Ruska invazija na Ukrajinu
Page 36 of 50
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
negdje u prolazu sam čuo da su ruski vojnici koji su išli šumo a ne drumom ovih dana evidentirani kao kontaminirani, e sad koje su doze u pitanju...dijagram wrote:Sto je s tom radijacijom oko cernobila , ima kakvih vijesti.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Pa lijepo ti piše : da mi se ne smrznu i ne dobiju ozebline. I naspavaju. I pojedu nešto toplo.michaellcmacha wrote:a oprosti onda... to su veliki dometi... što ti veliš da bi rad razmišljao kao vojskovođa u konačnici odgovara i pred svojim narodom i pred Bogom za te svoje poginule ratnike i pravi je onaj iza kojeg uz što manje počasnih plotuna ostane što veći ostvareni cilj...RayMabus wrote:Ja mislim da može. Naravno plus ono tvoje paljenje otvorenih vatri naokolo da se digne opća temperatura i da mu skrene pažnju na lažne mete.
Te otvorene vatre mi ne griju vojnike ( smanjuju ozebline ) i nema toplog obroka i ne štite ih ni od vjetra ( mečave, košave itd ) i/ili kiše ili snijega.
Ja razmišlajm ko vojskovođa.
Meni vojska ujutro mora biti sita, naspavana, ugrijana i spremna za napad.
tak da moj Longi lako se doticati toga u zajebanciji, ali u reali radi se o desecima tisuća litara krvi, konkretno za hrvatski cilj je samo od poginulih i ubijenih proliveno oko 55 000 litara krvi hrvatskih ratnika i oko 45 000 litara krvi nedužnih civila...
Ja sam za mir.
Galaktička konfederacija ti je savez miroljubivih svijetova.
Zamislite, na primjer, da ste se vi kao duh utjelovili u drugom svijetu gdje sva bića pomažu jedni drugima i dolazite na ovaj planet, a sa svog svemirskog broda vidite što se događa na Zemlji, kakva bi bila vaša reakcija?
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
imamo mi argentinske haubice 155, a imamo i granata, samo ne treba lajati... trpaj u tegljače i vozi kud treba, al ostavi i nama zlu ne trebaloRayMabus wrote:Ako ne može, onda je to problem jer samo Rusi, Kinezi i ludi Srbi koriste 152 mm.dijagram wrote:A ne moze.RayMabus wrote:Ukrajinci su radili svoju al na točkovima i koliko vidim ovo su samo jedan prototip napravili kalibra 155 mm
https://en.wikipedia.org/wiki/2S22_Bohdana
Al imaju dosta ovih iz SSSR-a al nije kalibar 155 mm nego 152 mm a sad ne znan koliko to baš igra al ovo je NATO kalibar 155 mm.
A ima tu ovih sovjetskih samohodnih haubica gusjeničara al tko zna u kakvom su stanju cijevi jer to je ležalo a metal se s vremeom malo iskrivi itd pa mora na pregled, remont, provjera, atest i ostale pičke materine da bi to bilo ispravno za ispaljivanje.
Ponata te dalekomente aritljerije nije samo domet nego i preciznost jer šta će ti to a onda granata padne šta ja znan di al nigdi u odnosu na ono di bi barem približno tribala past.
Možda fali ove municije ili nema od 152 mm mada to tri mm ne bi tebalo igrat al možda radi preciznosti plus dosta stara tehnika a ovo ipak ima provjeru cijevi i to da je sve ok i nema iskrivljavanja metala tj cijevi.
Ne znan jel može ovih 155 mm uć u ove sovjetkske cijevi za kalibar 152 mm a onda tu problem nastaje kod dobave jer ih naoružava NATO a nemaju taj kalibar ili ga nemaju toliko ako uopće imaju.
Ne moze se koristiti razlicit kalibar, no doci ce valjda i granate uz haubice.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_howitzers
NATO nema taj kalibar tj ne koristi te topove 152 mm nego 155 mm a to znači i da su mu granate na skladištu i koje proizvodi 155 mm.
2015-08-08
RayMabus wrote:Pa lijepo ti piše : da mi se ne smrznu i ne dobiju ozebline. I naspavaju. I pojedu nešto toplo.michaellcmacha wrote:a oprosti onda... to su veliki dometi... što ti veliš da bi rad razmišljao kao vojskovođa u konačnici odgovara i pred svojim narodom i pred Bogom za te svoje poginule ratnike i pravi je onaj iza kojeg uz što manje počasnih plotuna ostane što veći ostvareni cilj...RayMabus wrote:Ja mislim da može. Naravno plus ono tvoje paljenje otvorenih vatri naokolo da se digne opća temperatura i da mu skrene pažnju na lažne mete.
Te otvorene vatre mi ne griju vojnike ( smanjuju ozebline ) i nema toplog obroka i ne štite ih ni od vjetra ( mečave, košave itd ) i/ili kiše ili snijega.
Ja razmišlajm ko vojskovođa.
Meni vojska ujutro mora biti sita, naspavana, ugrijana i spremna za napad.
tak da moj Longi lako se doticati toga u zajebanciji, ali u reali radi se o desecima tisuća litara krvi, konkretno za hrvatski cilj je samo od poginulih i ubijenih proliveno oko 55 000 litara krvi hrvatskih ratnika i oko 45 000 litara krvi nedužnih civila...
Ja sam za mir.
Galaktička konfederacija ti je savez miroljubivih svijetova.
Zamislite, na primjer, da ste se vi kao duh utjelovili u drugom svijetu gdje sva bića pomažu jedni drugima i dolazite na ovaj planet, a sa svog svemirskog broda vidite što se događa na Zemlji, kakva bi bila vaša reakcija?
Liječnici nisu mogli liječiti toliko puno ozeblina jer su imali dovoljno zavoja samo za ranjenike
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/svijet/rat-u-ukrajini/4213946/nove-snimke-razgovora-ruskih-vojnika-odaju-apsolutnu-nemoc-zbog-nedovoljno-satora-moraju-spavati-vani-dobili-ozebline/
2014-04-11
michaellcmacha wrote:imamo mi argentinske haubice 155, a imamo i granata, samo ne treba lajati... trpaj u tegljače i vozi kud treba, al ostavi i nama zlu ne trebaloRayMabus wrote:
Ako ne može, onda je to problem jer samo Rusi, Kinezi i ludi Srbi koriste 152 mm.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_howitzers
NATO nema taj kalibar tj ne koristi te topove 152 mm nego 155 mm a to znači i da su mu granate na skladištu i koje proizvodi 155 mm.
Imaju Srbi tvorniu Krušik u Valjevu i tamo rade granate 152 mm. Kupit ćemo od Srba pa poslat Ukrajincima za Miste i to a onda kad Rusi ponovo zarobe arsenal oružja od Ukrajinaca pa nađu made in Serbija, opet će složit tužnu kiselu facu.
To mi je zabavnije.
2014-04-11
je je, plavusho, to ti je tak, kaže ukrajinski netko. osim kaj je cijela ta regija turistička destinacija i na stotine tisuća turista vozikaju šumom i drumom i daju im geigere da se igraju, al se valjda ne diže ista ta prašina kad turistički busevi prolaze. nemaš neku priču o kolegici koja je bila pa sad svijetli? bubnjeva mi darkvuda.kaya wrote:Ma to ti je sve zapadna propaganda, dobro su, malo svijetle al nema vezeebenica wrote:- Velika kolona vojnih vozila prošla je cestom iza našega objekta pored Crvene šume. Konvoj je podigao veliki stup prašine nakon čega su mnogi senzori radijacijske sigurnosti pokazali prekoračenje razine - izjavio je izvor.kaya wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ruski-vojnici-protutnjali-kroz-radioaktivnu-crvenu-sumu-u-ukrajini-to-je-bila-samoubilacka-misija-15176467dijagram wrote:Ako je tako stvarno su pacijenti.kaya wrote:Ima, rusi svijetle u mraku zeleno. Voze ih valjda negdje u bolnicu.dijagram wrote:Sto je s tom radijacijom oko cernobila , ima kakvih vijesti.
Voze se u modernoj zaštitnoj opremi iz ww2 a možda i ww1 kroz crvenu šumu i dižu prašinu.
I sada su dobili radijacijsku bolest
kakva mrtva prašina na smrznutom zimskom tlu u ukrajini plavusho? jel čitaš ti bilo kaj osim naslova? sto mu gromova :/
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ozraceni-ruski-vojnici-iz-cernobila-se-prevoze-u-bjelorusiju-na-lijecenje---717581.html
Guest- Guest
A i vi previše trošite vremena na ove Ruske pušioničare. Već 3 dan je bilo očito kako je ovo žestoki pušing za Ruje.
a svakim danom se sve gore ukopavaju.
a svakim danom se sve gore ukopavaju.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
evo plavusho da si bookiraš sljedeće ljeto kad ima malo više prašine nego po zimi, al gledaj pozitivno bit će oslobođeno od rusa.
Guest- Guest
Uglavnom imamo potvrđeno obaranje najmanje jednog helikopetra Mi-8 a separatisti i rusko ministarstvo obrane kažu da su pogodila i skinila dva takva koja su se htjela evakuirati iz Mariupolja.
Stavio sam slike na prethodnoj stranici.
Ukri ostaju bez avijacije postepeno a zamjene nema.
Pratimo dalje.
Pratimo dalje.
2014-04-11
MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da je ukrajinska vojska helikopterima Mi-8 bezuspešno pokušala da evakuiše iz opkoljenog Mariupolja dva komandanta nacionalističkog bataljona "Azov".
Druga letelica je oštećena pogotkom PVO rakete, i odletela je u pravcu mora ali se srušila 20 kilometara od obale.
U međuvremenu su se na internetu pojavile fotografije oborenih ukrajinskih helikoptera.
U oborenim letelicama je navodno poginulo 14 ljudi, dok su dvojica preživela - veteran bataljona "Azov" i jedan obaveštajni oficir. NJih dvojica su zbrinuta od strane ruskih vojnika.
2014-04-11
RayMabus wrote:Uglavnom imamo potvrđeno obaranje najmanje jednog helikopetra Mi-8 a separatisti i rusko ministarstvo obrane kažu da su pogodila i skinila dva takva koja su se htjela evakuirati iz Mariupolja.
Pratimo dalje.
Vjerojatno im i mi šaljemo one naše
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
2014-04-14
Pizdarije...dijagram wrote:Koji seprtljavci.kaya wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ruski-vojnici-protutnjali-kroz-radioaktivnu-crvenu-sumu-u-ukrajini-to-je-bila-samoubilacka-misija-15176467dijagram wrote:Ako je tako stvarno su pacijenti.kaya wrote:Ima, rusi svijetle u mraku zeleno. Voze ih valjda negdje u bolnicu.dijagram wrote:Sto je s tom radijacijom oko cernobila , ima kakvih vijesti.
Voze se u modernoj zaštitnoj opremi iz ww2 a možda i ww1 kroz crvenu šumu i dižu prašinu.
Kakva je*ena prašina u nekoj šumi nakon skoro 40 godina...
Elektrana u černobilu radi, osim uništenog reaktora, 3 preostala rade normalno, ljudi tamo rade...
de reci debilu da to nije drumska prašina, nego radioaktivna prašina koja se nalazi u svemu na površini a pogotovo na travi, lišću, drvenoj kori, u vodi u blatu... ma nemam riječi, ono pa ova bičina ne bi 37 sekundi ratnih djelovanja preživjela, nije ni čudo što se boji svoje sjene pa zato krešti ko mutav tu po forumu...kaya wrote:Ma to ti je sve zapadna propaganda, dobro su, malo svijetle al nema vezeebenica wrote:- Velika kolona vojnih vozila prošla je cestom iza našega objekta pored Crvene šume. Konvoj je podigao veliki stup prašine nakon čega su mnogi senzori radijacijske sigurnosti pokazali prekoračenje razine - izjavio je izvor.kaya wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ruski-vojnici-protutnjali-kroz-radioaktivnu-crvenu-sumu-u-ukrajini-to-je-bila-samoubilacka-misija-15176467dijagram wrote:Ako je tako stvarno su pacijenti.kaya wrote:Ima, rusi svijetle u mraku zeleno. Voze ih valjda negdje u bolnicu.dijagram wrote:Sto je s tom radijacijom oko cernobila , ima kakvih vijesti.
kakva mrtva prašina na smrznutom zimskom tlu u ukrajini plavusho? jel čitaš ti bilo kaj osim naslova? sto mu gromova :/
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ozraceni-ruski-vojnici-iz-cernobila-se-prevoze-u-bjelorusiju-na-lijecenje---717581.html
2015-08-08
Pa otišlo je nešto dva dana prije ovog pohoda Rusije na Ukrajinu al za Rusiju.Hektorović wrote:RayMabus wrote:Uglavnom imamo potvrđeno obaranje najmanje jednog helikopetra Mi-8 a separatisti i rusko ministarstvo obrane kažu da su pogodila i skinila dva takva koja su se htjela evakuirati iz Mariupolja.
Pratimo dalje.
Vjerojatno im i mi šaljemo one naše
Al samo motori od Mi-8.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-drzavna-tvrtka-rusiji-prodala-motore-za-vojne-helikoptere---699429.html
Motore za vojne helikoptere, njih 22, Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC) u Velikoj Gorici prodao je u Rusiju prije početka invazije na Ukrajinu. Posao težak nešto više od tri milijuna eura provjerava tužiteljstvo, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.
Posljednja pošiljka od osam motora u međuvremenu je zaustavljena. Upućeni kažu da je upitno hoće li uopće biti i biti isporučena. Prva tranša, doznaje Dnevnik Nove TV, odvezena je nedugo nakon potpisivanja ugovora, dok je druga prema riječkoj luci otišla dva dana prije početka rata u Ukrajini i Hrvatsku je napustila brodom prije tjedan dana.
Nitko od njih ne otkriva tko bi se to točno motorima kojima resursi nisu istekli do kraja trebao koristiti i u koju svrhu. Kažu da će ih trebati remontirati, a svi detalji prodaje poslovna su tajna. "... za potrebe prijevoza putnika i robe u civilnom prometu, ruskoj pravnoj osobi koja se bavi komercijalnim civilnim transportima. Kupac je ujedno i krajnji korisnik motora, a posao je sklopljen temeljem dobivene suglasnosti nadležnih državnih tijela u Hrvatskoj
--
On ima dva motora gore tako da se radi o onih naših 11 Mi-8
Al osan motora nije ukrcano jer je počeo rat. Dakle to je za četiri helikoptera jer svaki ima dva motora gore.
2014-04-11
Ma to je budala samo takva. Pa nekidan je pisao da atomska leti pola sata iz daljine da je to dovoljno da se spasiš, da nije isto jel leti 5 minuta ili pola sata.michaellcmacha wrote:de reci debilu da to nije drumska prašina, nego radioaktivna prašina koja se nalazi u svemu na površini a pogotovo na travi, lišću, drvenoj kori, u vodi u blatu... ma nemam riječi, ono pa ova bičina ne bi 37 sekundi ratnih djelovanja preživjela, nije ni čudo što se boji svoje sjene pa zato krešti ko mutav tu po forumu...kaya wrote:Ma to ti je sve zapadna propaganda, dobro su, malo svijetle al nema vezeebenica wrote:- Velika kolona vojnih vozila prošla je cestom iza našega objekta pored Crvene šume. Konvoj je podigao veliki stup prašine nakon čega su mnogi senzori radijacijske sigurnosti pokazali prekoračenje razine - izjavio je izvor.kaya wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ruski-vojnici-protutnjali-kroz-radioaktivnu-crvenu-sumu-u-ukrajini-to-je-bila-samoubilacka-misija-15176467dijagram wrote:Ako je tako stvarno su pacijenti.kaya wrote:Ima, rusi svijetle u mraku zeleno. Voze ih valjda negdje u bolnicu.dijagram wrote:Sto je s tom radijacijom oko cernobila , ima kakvih vijesti.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Pazi ovog kreštavca, on je isto jako pametan. U tu šumu ne ide nitko, radiacija će ostati još kojih 1000 godina a ne 40.T. wrote:Pizdarije...dijagram wrote:Koji seprtljavci.kaya wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ruski-vojnici-protutnjali-kroz-radioaktivnu-crvenu-sumu-u-ukrajini-to-je-bila-samoubilacka-misija-15176467dijagram wrote:Ako je tako stvarno su pacijenti.kaya wrote:Ima, rusi svijetle u mraku zeleno. Voze ih valjda negdje u bolnicu.dijagram wrote:Sto je s tom radijacijom oko cernobila , ima kakvih vijesti.
Elektrana u černobilu radi, osim uništenog reaktora, 3 preostala rade normalno, ljudi tamo rade...
Ta nuklearka odronu nije aktivna, ali ljudi rade i dalje na saniranju.
Last edited by kaya on 31/3/2022, 22:55; edited 1 time in total
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
sto mu gromova, vrećo buha!!kaya wrote:Ma to je budala samo takva. Pa nekidan je pisao da atomska leti pola sata iz daljine da je to dovoljno da se spasiš, da nije isto jel leti 5 minuta ili pola sata.michaellcmacha wrote:de reci debilu da to nije drumska prašina, nego radioaktivna prašina koja se nalazi u svemu na površini a pogotovo na travi, lišću, drvenoj kori, u vodi u blatu... ma nemam riječi, ono pa ova bičina ne bi 37 sekundi ratnih djelovanja preživjela, nije ni čudo što se boji svoje sjene pa zato krešti ko mutav tu po forumu...kaya wrote:Ma to ti je sve zapadna propaganda, dobro su, malo svijetle al nema vezeebenica wrote:- Velika kolona vojnih vozila prošla je cestom iza našega objekta pored Crvene šume. Konvoj je podigao veliki stup prašine nakon čega su mnogi senzori radijacijske sigurnosti pokazali prekoračenje razine - izjavio je izvor.kaya wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ruski-vojnici-protutnjali-kroz-radioaktivnu-crvenu-sumu-u-ukrajini-to-je-bila-samoubilacka-misija-15176467dijagram wrote:Ako je tako stvarno su pacijenti.kaya wrote:Ima, rusi svijetle u mraku zeleno. Voze ih valjda negdje u bolnicu.dijagram wrote:Sto je s tom radijacijom oko cernobila , ima kakvih vijesti.
Guest- Guest
kaže zelensky da uopće nije opasno, evo imaš i video kak požar nemre podić' razinu radijacije. al rusi sigurno svijetle.kaya wrote:Pazi ovog kreštavca, on je isto jako pametan. U tu šumu ne ide nitko, radiacija će ostati još kojih 1000 godina a ne 40.T. wrote:Pizdarije...dijagram wrote:Koji seprtljavci.kaya wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ruski-vojnici-protutnjali-kroz-radioaktivnu-crvenu-sumu-u-ukrajini-to-je-bila-samoubilacka-misija-15176467dijagram wrote:Ako je tako stvarno su pacijenti.kaya wrote:Ima, rusi svijetle u mraku zeleno. Voze ih valjda negdje u bolnicu.dijagram wrote:Sto je s tom radijacijom oko cernobila , ima kakvih vijesti.
jel možemo barem zelenskom i ukrajincima vjerovat ili se ne broji ako je riječ o vatrogascima?
In April last year, a forest fire destroyed around 30% of the exclusion zone, including several abandoned villages. During the fire, an increase of radiation - resulting from the release of caesium-137 and strontium-90 from the ground and biomass - was detected but thankfully was not at high enough levels to pose any threat to human health.
a ruska vojna kolona može, kažu ukrajinci. jel plavusho?
Guest- Guest
da plavusho, to sam napisao i to je činjenica. 5 minuta i 30 nije isto. osim možda tebi kad se spremaš na cugu kad nemreš bit sama sa sobom.kaya wrote:
Ma to je budala samo takva. Pa nekidan je pisao da atomska leti pola sata iz daljine da je to dovoljno da se spasiš, da nije isto jel leti 5 minuta ili pola sata.
Guest- Guest
Ako je tlo bilo smrznuto i ako su vozili po asfaltiranim cestama vjerojatno nikome nista. Ukoliko su forsirali po zemljanom putu a tlo nije bilo zamrznuto e onda bi moglo biti svega. Mada ne vjerujem da je itko takav degenerik da ljude ne uputi u to. Inace radijacija se zadrzava u zemlji, na malim dubinama.
Toga radi u Cernobilu su svi cjevovodi koji dostavljaju vodu u elektranu i na par lokacija u kojima jos ima ljudi...nadzemni, dakle nisu ukopani niti smiju biti.
Toga radi u Cernobilu su svi cjevovodi koji dostavljaju vodu u elektranu i na par lokacija u kojima jos ima ljudi...nadzemni, dakle nisu ukopani niti smiju biti.
Guest- Guest
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu