Ruska invazija na Ukrajinu
Page 45 of 50
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Otprilike kako sam i predvidjao.AssadNaPodmornici wrote:Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:gomila uništene tehnike negdje koja je ostala pri ruskom "dobrovoljnom povlačenju".
naravno neki poput ebenice su fantazirali da uopće nije bilo borbi kod kijeva, iako sam ja stavio desetke videa gdje ih ukrainci rokaju artiljeriom po šumama, dok dronovi sa termalnom(noćnom) kamerom korigiraju napad
da rusi nisu utekli kod kijeva, kroz par tjedana vjerojatno bi bili totalno uništeni i time bi rat praktički bio gotov. a i ovako su toliko sjebani da i nisu za daljne ratovanje bez gadne popune.. međutim ima naznaka da ih putin ubacuje na silu u donbasu,
U Ukrajini je ostalo samo oko 50-60 BTG-ova, dakle oko 50.000-60.000 vojnika.
Sve ostalo se regenerira
pokušavaju neke proboje po donbasu ništa.. na par mjesta dobili batina, sve se svelo na lokalne čarke..
po onim srpskim forumima, prvo bili šokirani i depresivni radi povlačenja, a onda su kao ebenica rekli "genijalan plan sada će udariti u donbas, pa će kao crvena armija u roku dva dana napraviti prodor od 150km zračne linije i zatvoriti ukraince". kako da ne. pomakli se u tjedan dana par km najviše uz gadne gubitke ionako malog broja ljudi i sve manjeg broja tehnike..
Nije da ih "struka" ne baca i ne salje u vatru, ali svi su dosli k pameti.
Cim se sprzi prvi tenk, srusi zrakoplov, helikopter, padne granata ili dron medju tehniku i zivu silu.
Sve se to raspline kao mjehur od sapunice.
Pljacka po kucama i nije neki mamac za olako izgubljen zivot.
dijagram- Posts : 18912
2015-08-09
omni, michaellcmacha and AssadNaPodmornici like this post
Rusi gube rat jer Hrvatska nije poslala svoju vojsku na Ukrajinu
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
melkior wrote:Rusi gube rat jer Hrvatska nije poslala svoju vojsku na Ukrajinu
dijagram-
2015-08-09
Rusija je uspjela vratiti rubalj na razinu prije invazije na Ukrajinu. Kako?
zapad se zaledio šok i nevjerica užas horror a rekli smo da Rusija nema para ni za šibice. to nije istina šok šok normabeli apaurini brzo cukar.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rusija-je-uspjela-vratiti-rubalj-na-razinu-prije-invazije-kako/2354180.aspx
zapad se zaledio šok i nevjerica užas horror a rekli smo da Rusija nema para ni za šibice. to nije istina šok šok normabeli apaurini brzo cukar.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rusija-je-uspjela-vratiti-rubalj-na-razinu-prije-invazije-kako/2354180.aspx
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:gomila uništene tehnike negdje koja je ostala pri ruskom "dobrovoljnom povlačenju".
naravno neki poput ebenice su fantazirali da uopće nije bilo borbi kod kijeva, iako sam ja stavio desetke videa gdje ih ukrainci rokaju artiljeriom po šumama, dok dronovi sa termalnom(noćnom) kamerom korigiraju napad
da rusi nisu utekli kod kijeva, kroz par tjedana vjerojatno bi bili totalno uništeni i time bi rat praktički bio gotov. a i ovako su toliko sjebani da i nisu za daljne ratovanje bez gadne popune.. međutim ima naznaka da ih putin ubacuje na silu u donbasu,
U Ukrajini je ostalo samo oko 50-60 BTG-ova, dakle oko 50.000-60.000 vojnika.
Sve ostalo se regenerira
pokušavaju neke proboje po donbasu ništa.. na par mjesta dobili batina, sve se svelo na lokalne čarke..
po onim srpskim forumima, prvo bili šokirani i depresivni radi povlačenja, a onda su kao ebenica rekli "genijalan plan sada će udariti u donbas, pa će kao crvena armija u roku dva dana napraviti prodor od 150km zračne linije i zatvoriti ukraince". kako da ne. pomakli se u tjedan dana par km najviše uz gadne gubitke ionako malog broja ljudi i sve manjeg broja tehnike..
Regeneracija znači da su totalno razbucani i nema nikakve šanse da ubrzo uđu u akciju.
Ovo što je ostalo uptino je može li uopće održati Herson i sadašnju frontu. Posebno jer je masa Ukrajinske vojske sada slobodna za kontre po jugu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Pa nije još ali skoro da jesteGnječ wrote:Rusija je uspjela vratiti rubalj na razinu prije invazije na Ukrajinu. Kako?
Pred rat Dolar je bio 75 Rublji a sad je nešto preko 78
Ali tu je negdje
A u jednom trenutku je pao na 155,5
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Pa nije još ali skoro da jesteGnječ wrote:Rusija je uspjela vratiti rubalj na razinu prije invazije na Ukrajinu. Kako?
Ali tu je negdje
pa eto pitam na temi iznad pišu rusi gube rat a rubl jača sve više.
Guest- Guest
niels wrote:dijagram wrote:Najvaznije je ostaviti dojam kako vladas situacijom.epikur37 wrote:dijagram wrote:Znam kako se tuzakaju kod epija, ne znam, kako kod tebe.aben wrote:Kako to izgljedo kad greš na policiju tužiti da ti neko piše grube riči na forumu? Jel to isto ko kad rečeš pedagogu da ti se rugaju?
Kod mene roj kolegica i pomoćnica, sve jedna na drugu pritužbe a ja onda moram miriti :)
Dignes obrvu, kazes cure, pa stanka.
Ovo su ozbiljne stvari.
A one se uzvrpolje:)
Kolegice, mir, ostanite sabrane.
Hajde sad, jedna po jedna.
Niti Rusi gube rat, niti ekonomija trpi onoliko koliko to neki pokušavaju predočiti. Zapravo, Rusi se prilično dobro nose sa ovim. Glavnina ukrajinske tehnike je uništena, par desetaka starih T-72A tenkova koje su Česi izvadili iz naftalina i poslali neće ništa promijeniti.Gnječ wrote:Ringo10 wrote:Pa nije još ali skoro da jesteGnječ wrote:Rusija je uspjela vratiti rubalj na razinu prije invazije na Ukrajinu. Kako?
Ali tu je negdje
dijagram wrote:svi oni koji kao ne vide tesku agresiju rusije na suverenu drzavu ukrajinu kao takvu su rusofili.Gnječ wrote:dijagram wrote:Uzvrpolje se ko rusofili ovih dana, jer su se razocarali u snagu i pamet ruske putkove armije:)epikur37 wrote:dijagram wrote:Najvaznije je ostaviti dojam kako vladas situacijom.epikur37 wrote:dijagram wrote:Znam kako se tuzakaju kod epija, ne znam, kako kod tebe.aben wrote:Kako to izgljedo kad greš na policiju tužiti da ti neko piše grube riči na forumu? Jel to isto ko kad rečeš pedagogu da ti se rugaju?
Kod mene roj kolegica i pomoćnica, sve jedna na drugu pritužbe a ja onda moram miriti :)
Ovo su ozbiljne stvari.
Taj dio :)
gdje ti vidiš rusofile? daj nabroji ih po nickovima baš me zanima koji to rusofili po tvojj procjeni. i ostale tamburaše molim neka svatko od njih nabroji po svojoj procijeni koji su to ovdje rusofili pa da vidimo.
bilo koji pokusaj filozofiranja o tome je rusofilstvo
ako i to trebam objasnjavati onda ne znam kud ovaj svijet ide.)
Oni sad da se povuku iz UKR mogu reći da su postigli glavni cilj. Uništili vojne potencijale Ukrajine istjerali NATO i prisilili UKR da bude izvan NATOa.AlfaOmega wrote:Niti Rusi gube rat, niti ekonomija trpi onoliko koliko to neki pokušavaju predočiti. Zapravo, Rusi se prilično dobro nose sa ovim. Glavnina ukrajinske tehnike je uništena, par desetaka starih T-72A tenkova koje su Česi izvadili iz naftalina i poslali neće ništa promijeniti.Gnječ wrote:Ringo10 wrote:Pa nije još ali skoro da jesteGnječ wrote:Rusija je uspjela vratiti rubalj na razinu prije invazije na Ukrajinu. Kako?
Ali tu je negdje
Denacifikacija je ionako nemoguća.
Ali ići će na potpuno oslobađanje regije Donbasa. A za dalje pa vidjet ćemo
2015-09-24
Ukrajinski vojnici zarobili su ruski raketni bacač s termobaričnim raketama i prvi su ga put upotrijebili protiv agresora, priopćili su ukrajinski dužnosnici.
Tvrde kako je zanimljivo da tzv. vakuumske bombe uopće ne prave razliku između Rusa i Ukrajinaca, njihovo djelovanje na rusku vojsku je jednako razorno i strašno.
Sergej Bratčuk, ukrajinski glasnogovornik regije Odesa, rekao je da je ruski oklopni raketni bacač TOS-1A - koji je ranije uočavan u ruskim oklopnim konvojima tijekom neuspjele opsade Kijeva – ispalio nekoliko termobaričnih punjenja na svoje donedavne domaćine, i to na ruske trupe u blizini Izjuma, na istoku Ukrajine.
TOS-1
Tvrde kako je zanimljivo da tzv. vakuumske bombe uopće ne prave razliku između Rusa i Ukrajinaca, njihovo djelovanje na rusku vojsku je jednako razorno i strašno.
Sergej Bratčuk, ukrajinski glasnogovornik regije Odesa, rekao je da je ruski oklopni raketni bacač TOS-1A - koji je ranije uočavan u ruskim oklopnim konvojima tijekom neuspjele opsade Kijeva – ispalio nekoliko termobaričnih punjenja na svoje donedavne domaćine, i to na ruske trupe u blizini Izjuma, na istoku Ukrajine.
TOS-1
Last edited by RayMabus on Thu 7 Apr - 17:13; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
Tehnički to jeste agresija ali faktično i nije.Šandor Winnetou wrote:dijagram wrote:svi oni koji kao ne vide tesku agresiju rusije na suverenu drzavu ukrajinu kao takvu su rusofili.Gnječ wrote:dijagram wrote:Uzvrpolje se ko rusofili ovih dana, jer su se razocarali u snagu i pamet ruske putkove armije:)epikur37 wrote:dijagram wrote:Najvaznije je ostaviti dojam kako vladas situacijom.epikur37 wrote:dijagram wrote:Znam kako se tuzakaju kod epija, ne znam, kako kod tebe.aben wrote:Kako to izgljedo kad greš na policiju tužiti da ti neko piše grube riči na forumu? Jel to isto ko kad rečeš pedagogu da ti se rugaju?
Ovo su ozbiljne stvari.
Taj dio :)
gdje ti vidiš rusofile? daj nabroji ih po nickovima baš me zanima koji to rusofili po tvojj procjeni. i ostale tamburaše molim neka svatko od njih nabroji po svojoj procijeni koji su to ovdje rusofili pa da vidimo.
bilo koji pokusaj filozofiranja o tome je rusofilstvo
ako i to trebam objasnjavati onda ne znam kud ovaj svijet ide.)
Ovo je kao turski napad na Cipar 1974te. Grčki ekstremisti su ubijali cijela turska sela a onda je Turska poslala vojsku da se to prekine
Ovdje je ista stvar, Rusija želi pomoći Donbasu da se prekine sa ubijanjem stanovništva jer Ukri osam godina nisu pokazali namjeru da prestanu sa time i nisu htjeli implementirati Minsk 2.
Jedina zamjerka Rusima je to da idu previše u rukavicama. Ako misle brzo ovo završiti moraju biti mnogo brutalniji
Last edited by Ringo10 on Thu 7 Apr - 17:24; edited 1 time in total
2015-09-24
DA, poslije prvog udara i šoka njihova ekonomija je sada u fazi prilagodbe. Očito su se dobro pripremili za ovo i znali da će ovo uslijeditiAlfaOmega wrote:Niti Rusi gube rat, niti ekonomija trpi onoliko koliko to neki pokušavaju predočiti. Zapravo, Rusi se prilično dobro nose sa ovim. Glavnina ukrajinske tehnike je uništena, par desetaka starih T-72A tenkova koje su Česi izvadili iz naftalina i poslali neće ništa promijeniti.Gnječ wrote:Ringo10 wrote:Pa nije još ali skoro da jesteGnječ wrote:Rusija je uspjela vratiti rubalj na razinu prije invazije na Ukrajinu. Kako?
Ali tu je negdje
2015-09-24
toliko o tome "vezali su ukrainske snage kod kijeva" - ukrainci su ih kod kijeva porazili sa mobiliziranom vojskom iz drugih dijelova ukraine, a ne samo to, nego su im zarobili hrpu tehnike, koju su već prebacili na istok ukraine, dok isti ti rusi koji su napadali kijev su potučeni i većina borbenih taktičkih grupa nije uopće sposobna da ratuje na donbasuRayMabus wrote:Ukrajinski vojnici zarobili su ruski raketni bacač s termobaričnim raketama i prvi su ga put upotrijebili protiv agresora, priopćili su ukrajinski dužnosnici.
TOS-1
Ukri kod Kijeva nisu porazili ništa. Rusi su samo prebacili snage na Istok.AssadNaPodmornici wrote:toliko o tome "vezali su ukrainske snage kod kijeva" - ukrainci su ih kod kijeva porazili sa mobiliziranom vojskom iz drugih dijelova ukraine, a ne samo to, nego su im zarobili hrpu tehnike, koju su već prebacili na istok ukraine, dok isti ti rusi koji su napadali kijev su potučeni i većina borbenih taktičkih grupa nije uopće sposobna da ratuje na donbasuRayMabus wrote:Ukrajinski vojnici zarobili su ruski raketni bacač s termobaričnim raketama i prvi su ga put upotrijebili protiv agresora, priopćili su ukrajinski dužnosnici.
TOS-1
Oni su kod Kijeva mogli sjediti 10 godina
2015-09-24
EVO GA! RUSOFIL! TREBA GA TARGETIRATI I LIKVIDIRATI
kako se usuđuje filozofirati o tome? lik kao ne vidi tko je agresor.
Guest- Guest
Buča je vrlo amaterski urađen FALSE FLAGGnječ wrote:
EVO GA! RUSOFIL! TREBA GA TARGETIRATI I LIKVIDIRATI
kako se usuđuje filozofirati o tome? lik kao ne vidi tko je agresor.
Ali to Zapad nije briga oni furaju svoju idiotsku priču
2015-09-24
Ringo10 wrote:Ukri kod Kijeva nisu porazili ništa. Rusi su samo prebacili snage na Istok.AssadNaPodmornici wrote:toliko o tome "vezali su ukrainske snage kod kijeva" - ukrainci su ih kod kijeva porazili sa mobiliziranom vojskom iz drugih dijelova ukraine, a ne samo to, nego su im zarobili hrpu tehnike, koju su već prebacili na istok ukraine, dok isti ti rusi koji su napadali kijev su potučeni i većina borbenih taktičkih grupa nije uopće sposobna da ratuje na donbasuRayMabus wrote:Ukrajinski vojnici zarobili su ruski raketni bacač s termobaričnim raketama i prvi su ga put upotrijebili protiv agresora, priopćili su ukrajinski dužnosnici.
TOS-1
iskreno ja sam kao i ti navijao da oni tamo sjede.
kako sam i tada prije nego su utekli, primjećivao, ukrainci su im u protu napadima i artiljerijskim sukobima radili takve gadne gubitke, da su oni sjedili tamo još par tjedana, cijela ta ruska armijska grupa koja je napadala kijev bi bila uništena kao švabe kod staljingrada.. šteta što su se povukli.
ovako je ispalo kao "bitka za moskvu", potuklo ih, povukli se, lickaju rane u bjelorusiji, pokušavaju im ih skladišta dovući još nešto starog željeza iz SSSRa i ubaciti još kojeg nesretnog mobiliziranog ročnika i poslati će ih nazad u klaonicu Donbas.. e kako su švabe bitku za moskvu prodali kao "pobjedu i strateško pametno povlačenje" tako i rusi prodavaju bitku za kijev
MA radili su Ukri njima veliko ništa.AssadNaPodmornici wrote:Ringo10 wrote:Ukri kod Kijeva nisu porazili ništa. Rusi su samo prebacili snage na Istok.AssadNaPodmornici wrote:toliko o tome "vezali su ukrainske snage kod kijeva" - ukrainci su ih kod kijeva porazili sa mobiliziranom vojskom iz drugih dijelova ukraine, a ne samo to, nego su im zarobili hrpu tehnike, koju su već prebacili na istok ukraine, dok isti ti rusi koji su napadali kijev su potučeni i većina borbenih taktičkih grupa nije uopće sposobna da ratuje na donbasuRayMabus wrote:Ukrajinski vojnici zarobili su ruski raketni bacač s termobaričnim raketama i prvi su ga put upotrijebili protiv agresora, priopćili su ukrajinski dužnosnici.
TOS-1
iskreno ja sam kao i ti navijao da oni tamo sjede.
kako sam i tada prije nego su utekli, primjećivao, ukrainci su im u protu napadima i artiljerijskim sukobima radili takve gadne gubitke, da su oni sjedili tamo još par tjedana, cijela ta ruska armijska grupa koja je napadala kijev bi bila uništena kao švabe kod staljingrada.. šteta što su se povukli.
ovako je ispalo kao "bitka za moskvu", potuklo ih, povukli se, lickaju rane u bjelorusiji, pokušavaju im ih skladišta dovući još nešto starog željeza iz SSSRa i ubaciti još kojeg nesretnog mobiliziranog ročnika i poslati će ih nazad u klaonicu Donbas.. e kako su švabe bitku za moskvu prodali kao "pobjedu i strateško pametno povlačenje" tako i rusi prodavaju bitku za kijev
Rusi dovukli male snage i kad su shvatili da je stanovništvo Kijeva lojalno vlastima i da bi zauzimanje iziskivalo 15 putra veće snage i ogromna razaranja i žrtve, uz vjerojatan neprijateljski odnos stanovništva, pokupili se i otišli
Ionako im Kijev nije u glavnom inteeresu.
Idu tamo gdje narod neće biti protiv njih
Last edited by Ringo10 on Thu 7 Apr - 17:37; edited 1 time in total
2015-09-24
kako rekoh ja sam kao i ti navijao da rusi što duže stoje kod kijeva.
i meni je kao i tebi žao što su rusi utekli kod kijeva a što nisu ostali barem još mjesec dana
i meni je kao i tebi žao što su rusi utekli kod kijeva a što nisu ostali barem još mjesec dana
Šandor Winnetou likes this post
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu