Putin: EU će plin plaćati u rubljama
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Putin: EU će plin plaćati u rubljama
što će sad naš Kenwood Kenon?
kupovati rublje?
:)
kupovati rublje?
Službenik- Posts : 3261
2022-02-24
sve dok se uvozi ruski plinRayMabus wrote:Novac je povjerenje.MDMiridije wrote:To ce ti biti kao i do sada. Ovi placaju kako hoce a centralna banka onda to kod kuce kao mijenja u rublje i ono.....mi pobijedili lol.
Postoji zakon potražnje i ako je nešto traženo to znači da ima vrijednost.
Oni njima sankcije i rušenje vrijednosti rublje a oni njima da EU ruski plin će se od sada pa nadalje morati plaćati u rubljama.
Dakle ti moraš kod nje ( ruska centralna banka ) ili negdje drugdje doć do rublja i njima platit plin, dakle rublja se traži.
E sad je to samo kao transakcija jel pa u osnovi na toliku količinu plina to se ne radi fizički nego samo klikom na računu i prenos.
U čemu je trik ?
EU treba ruski plin i treba ga SVAKI DAN.
Svaki dan je transakcija. Svaki dan se traži ta ogromna količina rublji.
Drugim riječima spriječit će pad vrijednosti rublje jer ona sad 365 dana u godini postaje puno traženija roba jer EU svaki dan treba ruski plin.
Lukava kuja. Sviđa mi se. Ženit i vodi doma. Ima soli u glavi. Skidam kapu.
nije rusija jedina država koja ima plin
toliko
isto tako je i plin zamjenjiv - dizel, benzin, električna energija za automobile, električna energija, drvo, ugljen, pelete ... za grijanje
2014-04-16
https://www.facebook.com/watch?v=3127837757534370Dragovit wrote:što će sad naš Kenwood Kenon?
kupovati rublje?
2014-04-16
Cijena plina u EU po transakcijama s trenutnom isporukom skočila je za 15% odmah nakon što je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin najavio prijenos obračuna s europskim zemljama u rublje za isporučeni ruski plin, pokazuju podaci o trgovanju s londonske burze (ICE) s nagodbama na nizozemskoj platformi TTF – najvećem plinskom čvorištu Europe. Ali to nije sve!
10 minuta nakon skoka cijene došlo je do zatišja, a onda je cijena skočila, najprije za 25%, a zatim i 30% u odnosu na cijenu zatvaranja burze prethodnog dana.
-
https://www.geopolitika.news/vijesti/cijena-plina-u-eu-skocila-cak-za-trecinu-nakon-putinove-odluke-o-prijenosu-placanja-u-rublje/
10 minuta nakon skoka cijene došlo je do zatišja, a onda je cijena skočila, najprije za 25%, a zatim i 30% u odnosu na cijenu zatvaranja burze prethodnog dana.
-
https://www.geopolitika.news/vijesti/cijena-plina-u-eu-skocila-cak-za-trecinu-nakon-putinove-odluke-o-prijenosu-placanja-u-rublje/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Šandor Winnetou-
2017-12-31
Kako reche ona zidovska kurvetina ,nije fer da Rusija raspolaze sama sa svojim bogastvom,Krepala majku joj jebem sada je samo vreca govana .Valjda kada je cula da se ruski energenti moraju placati u rubljima i ne samo energenti.PRtz ,hrvati ce placati u srpskim dinarima ::)))
Ina započela s proizvodnjom plina iz nove bušotine u sjevernom Jadranumentalitet wrote:Kako reche ona zidovska kurvetina ,nije fer da Rusija raspolaze sama sa svojim bogastvom,Krepala majku joj jebem sada je samo vreca govana .Valjda kada je cula da se ruski energenti moraju placati u rubljima i ne samo energenti.PRtz ,hrvati ce placati u srpskim dinarima ::)))
Ina podsjeća da od 2016. godine investira i na kopnu, što je do sada rezultiralo komercijalnim otkrićem plinskog ležišta pokraj mjesta Severovci s izmjerenom količinom plina od 53 tisuće kubičnih metara na dan
17. OŽUJKA 2022.
http://www.vecernji.hr/biznis/ina-zapocela-s-proizvodnjom-plina-iz-nove-busotine-u-sjevernom-jadranu-1571580
2014-04-11
Ina je započela s proizvodnjom prirodnog plina iz nove bušotine na plinskom polju Ika u sjevernom Jadranu, priopćila je Ina u četvrtak. "Bušotina Ika B-1R-DIR uspješno je spojena na postojeći Inin proizvodni sustav u sjevernom Jadranu, čime je osiguran ulazak novih 150 tisuća kubičnih metara prirodnog plina dnevno u hrvatski plinski sustav. Godišnja proizvodnja nove bušotine kretat će se na razini od gotovo 55 milijuna kubičnih metara, što u ovom trenutku predstavlja gotovo 7% ukupne Inine proizvodnje plina na moru i kopnu", kaže se u Ininu priopćenju. Dodaje se kako je nova bušotina rezultat Ininih aktivnosti koje su započele 2019. godine u sklopu programa "Razradni program sjeverni Jadran" svrha kojega je utvrditi sve potencijalne lokacije za nova bušenja na sjevernom Jadranu, čime bi se zaustavio očekivani prirodni pad proizvodnje na sva tri Inina eksploatacijska polja na kojima je operator sjeverni Jadran, Marica i Izabela.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/ina-zapocela-s-proizvodnjom-plina-iz-nove-busotine-u-sjevernom-jadranu-1571580 - www.vecernji.hr
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/ina-zapocela-s-proizvodnjom-plina-iz-nove-busotine-u-sjevernom-jadranu-1571580 - www.vecernji.hr
2014-04-11
Hrvatska sav svoj plin sama porizvodi a prije šest dana otorili smo i novu bušotinu.mentalitet wrote:Kako reche ona zidovska kurvetina ,nije fer da Rusija raspolaze sama sa svojim bogastvom,Krepala majku joj jebem sada je samo vreca govana .Valjda kada je cula da se ruski energenti moraju placati u rubljima i ne samo energenti.PRtz ,hrvati ce placati u srpskim dinarima ::)))
Evo ti podaci :
[size=36]Croatia Natural Gas[/size]
Summary Table
Million Cubic Ft (MMcf) | Global Rank | |
Gas Reserves | 880,000 | 70th in the world |
Gas Production | 64,591 | 64th in the world |
Gas Consumption | 72,537 | 80th in the world |
Yearly Deficit | -7,946 |
A inaće nisi mi objasnio kako ću ja to plaćat u rubljima ruski plin kad imam LNG terminal odakle uvozim plin od drugih i nemam ništa s Putinom ?
2014-04-11
Iz Kremlja su stigle donekle umirujuće poruke. Glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je kako je odluka konačna te da će Bugarska morati plaćati u rubljama, sviđalo joj se to ili ne. No, dodao je, Srbija je zemlja koja se suzdržala od bilo kakve agresije i negativnih komentara prema događajima u Ukrajini.
- Stoga se ova situacija neće odraziti na Srbiju. Problem će biti riješen, a naravno da će zabrinutost Srbije biti naše prioritetno pitanje - izjavio je on. Dodao je kako je normalno da je Vučic zabrinut.
- Da, ovo uistinu može biti problematična situacija jer je Bugarska u ovom slučaju poduzela neprijateljske mjere protiv Rusije pa će oni naš plin morati plaćati rubljama, sviđalo im se to ili ne, željeli li oni to ili ne - rezolutan je bio Peskov.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kremlj-bugarska-ce-plin-placati-u-rubljima-svidalo-joj-se-to-ili-ne-srbija-problem-ce-biti-rijesen-15174646
- Stoga se ova situacija neće odraziti na Srbiju. Problem će biti riješen, a naravno da će zabrinutost Srbije biti naše prioritetno pitanje - izjavio je on. Dodao je kako je normalno da je Vučic zabrinut.
- Da, ovo uistinu može biti problematična situacija jer je Bugarska u ovom slučaju poduzela neprijateljske mjere protiv Rusije pa će oni naš plin morati plaćati rubljama, sviđalo im se to ili ne, željeli li oni to ili ne - rezolutan je bio Peskov.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kremlj-bugarska-ce-plin-placati-u-rubljima-svidalo-joj-se-to-ili-ne-srbija-problem-ce-biti-rijesen-15174646
2014-04-11
AUSTRIJSKA naftna i plinska grupa OMV ruski će plin i dalje, naravno, plaćati u eurima, a ne u rubljima, izjavio je izvršni direktor Alfred Stein.
"Takva je osnova našeg ugovora, ne bih ni smio postupiti drugačije", izjavio je šef austrijske tvrtke u intervjuu za televiziju Puls24, prema transkriptu koji je objavljen prije emitiranja jučer navečer, ističe novinska agencija APA.
"I ja sam vidio tu objavu", izjavio je Stein, aludiravši na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina da će "neprijateljske" države ruski plin ubuduće plaćati u rubljima.
"Nas još nitko nije nazvao, tu su i važeći ugovori u kojima tako nešto nije uglavljeno", istaknuo je čelnik austrijske tvrtke, dodavši da namjeravaju pričekati eventualnu obavijest.
"Takva je osnova našeg ugovora, ne bih ni smio postupiti drugačije", izjavio je šef austrijske tvrtke u intervjuu za televiziju Puls24, prema transkriptu koji je objavljen prije emitiranja jučer navečer, ističe novinska agencija APA.
"I ja sam vidio tu objavu", izjavio je Stein, aludiravši na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina da će "neprijateljske" države ruski plin ubuduće plaćati u rubljima.
"Nas još nitko nije nazvao, tu su i važeći ugovori u kojima tako nešto nije uglavljeno", istaknuo je čelnik austrijske tvrtke, dodavši da namjeravaju pričekati eventualnu obavijest.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
RayMabus likes this post
“Svaki zahtjev Rusije da dobije plaćanje u rubljama za izvoz gasa predstavljao bi kršenje ugovora”, upozorio je italijanski premijer Mario Draghi.
“To je u suštini kršenje ugovora i to je važno razumjeti”, poručio je Draghi, prenosi agencija Reuters.
Italijanski premijer rekao je novinarima da se o tom pitanju nije razgovaralo na samitu lidera G7, ali će vjerovatno biti pokrenuto na sastanku lidera Evropske unije.
Putinov zahtjev
Prethodno je slovenski premijer Janez Janša izjavio da Evropa neće plaćati Rusiji u rubljama račune za naftu i gas, a isto su najavili i Poljska, Belgija, Austrija, Njemačka…
“Ako se promijene elementi ugovora, onda se sve pregovara uključujući i cijenu. Ne mislim da je to za Rusiju način da zaobiđe sankcije, ali ako hoće da promijeni odredbe ugovora, onda bi se moglo razgovarati o mnogim elementima”, rekao je belgijski premijer Alexander De Croo.
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je ranije da će Rusija uskoro zatražiti od “neprijateljskih zemalja” da plaćaju naftu i gas u rubljama.
Rusija osigurava 45 posto evropskog uvoza gasa.
“To je u suštini kršenje ugovora i to je važno razumjeti”, poručio je Draghi, prenosi agencija Reuters.
Italijanski premijer rekao je novinarima da se o tom pitanju nije razgovaralo na samitu lidera G7, ali će vjerovatno biti pokrenuto na sastanku lidera Evropske unije.
Putinov zahtjev
Prethodno je slovenski premijer Janez Janša izjavio da Evropa neće plaćati Rusiji u rubljama račune za naftu i gas, a isto su najavili i Poljska, Belgija, Austrija, Njemačka…
“Ako se promijene elementi ugovora, onda se sve pregovara uključujući i cijenu. Ne mislim da je to za Rusiju način da zaobiđe sankcije, ali ako hoće da promijeni odredbe ugovora, onda bi se moglo razgovarati o mnogim elementima”, rekao je belgijski premijer Alexander De Croo.
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je ranije da će Rusija uskoro zatražiti od “neprijateljskih zemalja” da plaćaju naftu i gas u rubljama.
Rusija osigurava 45 posto evropskog uvoza gasa.
2014-04-11
RUSIJA bi s "prijateljskim zemljama" mogla dogovoriti da joj energente plaćaju u domaćoj valuti, izjavio je dužnosnik ruskog parlamenta Pavel Zavaljni, signaliziravši da bi kao instrument plaćanja mogli razmotriti i kriptovalute.
Nakon ruskog napada na Ukrajinu SAD, EU i Ujedinjeno Kraljevstvo uveli su Rusiji sankcije koje su izazvale snažan pad rublja i podigle troškove života. No Rusija je i dalje najveći svjetski izvoznik prirodnog plina i drugi najveći dobavljač nafte, napominje BBC.
Rusija: Prijateljske zemlje plin bi mogle plaćati domaćom valutom ili bitcoinom
Nakon ruskog napada na Ukrajinu SAD, EU i Ujedinjeno Kraljevstvo uveli su Rusiji sankcije koje su izazvale snažan pad rublja i podigle troškove života. No Rusija je i dalje najveći svjetski izvoznik prirodnog plina i drugi najveći dobavljač nafte, napominje BBC.
Rusija: Prijateljske zemlje plin bi mogle plaćati domaćom valutom ili bitcoinom
2014-04-11
verovatnije da ga nece kupovati.
politika je jaci argument
od ekonomije.
zapad je ekonomski dovoljno
snazan da u odredjenom
periodu koristi skupljie
energente od dostupnih.
dugorocno, to ce ih primorati
da pronalaze obnovljive i
jeftinije izvore energije.
u tome je prednost zapada.
nisu blesavi da cekaju i gledaju
kako ih bilo ko iznuruje i ucenjuje.
tu se rusija zeznula, slabo
citija knjige. uvek polaze od
sebe.
politika je jaci argument
od ekonomije.
zapad je ekonomski dovoljno
snazan da u odredjenom
periodu koristi skupljie
energente od dostupnih.
dugorocno, to ce ih primorati
da pronalaze obnovljive i
jeftinije izvore energije.
u tome je prednost zapada.
nisu blesavi da cekaju i gledaju
kako ih bilo ko iznuruje i ucenjuje.
tu se rusija zeznula, slabo
citija knjige. uvek polaze od
sebe.
2020-04-21
mene brine srbija, da pogresna
spolj.politika ne zezne ekonomiju
i pol.status srbije.
da ostsnemo zamrznuti u vremenu
u zagrlhaju fatamorgane.
svet se ubrzano menja, ko na filmu.
i nema novog svetskog poretka,
postojeci marsira.
nema altetnative, alternativa je
zaostajanje i potiskivanje.
cuju se kometari da srbiju treba
primiti u eu bez zastajkivanja,
ako to zelimo.
ako ne zelimo, moze i to, ali se onda
kidaju mnoge veze, sto ima logike.
nadam se da cemo sami doneti
stratesku odluku.
zadnjih 20tak godina bili smo zrtve
paktiranja nemacko /ruskih interesa.
to je iza nas,
sta cemo sad :)
spolj.politika ne zezne ekonomiju
i pol.status srbije.
da ostsnemo zamrznuti u vremenu
u zagrlhaju fatamorgane.
svet se ubrzano menja, ko na filmu.
i nema novog svetskog poretka,
postojeci marsira.
nema altetnative, alternativa je
zaostajanje i potiskivanje.
cuju se kometari da srbiju treba
primiti u eu bez zastajkivanja,
ako to zelimo.
ako ne zelimo, moze i to, ali se onda
kidaju mnoge veze, sto ima logike.
nadam se da cemo sami doneti
stratesku odluku.
zadnjih 20tak godina bili smo zrtve
paktiranja nemacko /ruskih interesa.
to je iza nas,
sta cemo sad :)
2020-04-21
lepo govori onaj prof.Zec,
ko sebe da slusam :)
rusija nije izgradila sistem vrednosti,
drzavni sistem koji afirmise pojedinca, da privlaci a ne odbija.
ja to pisem oduvek, ne vlada se
atom.bombama vec civilizacijskim
vrednostima i kulturom, u svim
pojavnim oblicima
pojavnim oblicima
2020-04-21
pizzon wrote:lepo govori onaj prof.Zec,
pojavnim oblicima
Kojim to Civilizacijskim vrednostima, kulturom
u svim oblicima cega, pojavnim, pa to nije ni Srpski,
iako se ovde trese Planeta da si jedini pravi Srbin
iz Srbije.
Da li je Putin bacao osiromaseni Uranijum po Srbiji ili
unakazio Irak, Siriju i ostale.
Stavi ti oruzje blizu Vasingtona, koje za 4 minuta moze
doleteti do istog, pa vidi sta ce ti se desiti.
Rusija bacila nuklearne na Nagasaki i Hirosimu?
Kakve vrednosti?
Siriju su sravnili, nisam cuo da se neko pobunio.
Sirili se ka Istoku, pa dobili samar kao u Staljingradu.
To je vec postalo.pravilo, idu ka Istoku i dobiju
batine.
Ovaj put ako ih bude drzao u igri na duze staze,
Zapad ide ko Titanik dole.
Mario Draghi, diktator, vlada samostalno, pita se za sve
nema izbora, to nije diktatura?
Oterao i Di Maia da se on pita i oko Inostranih
Poslova.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:pizzon wrote:lepo govori onaj prof.Zec,
pojavnim oblicima
Kojim to Civilizacijskim vrednostima, kulturom
u svim oblicima cega, pojavnim, pa to nije ni Srpski,
iako se ovde trese Planeta da si jedini pravi Srbin
iz Srbije.
Da li je Putin bacao osiromaseni Uranijum po Srbiji ili
unakazio Irak, Siriju i ostale.
Stavi ti oruzje blizu Vasingtona, koje za 4 minuta moze
doleteti do istog, pa vidi sta ce ti se desiti.
Rusija bacila nuklearne na Nagasaki i Hirosimu?
Kakve vrednosti?
Siriju su sravnili, nisam cuo da se neko pobunio.
Sirili se ka Istoku, pa dobili samar kao u Staljingradu.
To je vec postalo.pravilo, idu ka Istoku i dobiju
batine.
Ovaj put ako ih bude drzao u igri na duze staze,
Zapad ide ko Titanik dole.
Mario Draghi, diktator, vlada samostalno, pita se za sve
nema izbora, to nije diktatura?
Oterao i Di Maia da se on pita i oko Inostranih
Poslova.
kad nam se budes javio sa Urala
odgovoricu ti !
2020-04-21
Nemas argumente, pa udaras u prazno.
Jedino ti to ostaje.
Sta ces odgovoriti, nista, to vec znam.
Zasto kukaju na Zapadu, kukaju od nemoci.
Nemaju energente a kao sire se ka Rusiji da bi
maznuli iste po pravilu, samo umesto u Staljingradu,
zaustavili ih u Ukrajini.
Nakon Rublje, sledeci potez Rusije bi trebao biti da
sacekaju blef Zapada sa gasom, pa kad im zatreba,
isporuku istog nakon rublje, usloviti i spoljnom politikom.
Tako radi i Amerika, proda vojni avion, ali da postujes
njihovu politiku ili nema delova.
Jedino ti to ostaje.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
a ti i onaj bolesnik mentalitet imate argumente?Zapad je sve kriv blabla i to što svi bježe glavom bez obzira od putinove rusije.Kako je ono bilo kod raspada SSSR-a?Rusi vele ukrajincima dajte da pokupimo vaše nuklearno naoružanje a mi ćemo vas dalje štititi.Da,zapad ne razumije takvu zaštitu jedino poludjeli rus,ona bjeloruska spodoba osmuđenih brkova,prolupali kim jong un i vi srbi(čast onima koji su normalni pa razumiju što se zapravo događa).Na temelju kojih argumenata sad ruše tuđe gradove i ubijaju civile i djecu?I na temelju kojih argumenata truju neistomišljenike poput Juščenka i mnogih drugih da ne nabrajam jer bi trajalo predugo.Mogao bih o tim argumentima do jutra ali vi ste jako pametni pa ne treba.Serbinho-3 wrote:Nemas argumente, pa udaras u prazno.
Jedino ti to ostaje.
vili40-
2015-08-02
RayMabus likes this post
Rusija razmatra prihvatanje bitcoina kao sredstva plaćanja za izvoz njene nafte i gasa, nakon pooštrenih sankcija zapadnih zemalja zbog njenog napada na Ukrajinu, prenosi Anadolu Agency (AA).
Pavel Zavalny, predsjedavajući komiteta Državne dume za energetiku, rekao je da je Rusija, kada je riječ o "prijateljskim zemljama" poput Turkiye i Kine, spremna da bude fleksibilnija u pogledu opcija plaćanja.
Dodao je Moskva, osim bitcoina, razmatra prihvatanje nacionalnih valuta kupaca, kao alternativni načini plaćanja za ruski izvoz energije.
"Već dugo predlažemo Kini da pređemo na obračun u nacionalnim valutama u rubljama i juanima. Sa Turkiye će to biti u lirama i rubljama", izjavio je Zavalny.
On je dodao da "prijateljske zemlje" takođe mogu kupiti prirodni gas zlatom.
Osvrnuvši se na odluku Moskve da od "neprijateljskih zemalja" zahtijeva da plaćaju gas u ruskim rubljama, Zavalny je rekao da je zbog sankcija sada problematično prodavati prirodni gas u dolarima ili eurima.
Rat Rusije protiv Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu, doveo do finansijskih sankcija Moskvi i podstakao egzodus globalnih firmi iz Rusije.
Pavel Zavalny, predsjedavajući komiteta Državne dume za energetiku, rekao je da je Rusija, kada je riječ o "prijateljskim zemljama" poput Turkiye i Kine, spremna da bude fleksibilnija u pogledu opcija plaćanja.
Dodao je Moskva, osim bitcoina, razmatra prihvatanje nacionalnih valuta kupaca, kao alternativni načini plaćanja za ruski izvoz energije.
"Već dugo predlažemo Kini da pređemo na obračun u nacionalnim valutama u rubljama i juanima. Sa Turkiye će to biti u lirama i rubljama", izjavio je Zavalny.
On je dodao da "prijateljske zemlje" takođe mogu kupiti prirodni gas zlatom.
Osvrnuvši se na odluku Moskve da od "neprijateljskih zemalja" zahtijeva da plaćaju gas u ruskim rubljama, Zavalny je rekao da je zbog sankcija sada problematično prodavati prirodni gas u dolarima ili eurima.
Rat Rusije protiv Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu, doveo do finansijskih sankcija Moskvi i podstakao egzodus globalnih firmi iz Rusije.
2014-04-11
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Putin : Tko mi ne bude pušio kurac plaćati će skupi plin
» Armenija počela plaćati ruski gas u rubljama
» Njemci tvrde da je Rusija odustala od placanja rubljama i da ce se placati eurima
» Erdogan i Putin dogovorili plaćanje plina u rubljama
» Bolje skuplji američki nego jeftiniji ruski plin dok ima budala koje će to plaćati
» Armenija počela plaćati ruski gas u rubljama
» Njemci tvrde da je Rusija odustala od placanja rubljama i da ce se placati eurima
» Erdogan i Putin dogovorili plaćanje plina u rubljama
» Bolje skuplji američki nego jeftiniji ruski plin dok ima budala koje će to plaćati
Page 4 of 6