ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 21 of 50 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 21 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by melkior Sat 26 Feb - 19:30

michaellcmacha wrote:
melkior wrote:
michaellcmacha wrote:tek toliko da ne ostane u zraku, rusi sliijedeći čin agresije poduzimaju prema litvi, s ciljem uspostavljanja kopnenog mostobrana sa kalinjingradom... na putu će im se naći britanske i njemačke snage koje su stigle kao pojačanje litvi... prilikom tog sukoba će se koristiti TNO i od tog trenutka počinje RAT... to sam ja yodi iznio kao budući razvoj događaja prekjučer... ovaj razvoj situacije u ukrajini sam mu iznio 15.02.
tak da ne morate nepotrebno biti u dilemi hoće li ili neće biti RATA, bit će RATA
Ovo mi baš nema smisla, na Baltiku NATO trenutno ima oko 1000 zrakoplova, a u Sredozemlju stotinu brodova. Neće on ići na Baltik, on će udariti drito na Washington.
ono što vi percipirate kao supersonično naoružanje i za koje predmnijevate da će brže stići do washingtona nego što se taj napad uoči, moram vas razočarati... takav napad će biti 100% detektiran istog trenutka kad bude i izvršen, a to je sasvim dovoiljno vremena da se aktiviraju i lansiraju projektili koji su na manje od 1000 km od moskve... davno sam o tom pisao, rusi koliko god tu nekima bili dragi, neće biti u prilici da vide gljive iznad washingtona, njima će ranije već biti spuštene rolete i utrnjeno svjetlo... 
vjerojatnije je da će pokušati nametnuti svoju taktičku superiornost na koju polažu pravo jer s jedne strane imaju 8 puta više TNP, a više bi im značilo da pokažu da su na sve spremni što bi i dokazali uništenjem britanske ili njemačke bojne na tzv poziciji prednje vidljivosti koje su upravo osposobljene i uvježbane za odvraćanje takvog napadnog djelovanja...
ali dobro vi mislite da će doći do razračunavanja strateškim projektilima, ja sam uvjerenja da će do sukoba između Rusije i NATO-a doći na taktičkoj razini... isključena je mogućnost masovnog uništenja a postoji potencijalno pretpostavka da rusi ukoliko se taj plan provede u djelo kako su zamislili da ipak nametnu svoju volju zapadu... i ponovit ću ukrajina u toj cijeloj priči nije bitna... abraham spominje švedsku i finsku, a u stvari pravi trn u oku rusima su norvežani koji su se brutalno naoružali i maju operativno sposobnu vojsku da primi od rusa, ali i da zada žestok udar rusima, a švedi i fincu im povijesno gledano neprijateljski nastrojene države bez obzira na načelnu ili formalnu neutralnost
Ja mislim da Rusija neće po Europi udarat taktičkim nuklearnim naoružanjem, osim ako Francuzi ili američke nuklearne vojne baze u Njemačkoj ne lansiraju iste. Za Europu Rusi su spremili EMP oružje, a za Ameriku Satan. Btw, oko Moskve je najveća koncentracija baterija S-400. Tako da, vrlo lako moguće da će Moskva popiti nuklearku, ali svakako će gledati kako gori Washington.

melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest Sat 26 Feb - 19:30

vili40 wrote:
Speare Shaker wrote:
vili40 wrote:
dakle i to je jedan od puteva koji vodi u konačan atomski rat,poludjeli putin sigurno neće prihvatiti poraz a da prije ne naredi ono što mu je zadnje ostalo.I nema mu se tko u tome suprotstaviti.

Osim njegove vojske odnosno vlastite administracije.
Gle, Putin ne može voditi rat pritiskanjem ovih ili onih dugmića. Za provođenje konkretnih odluka su mu ipak potrebni suradnici i potčinjeni, koji će provoditi njegove odluke i slušati njegove naredbe.
A čak niti najveći klimoglavci nisu osobito skloni provoditi volju očitih gubitnika, jer ako i ne znaju ipak barem osjećaju kamo će to njih odvesti.
teško da će mu se ti njegovi klimoglavci oduprijeti jer će odmah popiti metak,pa on je stara škola i njemu se ne može dogoditi bilo kakav neposluh.Najgore od svega je to što je on i pametniji od svih tih njegovih pratioca i dobro zna što od koga i kada može očekivati.Uglavnom,ono što on naumi to će i napraviti.

Od koga će popiti metak? 
Od Putina osobno?
Znaš li što se u pravilu događa s vođama koje vrše masovne likvidacije svojih potčinjenih bez jasnih kriterija ili samo uz kriterij apsolutne poslušnosti?
Zaglave baš od svojih (klimoglavaca) jer nitko ne zna tko će biti slijedeći na redu i zbog čega, pa je onda bolje preventivno otkloniti svaku moguću opasnost.
I ne sumnjam da će pokušati ostvariti sve što naumi, ali kako sam ranije spomenuo, odnos snaga zna slomiti i najčvršću volju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by abraham Sat 26 Feb - 19:31

michaellcmacha wrote:
melkior wrote:
michaellcmacha wrote:tek toliko da ne ostane u zraku, rusi sliijedeći čin agresije poduzimaju prema litvi, s ciljem uspostavljanja kopnenog mostobrana sa kalinjingradom... na putu će im se naći britanske i njemačke snage koje su stigle kao pojačanje litvi... prilikom tog sukoba će se koristiti TNO i od tog trenutka počinje RAT... to sam ja yodi iznio kao budući razvoj događaja prekjučer... ovaj razvoj situacije u ukrajini sam mu iznio 15.02.
tak da ne morate nepotrebno biti u dilemi hoće li ili neće biti RATA, bit će RATA
Ovo mi baš nema smisla, na Baltiku NATO trenutno ima oko 1000 zrakoplova, a u Sredozemlju stotinu brodova. Neće on ići na Baltik, on će udariti drito na Washington.
ono što vi percipirate kao supersonično naoružanje i za koje predmnijevate da će brže stići do washingtona nego što se taj napad uoči, moram vas razočarati... takav napad će biti 100% detektiran istog trenutka kad bude i izvršen, a to je sasvim dovoiljno vremena da se aktiviraju i lansiraju projektili koji su na manje od 1000 km od moskve... davno sam o tom pisao, rusi koliko god tu nekima bili dragi, neće biti u prilici da vide gljive iznad washingtona, njima će ranije već biti spuštene rolete i utrnjeno svjetlo... 
vjerojatnije je da će pokušati nametnuti svoju taktičku superiornost na koju polažu pravo jer s jedne strane imaju 8 puta više TNP, a više bi im značilo da pokažu da su na sve spremni što bi i dokazali uništenjem britanske ili njemačke bojne na tzv poziciji prednje vidljivosti koje su upravo osposobljene i uvježbane za odvraćanje takvog napadnog djelovanja...
ali dobro vi mislite da će doći do razračunavanja strateškim projektilima, ja sam uvjerenja da će do sukoba između Rusije i NATO-a doći na taktičkoj razini... isključena je mogućnost masovnog uništenja a postoji potencijalno pretpostavka da rusi ukoliko se taj plan provede u djelo kako su zamislili da ipak nametnu svoju volju zapadu... i ponovit ću ukrajina u toj cijeloj priči nije bitna... abraham spominje švedsku i finsku, a u stvari pravi trn u oku rusima su norvežani koji su se brutalno naoružali i maju operativno sposobnu vojsku da primi od rusa, ali i da zada žestok udar rusima, a švedi i fincu im povijesno gledano neprijateljski nastrojene države bez obzira na načelnu ili formalnu neutralnost
Kolega , ja sam se referirao na iskazanu prijetnju. Jasno da je cilj Norveska koja je bila bitna i u WWll. Ok ne iz istih razloga ali svejedno. Dakle Rusi su lokalni siledzija i svi se sada prave grbavi na Ruske intervencije u dosta susjednih zemalja. Kao i DNRH rat je poceo 0408 a prije toga nista se nije desilo. No Svijet nije reagirao kao pusti ga to je njegovo dvoriste, ima plin i slicno. Sada se kepec osilio i poceo si umisljati neku svjetsku dominaciju iako je to nemoguce. Svedska i Finska su na Baltiku a Baltik je malo veca bara kao i sredozemlje ili Crno more. Evo ti tvoje patkice i sarene loptice i igraj se tu. Da izadjes moras pitaiti velike igrace. Ok i lojavog brku. To je ta brutalna istina a ostalo, ostalo ce Loso objasniti sa okultnom oligarhijom i slicnim piozdarijama.

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by IL Risorto Sat 26 Feb - 19:31

AlfaOmega wrote:
vuksadinare wrote:alfa..valjda ces ti nac kakav komadic u rusiji..
Imam ga. Dobri su paušali u NYPD, moga sam si priuštiti. Zato i navijam za Ruse, sviđa mi se komad zemlje. Posli rata kad te prođu emocije počneš navijati za Putina, poslat ću ti slike da se i ti diviš.
Bez nekog jakog saveznika,Putin nema ama baš nikakve mogućnosti sam dobiti neki eventualni veliki rat.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by melkior Sat 26 Feb - 19:32

IL Risorto wrote:
michaellcmacha wrote:
melkior wrote:
Što misliš je li bi Kina,Iran pa i Sjeverna Koreja mogli iskoristit takvu eventualnu eskalaciju sukoba za neku svoju korist ?
Ako je zapad zakazao u Ukrajini,zašto se sjevernokrejski diktator ne bi ohrabrio i iskoristio priliku za napad na Južnu Koreju ili Kina na Tajvan ili Iran na Izrael ?
Pa mislim da je najizgledniji napad Kine na Tajvan, upravo zato Kina nije osudila rusku invaziju jer očekuje od Rusije uzvratnu potporu.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sat 26 Feb - 19:32

Šta je pak eventualni veliki rat? Rat protiv NATO-a?

2015-09-11

Back to top Go down

Post by vili40 Sat 26 Feb - 19:34

michaellcmacha wrote:
vili40 wrote:
onako pitanje,ako upotrebe TNO,što će ostati od Kalinjgrada i što će im onda mostobran?
pa jel ti uopće znaš što je tno i kako to oružje djeluje...
pa moram priznati da ne znam detalje,slušam o tome samo onako usput
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by melkior Sat 26 Feb - 19:34

IL Risorto wrote:
AlfaOmega wrote:
Imam ga. Dobri su paušali u NYPD, moga sam si priuštiti. Zato i navijam za Ruse, sviđa mi se komad zemlje. Posli rata kad te prođu emocije počneš navijati za Putina, poslat ću ti slike da se i ti diviš.
Bez nekog jakog saveznika,Putin nema ama baš nikakve mogućnosti sam dobiti neki eventualni veliki rat.
Neće dobiti rat, ali će ostaviti iza sebe spaljenu zemlju, što znači i da će ga drugi izgubiti.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sat 26 Feb - 19:34

Evo ćak se i pro-ukrajinskim twitterašima tresu gaće na činjenicu da ovi idu u Ukrajinu

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest Sat 26 Feb - 19:34

IL Risorto wrote:

Ako je zapad zakazao u Ukrajini,zašto se sjevernokrejski diktator ne bi ohrabrio i iskoristio priliku za napad na Južnu Koreju ili Kina na Tajvan ili Iran na Izrael ?

Zato što bi onda on postao primarni cilj bez ikakve realne mogućnosti obrane od takvog napada. Isto vrijedi i za Kinu.
Iran još nije razvio nuklearno oružje kojim može napasti Izrael, a sva je prilika da im Izrael to neće ni dopustiti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare Sat 26 Feb - 19:36

AlfaOmega wrote:
decko ja sam se borio protiv diktature sad da je podrzavam..tebi je ocito bilo dobro u komunizmu..zaboravljas da je putin u dusi komunist
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by IL Risorto Sat 26 Feb - 19:36

U slučaju WW3. od presudnog značaja će bit na koju stranu će se opredjelit majčica Srbija. :rasta
Srbijansko savezništvo prevagnut će u korist pobjednika. :rasta
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by Guest Sat 26 Feb - 19:37

melkior wrote:
Pa mislim da je najizgledniji napad Kine na Tajvan, upravo zato Kina nije osudila rusku invaziju jer očekuje od Rusije uzvratnu potporu.

Krivo misliš, kao i obično, jer Kina nije luda da se gura u prve redove bitke dok ne vidi tko odnosi prevagu.
Rizik od poraza protiv samog Tajvana je jednostavno prevelik za njih, a kamoli Tajvana sa podrškom Amerike.
I neće na Tajvan baciti nuklearne projektile jer im ta zemlja ne treba kao spaljeno područje nego kao izvor bogatstva i posebno visokih tehnlogija koje Tajvan ima, a Kina nema niti ih može razviti za još nekoliko desetljeća.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sat 26 Feb - 19:38

IL Risorto wrote:
debotoijusto wrote:ne vidim @longija na temi ?
more bit da su njegove jedinice krenule....
lol! lol! al' si poželio njegove monologe ? :rasta

ma ono ... samo se raspitujem :D ,nema izvjesca iz glavnog stana "komande" rafalno od 10-15 upisa zaredom :20
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest Sat 26 Feb - 19:38

melkior wrote:
IL Risorto wrote:
AlfaOmega wrote:
Neće dobiti rat, ali će ostaviti iza sebe spaljenu zemlju, što znači i da će ga drugi izgubiti.

Znači nešto kao Hitler?
Genijalan plan. Zadivljen sam.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sat 26 Feb - 19:40

Speare Shaker wrote:
IL Risorto wrote:

Zato što bi onda on postao primarni cilj bez ikakve realne mogućnosti obrane od takvog napada. Isto vrijedi i za Kinu.
Iran još nije razvio nuklearno oružje kojim može napasti Izrael, a sva je prilika da im Izrael to neće ni dopustiti.
Sjev. Koreja neće napasti Jug jerbo je Jug prilično jak. 
Kina će Tajvan napasti u vrlo skojoj budućnosti. 

Iran razvija infrastrukturu svojih proxy vojski po cilom Bliskom istoku, i to je projekat u koji je zadnji 15 godina uloženo na milijarde dolara. Odvija se po planu. Međutim, Iranu je potrebno da mu se ukinu sankcije kako bi im ekonomija rapidno ojačala i kako bi mogli to sve dodatno naoružati sofisiticiranim dronovima koji su u inicijalnoj fazi proizvodnje. Također se radi na projektu superoničnog naoružanja, te jačanja kapaciteta PZO-a što je glavni adut u predstojećem ratu za uništenje ćifuta. Sve to ide vrlo brzo, i još brže čim se sankcije ukinu. I tad konačno kreće oslobađanje BI od tumora zvanog ćifutistan.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Guest Sat 26 Feb - 19:41

melkior wrote:
Imaš procjene da NATO u slučaju ruskog EMP napada iznad Bruxellesa pada u roku 72 sata.

Postojale su i procjene da Hrvatska u sukobu protiv JNA pada najkasnije do Božića 1991.
Postojale su i procjene da će se tenkovi SSSR-a prošetati do Atlantika za najviše 72 sata. Trebalo bi im više da se samo dovezu do obale, a da im nitko ne pruža otpor.
Prema tome, postoje procjene i procjene.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare Sat 26 Feb - 19:42

.....ukrajinci sve jaci otpor...ruski general 'bit ce tesko,naoruzavaju se civili bit ce puno zrtava na obje strane'
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by melkior Sat 26 Feb - 19:42

AlfaOmega wrote:Šta je pak eventualni veliki rat? Rat protiv NATO-a?
Ja sam se u stvari nadao pičvajzu na Pacifiku oko Tajvana, a ne sranju u Europi. Tajming me jebe  :K  Umjesto oslabljene SAD-a i Kine, sad ćemo imat rasturenu Ukrajinu, agresivnu Rusiju izvan kontrole i Europu kojoj prijeti u najmanju ruku ekonomski kolaps.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by vuksadinare Sat 26 Feb - 19:43

...ruski zastupnik dume 'putin je podlegao jastrebovima u generalstabu.U prvom redu ratobornom sibircu Sojguu'
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sat 26 Feb - 19:44

Ringo10 wrote:Gledam onu mapu pa dobar komad Ukrajine su zauzeli.
Ali gradove za sada izbjegavaju.
A i gradovi izolirani ne mogu opstati
Ukri imaju problem u tome sto samo Zapadna Ukrajina pokazuju spremnost za borbu.
Ostali dijelovi slabo
nevidiš širu sliku.
prvo ona mapa već prikazuje startne ruske pozicije na krimu i donbasu. 
ovo ostalo što su zauzeli , izuzev jednog grada veličine splita na jugu, i par gradova veličine koprivnice, te naravno hrpe sela, i nije neki uspjeh za državu koja je trebala već izaći na dnjepar i osvojiti krahiv i kijev protiv države koja i dalje kontrolira preko 90-95% početne populacije. 
Sa time da im BlitzKrieg usporava, ovo bi usporedio sa Nazi Njemačkim napadom na  SSSR, gdje im je išlo super, a onda su usporili tamo na jesen, pa su krenuli u dva pravca, umjesto tri, i zapeli prije konačnih ciljeva(st.petersburg, moskva, kavkaz). i kasnije pokušavali itd u sve manje pravaca dok ih nisu sovjeti(gdje je bilo hrpa ukrainaca) protjerali nazad u berlin. 

pri tome je SSSR u prvih par mjeseci izgubio tipa 4milijuna vojnika, i 80milijuna stanovnika, od skoro 190 milijuna.. dakle ostalo ih je 110 milijuna , skoro manje nego švaba+ saveznici.. ali ih je spasila neograničena USA pomoć.. 

ukrainci i dalje drže sigurno 38-40milijuna stanovnika pod svojom kontrolom, ruski blitzkrieg je usporio, sada idu kao švabe, kotrljaju se u nadi da će ostvariti ključne pobjede.. ako "zapnu", ukraincima  kojima očito ne fali motivacije, će dolaziti ogromne količine oružja, a onda će biti veselo.. iskreno ja bih se na mjestu Putina povukao i forsirao pregovore dok izgleda još "super".. 

moguće je da će pokušati u očaju jamiti Mariopolj , Krahiv, Kijev da ostvari neku pobjedu.. najgore od svega čak i padovi tih gradova ne bi značili kraj rata... jer i dalje ukraincima ostaje teritorij preko 30milijuna stanovnika od čega će milijuni biti nabrijani za ratovanje... a Krahiv se jebeno brani, Kijev čemo,  a Mariopolj.. ne znam kakvo je stanje tamo, a znam da Azovci se neće predati, jer će ih ubiti na mjestu..

Last edited by AssadNaPodmornici on Sat 26 Feb - 19:44; edited 1 time in total

2018-06-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 21 of 50 Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics