Ruska invazija na Ukrajinu
Page 29 of 50
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Longi o toj temi kao i o NTB treba znati i pokoji detalj... potpuno je ok da vi od mora o tom znate malo ili ni toliko... nije to neki veliki bed, samo ne trebaš forcati jer nema nekog smisla... odesa je luka iz koje se otprema sve ono što se uzgoji gore sjevernije... ovo što ti projiciraš na odesu, u stvari se odvija na cipru, i u turskoj... odesa je minorna po toj osnovi...RayMabus wrote:Gore vam je hladna klima, možeš samo sadit te izrazito kontinetalne kulture koje gore svi sade a to znači da moraš proizvest količinu da bi ima zaradu dakle treba ti puno veća površina po seljaku, onda opet ta klima to znači i veće elementarne nepogode šta ti može i hoće smanjit urode a tu je i udaljenost prijevoza do ciljanih tržišta dakle transport željeznicom uključen u cijenu.
Odesa je najprofitabilnija zemlja u Ukrajini.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Pitanje je bilo koja je najbolja zemlja U UKRAJINI.michaellcmacha wrote:Longi o toj temi kao i o NTB treba znati i pokoji detalj... potpuno je ok da vi od mora o tom znate malo ili ni toliko... nije to neki veliki bed, samo ne trebaš forcati jer nema nekog smisla... odesa je luka iz koje se otprema sve ono što se uzgoji gore sjevernije... ovo što ti projiciraš na odesu, u stvari se odvija na cipru, i u turskoj... odesa je minorna po toj osnovi...RayMabus wrote:Gore vam je hladna klima, možeš samo sadit te izrazito kontinetalne kulture koje gore svi sade a to znači da moraš proizvest količinu da bi ima zaradu dakle treba ti puno veća površina po seljaku, onda opet ta klima to znači i veće elementarne nepogode šta ti može i hoće smanjit urode a tu je i udaljenost prijevoza do ciljanih tržišta dakle transport željeznicom uključen u cijenu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
opet si preskočio ketadone?RayMabus wrote:Ne triba mi analiza za to. Odma ću ti odgovorit. U Odesi. To je močvara koja je pretvorena u žitnicu. Isto ko i Vojvodina. Potpuno ista stvar.AlfaOmega wrote:
Btw. longi, ev molbica za tebe. De mi analiziraj gdi je točno najobradivije ukrajinsko poljoprivredno zemljište.
ajd budaletino zovi GF da dođu.
zašto GF vadi naftu na Mjesecu?
zagađuje atmosferu i pušta CO2 u krhku mjesečevu atmosferu.
zaustavi to.
veber-
2014-12-30
Šta ne znači da ne uvažam mišljenje nekoga tko ima više znanja o meni po pogledu kvalitete zemlje. Štaviše.RayMabus wrote:U redu je zato šta ti imaš svoju točku gledišta i pogled ti je usmjeren na kvalitetu zemlje a ja gledam sve.michaellcmacha wrote:a jebiga sad... ovo ti je bzvz, i nije u reduRayMabus wrote:Ti to gledaš kao zemljoradnik a ja to gledam drugim očima i moj ti je odgovor : Odesa.michaellcmacha wrote:
jesi fulao si, stavio sam kartu koja točno pokazuje gdje su koncentrirane obradive površine... odesa ne spada u to... i nije to
Ipak sam ja đeneral GF s pet zvjezdica. Imam širi pogled na bojno polje.
I da slažem se da je to kompleksna tema pa sam otvorio zasebnu temu.
Evo :
https://www.ex-iskon-pleme.com/t50937-rusija-ukrajina-i-globalna-opskrba-psenicom#2006209
2014-04-11
longi ti je hors ovisnik na ketadonima.michaellcmacha wrote:Longi o toj temi kao i o NTB treba znati i pokoji detalj... potpuno je ok da vi od mora o tom znate malo ili ni toliko... nije to neki veliki bed, samo ne trebaš forcati jer nema nekog smisla... odesa je luka iz koje se otprema sve ono što se uzgoji gore sjevernije... ovo što ti projiciraš na odesu, u stvari se odvija na cipru, i u turskoj... odesa je minorna po toj osnovi...RayMabus wrote:Gore vam je hladna klima, možeš samo sadit te izrazito kontinetalne kulture koje gore svi sade a to znači da moraš proizvest količinu da bi ima zaradu dakle treba ti puno veća površina po seljaku, onda opet ta klima to znači i veće elementarne nepogode šta ti može i hoće smanjit urode a tu je i udaljenost prijevoza do ciljanih tržišta dakle transport željeznicom uključen u cijenu.
teret obitelji i društvu.
našao si s kim ćeš raspravljati.
odavno mu hors pojeo ganglije.
veber-
2014-12-30
pitanje je bilo gdje su najobradivije površine u ukrajini i to nisu površine u ili kod odese...RayMabus wrote:Pitanje je bilo koja je najbolja zemlja U UKRAJINI.michaellcmacha wrote:Longi o toj temi kao i o NTB treba znati i pokoji detalj... potpuno je ok da vi od mora o tom znate malo ili ni toliko... nije to neki veliki bed, samo ne trebaš forcati jer nema nekog smisla... odesa je luka iz koje se otprema sve ono što se uzgoji gore sjevernije... ovo što ti projiciraš na odesu, u stvari se odvija na cipru, i u turskoj... odesa je minorna po toj osnovi...RayMabus wrote:Gore vam je hladna klima, možeš samo sadit te izrazito kontinetalne kulture koje gore svi sade a to znači da moraš proizvest količinu da bi ima zaradu dakle treba ti puno veća površina po seljaku, onda opet ta klima to znači i veće elementarne nepogode šta ti može i hoće smanjit urode a tu je i udaljenost prijevoza do ciljanih tržišta dakle transport željeznicom uključen u cijenu.
2015-08-08
ma nije bitno... evo tu na braču je klima fenomenalna, ali jebiga nema zemlje...RayMabus wrote:Šta ne znači da ne uvažam mišljenje nekoga tko ima više znanja o meni po pogledu kvalitete zemlje. Štaviše.RayMabus wrote:U redu je zato šta ti imaš svoju točku gledišta i pogled ti je usmjeren na kvalitetu zemlje a ja gledam sve.michaellcmacha wrote:a jebiga sad... ovo ti je bzvz, i nije u reduRayMabus wrote:Ti to gledaš kao zemljoradnik a ja to gledam drugim očima i moj ti je odgovor : Odesa.michaellcmacha wrote:
jesi fulao si, stavio sam kartu koja točno pokazuje gdje su koncentrirane obradive površine... odesa ne spada u to... i nije to
Ipak sam ja đeneral GF s pet zvjezdica. Imam širi pogled na bojno polje.
I da slažem se da je to kompleksna tema pa sam otvorio zasebnu temu.
Evo :
https://www.ex-iskon-pleme.com/t50937-rusija-ukrajina-i-globalna-opskrba-psenicom#2006209
2015-08-08
a i da ima tko bi okopavao kukuruz kraj turizma
2015-08-08
michaellcmacha wrote:pitanje je bilo gdje su najobradivije površine u ukrajini i to nisu površine u ili kod odese...RayMabus wrote:Pitanje je bilo koja je najbolja zemlja U UKRAJINI.michaellcmacha wrote:Longi o toj temi kao i o NTB treba znati i pokoji detalj... potpuno je ok da vi od mora o tom znate malo ili ni toliko... nije to neki veliki bed, samo ne trebaš forcati jer nema nekog smisla... odesa je luka iz koje se otprema sve ono što se uzgoji gore sjevernije... ovo što ti projiciraš na odesu, u stvari se odvija na cipru, i u turskoj... odesa je minorna po toj osnovi...RayMabus wrote:Gore vam je hladna klima, možeš samo sadit te izrazito kontinetalne kulture koje gore svi sade a to znači da moraš proizvest količinu da bi ima zaradu dakle treba ti puno veća površina po seljaku, onda opet ta klima to znači i veće elementarne nepogode šta ti može i hoće smanjit urode a tu je i udaljenost prijevoza do ciljanih tržišta dakle transport željeznicom uključen u cijenu.
--
AlfaOmega wrote:
Btw. longi, ev molbica za tebe. De mi analiziraj gdi je točno najobradivije ukrajinsko poljoprivredno zemljište.
Obraditi : radeći pripremati
Da, u pravu si. Pita i za kvantitet ( količinu ).
2014-04-11
A pričaj ti malo meni o tome a ja iman u Sutivanu kuću s velikim vrtlom i još 60 tisuća kvadrata zemlje al razbacane po zaleđu Sutivana a to su tri ćeri sad kad je baba umrla prije mjesec i po dana će se podilit a sve kamnjar i krš a ja iman u Kaštelim svoje zemlje, evo iza kuće pesto metara poviše oko 7000 kvadrata ravne površine i ubra skoro pa 200 ( dvista ) litara ulja ove godine pa ne stignen nit taj Brač di iman masline pobrat pa to i ne beremo.
ma nije bitno... evo tu na braču je klima fenomenalna, ali jebiga nema zemlje...
Last edited by RayMabus on 27/3/2022, 10:00; edited 1 time in total
2014-04-11
https://twitter.com/donikroman/status/1507953043744202753
Ukrajinci napreduju dalje...
Ukrajinci napreduju dalje...
red wolf-
2016-02-10
tko je rekao da su rusi osvojili čeličanu...
jesu, al u mahunama...
jesu, al u mahunama...
2015-08-08
veli alfa rusofilovič
da je makivka contested bila neki dan
ukrajinci vele da je njihova
da je makivka contested bila neki dan
ukrajinci vele da je njihova
2015-08-08
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
michaellcmacha wrote:RayMabus wrote:
pitanje je bilo gdje su najobradivije površine u ukrajini i to nisu površine u ili kod odese...
--AlfaOmega wrote:
Uglavnom da zaključimo odgovor na pitanje gdje je točno najobradivije poljoprivredno zemljište u Ukrajini, Miha je u pravu a ja nisam.
Ja sam to shvatio kao najunosnije, najbolje za uzet i ostvarit profit a to je Odesa al ovdje je glagol obraditi i misli se i di su u državi najveće te obradive površine a ne nužno i najkvalitetnije ili unosnije.
Generalno najunosnije su ti Odesa ( taj humus se može donit dole pa ćeš imat tu kvalitetnu zemlju i na tim poljoprivrednim površinama ) al ovo najobradivije u smislu i kvantitete su one koje je Miha stavio.
2014-04-11
rusi pol živi, pol mrtvi... slušaju jedni i drugi ukrajinsku besjedu
2015-08-08
veber-
2014-12-30
pregovarao sam ja sa svojim gazdom da pokrenemo proizvodnju tu na braču, isprva je bio ful in, htio je da već ove godine staramo, ali jebiga nije to samo tako... zemlja je preskup resurs i u smislu nabave i u smislu transporta plus instalacija... preskupo je to da bi se prosulo po kamenjaru...RayMabus wrote:michaellcmacha wrote:RayMabus wrote:
pitanje je bilo gdje su najobradivije površine u ukrajini i to nisu površine u ili kod odese...
--AlfaOmega wrote:
Uglavnom da zaključimo odgovor na pitanje gdje je točno najobradivije poljoprivredno zemljište u Ukrajini, Miha je u pravu a ja nisam.
Ja sam to shvatio kao najunosnije, najbolje za uzet i ostvarit profit a to je Odesa al ovdje je glagol obraditi i misli se i di su u državi najveće te obradive površine a ne nužno i najkvalitetnije ili unosnije.
Generalno najunosnije su ti Odesa ( taj humus se može donit dole pa ćeš imat tu kvalitetnu zemlju i na tim poljoprivrednim površinama ) al ovo najobradivije u smislu i kvantitete su one koje je Miha stavio.
uglavnom ove godine ćemo samo probati jedan test napraviti... na par stotina sadnih posuda, samo da vidimo koji je input a koji prinos
2015-08-08
silovanje zemlje je baš to.michaellcmacha wrote:pregovarao sam ja sa svojim gazdom da pokrenemo proizvodnju tu na braču, isprva je bio ful in, htio je da već ove godine staramo, ali jebiga nije to samo tako... zemlja je preskup resurs i u smislu nabave i u smislu transporta plus instalacija... preskupo je to da bi se prosulo po kamenjaru...RayMabus wrote:michaellcmacha wrote:RayMabus wrote:
--AlfaOmega wrote:
uglavnom ove godine ćemo samo probati jedan test napraviti... na par stotina sadnih posuda, samo da vidimo koji je input a koji prinos
silovanje.
priroda je stvorila habitat.
ostalo je silovanje.
na braču uredno se obrađuje zemlja. na hvaru, visu.
zašto invazivne vrste uvoziti?
crna zemlja iz ukrajine će za pet godina postati crvena.
možeš samo novim nasipavanjem imati crnu.
ali nikad nećeš prekriti crvenu.
veber-
2014-12-30
Pa petokraka je znak ruske vojske.
Evo :
Jel vidiš zvijezdu petokraku na brodu ruske mornarice ?
Evo ti poveznica na sliku :
russian navy modern ship with red star on the side
Date taken:30 June 2007
https://www.alamy.com/stock-photo-russian-navy-modern-ship-with-red-star-on-the-side-22754679.html
2014-04-11
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu