Orbanova protivnica:'Nisam sigurna da Orban nema zlobne namjere prema Hrvatskoj.Mozda je i ova bespilotna letjelica dokaz za to.'
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Orbanova protivnica:'Nisam sigurna da Orban nema zlobne namjere prema Hrvatskoj.Mozda je i ova bespilotna letjelica dokaz za to.'
Nikidan je sam naručija naftu jer je skužija da neće moći uvozit 60% nafte iz Rusije uskoro.
Dogodi li se zbog ruske agresije na Ukrajinu dramatičan scenarij prekida isporuke plina i nafte iz Rusije prema Europi, Hrvatska će biti bolje pozicionirana nego mnoge zemlje zahvaljujući terminalu za ukapljeni plin (LNG) na Krku i to je već dobro poznato, u javnosti često naglašavano. No, i kad je riječ o nafti, ne o plinu, Hrvatska je, zahvaljujući investicijama koje je proveo Janaf bolje pozicionirana nego prije. Jer bi, u situaciji da ruska nafta kojim slučajem prestane teći naftovodom Družba s istoka prema zapadu, mnoge zemlje u opskrbi naftom ovisile o dobavnom pravcu s Omišlja, odnosno o Jadranskom naftovodu. O tome se sve češće govori i u kuloarima po Bruxellesu, gdje smo od upućenog izvora čuli potvrde da bi Janaf mnogima bio spas u slučaju poremećaja s isporukom ruske nafte. Mađarski MOL se, kako neslužbeno doznajemo, navodno baš ovih dana raspituje o zakupu Janafovih kapaciteta za 6-7 milijuna tona nafte iz smjera Omišlja, a prošle godine imali su potrebu za tek nekoliko stotina tisuća tona.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/janaf-kao-spas-mol-zanima-zakup-kapaciteta-za-6-7-milijuna-tona-nafte-iz-omislja-1571992 - www.vecernji.hr
Dogodi li se zbog ruske agresije na Ukrajinu dramatičan scenarij prekida isporuke plina i nafte iz Rusije prema Europi, Hrvatska će biti bolje pozicionirana nego mnoge zemlje zahvaljujući terminalu za ukapljeni plin (LNG) na Krku i to je već dobro poznato, u javnosti često naglašavano. No, i kad je riječ o nafti, ne o plinu, Hrvatska je, zahvaljujući investicijama koje je proveo Janaf bolje pozicionirana nego prije. Jer bi, u situaciji da ruska nafta kojim slučajem prestane teći naftovodom Družba s istoka prema zapadu, mnoge zemlje u opskrbi naftom ovisile o dobavnom pravcu s Omišlja, odnosno o Jadranskom naftovodu. O tome se sve češće govori i u kuloarima po Bruxellesu, gdje smo od upućenog izvora čuli potvrde da bi Janaf mnogima bio spas u slučaju poremećaja s isporukom ruske nafte. Mađarski MOL se, kako neslužbeno doznajemo, navodno baš ovih dana raspituje o zakupu Janafovih kapaciteta za 6-7 milijuna tona nafte iz smjera Omišlja, a prošle godine imali su potrebu za tek nekoliko stotina tisuća tona.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/janaf-kao-spas-mol-zanima-zakup-kapaciteta-za-6-7-milijuna-tona-nafte-iz-omislja-1571992 - www.vecernji.hr
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Orbanova protivnica:'Nisam sigurna da Orban nema zlobne namjere prema Hrvatskoj.Mozda je i ova bespilotna letjelica dokaz za to.'
vuksadinare wrote:....odi u bosnu ako ti tu nije dobro...tam je sve superDragovit wrote:vuksadinare wrote:...pa dobrica sigurno nije...uglavnom zahvatio ga sindrom envera hodje i putina...ko nekad slobo u svima vidi neprijatelja osim putlera....ne izgleda ni da mu je zao sto se bespilotna letjelica survala u hrvatskoj niti je imao neko iskreno zaljenje...uglavnom prevladala mu azijatska cud hunaDragovit wrote:vuksadinare wrote:Orban od prije desetak i vise godina nije danasnji Orban.To su tipovi koji ce uvijek traziti neprijatelja.Od toga politicki prezivljaju...migranti vise nisu inspirativna tema sad treba nesto drugo da se drzi rejting...orban kao i svaki vlastodrzac na koncu voli novac..zato ga je putin trpao lovom..i time ga kontrolira za svoje interese
zamijenio ga zao čovjek-gušter.
:)
da, loš je.
gleda interes svoje države i naroda.
ne valja to američkim kabalistima.
kažu demokracija mora koštati.
;)
i jeste se vi u hdz-u dogovorili uopće što vam je to palo u metropoli?
avio bomba?
bespilotna?
je l' eksplodiralo?
nije eksplodiralo?
40 kg eksploziva?
140?
150?
nije ga bilo?
koji cirkus od države.
moje pleme ne stoluje u bosni.
tu je hrvatska od stoljeća sedmog.
ali smo unazad petsto godina uvijek bili naoružani i na oprezu.
što zbog doseljenih vlaških plemena što zbog susjednih poturčenih plemena.
tako je i sada.
samo što taj vid samoobrane sad zovemo lovačka društva.
;)
zašto imam osjećaj da govornica zakuhava odnose Mađara i Hrvata
2014-04-16
Zato šta je to oporba , Soroševci a onda imamo ovako ljude poput Vuka ( njemu dovoljno da je ovaj ok s Vučicem i već mu je mozak blokiran za analitičko razmišljanje ) koji ne vide prst pred nosom i napadaju Orbana a taj Orban je uveja sankcije Rusiji, primija hrpu izbjeglica, donira i dosta para Ukrajini kao humanitarnu pomoć, dozvolija prevoz oružja preko svog teriorija prema Slovačkoj i Rumunjskoj pa nek oni šalju Ukrajini ako to žele al eto opet vidiš Orban nevalja.mortal wrote:zašto imam osjećaj da govornica zakuhava odnose Mađara i Hrvata
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
...ja sam tekao da danasnji orban nije orban od prije desetak godina ili sest sedam...to vise nije madjarski suverenizam koji je tada bio i koji je bio uzor mnogima..orbanov problem je nastao tijekom migrantske krize kad se izvlacio iz briselskog supka ili ruke da bi upao u putinov supak..nije uspio zadrzati zlatnu sredinu..drugo..mozda je previse isao djonom na brisel da bi mu taj brisel braneci se logicno primjenio slican recept prema orbanu koji je isto ipao u fazu obrane znajuci da su ovi ipak jaci morao nasloniti na putinova ledja da opstane a putin je sa druge strane lukavo to znao iskoristiti..izlazivsi prema orbanu najprije lovom ali i naftnim i plinskim biznisom..epikur37 wrote:Recentni događaji nas podsjećaju da u ništa ne možemo biti sigurni i da je nezahvalno prognozirati.
Mišljenja sam da Orban nema neke planove takve prirode te da je sada izložen pritisku liberalne oporbe kao u ostalom i većina desnice u europi.
S druge strane, on se naslikavao ispod karte velike Mađarske....
Tako da ono što sa sigurnošću znam, je da je 3 kile gnojiva 29 kuna bilo jutros a koliko će biti sutra....
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
RayMabus likes this post
vuksadinare wrote:...ja sam tekao da danasnji orban nije orban od prije desetak godina ili sest sedam...to vise nije madjarski suverenizam koji je tada bio i koji je bio uzor mnogima..orbanov problem je nastao tijekom migrantske krize kad se izvlacio iz briselskog supka ili ruke da bi upao u putinov supak..nije uspio zadrzati zlatnu sredinu..drugo..mozda je previse isao djonom na brisel da bi mu taj brisel braneci se logicno primjenio slican recept prema orbanu koji je isto ipao u fazu obrane znajuci da su ovi ipak jaci morao nasloniti na putinova ledja da opstane a putin je sa druge strane lukavo to znao iskoristiti..izlazivsi prema orbanu najprije lovom ali i naftnim i plinskim biznisom..epikur37 wrote:Recentni događaji nas podsjećaju da u ništa ne možemo biti sigurni i da je nezahvalno prognozirati.
Mišljenja sam da Orban nema neke planove takve prirode te da je sada izložen pritisku liberalne oporbe kao u ostalom i većina desnice u europi.
Tako da ono što sa sigurnošću znam, je da je 3 kile gnojiva 29 kuna bilo jutros a koliko će biti sutra....
nisi ni ti vučina iz 1991.
nekad si bio suverenist i za samostalnu hrvatsku, danas viriš iz američke i briselske guzice za šaku riže.
;)
mortal wrote:zašto imam osjećaj da govornica zakuhava odnose Mađara i Hrvata
ma nemoj mi reći!
oklen ti to palo na pamet?
...ne ja sam pravi suverenist srednjoeuropskog tipa..nit virim iz americke guzice nit iz krivoslavne...moj prirodni tijek je srednjoeuropski ne bizantDragovit wrote:vuksadinare wrote:...ja sam tekao da danasnji orban nije orban od prije desetak godina ili sest sedam...to vise nije madjarski suverenizam koji je tada bio i koji je bio uzor mnogima..orbanov problem je nastao tijekom migrantske krize kad se izvlacio iz briselskog supka ili ruke da bi upao u putinov supak..nije uspio zadrzati zlatnu sredinu..drugo..mozda je previse isao djonom na brisel da bi mu taj brisel braneci se logicno primjenio slican recept prema orbanu koji je isto ipao u fazu obrane znajuci da su ovi ipak jaci morao nasloniti na putinova ledja da opstane a putin je sa druge strane lukavo to znao iskoristiti..izlazivsi prema orbanu najprije lovom ali i naftnim i plinskim biznisom..epikur37 wrote:Recentni događaji nas podsjećaju da u ništa ne možemo biti sigurni i da je nezahvalno prognozirati.
nekad si bio suverenist i za samostalnu hrvatsku, danas viriš iz američke i briselske guzice za šaku riže.
;)
2015-09-08
vuksadinare wrote:...ne ja sam pravi suverenist srednjoeuropskog tipa..nit virim iz americke guzice nit iz krivoslavne...moj prirodni tijek je srednjoeuropski ne bizantDragovit wrote:vuksadinare wrote:...ja sam tekao da danasnji orban nije orban od prije desetak godina ili sest sedam...to vise nije madjarski suverenizam koji je tada bio i koji je bio uzor mnogima..orbanov problem je nastao tijekom migrantske krize kad se izvlacio iz briselskog supka ili ruke da bi upao u putinov supak..nije uspio zadrzati zlatnu sredinu..drugo..mozda je previse isao djonom na brisel da bi mu taj brisel braneci se logicno primjenio slican recept prema orbanu koji je isto ipao u fazu obrane znajuci da su ovi ipak jaci morao nasloniti na putinova ledja da opstane a putin je sa druge strane lukavo to znao iskoristiti..izlazivsi prema orbanu najprije lovom ali i naftnim i plinskim biznisom..epikur37 wrote:Recentni događaji nas podsjećaju da u ništa ne možemo biti sigurni i da je nezahvalno prognozirati.
;)
to su tvoje fantazije.
gotovo cijela europa liže američku guzicu.
za šaku riže vučino, šaku riže.
;)
pa sto ti lizes..otisao si na baustelu u njemacku nisi u rusiju...Dragovit wrote:vuksadinare wrote:...ne ja sam pravi suverenist srednjoeuropskog tipa..nit virim iz americke guzice nit iz krivoslavne...moj prirodni tijek je srednjoeuropski ne bizantDragovit wrote:vuksadinare wrote:...ja sam tekao da danasnji orban nije orban od prije desetak godina ili sest sedam...to vise nije madjarski suverenizam koji je tada bio i koji je bio uzor mnogima..orbanov problem je nastao tijekom migrantske krize kad se izvlacio iz briselskog supka ili ruke da bi upao u putinov supak..nije uspio zadrzati zlatnu sredinu..drugo..mozda je previse isao djonom na brisel da bi mu taj brisel braneci se logicno primjenio slican recept prema orbanu koji je isto ipao u fazu obrane znajuci da su ovi ipak jaci morao nasloniti na putinova ledja da opstane a putin je sa druge strane lukavo to znao iskoristiti..izlazivsi prema orbanu najprije lovom ali i naftnim i plinskim biznisom..epikur37 wrote:Recentni događaji nas podsjećaju da u ništa ne možemo biti sigurni i da je nezahvalno prognozirati.
;)
to su tvoje fantazije.
;)
2015-09-08
najjaci su mi ti rusofili pucaju od silne 'ljubavi' za rusiju ali nijedan ne bi tamo isao kruh zaradjivat..pa to i je uvteda za ruse nego iskazivanje lazne ljubavi..
2015-09-08
vuksadinare wrote:pa sto ti lizes..otisao si na baustelu u njemacku nisi u rusiju...Dragovit wrote:vuksadinare wrote:...ne ja sam pravi suverenist srednjoeuropskog tipa..nit virim iz americke guzice nit iz krivoslavne...moj prirodni tijek je srednjoeuropski ne bizantDragovit wrote:vuksadinare wrote:...ja sam tekao da danasnji orban nije orban od prije desetak godina ili sest sedam...to vise nije madjarski suverenizam koji je tada bio i koji je bio uzor mnogima..orbanov problem je nastao tijekom migrantske krize kad se izvlacio iz briselskog supka ili ruke da bi upao u putinov supak..nije uspio zadrzati zlatnu sredinu..drugo..mozda je previse isao djonom na brisel da bi mu taj brisel braneci se logicno primjenio slican recept prema orbanu koji je isto ipao u fazu obrane znajuci da su ovi ipak jaci morao nasloniti na putinova ledja da opstane a putin je sa druge strane lukavo to znao iskoristiti..izlazivsi prema orbanu najprije lovom ali i naftnim i plinskim biznisom..epikur37 wrote:Recentni događaji nas podsjećaju da u ništa ne možemo biti sigurni i da je nezahvalno prognozirati.
;)
to su tvoje fantazije.
;)
kakva njemačka.
rekao sam ti gdje moje pleme stanuje.
moja noga u njemačku kročila nije niti će kročiti.
možda ako bude pod ruskom okupacijom.
vuksadinare wrote:najjaci su mi ti rusofili pucaju od silne 'ljubavi' za rusiju ali nijedan ne bi tamo isao kruh zaradjivat..pa to i je uvteda za ruse nego iskazivanje lazne ljubavi..
a meni ste najdraži vi sa stockholmskim sindromom.
toliko ste se sa svojim bivšim okupatorima slizali da ste postali jedno.
što bi se reklo - stanje s kurcem u guzici postalo vam normalno.
štoviše, to vas ispunjava.
da vam ga slučajno izvade bili biste k'o muhe bez glave.
ovako vam je karina ukolčena i točno znate orijentir.
...nacekat ces se...nemaju oni vise snage ni u kijev uc..kako je krenulo prije ce drugi u moskvu..Dragovit wrote:vuksadinare wrote:pa sto ti lizes..otisao si na baustelu u njemacku nisi u rusiju...Dragovit wrote:vuksadinare wrote:...ne ja sam pravi suverenist srednjoeuropskog tipa..nit virim iz americke guzice nit iz krivoslavne...moj prirodni tijek je srednjoeuropski ne bizantDragovit wrote:vuksadinare wrote:...ja sam tekao da danasnji orban nije orban od prije desetak godina ili sest sedam...to vise nije madjarski suverenizam koji je tada bio i koji je bio uzor mnogima..orbanov problem je nastao tijekom migrantske krize kad se izvlacio iz briselskog supka ili ruke da bi upao u putinov supak..nije uspio zadrzati zlatnu sredinu..drugo..mozda je previse isao djonom na brisel da bi mu taj brisel braneci se logicno primjenio slican recept prema orbanu koji je isto ipao u fazu obrane znajuci da su ovi ipak jaci morao nasloniti na putinova ledja da opstane a putin je sa druge strane lukavo to znao iskoristiti..izlazivsi prema orbanu najprije lovom ali i naftnim i plinskim biznisom..epikur37 wrote:Recentni događaji nas podsjećaju da u ništa ne možemo biti sigurni i da je nezahvalno prognozirati.
;)
to su tvoje fantazije.
;)
kakva njemačka.
2015-09-08
...na destaljinizaciju
2015-09-08
vuksadinare wrote:...nacekat ces se...nemaju oni vise snage ni u kijev uc..kako je krenulo prije ce drugi u moskvu..Dragovit wrote:vuksadinare wrote:pa sto ti lizes..otisao si na baustelu u njemacku nisi u rusiju...Dragovit wrote:vuksadinare wrote:...ne ja sam pravi suverenist srednjoeuropskog tipa..nit virim iz americke guzice nit iz krivoslavne...moj prirodni tijek je srednjoeuropski ne bizantDragovit wrote:vuksadinare wrote:...ja sam tekao da danasnji orban nije orban od prije desetak godina ili sest sedam...to vise nije madjarski suverenizam koji je tada bio i koji je bio uzor mnogima..orbanov problem je nastao tijekom migrantske krize kad se izvlacio iz briselskog supka ili ruke da bi upao u putinov supak..nije uspio zadrzati zlatnu sredinu..drugo..mozda je previse isao djonom na brisel da bi mu taj brisel braneci se logicno primjenio slican recept prema orbanu koji je isto ipao u fazu obrane znajuci da su ovi ipak jaci morao nasloniti na putinova ledja da opstane a putin je sa druge strane lukavo to znao iskoristiti..izlazivsi prema orbanu najprije lovom ali i naftnim i plinskim biznisom..epikur37 wrote:Recentni događaji nas podsjećaju da u ništa ne možemo biti sigurni i da je nezahvalno prognozirati.
;)
to su tvoje fantazije.
;)
kakva njemačka.
evo ih, samo što nisu pred moskvom.
to je samo dvojici uspjelo.
napoleonu i adolfu.
a kako je to završilo znamo.
;)
vuksadinare wrote:Orban od prije desetak i vise godina nije danasnji Orban.To su tipovi koji ce uvijek traziti neprijatelja.Od toga politicki prezivljaju...migranti vise nisu inspirativna tema sad treba nesto drugo da se drzi rejting...orban kao i svaki vlastodrzac na koncu voli novac..zato ga je putin trpao lovom..i time ga kontrolira za svoje interese
isti je to orban samo ti tek sad posjetio optiku gvozdanovic
no dobro , jesi gleda a bili smo vam dobri ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kucan iskreno:'Brisel nema iskrene namjere prema ovim prostorima'
» Kod Velike Gorice pala bespilotna letjelica
» Orban zaprijetio iz Bruxellesa: Ako treba i prema Hrvatskoj dižemo ogradu
» Kako je Orban preveo Plenkija zednog preko voda a Plenki:'Nema teorije,nema sanse,nece proci.'
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
» Kod Velike Gorice pala bespilotna letjelica
» Orban zaprijetio iz Bruxellesa: Ako treba i prema Hrvatskoj dižemo ogradu
» Kako je Orban preveo Plenkija zednog preko voda a Plenki:'Nema teorije,nema sanse,nece proci.'
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
Page 2 of 2