Orban zaprijetio iz Bruxellesa: Ako treba i prema Hrvatskoj dižemo ogradu
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Orban zaprijetio iz Bruxellesa: Ako treba i prema Hrvatskoj dižemo ogradu
MAĐARSKI premijer Viktor Orban upozorio je u Bruxellesu da bi njegova zemlja mogla podići ogradu i na granici s Hrvatskom, ako odatle krene veći priljev migranata i izbjeglica.
Orban je na kraju svoga posjeta Bruxellesu gdje se sastao s čelnicima europskih institucija održao konferenciju za novinare.
Orban je izložen kritikama zbog podizanja zaštitne ograde na 175 kilomatara dugoj granici sa Srbijom, a sada kaže da je spreman, bude li potrebno, izgraditi takvu ogradu i na granici s Hrvatskom. Istaknuo je da Mađarska mora braniti svoje granice.
"Budemo li morali podići ogradu između Mađarske i Hrvatske mi ćemo to učiniti", rekao je Orban, dodajući da bi to bio lakši posao jer postoji prirodna prepreka, rijeka, od onoga na granici sa Srbijom, gdje takve prepreke nema.
Ne želi velik broj muslimana u Mađarskoj
Orban je isto tako rekao da Mađarska ne želi primiti veliki broj muslimana.
"Mislim da imamo pravo odlučiti da ne želimo veliki broj muslimana u svojoj zemlji", rekao je Orban novinarima. "Ne dopadaju nam se posljedice", dodao je misleći na 150-godišnju povijest osmanske vladavine u Mađarskoj u 16. i 17. stoljeću.
Europska unija je suočena s najvećom migrantskom krizom od kraja Drugog svjetskog rata.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/orban-zaprijetio-iz-bruxellesa-ako-treba-i-prema-hrvatskoj-dizemo-ogradu/839861.aspx
Orban je na kraju svoga posjeta Bruxellesu gdje se sastao s čelnicima europskih institucija održao konferenciju za novinare.
Orban je izložen kritikama zbog podizanja zaštitne ograde na 175 kilomatara dugoj granici sa Srbijom, a sada kaže da je spreman, bude li potrebno, izgraditi takvu ogradu i na granici s Hrvatskom. Istaknuo je da Mađarska mora braniti svoje granice.
"Budemo li morali podići ogradu između Mađarske i Hrvatske mi ćemo to učiniti", rekao je Orban, dodajući da bi to bio lakši posao jer postoji prirodna prepreka, rijeka, od onoga na granici sa Srbijom, gdje takve prepreke nema.
Ne želi velik broj muslimana u Mađarskoj
Orban je isto tako rekao da Mađarska ne želi primiti veliki broj muslimana.
"Mislim da imamo pravo odlučiti da ne želimo veliki broj muslimana u svojoj zemlji", rekao je Orban novinarima. "Ne dopadaju nam se posljedice", dodao je misleći na 150-godišnju povijest osmanske vladavine u Mađarskoj u 16. i 17. stoljeću.
Europska unija je suočena s najvećom migrantskom krizom od kraja Drugog svjetskog rata.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/orban-zaprijetio-iz-bruxellesa-ako-treba-i-prema-hrvatskoj-dizemo-ogradu/839861.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Orban zaprijetio iz Bruxellesa: Ako treba i prema Hrvatskoj dižemo ogradu
Na ovom dijelu mu netriba ograda.
2014-04-11
2014-04-11
2014-04-11
Jedino misto di mu triba stavit ogradu a kako su napravili onu sa Srbijom koja je puno duža istu ce samo produžit preko Baranje do spoja sa Dravom.
ORBAN JE KRALJ A LIJEVICARI U HRVATSKOJ SU PUŠIONICARI.
SAMO TRPAJ.
2014-04-11
I jedino još na ovom dijelu al ni to nije problem.
2014-04-11
Lik je kralj.
BiH , Hrvatska i Slovenija ce puknit ko kokice.
Porast desnice.
Hvala cika Orban,
BiH , Hrvatska i Slovenija ce puknit ko kokice.
Porast desnice.
Hvala cika Orban,
2014-04-11
2014-04-11
[size=32]ORBAN I DALJE PODIŽE PANIKU 'Sad su stotine tisuća, no iduće godine bit će milijuni. Postat ćemo manjina na vlastitom kontinentu'[/size]
Mađarski i poljski dužnosnici u petak su upozorili da Europi prijete milijuni migranata ukoliko se budu ignorirali uzroci izbjegličke krize i Europa ne zaštiti svoje granice.
------------------------------------
Pametno Orban.
- Budimpešta, 04.09.2015., 09:01
- Autor:B.V.
Mađarski i poljski dužnosnici u petak su upozorili da Europi prijete milijuni migranata ukoliko se budu ignorirali uzroci izbjegličke krize i Europa ne zaštiti svoje granice.
------------------------------------
Pametno Orban.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Mađarska policija zaustavila vlak s migrantima u Bicskeua
Mađarska policija u četvrtak je zaustavila u Bicskeu vlak s migrantima koji je bio na putu iz Budimpešte prema mjestu Sopronu na granici s Austrijom.
------------------------------------------
HAHAHAHAHAHHAHAA
Madjari ih pustili u vlak kao da idu za Austriju
pa onda skrenili vlak ka svratištu di su im uzeli
otiske i dali im smještaj.
A to znači da su tu ušli u EU, kasnije će ih EU
odbiti za azil i vratiti nazad u Madjarsku a ovi
ispratiti iz zemlje.
--------------------------------
Ujeedno to je razlog zašto ovi ne žele ostati u Grčkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj ( sve EU).
Grci uopće nemaju institut davanja nekog -azila- to je nepoznanica
u pravnom sustavu. Jednostavno možeš proći kroz Grčku ali nećeš
dobiti trajni smještaj niti radnu dozvolu.
Ma baš me zanima kakva je situacija u Španjolskoj, Portugalu?
Čudi me da tamo nema navale. Zato biće jer su Ameri pojačali
vojne snage a i Englezi držeGibraltar.
PS- Englezi tribaju vratiti Gibraltar koji su oteli Španjolskoj.
- Budimpešta, 03.09.2015., 13:08
- Autor:B.V.
Mađarska policija u četvrtak je zaustavila u Bicskeu vlak s migrantima koji je bio na putu iz Budimpešte prema mjestu Sopronu na granici s Austrijom.
------------------------------------------
HAHAHAHAHAHHAHAA
Madjari ih pustili u vlak kao da idu za Austriju
pa onda skrenili vlak ka svratištu di su im uzeli
otiske i dali im smještaj.
A to znači da su tu ušli u EU, kasnije će ih EU
odbiti za azil i vratiti nazad u Madjarsku a ovi
ispratiti iz zemlje.
--------------------------------
Ujeedno to je razlog zašto ovi ne žele ostati u Grčkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj ( sve EU).
Grci uopće nemaju institut davanja nekog -azila- to je nepoznanica
u pravnom sustavu. Jednostavno možeš proći kroz Grčku ali nećeš
dobiti trajni smještaj niti radnu dozvolu.
Ma baš me zanima kakva je situacija u Španjolskoj, Portugalu?
Čudi me da tamo nema navale. Zato biće jer su Ameri pojačali
vojne snage a i Englezi držeGibraltar.
PS- Englezi tribaju vratiti Gibraltar koji su oteli Španjolskoj.
2014-04-20
[size=32]Egipatski milijarder nudi rješenje: Dajte mi da kupim otok i na njega smjestim sve izbjeglice[/size]
Naguib Sawiris, čije se bogatstvo procjenjuje na 3,1 milijardu dolara, uskoro planira posjetiti Grčku i Italiju kako bi nagovorio čelnike tih dviju država da mu prodaju neki od svojih nenaseljenih otoka.
-------------------------------------------
NE-NE-NE-NE-NE I NE
Kupi ti rodjo komad Libije, Maroka, Tunisa, Alžira, Pakistana,
Afganistana, Iraka ili UAE, Americi ( Alaska), Canadi... pa ih tamo
naseli i organiziraj im smještaj, hranu, vodu i posao.
Odjeb od EU------nije na prodaju.
- Kairo, 04.09.2015., 11:27
- Autor:G.K.
Naguib Sawiris, čije se bogatstvo procjenjuje na 3,1 milijardu dolara, uskoro planira posjetiti Grčku i Italiju kako bi nagovorio čelnike tih dviju država da mu prodaju neki od svojih nenaseljenih otoka.
NE-NE-NE-NE-NE I NE
2014-04-20
Orban trenutno uživa veliku podršku u onima kojima je EU neprijatelj nacionalne države i interesa, suverenosti itd. Samo neka sve proslijedi u Njemačku i Francusku, zatvori sve granice i time pokrene lančanu reakciju(Slovačka, Poljska, Češka, Bugarska i Rumunjska), EU ode u qrac. Uostalom, ovakva EU i treba propasti ili biti uništena čim prije. Njena uloga nije zamišljena kao politička, već čista ekonomija i biznis između država, ali... Kako to nije tako i pošto politika krupnih država prička po ekonomskim stvarima, onda sve treba biti uništeno za kaznu.
Guest- Guest
Orban ce zaštit Slavoniju i Baranju od imigranata. Kad napravi ogradu a ja ga u tome jako jako jako podržavam imigranit ce produžit pravo u Zagreb .......među cigane na Kozari boku ha ha ha ha
2014-04-11
Hrvatska ima sve manje prijatelja u svijetu. Mi se nalazimo u goroj situaciji od srbije. Srbi danas imaju više prijatelja nego Hrvatska.
Mi smo se svojim amerikanizmom pomalo zamjerili svemu i svakomu.
Italija nas ne šmeka,Mađarska još manje, Slovenci se sprdaju sa nama,a i nekada naš najvjerniji saveznim rimski papa,totalno je napravio zaokret i sa CUH odnosi nikada nisu bili lošiji nego danas.
Nemamo viziju,nemamo formu,nemamo plana-sve što radimo,radimo na vanjski poticaj.
Primit ćemo onoliko izbjeglica koliko nam odrede i ja tu ne gajim nikakve iluzije.
Mi smo se svojim amerikanizmom pomalo zamjerili svemu i svakomu.
Italija nas ne šmeka,Mađarska još manje, Slovenci se sprdaju sa nama,a i nekada naš najvjerniji saveznim rimski papa,totalno je napravio zaokret i sa CUH odnosi nikada nisu bili lošiji nego danas.
Nemamo viziju,nemamo formu,nemamo plana-sve što radimo,radimo na vanjski poticaj.
Primit ćemo onoliko izbjeglica koliko nam odrede i ja tu ne gajim nikakve iluzije.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Slovaci su prvi odbili primiti Muslimane, rekli su da će
primiti Kršćane.........Madjari otvoreno odbijaju primiti ikoga.
Sad ostaje da vidimo kako će se naši pusićke i karamarkovići
odrediti.
Sve mi se čini da će opet skiniti gaće i naguziti se.
primiti Kršćane.........Madjari otvoreno odbijaju primiti ikoga.
Sad ostaje da vidimo kako će se naši pusićke i karamarkovići
odrediti.
Sve mi se čini da će opet skiniti gaće i naguziti se.
2014-04-20
točno.Yehudi wrote:[size=32]Egipatski milijarder nudi rješenje: Dajte mi da kupim otok i na njega smjestim sve izbjeglice[/size]
Kairo, 04.09.2015., 11:27 Autor:G.K.
NE-NE-NE-NE-NE I NE
Guest- Guest
EU ne sprečava Mađarsku da digne ogradu i na granici prema Hrvatskoj
Vlada u Budimpešti neće prekršiti evropske zakone ako izgradi ogradu duž granice prema Hrvatskoj, ali se Evropska komisija u načelu protivi takvim merama jer nisu u duhu EU, izjavila je danas u Briselu Nataša Berto, porparolka predsednika EK Žan-Klod Junkera.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/588148/EU-ne-sprecava-Madjarsku-da-digne-ogradu-i-na-granici-prema-Hrvatskoj
ODLICNO.
Vlada u Budimpešti neće prekršiti evropske zakone ako izgradi ogradu duž granice prema Hrvatskoj, ali se Evropska komisija u načelu protivi takvim merama jer nisu u duhu EU, izjavila je danas u Briselu Nataša Berto, porparolka predsednika EK Žan-Klod Junkera.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/588148/EU-ne-sprecava-Madjarsku-da-digne-ogradu-i-na-granici-prema-Hrvatskoj
ODLICNO.
2014-04-11
Betonski od 6m najbolje.
Bodljikavu žicu i minska polja ......eli?
Bodljikavu žicu i minska polja ......eli?
2014-04-20
Pa bolje da oni naprave zid nego da se mi trošimo.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
I on ograda sa Srbijom mu je mnogo pomogla.
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Orban prijeti vetom na lovu koju EU treba dati Hrvatskoj
» Orbanova protivnica:'Nisam sigurna da Orban nema zlobne namjere prema Hrvatskoj.Mozda je i ova bespilotna letjelica dokaz za to.'
» NATO poslao poruku Sulji:'Krene li srpska vojska prema Kosovu mi dizemo zrakoplove'
» Šamar iz Bruxellesa Hrvatskoj
» Mađarska produžava ogradu na granici prema Rumunjskoj
» Orbanova protivnica:'Nisam sigurna da Orban nema zlobne namjere prema Hrvatskoj.Mozda je i ova bespilotna letjelica dokaz za to.'
» NATO poslao poruku Sulji:'Krene li srpska vojska prema Kosovu mi dizemo zrakoplove'
» Šamar iz Bruxellesa Hrvatskoj
» Mađarska produžava ogradu na granici prema Rumunjskoj
Page 1 of 4