ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sve češći napadi vukova

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Go down

Sve češći napadi vukova - Page 4 Empty Re: Sve češći napadi vukova

Post by kaya Sun 3 Apr - 2:56

I da psa otkine s lanca  je isto istina.
Znam ja to, kužim ja da je on lovac, to je istina. 
Ali vuk je ipak iznimna  životinja. Ne možeš to dati da se puca po njima.

kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by veber Sun 3 Apr - 8:11

kaya wrote:I da psa otkine s lanca  je isto istina.
Znam ja to, kužim ja da je on lovac, to je istina. 
Ali vuk je ipak iznimna  životinja. Ne možeš to dati da se puca po njima.
pa mislim da nitko od nas nije da se puca po vuku, barem ne nekotrolirano.
cijela njemačka ima manje vukova od hrvatske na teritoriju 5×većem od hrvatske, a ako pogledamo samo kopno koje treba vuk onda je to 7×.

kontrolirano se odstreljuje kao i medvjed.
mada zvuči onako morbidno (ajmo odstreliti 2 milijarde ljudi da smanjimo zagađenje)
ali tako je kako je.
mi smo vrh hranidbenog lanca u europi ne postoji divljina-imaš male otoke koji su ostavljeni kao "nedirnuta" priroda.
prije 2000g francuska je bila kompletno pokrivena šumom. male krčevine i pokoja ledina.
isto tako i njemačka. ali sve smo iskrčili i posjekli.

što zbog drveta, što zbog poljoprivrede.

hrvatska bi mogla jednostavno prepustiti dio like i g. kotora divljini, ali isto tako zaštiti ljude koji su tamo.

a, hans ili luigi ne mogu doći u hrvatsku i šusati kao u crtićima.
doduše lugiji kada odu na ptice naprave pomor.

zna se koliko je cijena boda.
mislim da je u hr bilo oko 200 000kn kada je lik odstrelio jelena kapitalca.

u mom susjedstvu je nedavno lik u schwarzwaldu skinuo jelena i iskipao 60 000€.
par takvih lovaca su ekonomski isplativiji od 1000 čeha ili nijemaca koji bauljaju jadranom i samo ga zagađuju.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 3 Apr - 9:29

ljubo1212 wrote:vrlo se lako razlikuje šteta od čaglja i vuka,

eh pa samo kad seljak podnese žalbu da mu je vuk poklao ovce onda često inspektor utvrdi da je bio čagalj, pa mu ne treba ništa platit.

a otisak šape ono... čagalj na steroidima

2014-04-16

Back to top Go down

Post by veber Sun 3 Apr - 9:37

marcellus wrote:

eh pa samo kad seljak podnese žalbu da mu je vuk poklao ovce onda često inspektor utvrdi da je bio čagalj, pa mu ne treba ništa platit.

abolirani štiti sve koji rade štetu.
to mu je/im u krvi.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by epikur37 Sun 3 Apr - 10:23

aben wrote:
epikur37 wrote:
aben wrote:Misli sun da je ovo tema o tebi epikure, kad ono o nekin drugin beštijami..

Pa nemam neke sličnosti s tom beštijom...

Kako ne, krvožedne lutalice ke napadaju nevine i marljive

Prilagodio sam se sesilnom načinu života, čak i dlaku promijenio...tu i tamo prikoljem u Mate Lukina, sporta radi.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 3 Apr - 10:29

kaya wrote:
marcellus wrote:
kaya wrote:Ajde, ti bi lovnim turizmom navukao strance da ubijaju vukove kod nas   jer u svojoj zemlji ne smiju. Neće da može ipak. Nismo mi azija.
Lako za mjere za medvjede, mjere nisu stvarno stanje  jer postoji krivolov , postoji stradanje na autocesti a to ne možeš izračunati ni uračunati. Tome govori puno utočište malih medvjeda, od kuda oni svi tamo ako se lovci drže mjera i lovostaja? 
Da psa voli dohvatiti znam , nisam za taj dio niti rekla da je lovačka.
A da ih drže na seljaci na lancu idi pa vidi. Ništa njima ne znači pas. 
Znači stvar je u tome da bi lovačkom društvu stavili euriće u džep i dođite po vuka.
E pa  od te želje dobiti će ovo🖕. Prejako su oni zaštičeni na razini eu da bi tu par šerifa ishodilo dozvole za ubijanje hansu i luigiju za 1000 eura.

problem je što vukovi rade ogromnu štetu na jelenima i srnama, i svemu ostalom. Koliko je meni poznato ima ih previše.
Nikakvu koliku rade rade lovci a i krivolovci. Ljubo protura tezu da ih ima puno a u stvari vlasnici lovišta hoće zaraditi  jer ih hans u njemačkoj naravno ne može ubiti  pa ti tu malo pucao za 500 eura.
Sad ne znam jel  ne kuži to ili kuži ali im drži štangu
nije teza nego istina, prekomjerni broj, to će ti reći neformalno i oni koji izravno rade u monitoringu vuka, dovoljno je reći koliko je čopora više i gdje su se proširili nakon 2013
koncesionari lovišta zarađuju puno više na drugoj divljači, nego što bi na vuku, pogotovo što su nam kvote bile samo 20-30 jedinki godišnje, 30 vukova po 500 eura je ništa u odnosu na 20 tisuća divljih svinja po 150 eura, plus po 500-1000 eura za trofej vepra
pa imaš 2 do 3 tisuće eura po medvjedu, puca ih se stotinjak,
5-20 tisuća eura po jelenu, 1 tisuću eura po srnjaku u medalji...to je novac, ne ovih 15 tisuća eura za 30 vukova...što je bolje nego što danas revolt seljaka ih odnese na vagon za perković ili objesi na prometni znak iz protesta jer se ne isplaćuju štete
danas imaš više krivolova nego što su te brojke, od prije ulaska hr u eu

danas imaš previše vukova, pritisak na divljač i stoku, i imaš bastarde što je još veći problem, da pravilno gospodariš vukom, ne bi imao križance koji su opasnost za samu populaciju vuka, kad vukove prorijediš po čoporima po prirodnim staništima, imajiu se gdje postupno proširivati i miješati s populacijama u susjednim zemljama koje gospodare vukom (ista priča se uspješno radi s medvjedom koji se prati po "regionu"), i nemaš ih po naseljima, a imaš održivi broj

ali ok, bolje ovako, mlatiti vuka nemilice i ilegalno....moguće da ga hans iiz švabije ili pederson iz švedske dobije gratis u paketu s 10 svinja, a svi se pravimo blesavi da se to ne događa
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 3 Apr - 10:33

marcellus wrote:

ne kažu da je čagalj, nego bastard vuka i psa ili podivljali pas, bastard ok ali čagalj i pas ne grizu i ne jedu ovce i divljač načinom kako to radi vuk
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by kaya Sun 3 Apr - 10:45

ljubo1212 wrote:
kaya wrote:
marcellus wrote:
kaya wrote:Ajde, ti bi lovnim turizmom navukao strance da ubijaju vukove kod nas   jer u svojoj zemlji ne smiju. Neće da može ipak. Nismo mi azija.
Lako za mjere za medvjede, mjere nisu stvarno stanje  jer postoji krivolov , postoji stradanje na autocesti a to ne možeš izračunati ni uračunati. Tome govori puno utočište malih medvjeda, od kuda oni svi tamo ako se lovci drže mjera i lovostaja? 
Znači stvar je u tome da bi lovačkom društvu stavili euriće u džep i dođite po vuka.
E pa  od te želje dobiti će ovo🖕. Prejako su oni zaštičeni na razini eu da bi tu par šerifa ishodilo dozvole za ubijanje hansu i luigiju za 1000 eura.

problem je što vukovi rade ogromnu štetu na jelenima i srnama, i svemu ostalom. Koliko je meni poznato ima ih previše.
Nikakvu koliku rade rade lovci a i krivolovci. Ljubo protura tezu da ih ima puno a u stvari vlasnici lovišta hoće zaraditi  jer ih hans u njemačkoj naravno ne može ubiti  pa ti tu malo pucao za 500 eura.
nije teza nego istina, prekomjerni broj, to će ti reći neformalno i oni koji izravno rade u monitoringu vuka, dovoljno je reći koliko je čopora više i gdje su se proširili nakon 2013
koncesionari lovišta zarađuju puno više na drugoj divljači, nego što bi na vuku, pogotovo što su nam kvote bile samo 20-30 jedinki godišnje, 30 vukova po 500 eura je ništa u odnosu na 20 tisuća divljih svinja po 150 eura, plus po 500-1000 eura za trofej vepra
pa imaš 2 do 3 tisuće eura po medvjedu, puca ih se stotinjak,
5-20 tisuća eura po jelenu, 1 tisuću eura po srnjaku u medalji...to je novac, ne ovih 15 tisuća eura za 30 vukova...što je bolje nego što danas revolt seljaka ih odnese na vagon za perković ili objesi na prometni znak iz protesta jer se ne isplaćuju štete
danas imaš više krivolova nego što su te brojke, od prije ulaska hr u eu

danas imaš previše vukova, pritisak na divljač i stoku, i imaš bastarde što je još veći problem, da pravilno gospodariš vukom, ne bi imao križance koji su opasnost za samu populaciju vuka, kad vukove prorijediš po čoporima po prirodnim staništima, imajiu se gdje postupno proširivati i miješati s populacijama u susjednim zemljama koje gospodare vukom (ista priča se uspješno radi s medvjedom koji se prati po "regionu"), i nemaš ih po naseljima, a imaš održivi broj

ali ok, bolje ovako, mlatiti vuka nemilice i ilegalno....moguće da ga hans iiz švabije ili pederson iz švedske dobije gratis u paketu s 10 svinja, a svi se pravimo blesavi da se to ne događa
Nije bolje, ali mlatili bi oni njega i da postoje dozvole za neki broj.
A ako tu seljačku ološ  nikada ne uhvate, pa nemoguće da se ne pohvale bar...
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 3 Apr - 10:49

tvrdiš to bez ikakva dokaza
kako medvjeda ne mlate? kako vuka ne mlate ilegalno po drugim zemljama gdje se gospodari s njim?
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by dijagram Sun 3 Apr - 10:51

Da ljubo bolje hrani i pazi vukove sve bi to drukcije izgledalo.

Uostalom zasto ih ne educiraju i nauce suzivotu s domacim zivotinjama.

Tu je struka podbacila.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by kaya Sun 3 Apr - 10:53

ljubo1212 wrote:tvrdiš to bez ikakva dokaza
kako medvjeda ne mlate? kako vuka ne mlate ilegalno po drugim zemljama gdje se gospodari s njim?
Mlate vjerojatno. Dokaz mi je njihov mentalni sklop.  Pa nestao je bio, prije sto godina je skoro nestao. Zato je zaštičen.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by kaya Sun 3 Apr - 10:54

dijagram wrote:Da ljubo bolje hrani i pazi vukove sve bi to drukcije izgledalo.

Tu je struka podbacila.
Pa da imaju u šumi više svoje hrane ne bi na domaće životinje.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 3 Apr - 11:03

financijski, svakako da vukovi naprave puno više štete na srndaćima i jelenima nego što bi bila lova za odstrel viška vukova

jebiga treba to držat u ravnoteži, previše predatora opet nije dobro

2014-04-16

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 3 Apr - 11:04

kaya wrote:
ljubo1212 wrote:tvrdiš to bez ikakva dokaza
Mlate vjerojatno. Dokaz mi je njihov mentalni sklop.  Pa nestao je bio, prije sto godina je skoro nestao. Zato je zaštičen.

e hebga, protiv tog dokaza se zbilja ništa ne može...
u zapadnoj europi je skoro nestao,iza ww2, dinarsko balkanska populacija vuka nikad nije nestala,
danas se u toj istoj zapadnoj europi otpucava višak vukova, u sloveniji isto, ali ajd u pravu si ti, skroz
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 3 Apr - 11:04

kaya wrote:

Tu je struka podbacila.

samo u šumi srna i zečeva ima kolko ima, jebiga. stanište ko stanište.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Sun 3 Apr - 11:06

ljubo1212 wrote:
marcellus wrote:

ne kažu da je čagalj, nego bastard vuka i psa ili podivljali pas, bastard ok ali čagalj i pas ne grizu i ne jedu ovce i divljač načinom kako to radi vuk

ma dobro, izmisle nešto da seljaku ne plate ovce pa kažu da nije bio vuk a seljak zna što je bilo.

i onda se ovi u lici dogovore i naprave hajku i ubiju vuka na crno i o tome se naravno šuti, jebiga

2014-04-16

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 3 Apr - 11:07

kaya wrote:

Tu je struka podbacila.

normalni broj jedinki, 200 ili 300 ima dovoljno hrane u šumi, da čak i ne radi pretjeranu štetu na divljači
sad kad ih je 3x više nego normalno, normalno je da im trebaju i domaće životinje
a bastardi se ne boje ljudi, odnosno manje se boje, dolaze u dvorišta,
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 Sun 3 Apr - 14:33

2 grama mozga.

Ovde jedna seta Vuka na lancu u Monci, Zeleznicna Stanica,

podzemni prolaz, snimim Vuk, ostali i ne kapiraju, mogla je i

Crnu pumu prosetati, on

nema brnjicu, miran, ide sa njom.

Pravi manje stete okolini od olosa i sljama po Stanici, gde

se redovno okupljaju.

Video sam i u jednoj Vili ovde, drze dva Vuka, zavijaju, potpis

njihov.

Radi o psu, vise manje to je pas, znaci ostavis mu granule

kao za psa i videces da nece dirati stoku okolo.

Dira jer je gladan.

Ne grize sit, vec gladan, nacrtati ako treba.

Dolinom Uvca se hrane zasticene ptice, prati kretanje,

ove ostale niko ne zarezuje i jos se zale.

2 grama mozga.

Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 3 Apr - 17:28

imaš ti manje od 2 grama, ali ok, za jednog kolutićavca
vidio si psa, ne vuka
talijanskog vukopsa, križanca njemačkog ovčara i apeninskog vuka
https://www.ilmiocaneleggenda.it/lupo-italiano/

vuka ni u zološkom ne smiješ hraniti granulama, kamoli da ih siješ u prirodi,
2 miligrama u dvije ganglije
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by Riplex Sun 3 Apr - 17:36

kaya wrote:
marcellus wrote:

Boktejebo koje vi gluposti pišete. U BiH vuk je štetočina, platiš i odeš ga roknut. Ljudi s druge strane Dinare ga doloaze rokat, jer se to ne da izdržat. Krvitiisusove meni je 3 put isprid kuće prošo. 

Al dobro, najgori ljudi su ljubitelji pasa, biciklisti i po novome, ovi šta piče na romobilima

2015-07-27

Back to top Go down

Post by kaya Sun 3 Apr - 18:42

Riplex wrote:
kaya wrote:
marcellus wrote:

Boktejebo koje vi gluposti pišete. U BiH vuk je štetočina, platiš i odeš ga roknut. Ljudi s druge strane Dinare ga doloaze rokat, jer se to ne da izdržat. Krvitiisusove meni je 3 put isprid kuće prošo. 

Al dobro, najgori ljudi su ljubitelji pasa, biciklisti i po novome, ovi šta piče na romobilima
Viš, viš...i onda im raste broj velite
Ožive valjda...
Zato njima treba jaka zaštita države, sankcioniranje ovakvih , možda i zatvorom i nikakve kvote za odstrel.
Ovakvi divljaci bi svaku vrstu mogli uništiti

Last edited by kaya on Sun 3 Apr - 18:43; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Back to top

- Similar topics