Ruska invazija na Ukrajinu
Page 10 of 50
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio je danas da je glavni brod ukrajinske mornarice, fregata "Hetman Sagajdačni", potopljena kako ne bi pala u ruke ruskim snagama.
Reznikov je naveo da je potapanje fregate, koja je bila na remontu, naredio komandant broda kako bi izbegao da brod padne u ruke ruskih snaga, prenosi Interfaks Ukrajina.
Reznikov je naveo da je potapanje fregate, koja je bila na remontu, naredio komandant broda kako bi izbegao da brod padne u ruke ruskih snaga, prenosi Interfaks Ukrajina.
RayMabus- Posts : 183926
2014-04-11
Ispali i zaboravi. Oklopnjaci nemaju odgovor na ovu igračku.
Eroo- Posts : 78741
2016-07-22
RayMabus and immortal like this post
"NEKA RUSI IMAJU U VIDU UKIDANJE CRKVENOG DUALIZMA U CRNOJ GORI" Raković - "Logična je reorganizacija crkve u Ukrajini" (VIDEO)
Novosti onlajn
04. 03. 2022. u 09:50
[size=30]PRODUKCIJA Helmkast objavila je intervju sa istoričarom dr Aleksandrom Rakovićem o paralelama identiteta i identitetskih konstrukta u Ukrajini i Crnoj Gori.[/size]
Među tim temama bilo je i crkveno pitanje, posebno u svetlu različitih stavova o ruskoj specijalnoj operaciji koji se mogu čuti iz Ruske pravoslavne crkve i Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije.
U tom smislu Raković je kazao kako je logično da će crkvena organizacija drugačije izgledati kada Rusi preuzmu prostor Kijevske Rusije odnosno Novorusije i delova Malorusije kojima je trenutno nametnuto ime Ukrajina.
-
S tim u vezi Raković je rekao da će eparhije Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije biti najverovatnije integrisane u Rusku pravoslavnu crkvu, dok će sigurno biti ukinuta tzv. Pravoslavna crkva Ukrajine koju je instalirao Carigrad.
Aleksandar Raković je podvukao kako se nada da Rusi imaju u vidu pozitivna iskustva Srpske prvoslavne crkve u ukidanju crkvenog dualizma u Crnoj Gori odnosno stavljanja van snage pojma tzv. „Pravoslavna crkva u Crnoj Gori“ i svega drugog što se za taj štetni pojam vezivalo.
Raković je zaključio da identitetskim konstruktima ističe vreme i da će se stoga samodezintegrisati i tzv. crnogorska nacija i protektorat Bosna i Hercegovina jer su postavljeni na nezdravim osnovama.
-
https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/1092422/najnovije-vesti-crkveni-dualizam-crna-gora-ukrajina-aleksandar-rakovic
2014-04-11
immortal likes this post
Dragovit wrote:vuksadinare wrote:jebote ovi za amere a ti za ruse..opet se slizavas sa velikom silom..a nista cesi,poljaci,slovaci vec pravoslavni djihadisti prije toga komunisticki..toliko sto si na putu kao franje tudjmanaDragovit wrote:
horor.
to ga nije briga. to su ''rusi'', njih se ima pravo gaziti.
i onda se čude putinu.
u istu trubu puhali 2014. za naci azove.
i svi likovi koji zastupaju ''domoljubne vrijednosti''. bljuv.
ali tek ovi što su prije vikali - naprijed putko, bandu gazi, a sad se obrću k'o suncokreti?
poseban soj.
levi, potpis k'o kuća na sve što si napisao.
na čijem si ti putu?
bidena i američke duboke države?
e to je svakako na putu franje tuđmana.
aj pišemo se poslije. trebam raditi.
Gdje ćeš dublje države od one koja u pogibiju i izvršavanje zločina po naredbi šalje djecu koja su tek navršila 18 godina bez njihova pristanka i volje da čine zločin dok naredbodavac svoje dupe i guzice visokopozicioniranih dobro plaćenih vojnih uglednika skriva na sigurnom. Ne želi primiti vlastite mrtve da ih roditelji mogu dostojanstveno sahraniti. Duboki staljinističko-komunistički međuljudski odnos.
Putin koji se fino pokazao u dosadašnjim odnosima sa zapadom u vezi dosta bitnih pitanja za narod sad odjednom pokreće osvajački rat i šalje trupe muslimana Kadirova na planirani pokolj u kršćansku Ukrajinu.
Može li dublje od ovoga?
Ništa drugo nego zakljulčiti da je židov kao što su bili i lenjin i staljin i tito.
2014-04-16
Ma ni to. Posebno kod ovakog skoro pa polupartizanskog načina napadanja.
Javelin + NLAW...NLAW uspješan čak i iz bliske udaljenost - cca 20 m.
Plus naoružani dronovi...
Eroo- Posts : 78741
2016-07-22
Ukrajina: Rat je agresija Rusije
Hrvatska: "Građanski rat", "Svi smo mi jugoslaveni"
Ukrajina: Rusima suditi za ratne zločine
Hrvatske: "Zločina je bilo na svim stranama, treba individualizirati krivnju", "ne smije se kolektivno suditi Srbe"
Ukrajina: "Azov su borci za slobodu svoje domovine, nevažno kakvi su im simboli i ideologija"
Hrvatska: "HOS su ustaše, simbole zabraniti"
Ukrajina: "Jedini krivac je Putin"
Hrvatska: "Tuđman i Slobo su jednako krivi za rat", "Dogovoreni rat", "za rat je potrebno dvoje" (Mitterand)
Ukrajina: "Rusi u Ukrajini su redom na strani agresora"
Hrvatska: "Nisu svi Srbi četnici"
itd...
Hrvatske: "Zločina je bilo na svim stranama, treba individualizirati krivnju", "ne smije se kolektivno suditi Srbe"
Ukrajina: "Azov su borci za slobodu svoje domovine, nevažno kakvi su im simboli i ideologija"
Hrvatska: "Tuđman i Slobo su jednako krivi za rat", "Dogovoreni rat", "za rat je potrebno dvoje" (Mitterand)
itd...
Ako netko misli da su Ukrajinci uplašeni, slomljeni ili će se predati, on ne zna ništa o Ukrajini - Adresa Zelenskog
03.03.2022 12:35
Neraskidivi ljudi nepobjedive Ukrajine!
Prije točno dvije godine u Ukrajini je zabilježen prvi slučaj COVID-19. Prvi tjedni borbe bili su izuzetno teški. Ali bili smo ujedinjeni, a time i jaki, i zato smo izdržali. Prije točno tjedan dana Ukrajinu je napao drugi virus. Još jedna bolest. Oni koji pate od teške aneksije i okupacije stranih zemalja. Prije tjedan dana, u 4 ujutro, Rusija je napala našu nezavisnu Ukrajinu, našu zemlju. Akutni napad agresije, megalomanija, zabluda o progonu. Teški psihološki kompleksi i kao rezultat - raketni sustavi. Raketna artiljerija. Tenkovi i druga oklopna vozila - jednostavno poput skakavaca. Prvi sati i dani punog rata bili su iznimno teški. Ali bili smo ujedinjeni, a time i jaki, i zato smo izdržali. I bit će tako. I nastavit ćemo stajati.
Stojimo tako da su osvajači bili prisiljeni promijeniti taktiku. Ruski raketni i bombaški napadi na ukrajinske gradove priznanje su da nisu mogli učiniti ništa značajno na kopnu. Sve linije naše obrane su sačuvane. Neprijatelj nema uspjeha ni u jednom strateškom smjeru. Demoralizirani su. Osuđeni su na propast. Kijev je preživio ovu noć i izdržao još jedan raketni i bombaški napad. Naša protuzračna obrana je uspjela. Kherson, Izyum, svi drugi gradovi u kojima su osvajači izveli napade iz zraka, nisu se ničega odreći. Chernihiv, Sumy, Mykolaiv drže liniju. Odesa. Također žele uništiti Odesu. Ali vidjet će samo dno Crnog mora. Meta Rusije bila je katedrala Uznesenja Marijina u Harkivu. Jedan od najstarijih pravoslavnih spomenika grada, spomenici Ukrajine. Tijekom rata katedrala je sklonište za stanovnike Harkiva. Sklonište za sve ljude: vjernike i nevjernike. Za sve, jer su svi jednaki. Sveto mjesto. Sada je oštećen ratom. Čak se ni toga ne boje! Oni uživaju u činjenici da Bog ne daje trenutni odbojnost. Ali on vidi. I on odgovara. Odgovori tako da se ne možete sakriti. Ne postoji takav bunker koji bi preživio Božji odgovor. I obnovit ćemo katedralu tako da tamo ne ostane ni traga ratu. Čak i ako uništite sve naše katedrale i crkve, nećete uništiti našu iskrenu vjeru u Boga, u Ukrajini. Vjera u ljude. Obnovit ćemo svaku kuću, svaku ulicu, svaki grad. I kažemo Rusiji: naučite riječi "odšteta" i "doprinosi". Vratit ćeš sve što si učinio protiv Ukrajine. U cijelosti. I nećemo zaboraviti one koji su poginuli, a Bog neće.
Došli ste uništiti naše gradove. Uništite naš narod. Odvedi nam sve što nam je drago. Isključili ste struju, vodu i grijanje civilima u Ukrajini. Ostavljaš ljude bez hrane i lijekova. Granatijete rute moguće evakuacije. Ne postoji oružje koje ne biste koristili protiv nas, protiv slobodnih građana Ukrajine. A sada govorite svojim propagandistima da ćete poslati takozvane humanitarne kolone u Ukrajinu... Zapamtite, bezbožni ljudi: kad vas milijuni ljudi proklinju, nemate se što spasiti.
Ukrajinci u svim ratom razorenim regijama od nas će dobiti sve što im je potrebno. Koordinacijski stožeri rade u cijelosti. Prava humanitarna dobra su na putu. Naša vlada je već pripremila program posebne pomoći za sve Ukrajince koji su izgubili priliku za rad. Sada. Zbog rata. Gdje je borba! Svaki zaposlenik, svaki samostalni vlasnik, svaki naš građanin, od kojeg je Rusija oduzela priliku za rad, dobit će šest i pol tisuća grivna bez ikakvih uvjeta. To posebno naglašavam za starije Ukrajince. Unatoč ratu, osiguravamo punu isplatu mirovina. Indeksirane mirovine. Kao što bi i trebalo biti u skladu sa zakonom. Od 1. ožujka mirovine za Ukrajince indeksiraju se za 14%. Novac je već otišao u banke. Sva plaćanja izvršit će se u cijelosti.
Ukrajina svakodnevno prima oružje od svojih partnera. Od pravih prijatelja. Sve više i više moćnog oružja svaki dan. Ukrajina se već sastaje sa stranim dobrovoljcima koji idu u našu zemlju. Prvi od šesnaest tisuća. Branit će slobodu. Braniti život. Za nas. Za sve. I bit će uspješno. Siguran sam.
Preživjeli smo u našoj povijesti i na našoj zemlji dva svjetska rata, tri holodomora, holokaust, Babyn Yar, Veliki teror, eksplozija Chornobila, okupacija Krima i rat na istoku. Nemamo ogroman teritorij - od oceana do oceana, nemamo nuklearno oružje, ne ispunjavamo svjetsko tržište naftom i plinom. Ali imamo naše ljude i našu zemlju. A za nas - to je zlato. Za to se borimo. Nemamo što izgubiti osim vlastite slobode i dostojanstva. Za nas, ovo je najveće blago. Htjeli su nas uništiti toliko puta. Nisu uspjeli. Htjeli su nas izbrisati s lica zemlje. Nisu uspjeli. Zatrpao su nam nož u leđa. I mi smo na nogama. Htjeli su da šutimo. Ali cijeli svijet nas je čuo. Prošli smo kroz toliko toga! A ako netko misli da, prevladavši sve to, Ukrajinci - svi mi - su uplašeni, slomljeni ili će se predati, on ne zna ništa o Ukrajini. A on nema nikakve veze u Ukrajini. Idi doma. U svoj dom. Zaštitite ljude koji govore ruski. Ne po cijelom svijetu. U vašoj zemlji. Ima ih gotovo 150 milijuna. I ovdje... Slava Ukrajini!
2014-04-16
michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post
marcellus wrote:Ukrajina: Rat je agresija Rusije
itd...
Marcel možeš li i ti bez provokacija??
Ovo što pišeš pod Hrvatske odgovore napiši da su to ostaci komunizma u Hrvatskoj i nehrvatski živalj!!!
Nemoj pisati to pod odgovore za Hrvatsku. Svatko pametan zna što je Hrvat i kako razmišlja. To su odgovoi ekipe možemo koji su pobjedili u tvom gradu Marcel, ali ne i u ostalim gradovim Hrvatske.
Naravno ima i poveći broj govnarskih Hrvata koji su se prodali takvima radi dobre pozicije i hvatanja veza. Sve češće se hdz optužuje za takve stavove. Misle ako nas je više zajedno ne mogu na ništa.
2014-04-16
pišem o tome kako su mediji i politika komentirali ukrajinu i kako su komentirali hrvatsku.
9:52 - Ukrajinska mornarica objavila je da su srušili ruski vojni avion koji je prije toga gađao objekte vojne infrastrukture. - Tražimo pilota koji se uspio katapultirati - navode. Službene potvrde ovog u ovom trenutku nema.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/ukrajinska-vojska-bjeloruskim-trupama-naredeno-je-da-prijedu-granicu-s-ukrajinom-1568170 - www.vecernji.hr
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/ukrajinska-vojska-bjeloruskim-trupama-naredeno-je-da-prijedu-granicu-s-ukrajinom-1568170 - www.vecernji.hr
2014-04-11
u hrvatskoj nema ne-hrvatskog življa imamo jednu od najčišćih država na svijetu.mortal wrote:marcellus wrote:Ukrajina: Rat je agresija Rusije
itd...
Ovo što pišeš pod Hrvatske odgovore napiši da su to ostaci komunizma u Hrvatskoj i nehrvatski živalj!!!
Nemoj pisati to pod odgovore za Hrvatsku. Svatko pametan zna što je Hrvat i kako razmišlja. To su odgovoi ekipe možemo koji su pobjedili u tvom gradu Marcel, ali ne i u ostalim gradovim Hrvatske.
Naravno ima i poveći broj govnarskih Hrvata koji su se prodali takvima radi dobre pozicije i hvatanja veza. Sve češće se hdz optužuje za takve stavove. Misle ako nas je više zajedno ne mogu na ništa.
drugo ostaci komunizma su ti kod tvojih domoljuba hrvata katolika
ja kužim inerciju koja tebe vuče u te vode... ali to ne mijenja činjenično stanje... rusi nemaju efikasne vojne efektive da se sa ukrajincima potuku al pari, nikad protiv nikog nisu ni imali, za to su koristili druge narode sebi u korist... zato sada i svjedočimo ovom tepih bombardiranju, a to su radili i braća im srbi na istu foru... dočepali se zajedničkog oružja i onda se dosjetili sa tim oružjem pacificirati one koji su ga proiizvodili...mi smo imali kretene poput Ivice Račana koji je bez riječi predao naše teritorijalne obrambene efektive u četničke ruke, a ukrajinci su imali svoje Račane koji su im ovo prigospodarili i oni i mi smo poslije kroz demokratsku proceduru domaćim krvolocima dali mandat, eto mi smo imali sreće da se ipak ta kamarilla raspala sama od sebe a ukrajinci su završili u ćorsokaku... I što tebi nije jasno... za razliku od tebe i tu još pojedinih ja sam bezuvjetno i bezrezervno na strani ukrajinaca, i za to imam jedno jedino opravdanje a to je da su oni u ovoj priči ispravni... i shodno tomu imaju moju punu moralnu podršku da ustraju u obrani svoje Domovine... misliš li da rusa interesira tvoj stav ili tvoje mišljenje i da će ga uzimati u obzir kao olakotnu okolnost ukoliko budemo u izravnom ratu sa njim...kic wrote:michaellcmacha wrote:ruski svet, koji je kak ti trebao biti bezbedan... a ovo što su napravili je garancija da ruskog svijeta neće biti...kic wrote:
Putin sasvim sigurno neće moći zauzeti cijelu Ukrajinu..
u tom svjetlu postavlja se pitanja, pa Ukri mogu dobiti te strašne missiles u tom neokupiranom dijelu od Nata i postaviti ih tu na zapadnom dijelu, odnosno, čemu sve ovo..
čovječanstvo bez utjecaja rusa i ruske misli, ne bi bilo isto.. tko su zapadnjaci da im tako fatalno sude? i sam kažeš: da smo mi imali bar 5% vjetra u leđa kao Ukrajinci... zar to nije malo sumnjivo?
u ovih nekoliko dana ista ta rusija ubila je više rusa u ukrajini nego što bi ukrajina ikada u unutarnjim sukobima... od mene toliko... a ti i dalje postavljaj moralne trileme bez uporišta u realitetu oš sadašnjice oš jučerašnjice
2015-08-08
marcellus wrote:Ukrajina: Rat je agresija Rusije
itd...
sami smo si krivi
tj vlast i mediji od 2000- naovamo su skuhali žabu..
boli mene krc za Eru, nisu mi bitni ni amerikanci iako su nas oni hranili tako da bi svi trebali biti njima zahvalni, ja nemam razloga niti najmanje biti za rusiju, i to sam već pojasnio... ne mrzim ni četnike ni ruse ali ih smatram neprijateljima i u ratu sam na poziciji htijenja da oni taj rat izgube i da se nikad više ne oporave... znači da ponovim eri ne dajem za pravo jer nisam ja od njega prepisao nego on od mene... tak da mu nemam što davati za pravo...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:prepisuje od mene ali u osnovi to je točno...ukrajinski muškarci ostaju braniti svoju zemlju i zbog toga im treba odati priznanjeGnječ wrote:
ZjeeV...
Pa jel ti citas ukljuci mozak jebote. To pise lik koji je preletio rat jer to nije njegov level. Kojim pravom lijepi packe i osude drugima kad je i sam pobjegulja? Meni se takvi gade. Ajd dobro simpatiziras nekriticki sa Ukrajinom mrzis Rusiju vise nego cetnike koju isto pljujes nekrtiticki tvoje bogove amere koji sve to zakuhase obozavas ali jebote davati turcinu pravo samo zato jer ti se ulizuje i pise ono sto zelis e jebiga...
2015-08-08
Nego, mene zanima, kad ovo završi, hoće li u vladi Ukrajine sjediti Rusi koji su podržavali agresiju, i oni kojima su braća, roditelji i slični ratovali protiv Ukrajine? Hoće li imati svoju stranku, i biti zaštićeni kao medvjed u Lici? Manjinska prava i pičkemilematerine?
žaba se kuhala i na net-hr, na ovom forumu, na svim drugim forumima, facebook stranicama, grupamakic wrote:marcellus wrote:Ukrajina: Rat je agresija Rusije
itd...
sami smo si krivi
tj vlast i mediji od 2000- naovamo su skuhali žabu..
svim javnim glasilima, mjesnim odborima, gradskim, čak po braniteljskim udrugama, pa sve do vrha države
počelo je kad su smjenjeni generali.... ili čak kad su ubijeni Blaž Kraljević i Ante Paradžik, a iza rata
nitko nije osudio petokraku čak ni nakon otkrivanja masu masovnih grobnica napunjene tjelima Hrvata
a o Ustašama ni danas ne zatvaraju usta
Eu je objavila da zemlje mogu zabraniti stranke i politiku koja se vodi komunističkom ideologijom ali i hdz je prepun te ideologije
nismo rješavali problem za problemom a upadali smo u nove potpuno nespremni
nejedinstveni
tokom raznoraznih događanja preuzeli su nas
dočekalo nas i ovo komešanje danas
kako će se sve završiti najbolje presveti Bog zna
Zlo će se proširiti ako se na vrijeme ne zaustavi
mogli smo to davno, ali zaustaviti ćemo ga
Last edited by mortal on Fri 4 Mar - 11:52; edited 1 time in total
2014-04-16
marcellus wrote:Nego, mene zanima, kad ovo završi, hoće li u vladi Ukrajine sjediti Rusi koji su podržavali agresiju, i oni kojima su braća, roditelji i slični ratovali protiv Ukrajine? Hoće li imati svoju stranku, i biti zaštićeni kao medvjed u Lici? Manjinska prava i pičkemilematerine?
2014-04-11
nemoj stavljati takve mučne slikeRayMabus wrote:marcellus wrote:Nego, mene zanima, kad ovo završi, hoće li u vladi Ukrajine sjediti Rusi koji su podržavali agresiju, i oni kojima su braća, roditelji i slični ratovali protiv Ukrajine? Hoće li imati svoju stranku, i biti zaštićeni kao medvjed u Lici? Manjinska prava i pičkemilematerine?
2014-04-16
To je Musolini i ekipa. Tako će završiti i oni koji u Ukrajini podržavaju ovu bestijalnost od Putina, Kirila i ekipe u užem vrhu Rusije.mortal wrote:nemoj stavljati takve mučne slikeRayMabus wrote:marcellus wrote:Nego, mene zanima, kad ovo završi, hoće li u vladi Ukrajine sjediti Rusi koji su podržavali agresiju, i oni kojima su braća, roditelji i slični ratovali protiv Ukrajine? Hoće li imati svoju stranku, i biti zaštićeni kao medvjed u Lici? Manjinska prava i pičkemilematerine?
2014-04-11
immortal likes this post
nisam mislila da si i ti jedan od debilnije nastojenihAssadNaPodmornici wrote:u hrvatskoj nema ne-hrvatskog življa imamo jednu od najčišćih država na svijetu.mortal wrote:marcellus wrote:Ukrajina: Rat je agresija Rusije
itd...
drugo ostaci komunizma su ti kod tvojih domoljuba hrvata katolika
ovo su baš totalne neistinite gluposti što si napisao
2014-04-16
Ruski okupatori u zarobljenim ukrajinskim gradovima stvaraju humanitarnu krizu kako bi poslali svoje "humanitarne konvoje" - predsjednik
04.03.2022, 02:28
Okupatori u zarobljenim gradovima Ukrajine stvaraju humanitarnu krizu, blokiraju ukrajinske "zelene koridore" i tako prisiljavaju ljude da odu na teritorij Rusije. To je izjavio predsjednik Volodimir Zelenskij tijekom razgovora s predstavnicima zapadnih medija. "Humanitarni tereti koji se tiču hrane, pitke vode, lijekova, inzulina, posebno brojni apeli umirovljenika – stalno se šalju dalje. Blokirani su ulazi za naše humanitarne terete u okupiranim gradovima", rekao je šef države. Prema predsjedniku, okupatori namjerno blokiraju "zelene koridore" kako bi njihove humanitarne potrepštine ušle u grad s druge strane. Oni također ne dopuštaju građanima Harkiva da hodaju "zelenim koridorima" u drugim regijama Ukrajine, već stvaraju uvjete i koridore za odlazak naših građana u Rusku Federaciju, rekao je Volodimir Zelenskij. "Kažu, "Evo, otvorili smo još jedan "zeleni koridor" za vas. Idite u Rusiju. Dođite u Rusiju, dat ćemo vam hranu, vodu, tamo vas nitko neće ubiti", kazao je. Predsjednik je naglasio da Ukrajina nikada neće zabraniti ili spriječiti odlazak u Rusku Federaciju građana koji to odluče učiniti iz spašavanja ili drugih razloga. Međutim, naglasio je kako Ukrajinci ne žele ići u Rusiju. Šef države također je istaknuo da se u naseljima koja je zaplijenila Rusija, koja nisu mogla odbiti napad u uvjetima kada je okupator značajno premašio broj, stvaraju teški životni uvjeti. "Negdje u nekim gradovima, oni odsijeku struju, uzimaju hranu iz trgovina, a onda se ukradena roba na trgu dijeli ljudima riječima "ovdje smo te doveli." Gum konvoj." Postoji cinizam", rezimirao je predsjednik.
04.03.2022, 02:28
Okupatori u zarobljenim gradovima Ukrajine stvaraju humanitarnu krizu, blokiraju ukrajinske "zelene koridore" i tako prisiljavaju ljude da odu na teritorij Rusije. To je izjavio predsjednik Volodimir Zelenskij tijekom razgovora s predstavnicima zapadnih medija. "Humanitarni tereti koji se tiču hrane, pitke vode, lijekova, inzulina, posebno brojni apeli umirovljenika – stalno se šalju dalje. Blokirani su ulazi za naše humanitarne terete u okupiranim gradovima", rekao je šef države. Prema predsjedniku, okupatori namjerno blokiraju "zelene koridore" kako bi njihove humanitarne potrepštine ušle u grad s druge strane. Oni također ne dopuštaju građanima Harkiva da hodaju "zelenim koridorima" u drugim regijama Ukrajine, već stvaraju uvjete i koridore za odlazak naših građana u Rusku Federaciju, rekao je Volodimir Zelenskij. "Kažu, "Evo, otvorili smo još jedan "zeleni koridor" za vas. Idite u Rusiju. Dođite u Rusiju, dat ćemo vam hranu, vodu, tamo vas nitko neće ubiti", kazao je. Predsjednik je naglasio da Ukrajina nikada neće zabraniti ili spriječiti odlazak u Rusku Federaciju građana koji to odluče učiniti iz spašavanja ili drugih razloga. Međutim, naglasio je kako Ukrajinci ne žele ići u Rusiju. Šef države također je istaknuo da se u naseljima koja je zaplijenila Rusija, koja nisu mogla odbiti napad u uvjetima kada je okupator značajno premašio broj, stvaraju teški životni uvjeti. "Negdje u nekim gradovima, oni odsijeku struju, uzimaju hranu iz trgovina, a onda se ukradena roba na trgu dijeli ljudima riječima "ovdje smo te doveli." Gum konvoj." Postoji cinizam", rezimirao je predsjednik.
2014-04-16
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu