Ruska invazija na Ukrajinu
Page 8 of 50
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
poslušao sam. lik je ukrainac.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:istina ali još nemaju snage za sada da zauzstave kepeca.. međutim počnu li rusi dolaziti u većem broju u crnim vrećema biti će gadno..IL Risorto wrote:Ja ne vjerujem da u Rusiji vlada kolektivna psihoza kao što je u Srbiji kad su bacali cvijeće na tenjkove koji su krenuli za Vukovar.
Mišljenja sam kako većina Rusa nije za ovo.Ovo je krivnja isključivo manjeg dijela vrhuške okupljene oko onog kepeca.
Da su Rusi danas nabrijani kao Srbi 90tih,od Ukrajine ne bi ostao kamen na kamenu.
pogotovo što gledam pa doslovno 40-50% vojske su im ne-slaveni.. dagenestanci, tatari, čečenci, azijati, možeš misliti koliko su ovi nabrijani za Putina..
Poslušaj Kofmana
https://warontherocks.com/2022/02/interpreting-the-first-few-days-of-the-russo-ukrainian-war/
govori uglavnom o taktičkim nedostacima ruske vojske i kako je ušla nespremna u rat..
i kako ukrainci zbog početnih upjeha misle da mogu pobjediti rat... ne mogu ako se rusi odluče za ono što su uvježbani - rusi su obučeni za totalno razaranje gradova , civila i svega unutra. to im nije bio prvotni plan, i podcijenili su ukraince i puše batine.
međutim ako se ne sklopi primirje ovi luđaci mogu krenuti u totalno uništavanje gradova, čak i u rusiji bi to bilo totalno nepopularno, međutim vladimir putin je psihički pukao i sasvim je realno da on da tu naredbu. nadam se da ga netko može skloniti sa vlasti, sjebat će sve nas.
AssadNaPodmornici- Posts : 22110
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:ove naše budale šalju oružje, najgore od svega mi nemamo nikakvo oružje koje može pomoći ukraincima , u značajnoj količini mi smo razoružani
a rusi prijete da će kazniti one koji šalju oružje.
lipo nas je ovaj Crazy Vlad naciljao sa nuklearnim projektilima. nedaj bože da izbije rat NATo vs Rusija, kladim se da Budimpešta neće sigurno biti gađana nuklearnim oružjem ali bi Zagreb mogao biti pogođen. Radi debila Plenkovića.
Mi nesmijemo slati oružje tamo, trebamo se angažirati oko primanja Ukrainskih izbjeglica i pozivati na pregovore i primirje.
mađari su mudro postupili
rusi su agresori ali i zapad se jako zaletio..
mislim da je Putin htio ponoviti Gruziju 2008., ali Ukrajina je puno veći zalogaj očito..
ne kažem da se Putina trebalo pustiti da radi što hoće, ali je legitimno pitati, tko ovdje više eskalira i širi sukob-
https://twitter.com/KofmanMichaelAssadNaPodmornici wrote:poslušao sam. lik je ukrainac.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:
istina ali još nemaju snage za sada da zauzstave kepeca.. međutim počnu li rusi dolaziti u većem broju u crnim vrećema biti će gadno..
pogotovo što gledam pa doslovno 40-50% vojske su im ne-slaveni.. dagenestanci, tatari, čečenci, azijati, možeš misliti koliko su ovi nabrijani za Putina..
Poslušaj Kofmana
https://warontherocks.com/2022/02/interpreting-the-first-few-days-of-the-russo-ukrainian-war/
govori uglavnom o taktičkim nedostacima ruske vojske i kako je ušla nespremna u rat..
i kako ukrainci zbog početnih upjeha misle da mogu pobjediti rat... ne mogu ako se rusi odluče za ono što su uvježbani - rusi su obučeni za totalno razaranje gradova , civila i svega unutra. to im nije bio prvotni plan, i podcijenili su ukraince i puše batine.
međutim ako se ne sklopi primirje ovi luđaci mogu krenuti u totalno uništavanje gradova, čak i u rusiji bi to bilo totalno nepopularno, međutim vladimir putin je psihički pukao i sasvim je realno da on da tu naredbu. nadam se da ga netko može skloniti sa vlasti, sjebat će sve nas.
evo ga i na twiteru
Levi je sve lijepo napisao Ali Rusi ne smiju zaglibili u dogotrajan rat.
Ovo moraju zavrsiti najdalje za mjesec dana.
Nisu mi Ukri jasni da ga jebes. Oni su sebe degradirali na puki instrument Anglosaks. politike.
Zasto nisu sproveli Minsk 2 ...Jedino objasnjenje je da su slijepo slusali Amerikance koji su ovaj rat htjeli svim silama.
Ovo moraju zavrsiti najdalje za mjesec dana.
Nisu mi Ukri jasni da ga jebes. Oni su sebe degradirali na puki instrument Anglosaks. politike.
Zasto nisu sproveli Minsk 2 ...Jedino objasnjenje je da su slijepo slusali Amerikance koji su ovaj rat htjeli svim silama.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Yoda ne tresi se. Rusi su nam saveznici.
Vidiš da dogovaramo nešto a za to nešto mu trebaju Hrvati.
Pa gdje češ gađat saveznike ? Di to ima ?
Ruski ministar vanjskih poslova Sergjl Lavrov telefonski je u ponedjeljak razgovarao sa čelnikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a jedna od tema bila je provedba dogovora kojega su u prosincu prošle godine imali on i Vladimir Putin, potvrđeno je iz ruskog veleposlanstva u Sarajevu.
U objavi na službenoj Facebook stranici veleposlanstva stoji kako je razgovor obavljen na Dodikovu inicijatvu.
"Obavljena je razmjena mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u prosincu 2021. godine. Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u tom pravcu", stoji u objavi bez pojašnjenja što su to točno Dodik, član Predsjedništva BiH, i ruski predsjednik dogovorili prije dva mjeseca.
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/lavrov-usred-ratnog-kaosa-nasao-vremena-za-republiku-srpsku-trebalo-bi-provesti-onaj-dogovor-s-putinom-od-prosinca-dodik-pun-razmijevanja-za-invaziju-1171582
Vidiš da dogovaramo nešto a za to nešto mu trebaju Hrvati.
Pa gdje češ gađat saveznike ? Di to ima ?
Ruski ministar vanjskih poslova Sergjl Lavrov telefonski je u ponedjeljak razgovarao sa čelnikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a jedna od tema bila je provedba dogovora kojega su u prosincu prošle godine imali on i Vladimir Putin, potvrđeno je iz ruskog veleposlanstva u Sarajevu.
U objavi na službenoj Facebook stranici veleposlanstva stoji kako je razgovor obavljen na Dodikovu inicijatvu.
"Obavljena je razmjena mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u prosincu 2021. godine. Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u tom pravcu", stoji u objavi bez pojašnjenja što su to točno Dodik, član Predsjedništva BiH, i ruski predsjednik dogovorili prije dva mjeseca.
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/lavrov-usred-ratnog-kaosa-nasao-vremena-za-republiku-srpsku-trebalo-bi-provesti-onaj-dogovor-s-putinom-od-prosinca-dodik-pun-razmijevanja-za-invaziju-1171582
RayMabus- Posts : 183865
2014-04-11
Moneygram, anyone?
Toliko se brzo trudite pisati da niko ne čita ko šta zapravo piše i pita
AssadNaPodmornici wrote:https://twitter.com/KofmanMichaelAssadNaPodmornici wrote:poslušao sam. lik je ukrainac.Hektorović wrote:
Poslušaj Kofmana
evo ga i na twiteru
Lik je Američko-Ukrajinski židov, rođen i odrastao u Kijevu, tako da zbilja razumije što se događa. Jako dobre i realne analize. U biti glavni stručnjak za Rusku vojsku centra za analize američke mornarice.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
rusija je agresor, ali sada bi trebalo gledati da se zaustavi rat . mislim da ovima na zapadu nije u interesu da zaustave rat barem ovima na vrhu, a mediji napaljuju sve.kic wrote:AssadNaPodmornici wrote:ove naše budale šalju oružje, najgore od svega mi nemamo nikakvo oružje koje može pomoći ukraincima , u značajnoj količini mi smo razoružani
lipo nas je ovaj Crazy Vlad naciljao sa nuklearnim projektilima. nedaj bože da izbije rat NATo vs Rusija, kladim se da Budimpešta neće sigurno biti gađana nuklearnim oružjem ali bi Zagreb mogao biti pogođen. Radi debila Plenkovića.
Mi nesmijemo slati oružje tamo, trebamo se angažirati oko primanja Ukrainskih izbjeglica i pozivati na pregovore i primirje.
mađari su mudro postupili
rusi su agresori ali i zapad se jako zaletio..
mislim da je Putin htio ponoviti Gruziju 2008., ali Ukrajina je puno veći zalogaj očito..
ne kažem da se Putina trebalo pustiti da radi što hoće, ali je legitimno pitati, tko ovdje više eskalira i širi sukob-
ukraijinci su opijeni uspjesima, što je super, ali u njihovom interesu je također da završe rat, neki ustupci nije problem.
nije problem toliko niti rusa, koliko vladimira putina, ruska vojska je prema ovome hofmanu , istrenirana za totalno drugi tip ratovanja... ono za prženje cijelih gradova bolesnim artiljerijskim sustavima, ne za precizno kiruško ratovanje što rade ameri( a i oni pobiju tonu civila i svega ostaloga). rusi su aktivirali tek dio napadačke tehnike, mogu jednostavno okružiti gradove i pržiti ih i ubijati desetke tisuća ljudi ... zato je najbolje da izađemo iz ovoga sranja. i rusima bi trebalo ponuditi skidanje sankcija ako bi se ovi povlačili. imali smo 2 godine ekonomske krize radi "novinarske gripe" koja nam je ista zapadna kabala podvalila, što sada gura na eskalaciju sukoba. a ludi Vlado se upecao u trapulu(zamku) . Idealno bi bilo da se lik sam makne sa vlasti ili da ga Rusi maknu , navodno i u Rusiji ekipa se nada da će ga netko maknutii sa vlasti, većina Rusa još i ne zna šta se događa,
kic likes this post
Pišem od prvog dana da ono što moramo napraviti je da ostanemo izvan ovoga svega.AssadNaPodmornici wrote:ove naše budale šalju oružje, najgore od svega mi nemamo nikakvo oružje koje može pomoći ukraincima , u značajnoj količini mi smo razoružani
Ali neeeeeeeeee, mi smo veliki ratnici-pravednici.
Ne mora biti ništa od svega na kraju pa će se budale koje forsiraju ovo osjećati fantastično.
Ali može biti da nas u slučaju krajnje ekslacije malo posole pokojim balističkim projektilom koji kvadrira brzinu svjetlosti.
Postoji i srednja opcija - da opizde s nekoliko konvencionalnih krstarećih raketa pomno odabrane mete. Npr. nuklearku Krško, Plomin, par većih hidrocentrala, veća petrokemijska postrojenja u Rijeci i Sisku. Imat ćemo na tisuće mrtvih, desetine milijardi kuna štete i ekonomski ćemo otići u 1980. godinu + gratis dugotrajna kontaminacija okoliša.
Slovoslagar-
2021-04-25
kic likes this post
Mere li mi neko objasniti fenomen kak to da su više ruskih tenkova uzeli ukrajinski civili neg ukrajinski vojnici?
Već ev drugi dan gledam ovakve snimke
Već ev drugi dan gledam ovakve snimke
Russian T-72 tank captured by Ukrainian (civilians?). pic.twitter.com/cWjipkBkc1
— Arslon Xudosi :flag_ua: (@Arslon_Xudosi) February 28, 2022
Zapad je tjerao štakora u kut, štakor je sad u kutu i više nema kud. Sad se okreće i kreće ravno na svoje neprijatelje, grizući sve redom. Možda je Putin Hitler koji će prvi stisnuti crveni gumb i poslati čitav svijet u ambis, ali Zapad mu je definitivno osigurao uvjete za to bezumnim pritiskom i maksimalističkim zahtjevima. Ne podcjenjujte psihopata koji ne zna gubiti, a Putin je upravo to. Jebali smo ježa ako ubrzo ne dobije rat u Ukrajini ili ako ga ne likvidira neki ruski general.
melkior- Posts : 17441
2015-08-09
Ukrajinci opijeni uspjesima!
Kojim uspjesima.
Ja ih ne vidim. Par sprzenih kolona ne znaci nista.
Kojim uspjesima.
Ja ih ne vidim. Par sprzenih kolona ne znaci nista.
2015-09-24
inače dva moguća su sada scenarija..
ovaj ruski blitzkrieg je propao -
dakle ili će biti neki mir
ili će se nastaviti rat- ali onda će rusi umjesto precizne municije koju su potrošili, rokati smerčovima i termobaričkim bombama i artiljerijom ogromnog kalibra po gradovima i rušiti sve živo. pa umjesto 400 ubijenih civila u tjedan gana, ginuti će toliko na uru
nema to nikakvo interesa rusiji, nego vladimir putin je lako moguće psihički pukao pod stare dane , kao naš forumaš safet npr.
ili će se nastaviti rat- ali onda će rusi umjesto precizne municije koju su potrošili, rokati smerčovima i termobaričkim bombama i artiljerijom ogromnog kalibra po gradovima i rušiti sve živo. pa umjesto 400 ubijenih civila u tjedan gana, ginuti će toliko na uru
nema to nikakvo interesa rusiji, nego vladimir putin je lako moguće psihički pukao pod stare dane , kao naš forumaš safet npr.
Kad rat završi, prođu emocije i euforija, i kad se počne pristupati nekim malo objektivnijim analizama, brzo će se zaključiti da ovaj rat ni bija rat u klasičnom smislu. Ovo je bija rat na razini filma Don't look up.
a ne možemo okrenuti rat.Slovoslagar wrote:Pišem od prvog dana da ono što moramo napraviti je da ostanemo izvan ovoga svega.AssadNaPodmornici wrote:ove naše budale šalju oružje, najgore od svega mi nemamo nikakvo oružje koje može pomoći ukraincima , u značajnoj količini mi smo razoružani
Ali neeeeeeeeee, mi smo veliki ratnici-pravednici.
Ne mora biti ništa od svega na kraju pa će se budale koje forsiraju ovo osjećati fantastično.
Ali može biti da nas u slučaju krajnje ekslacije malo posole pokojim balističkim projektilom koji kvadrira brzinu svjetlosti.
Postoji i srednja opcija - da opizde s nekoliko konvencionalnih krstarećih raketa pomno odabrane mete. Npr. nuklearku Krško, Plomin, par većih hidrocentrala, veća petrokemijska postrojenja u Rijeci i Sisku. Imat ćemo na tisuće mrtvih, desetine milijardi kuna štete i ekonomski ćemo otići u 1980. godinu + gratis dugotrajna kontaminacija okoliša.
možemo raditi sankcije, to radi cijela EU, trebali bi smo slati humanitarnu non-lethal pomoć, inako bogati ameri i britanci koji su jako upleteni u ukrainu, oni imaju neograničene količine oružja, mi praktički nemamo šta poslati nego kalašnikove i OSE , pa takvih sranja imaju i sami ukrainci na tisuće tona.
njima trebaju za prvu ruku sniperi sa noćnom vizijom, javelini, stingeri, - što prođe brzu obuku, zatim kompleksniji sustavi na kojima bi trebalo nekoliko mjeseci obuke ako se rat oduži.. itd. mi ništa od toga nemamo.
iskreno najbolje se maknuti iz velikih gradova i potencijalnih meta ruskih (nuklearnih) projektila ako sve ovo ode ukurac
Čak ni hard core ukro navijači na twitteru ne forsiraju tu tezu kak su Rusi potrošili preciznu municiju. Mereš li ičim potkrijepit tu svoju tezu?AssadNaPodmornici wrote:inače dva moguća su sada scenarija..
Nije Vlad pukao nego vise nema kud.
Zapad je svojom agresijom i arogancijom svijet doveo na rub svjetskog rata.
Ako se is ovoga izvucemo bit ce cudo.
Vlad je jednom rekao - ne treba nam svijet bez Rusije. I to zvuci zlokobno.
A Ukri...mater im jebem debilnu oni su najkrivlji za ovo sve ...jebo im Bandera mater
Zapad je svojom agresijom i arogancijom svijet doveo na rub svjetskog rata.
Ako se is ovoga izvucemo bit ce cudo.
Vlad je jednom rekao - ne treba nam svijet bez Rusije. I to zvuci zlokobno.
A Ukri...mater im jebem debilnu oni su najkrivlji za ovo sve ...jebo im Bandera mater
2015-09-24
Kad zatopli vrijeme, a otopi se zemlja, Ukrajina pretvori u močvaru, zapet će ruski tenkovi u blatu, i nema Boga koji će ih iz tog gliba izvući. Tek tad će postati glineni golubovi. Ajmo Rusi natrag, Putinu pred dvore.
melkior- Posts : 17441
2015-08-09
Pticate gluposti...kakvo blato...Nije vam ovo 2. Svjetski
2015-09-24
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu