

Danas ne jedem ni toliko, posebno ne za ručak.

Ali moji navale jesti u 21-22, i to meso i alkohol, katastrofa, a doručak kava i kroasan.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics