Ruska invazija na Ukrajinu
Page 11 of 50
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
epikur37 wrote:niels wrote:epikur37 wrote:
Ja ne mislim da sam tada pogriješio zagovarajući ukrajinsku vojnu neutralnost i sigurnosni sporazum Zapada s Rusijom.
Ali sada je to već propuštena šansa.
Ovo što vidimo sada rezultat je isključivih politika koje su bile protiv, zapadne neodgovornosti i ruske brutalnosti.
Pri čemu je svakako ruska strana prešla crvenu liniju i glavni je krivac za ovo zlo. Za što bi trebala i odgovarati.
Ukrajinci ovo neće moći sami riješiti.
Ili neka se Zapad uključi ili neka se što prije završi za stolom.
Epikure, imaš zanimljiva promišljanja (s kojima se, inače, uglavnom ne slažem, ali mogu vidjeti odakle to dolazi) i suvisla obrazloženja.
Problem je što imaš predkoncepcije kako bi se netko trebao ponašati, a ne kako se uistinu ponaša i razmišlja.
Takvih problema nemaš na polju vanjske politike koja nema veze s Hrvatskom i okruženjem. Što si dalje od neke teme, to si objektivniji i pronicljiviji.
Što je razumljivo, ali ne znači da nije nešto na čemu se ne može ili ne treba poraditi.
Već dugo se ozbiljno i s nekim očekivanjima ne bavim politikom.
Pišem ovdje sad će 20 godina, kad zakrizi potrudit ću se, ostalo obična ćakula.
Ti pišeš lijepo i rado pročitam, djeluješ mlađe po interesu od mene.
Možda po interesima, ali inače :)
niels- Posts : 4797
2021-04-26
Ringo10 wrote:
Nista nije nemoguce. Ko je mogao prije 35 godina zamisliti rat Rusije i Ukrajine
Svatko iole pametan i sposoban za neka strategijska promišljanja. Naravno i upućen u rusko-ukrajinske odnose i njihova povijesna opterećenja odnosno stare još uvijek nepodmirene račune.
Guest- Guest
Ringo10 wrote:Pa Talijani vjerojatno nece...za sad jer se jos postuju neka medjunarodna pravila
Ali dodje li raspasoj i raspad medjunarodnog sustava I poretka i pocne iskljucivo pravo jacega...pa svasta je moguce
Nista nije nemoguce. Ko je mogao prije 35 godina zamisliti rat Rusije i Ukrajine
A cuj Istru svako malo netko oslobađa. Mi smo par stotina puta tokom povijesti bili oslobođeni i isto toliko puta okupirani. Svaki novi osloboditelj je novi okupator. A dobro je to jer svaka generacija zivi u tri drzave u jednoj se rodi u drugoj zivi u trecoj drzavi umre.
Guest- Guest
niels wrote:epikur37 wrote:niels wrote:
Epikure, imaš zanimljiva promišljanja (s kojima se, inače, uglavnom ne slažem, ali mogu vidjeti odakle to dolazi) i suvisla obrazloženja.
Problem je što imaš predkoncepcije kako bi se netko trebao ponašati, a ne kako se uistinu ponaša i razmišlja.
Takvih problema nemaš na polju vanjske politike koja nema veze s Hrvatskom i okruženjem. Što si dalje od neke teme, to si objektivniji i pronicljiviji.
Što je razumljivo, ali ne znači da nije nešto na čemu se ne može ili ne treba poraditi.
Već dugo se ozbiljno i s nekim očekivanjima ne bavim politikom.
Pišem ovdje sad će 20 godina, kad zakrizi potrudit ću se, ostalo obična ćakula.
Ti pišeš lijepo i rado pročitam, djeluješ mlađe po interesu od mene.
Možda po interesima, ali inače :)
Ja inače jako dobro, atletski i zdravstveno, trenutno sam na 6 treninga tjedno svako jutro, top forma.
Ali prilično rezigniran, mogu reć da sam ostario u glavi.
Hvatam se poljoprivrede i tražim duhovnost.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ma ti si,i popio,ili si puko.michaellcmacha wrote:
pa dobro, vrijeme će pokazati tko piše bedastoće a tko je bio u pravu...
Koji je tebi...?
Napadaš tu sve i svakog,pa čak i jednog dobričinu kakav je Epi.
Mislim,ono,stvarno-kako bi se izrazili Purgeri.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
epikur37 wrote:
Ja inače jako dobro, atletski i zdravstveno, trenutno sam na 6 treninga tjedno svako jutro, top forma.
Ali prilično rezigniran, mogu reć da sam ostario u glavi.
Hvatam se poljoprivrede i tražim duhovnost.
Bio sam tamo, a zadržao sam vrt (i drago mi je zbog toga, pandemija, pa inflacija pa nestašica).
Čovjek ima faze. Na početku je entuzijastičan, zagovara nešto, vidi da ne ide, uočava rupe u vlastitoj argumentaciji, događaji se ne odvijaju sukladno očekivanjima, akteri ne ispunjavaju zadane standarde.
Umoriš se i povučeš u sebe, ali poljoprivreda nije nikada loš izbor.
Sve dok, a duh ti je ipak i mlad i znatiželjan, ne pronađeš neku novu, moralno-vrijednosnu osnovicu i pripadajuću političku platformu.
niels-
2021-04-26
niels wrote:
Bio sam tamo, a zadržao sam vrt (i drago mi je zbog toga, pandemija, pa inflacija pa nestašica).
Čovjek ima faze. Na početku je entuzijastičan, zagovara nešto, vidi da ne ide, uočava rupe u vlastitoj argumentaciji, događaji se ne odvijaju sukladno očekivanjima, akteri ne ispunjavaju zadane standarde.
Umoriš se i povučeš u sebe, ali poljoprivreda nije nikada loš izbor.
Sve dok, a duh ti je ipak i mlad i znatiželjan, ne pronađeš neku novu, moralno-vrijednosnu osnovicu i pripadajuću političku platformu.
U osnovi trudiš se naći einsteinovu teoriju svega u politici, ali ona svako malo klizne na nekom polju ili problemu.
Na kraju je dobro rekao metodolog, jedan enigmatičan i bistar forumaš s ovog foruma, da ne postoji kibernetika koja ljudsko ponašanje i politiku može predvidjeti.
Neka strast me goni u politiku a snovi vuku u miran život i beletristiku s gredicom luka.
Zavidim mlađem bratu pored kojeg može proći treći svjetski rat, on će i dalje bacati parangal i pitati hoće li sutra biti kiše.
Na kraju to je i poruka iz zen budizma..
2015-08-06
Krivo sam montirao brisač na brodski prozor, kut zatvaranja ne odgovara prozorskom oknu.
Jedna rupa viška, idem naštimati.
Jedna rupa viška, idem naštimati.
2015-08-06
Da, nemoguće je predvidjeti političke smjerove, bila jednostranačka ili višestranačka država, demokracija ili autokracija.
Svi mi vrlo dobro znamo što svi ti političari žele, ali katkad nas zaprepaste potezima koje vuku u tom smjeru, ali evidentno ne u tu svrhu.
Zvuči kao pametan forumaš.
Mene je politika uvijek zanimala, ali istreniran sam od malih nogu da svoja promišljanja o politici zadržavam za sebe, tako da se nisam nikada aktivirao, a i neću u ovoj dobi.
Bio sam na referendumu kad se odlučivalo o samostalnosti, ali nikada nisam bio na i jednim izborima. Unuk mi objašnjava kako moram izlaziti, poništavati listić, takav je izborni sustav…prestar sam i za to.
Svi mi vrlo dobro znamo što svi ti političari žele, ali katkad nas zaprepaste potezima koje vuku u tom smjeru, ali evidentno ne u tu svrhu.
Zvuči kao pametan forumaš.
Mene je politika uvijek zanimala, ali istreniran sam od malih nogu da svoja promišljanja o politici zadržavam za sebe, tako da se nisam nikada aktivirao, a i neću u ovoj dobi.
Bio sam na referendumu kad se odlučivalo o samostalnosti, ali nikada nisam bio na i jednim izborima. Unuk mi objašnjava kako moram izlaziti, poništavati listić, takav je izborni sustav…prestar sam i za to.
niels-
2021-04-26
komuniciram upozoravajuće prema sve i svakom tko je u ovoj situaciji na strani agresorske ruske vojske, među njih ubrajam i epikura jer on je na njihovoj strani neovisno što tu sad sere jer je poslovično oprezan... gle čuda među te sve i svakog ne spada ama baš nitko tko podržava napadnute ukrajince... ukratko nosi se u tri pičke materine i ti i ostatak bulumente, kko rekoh ako se osjećaš ugroženim liijepo te upućujem da me prijaviš da sam te upozorio da ćeš najebat zato što u hrvatskoj podržavaš agresora koji bez ikakvog racionalnog rezona ubija ljude u suverenoj državi koja agresora ničim nije ni zaprijetila a kamoli ga ugrozila... napušite se kurca i ovom prilikom vam najiskrenije i od pola ovog svog srca želim da ponaosob patite bar duplo više od onih napadnutih ljudi u ukrajini... i nosi se u pičku materinu i ti i epi i ostatak ekipejastreb wrote:Ma ti si,i popio,ili si puko.michaellcmacha wrote:
Koji je tebi...?
2015-08-08
Danas su Rusi otvorili i zatvorili džep kod Sumija, i napredovali značajno uz lijevu obalu Dnjepra, prema zatvaranju Kijeva.
Nakon par dana imamo znakove života.
Alfa, Ringo??
Nakon par dana imamo znakove života.
Alfa, Ringo??
niels-
2021-04-26
istovremeno jednu riječ nisam uputio serbinju, crvenkastom, džangu i čiči jer poštujem njihovo određenje da podržavaju rusiju i da sa istima budu u talu... što bih s njima uopće o tom raspravljao... naše je da uzmemo to u obzir i da ukoliko ugroza krene od srbije reagiramo najbolje što možemo, s tim da nam je bitno da u tom slučaju u protunapadu djelujemo što dublje u prostor srbije...
bez obzira na članstvo u NATO-u ipak sam protiv da ukoliko postoji scenarij preventivnog napada na srbiju, u istom sudjelujemo... znači naglašavam, isključivo sam na liniji obrane i protunapada na potencijalni napad iz srbije... nikako da mi njih napadnemo u sklopu saveza...
samo i jedino me interesira da mi u hrvatskoj budemo kohezivni jer smo u statusu visokog rizika od vanjske ugroze, a evo vam našeg yode nek vam kaže kad sam mu govorio da ćemo i mi biti u problemu u cijeloj ovoj priči... nek vam on kaže kad sam mu ja rekao da će se priča proširiti izvan ukrajine, neovisno o tom što su naše želje...
bez obzira na članstvo u NATO-u ipak sam protiv da ukoliko postoji scenarij preventivnog napada na srbiju, u istom sudjelujemo... znači naglašavam, isključivo sam na liniji obrane i protunapada na potencijalni napad iz srbije... nikako da mi njih napadnemo u sklopu saveza...
samo i jedino me interesira da mi u hrvatskoj budemo kohezivni jer smo u statusu visokog rizika od vanjske ugroze, a evo vam našeg yode nek vam kaže kad sam mu govorio da ćemo i mi biti u problemu u cijeloj ovoj priči... nek vam on kaže kad sam mu ja rekao da će se priča proširiti izvan ukrajine, neovisno o tom što su naše želje...
2015-08-08
A gdje sam ja to,i kada, podržavao agresiju na Ukrajinu,,ilinjdanska šamarička pijanduro?michaellcmacha wrote:komuniciram upozoravajuće prema sve i svakom tko je u ovoj situaciji na strani agresorske ruske vojske, među njih ubrajam i epikura jer on je na njihovoj strani neovisno što tu sad sere jer je poslovično oprezan... gle čuda među te sve i svakog ne spada ama baš nitko tko podržava napadnute ukrajince... ukratko nosi se u tri pičke materine i ti i ostatak bulumente, kko rekoh ako se osjećaš ugroženim liijepo te upućujem da me prijaviš da sam te upozorio da ćeš najebat zato što u hrvatskoj podržavaš agresora koji bez ikakvog racionalnog rezona ubija ljude u suverenoj državi koja agresora ničim nije ni zaprijetila a kamoli ga ugrozila... napušite se kurca i ovom prilikom vam najiskrenije i od pola ovog svog srca želim da ponaosob patite bar duplo više od onih napadnutih ljudi u ukrajini... i nosi se u pičku materinu i ti i epi i ostatak ekipejastreb wrote:Ma ti si,i popio,ili si puko.michaellcmacha wrote:
Koji je tebi...?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
odem dvi ure vani a vi se posvadjate ka peskaruse
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
https://direktno.hr/eu-i-svijet/ubijen-jos-jedan-general-ovo-najveci-ruski-gubitak-ratu-do-sada-263570/
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
debotoijusto wrote:odem dvi ure vani a vi se posvadjate ka peskaruse
ti se drži odraslih muškaraca u haljinama ...
2015-08-06
niels wrote:
Pa izbori su ok, uvijek nekog treba podržati ili barem nekog drugog malo kazniti.
Ni ja nisam ni u kakvoj stranci ali eto godinama pratim...
2015-08-06
sukob civilizacija je u tijeku a vi prebirete tko je kome rekao gudoepikur37 wrote:debotoijusto wrote:odem dvi ure vani a vi se posvadjate ka peskaruse
MAĐARSKA protuzračna obrana detektirala je i pratila letjelicu koja je sinoć prošla njezin zračni prostor prije nego što se srušila u Zagrebu, priopćilo je danas mađarsko Ministarstvo obrane i dodalo da objekt identificiran kao dron TU-141 koji je nedavno korišten kao meta za obuku.
Služba protuzračne obrane mađarskih oružanih snaga detektirala je sinoć leteći objekt na svojim radarima, navodi se u priopćenju mađarskog ministarstva.
sad sam miran ugari ga ispratili pogledom
2014-04-12
debotoijusto wrote:sukob civilizacija je u tijeku a vi prebirete tko je kome rekao gudoepikur37 wrote:debotoijusto wrote:odem dvi ure vani a vi se posvadjate ka peskaruse
MAĐARSKA protuzračna obrana detektirala je i pratila letjelicu koja je sinoć prošla njezin zračni prostor prije nego što se srušila u Zagrebu, priopćilo je danas mađarsko Ministarstvo obrane i dodalo da objekt identificiran kao dron TU-141 koji je nedavno korišten kao meta za obuku.
Služba protuzračne obrane mađarskih oružanih snaga detektirala je sinoć leteći objekt na svojim radarima, navodi se u priopćenju mađarskog ministarstva.
Mađarska PZO me podsjeća na KOS i ona dva šlepera i one Miki Maus operacije s glavnim glumcem Špegeljom.
Beskorisni, ljudi lijepo prate 45 minuta kako leti prema Zagrebu.
niels-
2021-04-26
stani u red, prvo epikuru pa gnjecu pa veberu , tis negdje na zaceljuRingo10 wrote:Ovaj michelmacha ili tako nekako prijeti ovdje
Kao mi ne znamo na sta je on spreman
Evo uplasio sam se
Evo ja sam rusofil a on moze dobro kurca da mi se napusi
navodno nisu htjeli izazvat incident ako provokacija , vjerujem navijali u kontrolnoj sobi jos malo...jos malo...juppy sad ovo problem hrvataniels wrote:debotoijusto wrote:sukob civilizacija je u tijeku a vi prebirete tko je kome rekao gudoepikur37 wrote:
Mađarska PZO me podsjeća na KOS i ona dva šlepera i one Miki Maus operacije s glavnim glumcem Špegeljom.
Beskorisni, ljudi lijepo prate 45 minuta kako leti prema Zagrebu.
2014-04-12
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu