Ruska invazija na Ukrajinu
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Šandor Winnetou wrote:Gle pokušao sam ti objasniti ovu sitaciju prije, no ovo pitanje je van ove materije i zahtjeva drugu temu, Nije da ne možemo i o tome no zaista nije tema.Gnječ wrote:Šandor Winnetou wrote:
Nema tu ratnih trauma nego jednostavno osjećaj za dobro i zlo, možda smo mi senzibilniji pa puno prije osjetimo to nego druge kategorije ljudi koje nisu morale kroz to prolaziti. Mi jednostavno vidimo i znamo o čemu se tu radi a sve one floskule i priče oko labova , nuklearnih sranja i sličnih teorija odbacujemo u srazu sa golim činjenicama na terenu a to je da su rusi agresori i da nemaju baš nikakva prava ubijati ukrajince u njihovim domovima niti im razarati državu ma da se i nalaze te pšizdarije o kojima pišete, dakle sravnite Harkiv no što je sa mariupoljem, kijevom,......... Tu jednostavno sva priča staje ma koliko neki od nas ne voljeli USA i sranja koja oni šire u mirnodopskim uvjetima. Sve te priče oko USA su u svrhu opravdavanja monstruoznih ruskih pizdarija u Ukrajini a opravdanja za te pizdarije jednostavno nema niti mogu postojati. Kad sve ogoliš ostaje jedna jednostavna brutalna činjenica da je rusija napala ukrajinu i da tamo pravi, ekocid, urbicid i genocid na svakom koraku što niti jedan lab ma kakav bio ne može opravdati.
A koji je razlog zasto je Rusija napala Ukrajinu?
Mene zanima razlog a ne tko je kome probusio gume i razvalio tenk. Takvom statistikom se bavi turcin ero...5 tenkova otpala raketa vakum bombe itd.
Mene zanima odgovor na pitanje: koji je razlog? Valjda nije toliko tesko odgovoriti.
Guest- Guest
Gnječ...razlog je vjerovao ili ne ja.
Zamisli jednog Putina i kako gleda kako NATO nacisti maltretiraju mrtvi ladni jedan mali narod u BiH s Komšićem i onda on stane i malo u tami razmišlja a šta tek onda Rusiji spremaju.
BAM.
Rekao im je Putin prije ovog napada : Ako već mora biti rat onda ću ja napasti prvi.
Zamisli jednog Putina i kako gleda kako NATO nacisti maltretiraju mrtvi ladni jedan mali narod u BiH s Komšićem i onda on stane i malo u tami razmišlja a šta tek onda Rusiji spremaju.
BAM.
Rekao im je Putin prije ovog napada : Ako već mora biti rat onda ću ja napasti prvi.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
idiotski da idiotskiji nije mogao biti... sve zajedno pas s maslom ne bi pokusoGnječ wrote:Šandor Winnetou wrote:Nema tu ratnih trauma nego jednostavno osjećaj za dobro i zlo, možda smo mi senzibilniji pa puno prije osjetimo to nego druge kategorije ljudi koje nisu morale kroz to prolaziti. Mi jednostavno vidimo i znamo o čemu se tu radi a sve one floskule i priče oko labova , nuklearnih sranja i sličnih teorija odbacujemo u srazu sa golim činjenicama na terenu a to je da su rusi agresori i da nemaju baš nikakva prava ubijati ukrajince u njihovim domovima niti im razarati državu ma da se i nalaze te pšizdarije o kojima pišete, dakle sravnite Harkiv no što je sa mariupoljem, kijevom,......... Tu jednostavno sva priča staje ma koliko neki od nas ne voljeli USA i sranja koja oni šire u mirnodopskim uvjetima. Sve te priče oko USA su u svrhu opravdavanja monstruoznih ruskih pizdarija u Ukrajini a opravdanja za te pizdarije jednostavno nema niti mogu postojati. Kad sve ogoliš ostaje jedna jednostavna brutalna činjenica da je rusija napala ukrajinu i da tamo pravi, ekocid, urbicid i genocid na svakom koraku što niti jedan lab ma kakav bio ne može opravdati.Gnječ wrote:
Nitko u Istri nije bio okupator ili uzurpator. Svi koji su stigli dosli su nas osloboditi. Istra je osjetljiva na sve fasizme pa i talijanski ali ne mrzimo zbog toga talijane niti ratujemo protiv talijana niti im razbijamo automobile. Onaj poslijeratni period titove okupacije je druga prica taj dio je uvezen sa balkana i slovenije od strane slovenskih nacionalista koje je tito primirio nekako.
Ali opet primjecujem da vam je ukrajina bila okidac za vase ratne traume pa se tema pretvorila u flashback seansu.
2015-08-08
Pa otvori temu o tome, tamo mogu ići svakakve teorije, mogućnosti ili očekivanja, ovdje vidimo samo čin brutalne ruske agresije i njene posljedice po Ukrajinu i njeno stanovništvo a tu za mene nema opravdanja niti okolišanja oko toga tko koga ili zašto, stvar je kristalno jasna.Gnječ wrote:Šandor Winnetou wrote:Gle pokušao sam ti objasniti ovu sitaciju prije, no ovo pitanje je van ove materije i zahtjeva drugu temu, Nije da ne možemo i o tome no zaista nije tema.Gnječ wrote:
Mene zanima razlog a ne tko je kome probusio gume i razvalio tenk. Takvom statistikom se bavi turcin ero...5 tenkova otpala raketa vakum bombe itd.
Mene zanima odgovor na pitanje: koji je razlog? Valjda nije toliko tesko odgovoriti.
michaellcmacha wrote:idiotski da idiotskiji nije mogao biti... sve zajedno pas s maslom ne bi pokusoGnječ wrote:Šandor Winnetou wrote:
Nema tu ratnih trauma nego jednostavno osjećaj za dobro i zlo, možda smo mi senzibilniji pa puno prije osjetimo to nego druge kategorije ljudi koje nisu morale kroz to prolaziti. Mi jednostavno vidimo i znamo o čemu se tu radi a sve one floskule i priče oko labova , nuklearnih sranja i sličnih teorija odbacujemo u srazu sa golim činjenicama na terenu a to je da su rusi agresori i da nemaju baš nikakva prava ubijati ukrajince u njihovim domovima niti im razarati državu ma da se i nalaze te pšizdarije o kojima pišete, dakle sravnite Harkiv no što je sa mariupoljem, kijevom,......... Tu jednostavno sva priča staje ma koliko neki od nas ne voljeli USA i sranja koja oni šire u mirnodopskim uvjetima. Sve te priče oko USA su u svrhu opravdavanja monstruoznih ruskih pizdarija u Ukrajini a opravdanja za te pizdarije jednostavno nema niti mogu postojati. Kad sve ogoliš ostaje jedna jednostavna brutalna činjenica da je rusija napala ukrajinu i da tamo pravi, ekocid, urbicid i genocid na svakom koraku što niti jedan lab ma kakav bio ne može opravdati.
Sad cemo u rebusima. Koji je razlog? Ne zanima me da li je idiotski ili kretenski ili je pas s maslom nego reci koji je razlog.
Guest- Guest
Šandor Winnetou wrote:Pa otvori temu o tome, tamo mogu ići svakakve teorije, mogućnosti ili očekivanja, ovdje vidimo samo čin brutalne ruske agresije i njene posljedice po Ukrajinu i njeno stanovništvo a tu za mene nema opravdanja niti okolišanja oko toga tko koga ili zašto, stvar je kristalno jasna.Gnječ wrote:Šandor Winnetou wrote:
Gle pokušao sam ti objasniti ovu sitaciju prije, no ovo pitanje je van ove materije i zahtjeva drugu temu, Nije da ne možemo i o tome no zaista nije tema.
Ne otvaram temu zbog jednog pitanja i jednog ili vise odgovora. Ako znas razlog reci ako neznas onda reci neznam razlog.
Guest- Guest
VERIFIED - The #Ukrainian National Guard's "Azov" elimnated a Russian Army Major General Oleg Mityaev. He's a commander of the 150th motorized rifle division.
izgleda da je jedan Ruski "Major General"(neka mi netko objasni tu titulu) eliminira od strane Azova , mislim u Mariopolu
izgleda da je jedan Ruski "Major General"(neka mi netko objasni tu titulu) eliminira od strane Azova , mislim u Mariopolu
Otvori temu : Šta je nagnalo Putina da pokrene invaziju na Ukrajinu?Gnječ wrote:
Odemo u širinu jer jbga to je sve dio rasprave al nekako su ovdje ipak ti probušeni buveli tema.
2014-04-11
A vjerovatno nešto ko pukovnik. Imaš ono generale u kancelariji koji planiraju i rade napade itd i ove na terenu koji to izvršavaju.AssadNaPodmornici wrote:VERIFIED - The #Ukrainian National Guard's "Azov" elimnated a Russian Army Major General Oleg Mityaev. He's a commander of the 150th motorized rifle division.
Mislin da je to major general nešto ko pukovnik dakle general na terenu koji izvršava šta generali iz kancelarije narede itd. Uglavnom to ti je poanta : general u kancelariji i general na terenu.
2014-04-11
gle to su gluposti... razlog je genocid nad ugroženim rusima u ukrajini... kojeg nije bilo, kao što nije bilo ni genocida nad srbima...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:idiotski da idiotskiji nije mogao biti... sve zajedno pas s maslom ne bi pokusoGnječ wrote:
Sad cemo u rebusima. Koji je razlog? Ne zanima me da li je idiotski ili kretenski ili je pas s maslom nego reci koji je razlog.
2015-08-08
RayMabus wrote:A vjerovatno nešto ko pukovnik. Imaš ono generale u kancelariji koji planiraju i rade napade itd i ove na terenu koji to izvršavaju.AssadNaPodmornici wrote:VERIFIED - The #Ukrainian National Guard's "Azov" elimnated a Russian Army Major General Oleg Mityaev. He's a commander of the 150th motorized rifle division.
Mislin da je to major general nešto ko pukovnik dakle general na terenu koji izvršava šta generali iz kancelarije narede itd. Uglavnom to ti je poanta : general u kancelariji i general na terenu.
:) general major je genalski cin
dijagram-
2015-08-09
Šandor Winnetou likes this post
Nema to veze.dijagram wrote:RayMabus wrote:A vjerovatno nešto ko pukovnik. Imaš ono generale u kancelariji koji planiraju i rade napade itd i ove na terenu koji to izvršavaju.AssadNaPodmornici wrote:VERIFIED - The #Ukrainian National Guard's "Azov" elimnated a Russian Army Major General Oleg Mityaev. He's a commander of the 150th motorized rifle division.
Poanta je da imaš generale u kancelariji i generale na terenu a u nekim vojskama to su pukovnici a u nekim general majori.
To su samo nazivi. Bitna je poanta.
Isto ko u firmi. Imaš glavnog direktora ili par njih u upravnom odboru al ne idu oni po terenu nego imaju svoje desne ruke koji onda taj dio rade i podnose izvješća.
Kancelarski i terenski generali.
2014-04-11
Ja sam ti kancelarijski general.RayMabus wrote:Sve ide točno onako kako san i napisa :
by RayMabus Mon 28 Feb - 2:15
Baš me brige za Mariupolj. Jasno je da je ruska mornarica to odlučila zauzet kako im se ne bi sutra neki Briti tu stacionirali s raketama za gađanje druge obale Azovskog mora tj Rusije.
Šta će oni tamo u tom Mariupoliju ili ne boli me kurac. Kad se to osvoji onda ono mornarice iz Azovskog mora izlazi u Crno more i skupa s tom oklopnom vojskom ide na Odesu i središnju Ukrajinu u prostor između Kijeva i Odese.
Odesa se mora osvojiti jer :
1. Da NATO nema još jednu državu na Crnom moru a koja je izrazito antiruska i želi vratiti Krim
2. Da se prekine veza Kijeva ( čak i ako isti ne padne ) s morem ali i s Turskom koja koliko vidim s onim dronovima šta je dala Ukri dobro rokaju Ruse na tlu.
3. Da se spoje s Moldavijom i povrate Transisitriju i osiguraju da Moldavija neće u EU i NATO.
4. Da izađu na rumunsjku granicu a šta je delta Dunava i imaju kontrolu na ušću Dunava ( nije u Ukrajini al je granica i imaju uvid odma )
5. Da se zacementira more oko Zmijskog ostrva ( Ukrajina ne bi imala onda više nikakvi izlaz na more ) i zablokiraju plinska polja koja se nalaze dijelom u rumunjskim vodama kako Rumunji ( čitaj američke, britanske i druge firme ) ne bi mogle tu vadit plin jer plina Rumunjska ima za još samo deset godina ( nalazi se unutra u Transilvaniji ta nalazišta koja imaju plina za Rumunjsku tek za još deset godina ).
Upravo pijen kavicu nakon šta san se dobro iskenja.
2014-04-11
rekoh pojavilo se sto teorija zašto, ovdje vidimo samo golu agresiju a da svaku teoriju oprvgavam ili branim ne želim, jednostavno gubljenje vremena i to zahtjeva zasebnu temu.Gnječ wrote:Šandor Winnetou wrote:Pa otvori temu o tome, tamo mogu ići svakakve teorije, mogućnosti ili očekivanja, ovdje vidimo samo čin brutalne ruske agresije i njene posljedice po Ukrajinu i njeno stanovništvo a tu za mene nema opravdanja niti okolišanja oko toga tko koga ili zašto, stvar je kristalno jasna.Gnječ wrote:
Ne otvaram temu zbog jednog pitanja i jednog ili vise odgovora. Ako znas razlog reci ako neznas onda reci neznam razlog.
Ja sam ti kancelarijski general.RayMabus wrote:A jbga ja san se diga prije dvi ure. Spava san cili dan.michaellcmacha wrote:kenja se ujutro između 6 i 7.... i to prije kave i duvana, a ne poslije... ako kenjaš ovako kasno onda moraš vidit što je sa izmjenom tvari... nešto ne štima...RayMabus wrote:Baš san se fino maloprije iskenja.
Čekan da osvoje taj jug i Odesu i spoje se s Moldavijom koja onda neće ni u EU ni u NATO.
Izborni zakon u BiH.
Da vidim jel imate muda opet postavit Komšića da preglasa Hrvate i Hrvatsku.
A moj čovik jel ti uopće ideju kako ću se ja iskenjat po drugariic Komšić, krugu 99 i Sorošu ?
Eto sad gledaš to upravo.
Idemo na Moldaviju i na granicu su Rumunjskom.
Problem sam ja u BiH a nije problem četnik u Srbiji koji je stvarna opasnost i za BiH i ostalo.
Sad će se i Rumunji okrenit protiv Srbije kad im Rus izbije na granice.
I da ne zaboravimo : uzimanjem te obale Turska a to je muslimansko brastvo trajno gubi Krim i pomorsku vezu s Ukrima a ruska mornarica tamo jača.
Ja ti kažem da san ti ja genral s pet zvjezdica.
Opusti se i uživaj.
Upravo pijen kavicu nakon šta san se dobro iskenja.
2014-04-11
brigadni general to ti je prvi generalski čin ali se radi o zapovjednicima više taktičke a niže strateške razrade... dok general bojnik pa nadalje ti je za više strateške razradeAssadNaPodmornici wrote:VERIFIED - The #Ukrainian National Guard's "Azov" elimnated a Russian Army Major General Oleg Mityaev. He's a commander of the 150th motorized rifle division.
2015-08-08
brigadni general to ti je prvi generalski čin ali se radi o zapovjednicima više taktičke a niže strateške razrade... dok general bojnik pa nadalje ti je za više strateške razradeAssadNaPodmornici wrote:VERIFIED - The #Ukrainian National Guard's "Azov" elimnated a Russian Army Major General Oleg Mityaev. He's a commander of the 150th motorized rifle division.
Brigadni general (brigadna generalica) je uobičajeno najniži generalski čin u većini vojska. U Hrvatskoj vojsci je najniži generalski čin, odmah ispod general bojnika, a iznad brigadira (viši časnički čin), dok mu u Hrvatskoj ratnoj mornarici odgovara čin komodora. Čin je u hrvatsku vojnu hijerarhiju uveden 1999. godine. Iako do tada nije postojao, postojao je čin stožernog brigadira kao najviši čin u skupini časnika.
2015-08-08
RayMabus wrote:Nema to veze.dijagram wrote:RayMabus wrote:
A vjerovatno nešto ko pukovnik. Imaš ono generale u kancelariji koji planiraju i rade napade itd i ove na terenu koji to izvršavaju.
Poanta je da imaš generale u kancelariji i generale na terenu a u nekim vojskama to su pukovnici a u nekim general majori.
To su samo nazivi. Bitna je poanta.
Isto ko u firmi. Imaš glavnog direktora ili par njih u upravnom odboru al ne idu oni po terenu nego imaju svoje desne ruke koji onda taj dio rade i podnose izvješća.
Kancelarski i terenski generali.
Tako je mozda u GF.
U ovozemaljskim armijama generaj major je generalski cin.
Dalje napreduju u cin general potpukovnika, general pukovnika i generala armije.
Tako je bilo u jna i vecini komunistickih armija.
Kod nas u HV generalski cinovi krecu od brigadnog generala, general bojnika
general pukovnika, generala zbora te stozernog generala.
dijagram-
2015-08-09
General bojnik, najniži čin generala no nije sitna riba u zapovjednom lancu. U svakom slučaju prisustvo takve njuške na prednim linijama jasno ukazuje da rusima ne ide dobro te da su prisiljeni i generale slati u bitku nebi li podigli moral vojsci i uspostavili koliko toliko zdrav zapovjedni lanac. Ovo je po ruse još jedan blam i pokazatelj da unatoč nesrazmjeru u vojnoj nadmoći gube rat koji putin mora dobiti po svakoj cijeni. Ne ginu generali i visoki časnici svaki dan a ovdje je to postalo skoro pa na dnevnoj bazi.AssadNaPodmornici wrote:VERIFIED - The #Ukrainian National Guard's "Azov" elimnated a Russian Army Major General Oleg Mityaev. He's a commander of the 150th motorized rifle division.
RayMabus likes this post
Dobro.RayMabus wrote:SLOVAČKI parlament odobrio je stacioniranje NATO-ovih stranih vojnika u zemlji, čiji bi broj mogao dosegnuti 2100.
Prvo će se rasporediti NATO-ova postrojba "Pojačana napredna prisutnost" s oko 1200 ljudi koji će doći iz Češke, Njemačke, Nizozemske, Sjedinjenih Država, Poljske i Slovenije. Usto će se razmjestiti sustav protuzračne obrane Patriot, rekao je ministar obrane Jaroslav Nađ. Pojačanja dolaze dok traje ruska invazija na Ukrajinu.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak/slovacka-odobrila-rasporedjivanje-natoovih-vojnika-na-svom-tlu/2347735.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
Danas su Rusi digli u zrak neku tvornicu municije u Kijevu.
Slovačka su Karpati i kad Rus zatvori granicu dole prema Rumunjskoj jedino odakle će moći stizati oružje u Ukrajinu je Bijela Hrvatska ( Zapadna Ukrajina ).
Ko picino oko sve ide po planu.
--------------
Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi
by RayMabus Sun 23 Jan - 10:26Cila ta priča kako oni neće Ukrajinu u NATO je samo izlika za napad.
Eto ja se mičem na Karpate i čekam.
Kad ih napadneš onda ću te pitati : Jel tamo ima Rusa ili samo napadaš Ukrajince kako bi to osvojio ? Dakle čisti si agresor.
Aha. Dobro.
Kad upadneš spuštam se s Karpata.
Udar s boka.
Ponesi crne vreće. Trebat će ti.
2014-04-11
Ne volim ratove.
General sam mioroljubiljivih svijetova al ako ćemo ih već voditi onda ću ja svirat a onda druga strana će plesati na moje note.
Pet zvjezdica đeneral.
General sam mioroljubiljivih svijetova al ako ćemo ih već voditi onda ću ja svirat a onda druga strana će plesati na moje note.
Pet zvjezdica đeneral.
2014-04-11
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu