Ruska invazija na Ukrajinu
Page 28 of 50
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Pa to je vic, a ne ozbiljni rat. Inače, specijalna vojna operacija se radi na točno određenu metu, a ne na čitavu jebenu državu veličine Ukrajine s 40 milijuna stanovnika. To je bolesno podcjenjivanje protivnika, oni su mislili da će Ukri položiti oružje čim ih ovi vide. Sad više nema lijepog način da se izvuku iz ovog sranja, il´ će se dogoditi revolucija u Moskvi i povlačenje snaga, il´će krenut ko saveznici ´45. Mogli su bombama razrokat čitavo središte Kijeva, Harkiva, Mariupola, ono da ne ostane kamen na kamenu. Ljubav Ukrajinaca ionako nemaju, nisu je nikad ni imali, ne mogu ju ni kupit ni zaradit. Gotovo je, ili će spaliti čitavu zemlju do temelja, ili bolje da ih nema.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
ejjmelkior wrote:
Čitava vojna strategija im je pala u vodu. Uspjela im je eventualno točka 1., a sad nemaju kud nego bombardirat gradove kao Dresden ´45.
da li ti znaš zašto je dresden bombardiran?
sveučilišni grad.
bez vojske.
američka i britanska vojska su markirali odnosno radili etalon izlaska spasilačkih službi, odaziv istih.
kao i bombardiranje danju i bombardiranje noću.
koliko treba civilima između britanskog napada i američkog da bi stigli u skloništa.
u dresdenu je određen broj koliko će umrijeti od atomske bombe.
ne uspoređuj sustavno bombardiranje s ovim ratom.
u dresdenu je poginulo 40 000 civila.
kako bi se odredila kilotonska vrijednost atomske bombe.
da se nijemci nisu predali prva bi bila bačena na berlin, ali predali su se.
treću je trebalo baciti na moskvu i danas ne bi bilo ovakvih problema.
veber-
2014-12-30
Iz Moskve tako stižu prizori kolona pred bankama i bankomatima iako neke mjenjačnice dolare nude po tečaju 30-ak posto višem od onoga zabilježenog u petak na kraju službenog trgovanja kada se dolar mogao kupiti po 84 rublja. Unatoč činjenici da jedan dolar kod mjenjača košta i više od 100 rubalja, što se smatra psihološkom granicom iznad koje bi se, prema tumačenju brojnih ekonomista, ruska središnja banka odlučila za dizanje temeljne kamatne stope, građani su u panici da bi tečaj mogao dodatno podivljati, a da bi njihovi rublji mogli postati bezvrijedne hrpe papira.
- Evo, čekam već sat vremena, ali deviza nigdje! Samo rublji, ispovijeda se za Bloomberg 28-godišnji Vladimir, programer koji nije htio otkriti svoje prezime, a koji se našao u redu pred bankomatom u sklopu jednog moskovskog šoping centra. - Došao sam malo kasnije jer mi nije na pamet padalo da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Sada sam u šoku, rezigniran je.
- Evo, čekam već sat vremena, ali deviza nigdje! Samo rublji, ispovijeda se za Bloomberg 28-godišnji Vladimir, programer koji nije htio otkriti svoje prezime, a koji se našao u redu pred bankomatom u sklopu jednog moskovskog šoping centra. - Došao sam malo kasnije jer mi nije na pamet padalo da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Sada sam u šoku, rezigniran je.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Što bi to radili? Vojne operacije im generalno idu ok. To što su ispali drljavi na nekoliko mista ne znači sad da treba spržiti sve. Na jugu im ide i više neg dobro, sjeveroistok također. Kijev je u poluokruženju, Kharkov u okruženju, itd... Cilj je postići ono što se očito nije moglo mirom pa mora ratom, a to je neutralnost Ukrajine. Kakvo prženje, jbtmelkior wrote:
Pa to je vic, a ne ozbiljni rat. Inače, specijalna vojna operacija se radi na točno određenu metu, a ne na čitavu jebenu državu veličine Ukrajine s 40 milijuna stanovnika. To je bolesno podcjenjivanje protivnika, oni su mislili da će Ukri položiti oružje čim ih ovi vide. Sad više nema lijepog način da se izvuku iz ovog sranja, il´ će se dogoditi revolucija u Moskvi i povlačenje snaga, il´će krenut ko saveznici ´45. Mogli su bombama razrokat čitavo središte Kijeva, Harkiva, Mariupola, ono da ne ostane kamen na kamenu. Ljubav Ukrajinaca ionako nemaju, nisu je nikad ni imali, ne mogu ju ni kupit ni zaradit. Gotovo je, ili će spaliti čitavu zemlju do temelja, ili bolje da ih nema.
melkior wrote:Pa to je vic, a ne ozbiljni rat. Inače, specijalna vojna operacija se radi na točno određenu metu, a ne na čitavu jebenu državu veličine Ukrajine s 40 milijuna stanovnika. To je bolesno podcjenjivanje protivnika, oni su mislili da će Ukri položiti oružje čim ih ovi vide. Sad više nema lijepog način da se izvuku iz ovog sranja, il´ će se dogoditi revolucija u Moskvi i povlačenje snaga, il´će krenut ko saveznici ´45. Mogli su bombama razrokat čitavo središte Kijeva, Harkiva, Mariupola, ono da ne ostane kamen na kamenu. Ljubav Ukrajinaca ionako nemaju, nisu je nikad ni imali, ne mogu ju ni kupit ni zaradit. Gotovo je, ili će spaliti čitavu zemlju do temelja, ili bolje da ih nema.
izgleda da Rusi stvarno vjeruju da Ukrajinom vladaju nacisti, i da zemlju treba osloboditi od njih, tako su im punilo glavu izgleda..
melkior wrote:kic wrote:oni su mislili da će Ukri položiti oružje čim ih ovi vide.
"oni su mislili da će Ukri položiti oružje čim ih ovi vide."
Bingo. Ključno za nasanjkavanje Putina da napravi ono što je napravio. Nevjerojatno. A sve mu je stavljeno pred oči. Dakle, provaljen je bio do kraja. hahahahahahahahahahahahaha
red wolf-
2016-02-10
KHARKIV REGION: Kupyansk Mayor Gennady Matsegora said the city was now under the control of Russian occupiers.
— Mikhail D. (@Eire_QC) February 27, 2022
Mislim, shvaćate li težinu ovoga što nam se događa pred očima?
red wolf-
2016-02-10
To se dogodilo negdje oko 3 popodne.AlfaOmega wrote:KHARKIV REGION: Kupyansk Mayor Gennady Matsegora said the city was now under the control of Russian occupiers.
— Mikhail D. (@Eire_QC) February 27, 2022
red wolf-
2016-02-10
3 dana su drljavi. Dođe kolona do Kijeva, ovi ih potamane. Drugi dan dođe kolona do Kijeva, ovi ih potamane. Treći dan dođe kolona do Kijeva, ovi ih potamane. Mislim, Kijev je lijep grad, žao mi je što ga nisam posjetio kao turist dok sam još mogao, ali tako se ne vodi vojna operacija.AlfaOmega wrote:Što bi to radili? Vojne operacije im generalno idu ok. To što su ispali drljavi na nekoliko mista ne znači sad da treba spržiti sve. Na jugu im ide i više neg dobro, sjeveroistok također. Kijev je u poluokruženju, Kharkov u okruženju, itd... Cilj je postići ono što se očito nije moglo mirom pa mora ratom, a to je neutralnost Ukrajine. Kakvo prženje, jbtmelkior wrote:
2015-08-09
T. wrote:Čudan sukob u najmanju ruku...
Prema izvještavanju medija vode se bespoštedne borbe...
Međutim ne vidimo ni približno nešto u tom smislu...
Nekakvo sitno puškaranje iz daleka, par uništenih vozila, eksplozija iz 2015-te i sl. ...
Anyone who covered and reported on Russia's intervention in Syria knows they are holding back in Ukraine. Seeing the way things are unfolding now makes you realise just how much of a testing ground and firing range Syria was for the Russian military.
— Danny Makki (@danny_makki) February 27, 2022
Rat je više demonstrativne pirode sa ciljem "očitavanja bukvice", neg želja za full scale uništenjem i pokoravanjem kak su pojedini mediji odmah pohrlili izvjestit
Mislim da je to i glavni razlog koji objašnjava tu drljavost Rusa na pojedinim mistima. Naredba da se ne razara sve unaokolo neg sam da se ukažu sa vozilima je zapravo mnoge momke stajala života.
skoro sam napisao; pa kic kaj ti to stvarno misliš?kic wrote:melkior wrote:Pa to je vic, a ne ozbiljni rat. Inače, specijalna vojna operacija se radi na točno određenu metu, a ne na čitavu jebenu državu veličine Ukrajine s 40 milijuna stanovnika. To je bolesno podcjenjivanje protivnika, oni su mislili da će Ukri položiti oružje čim ih ovi vide. Sad više nema lijepog način da se izvuku iz ovog sranja, il´ će se dogoditi revolucija u Moskvi i povlačenje snaga, il´će krenut ko saveznici ´45. Mogli su bombama razrokat čitavo središte Kijeva, Harkiva, Mariupola, ono da ne ostane kamen na kamenu. Ljubav Ukrajinaca ionako nemaju, nisu je nikad ni imali, ne mogu ju ni kupit ni zaradit. Gotovo je, ili će spaliti čitavu zemlju do temelja, ili bolje da ih nema.
izgleda da Rusi stvarno vjeruju da Ukrajinom vladaju nacisti, i da zemlju treba osloboditi od njih, tako su im punilo glavu izgleda..
onda kada čitam srblje i rusofile, pa oni fakat to misle.
veber-
2014-12-30
hahahahahahahahahahahahahahaAlfaOmega wrote:Rat je više demonstrativne pirode sa ciljem "očitavanja bukvice", neg želja za full scale uništenjem i pokoravanjem kak su pojedini mediji odmah pohrlili izvjestit
red wolf-
2016-02-10
kako je ono max napisao?AlfaOmega wrote:Mislim da je to i glavni razlog koji objašnjava tu drljavost Rusa na pojedinim mistima. Naredba da se ne razara sve unaokolo neg sam da se ukažu sa vozilima je zapravo mnoge momke stajala života.
drž se skuta matere, a ne drobi orahe.
iliti gluposti.
veber-
2014-12-30
nije farsa, problem je što ljudi, ogroman broj ne zna što je i kako djeluje i u koju svrhu TNO, kao što malo tko zna koja je novozadana vojna doktrina rusije (mislim tamo negdje oko 2010 god), naravno uz sve to ide i ljudska nevjerica da bi se itko usudio krenuti koristiti TNO, a u stvari vjerojatnost za korištenje istog je iznimno visokakaya wrote:Vidim lica, nisu iznenađeni, jer znaju da je to farsa. Prijeti se da ne umiješa nato jer onda je gotov.
Imam nuklearno , nemojte me dirati. To je sada već očajnički potez..
2015-08-08
Pa slabo im ide, moraju nagovarat Zelenskog da dođe na pregovore, a tamo će ionako odbit sve ruske zahtjeve. U međuvremenu će Ukrajince EU opskrbit stingerima, protutenkovskim oružjem, a Borell je najavio slanje borbenih aviona u Ukrajinu. Ako je to bilo demonstrativno čitanje bukvice, onda se stvarno bojim jer u mojoj blizini nema atomskog skloništa.AlfaOmega wrote:Rat je više demonstrativne pirode sa ciljem "očitavanja bukvice", neg želja za full scale uništenjem i pokoravanjem kak su pojedini mediji odmah pohrlili izvjestit
2015-08-09
Bezvezno žrtvovanje ljudi i tehnike, a moral "nacistima" raste do neba. Uz posvemašnju podršku čitavog svijeta.AlfaOmega wrote:Mislim da je to i glavni razlog koji objašnjava tu drljavost Rusa na pojedinim mistima. Naredba da se ne razara sve unaokolo neg sam da se ukažu sa vozilima je zapravo mnoge momke stajala života.
2015-08-09
to psihopatu ne znači ništa, da su pod njegovom ingeremcijom većina bi bili prebijeni i na putu za sibir.... puno bi bolje bilo stavljati fotografije postrojbi i borbene spremnosti istih.... to ide u kombinaciju sa oštrim sankcijama a ne prosvjedi...vili40 wrote:
p
2015-08-08
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu