Ruska invazija na Ukrajinu
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Nastavak... (mada osobno ne vjerujem da su ovo ovi što su se iskrcali, mada ovo jest desatno oklopno vozilo BMD-4)AlfaOmega wrote:Ruske desantne jedinice se iskrcale na 30 milja od Mariupola i jurišaju prema gradu. Cilj je zauzeti grad prije početka pregovora. Više zauzete zemlje = jača pregovaračka pozicija.
Russian BMD-4(?)s captured by Azov around Mariupol today. Probably from Russian marines who have landed in the area. https://t.co/5rbj7mmGEO
— Woofers (@NotWoofers) February 27, 2022
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
Dakle, Rusi su otvorili par novih točaka upada u istočnu Ukrajinu, pokušali su zauzeti Harkov. Kod Kijeva nema većih operacija.
Između Harkova i Kijeva se pružaju dva dosta duga, tanka “kliješta”, najvjerojatnije oklopne kolone s pješačkom podrškom, Rusi konačno pokušavaju opkoliti neke ukrajinske snage. Napadnut je i Žitomir.
Traje i operacija prema Maripolju, ali zasada nema potvrde da je rat uopće došao do samog grada.
Ima puno napora, ali zasada malo konkretnih pomaka.
Između Harkova i Kijeva se pružaju dva dosta duga, tanka “kliješta”, najvjerojatnije oklopne kolone s pješačkom podrškom, Rusi konačno pokušavaju opkoliti neke ukrajinske snage. Napadnut je i Žitomir.
Traje i operacija prema Maripolju, ali zasada nema potvrde da je rat uopće došao do samog grada.
Ima puno napora, ali zasada malo konkretnih pomaka.
niels-
2021-04-26
Najnoviji pregled situacije
Što ti je psihologija ljudska. Ako promatraš Krim ka sastav Ukrajine, onda imaš dojam da su Rusi u ovih nekoliko dana ostvarili ogroman napredak. Da je pak Krim na ovoj karti bijele boje (ka ostatak Rusije), napredak bi izgledao puno mizerniji.AlfaOmega wrote:
Ipak mislim da je mapa netočna. Potvrđeno je prisustvo ruskih snaga u Enerhodaru na Dnipru (Zaporizhzia Oblast). Na karti to ni prikazano.
dijagram wrote:I kizo je okrenuo plocu.Šandor Winnetou wrote:ringo i svetoje sve usamljeniji, ostali polako shvaćaju o kakvoj se bolesnoj budaletini radi
Samo debili mogu podrzavati i navijati za rusku invaziju na ukrajinski narod.
Drago mi je da postoji kriticna masa ukrajinskih domoljuba koji su spremni na zrtvu.
Najbolje ih razumijemo mi koji smo to i sami cinili.
Svaka im cast.
Rusi i putin na aparatima.
Što se tiče nuklearnih snaga, Rusi se zasada prijete Poljskoj i baltičkim republikama, ali mislim da Putin jasno pokazuje da je spreman ići do kraja.
Ne bih gledao na ovo kao samo na taktičku aktivaciju nuklearnih kapaciteta u konvencionalnom ratu (iako ni to ne isključujem), već kao obavijest da je Rusija spremna na opću stratešku izmjenu s NATO-om.
Mislim, spremna je uvijek, ovo je više podsjetnik/upozorenje da je to realan scenarij.
Ne bih gledao na ovo kao samo na taktičku aktivaciju nuklearnih kapaciteta u konvencionalnom ratu (iako ni to ne isključujem), već kao obavijest da je Rusija spremna na opću stratešku izmjenu s NATO-om.
Mislim, spremna je uvijek, ovo je više podsjetnik/upozorenje da je to realan scenarij.
niels-
2021-04-26
AlfaOmega wrote:Što ti je psihologija ljudska. Ako promatraš Krim ka sastav Ukrajine, onda imaš dojam da su Rusi u ovih nekoliko dana ostvarili ogroman napredak. Da je pak Krim na ovoj karti bijele boje (ka ostatak Rusije), napredak bi izgledao puno mizerniji.AlfaOmega wrote:
Karta je manje-više točna, s time da se na kartu situacije ne ucrtavaju strelice (ovdje prema Mariapolju), inače bi karta bila prepuna strelica.
niels-
2021-04-26
Pogledajte lica ruskih generala kad im Putin naredi da pripreme nuklearno oružjeniels wrote:Što se tiče nuklearnih snaga, Rusi se zasada prijete Poljskoj i baltičkim republikama, ali mislim da Putin jasno pokazuje da je spreman ići do kraja.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-lica-ruskih-generala-kad-im-putin-naredi-da-pripreme-nuklearno-oruzje/2343130.aspx?index_ref=clanak_procitaj_jos_d
vili40-
2015-08-02
Čisto opaske radi Vukovar je pao kad je potpisano 13to primirje.kic wrote:AlfaOmega wrote:Ruske desantne jedinice se iskrcale na 30 milja od Mariupola i jurišaju prema gradu. Cilj je zauzeti grad prije početka pregovora. Više zauzete zemlje = jača pregovaračka pozicija.
kako je to odvratno, ta jurišanja pred pregovore uvijek-
Jasno je da neće doći do mira niti će pregovori biti uspješni, putleru se ne može vjerovati koliko je crno ispod nokta
kic likes this post
Vidim lica, nisu iznenađeni, jer znaju da je to farsa. Prijeti se da ne umiješa nato jer onda je gotov.
Imam nuklearno , nemojte me dirati. To je sada već očajnički potez..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Taman ev i potvrde.AlfaOmega wrote:Ipak mislim da je mapa netočna. Potvrđeno je prisustvo ruskih snaga u Enerhodaru na Dnipru (Zaporizhzia Oblast). Na karti to ni prikazano.
#Russia'n army advance toward the huge
— C4H10FO2P (@markito0171) February 27, 2022
"Nuclear Power Plant" Zaporozhye#Ukraine
Villagers of Dniprorudne try to stop convoy (armed with Molotov Coctails) pic.twitter.com/JQXjKwUrOJ
Inače i markita znam još iz doba pada Idliba 2015. Navijač je kanibala. Dakle, ak on kaže da je cila južna strana Dnipra u rukama Rusa, to je to.
situacija je gadna, ima toliko uništene tehnike po twiteru, uglavnom ruske nešto ukrainske, ali baš tona ruske ne isplati mi se niti stavljati.. jbt gubici se gomilaju gadno, inače ne može niti rusija imati neograničene gubitke, ruske majke ne rađaju 6 djece kao prije 100godina, nego po 1-2 ... vjerojatno većini još nije došla obavijest nikakva da im djeca ginu po ukraini
najgore od svega kako je miha rekao, ovo sve može krenuti u smjeru nuklearnog rata, neka vam miha objasni detalje. meni je točno prije dva tjedna objasnio da će rusija napasti i točno mi je rekao da će glavni cilj biti kijev i da će ići iz dva pravca(što se sve dogodilo) i neke druge detalje.
zato bi bilo super da bude neko primirje, jebeš sve , jer ovaj rat se može prošiti.
eno gledam budala od plenkovića prijeti rusima i govori da će slati oružje.
mi nemamo nikakvo oružje da šaljemo ukraincima, mi smo razoružani. postajemo meta ruskih nuklearnih projektila. trebamo primati ukrainske izbjeglice i forsirati pregovore itd.
najgore od svega kako je miha rekao, ovo sve može krenuti u smjeru nuklearnog rata, neka vam miha objasni detalje. meni je točno prije dva tjedna objasnio da će rusija napasti i točno mi je rekao da će glavni cilj biti kijev i da će ići iz dva pravca(što se sve dogodilo) i neke druge detalje.
zato bi bilo super da bude neko primirje, jebeš sve , jer ovaj rat se može prošiti.
eno gledam budala od plenkovića prijeti rusima i govori da će slati oružje.
mi nemamo nikakvo oružje da šaljemo ukraincima, mi smo razoružani. postajemo meta ruskih nuklearnih projektila. trebamo primati ukrainske izbjeglice i forsirati pregovore itd.
kanibali su i u ruskoj vojsci, mongoli i čečeniAlfaOmega wrote:Inače i markita znam još iz doba pada Idliba 2015. Navijač je kanibala. Dakle, ak on kaže da je cila južna strana Dnipra u rukama Rusa, to je to.
očajnici mogu biti jako opasni jer izgube svaki osjećaj za realnostkaya wrote:Vidim lica, nisu iznenađeni, jer znaju da je to farsa. Prijeti se da ne umiješa nato jer onda je gotov.
vili40-
2015-08-02
niels likes this post
I to je star prikaz. Rusi su dosta sjevernije na Dnipru, ali ajd ni toliko sad btno.niels wrote:AlfaOmega wrote:Ipak mislim da je mapa netočna. Potvrđeno je prisustvo ruskih snaga u Enerhodaru na Dnipru (Zaporizhzia Oblast). Na karti to ni prikazano.
Evo moje karte, oblast je bila zauzeta u prva dva dana rata:
Imam nešto što će Ukrofile jako razvezeliti...
UNIŠTEN PRVI T-90 :D
First T-90A destroyed confirmed? https://t.co/8MuS1Gaa8T
— Global Affairs (@AnthonyMRoberto) February 27, 2022
sad je putku tlak negdje oko 230/160AlfaOmega wrote:I to je star prikaz. Rusi su dosta sjevernije na Dnipru, ali ajd ni toliko sad btno.niels wrote:AlfaOmega wrote:Ipak mislim da je mapa netočna. Potvrđeno je prisustvo ruskih snaga u Enerhodaru na Dnipru (Zaporizhzia Oblast). Na karti to ni prikazano.
Evo moje karte, oblast je bila zauzeta u prva dva dana rata:
Imam nešto što će Ukrofile jako razvezeliti...
UNIŠTEN PRVI T-90 :DFirst T-90A destroyed confirmed? https://t.co/8MuS1Gaa8T
— Global Affairs (@AnthonyMRoberto) February 27, 2022
vili40-
2015-08-02
E sad, pošto se u vojnu tehnologiju razumim više od 99% forumaša, moram priznati da mi je isprva ovak na slici parija T-62M.AlfaOmega wrote:
UNIŠTEN PRVI T-90 :D
T-62M
Međutim nije, zaista je riječ o T-90. Ali "starijem" modelu T-90A sa Kontakt-5 ERA oklopom. Najnoviji T-90M pak koristi Relikt oklop.
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 15 of 50