Ruska invazija na Ukrajinu
Page 43 of 50
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
PRIJE 3 MINUTE
RUSIJA SE SUOČAVA SA SNAŽNIM OTPOROM, KAŽE BRITANSKO MINISTARSTVO OBRANE
Ukrajina je uspjela zadržati ključne gradove unatoč ponovljenim napadima ruskih vojnih snaga, kaže britansko Ministarstvo obrane (MoD).
U priopćenju se navodi da su ruske snage opkolile glavni grad Kijev, ali su se suočile sa "snažnim otporom" ukrajinskih oružanih snaga.
-
Ruske snage također su izvršile amfibijsko iskrcavanje na području između gradova Mariupol i Melitopol, koji se nalazi na jugu Ukrajine, priopćilo je Ministarstvo obrane.
RUSIJA SE SUOČAVA SA SNAŽNIM OTPOROM, KAŽE BRITANSKO MINISTARSTVO OBRANE
Ukrajina je uspjela zadržati ključne gradove unatoč ponovljenim napadima ruskih vojnih snaga, kaže britansko Ministarstvo obrane (MoD).
U priopćenju se navodi da su ruske snage opkolile glavni grad Kijev, ali su se suočile sa "snažnim otporom" ukrajinskih oružanih snaga.
-
Ruske snage također su izvršile amfibijsko iskrcavanje na području između gradova Mariupol i Melitopol, koji se nalazi na jugu Ukrajine, priopćilo je Ministarstvo obrane.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Veto Rusije na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o osudi agresije na Ukrajinu
Rusija je uložila veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda kojom bi se osudila ta zemlja zbog djelovanja u Ukrajini.Ambasadorica SAD-a rekla je da je Vijeće sigurnosti formirano upravo kako bi spriječilo situacije poput ruskog napada na Ukrajinu.
-
Jedanaest zemalja je podržalo rezoluciju, dok su Kina, Indija i Ujedinjeni Arapski Emirati bili suzdržani.
-
Za Kinu se znalo. UAE je mala država a i Iran joj je nasuprot pa njih još mogu shvatit jer mali su, žive od nafte i plina, nasuprot je Iran koji je protivnik Zapada a dobar s Rusijom i onda nebi se štel mešati stav. Ok mogu to shvatiti.
Indiju ne mogu. Indija očito ne kuži da su Evropljani krvoločniji od Amerikanaca a sad kad im je opasnost poviše glave sklopit će pakt i s crnim Vragom samo da unište Rusiju.
Imaju problema s muslimanima u državi. Mislin da će im Europa pokrenit operaciju unutar države i izazavat ogroman rat unutar Indije radi ovog glasanja na strani Putina dok juriša prema toj istoj Europi.
Evropa je krvoločnija od Amerike a posebno kad je izravno ugrožena a to sad je.
2014-04-11
Rusija je u petak navečer vetom zaustavila usvajanje rezolucije Vijeća sigurnosti kojom se iskazivalo "žaljenje" zbog njezine invazije na Ukrajinu. U tome je, međutim, ostala izolirana.
Kina je bila suzdržana što zapadne zemlje tumače kao znak ruske međunarodne izolacije.
"Suzdržati se znači osuditi", rekao je neimenovani diplomat AFP-u.
Suzdržani su bili i Ujedinjeni Arapski Emirati i Indija, a ostalih 11 članica Vijeća bilo je za.
-
Kako bi se osiguralo da ove tri zemlje ne budu protiv, tekst nacrta je ublažen pa je umjesto "osude" iskazano "žaljenje" ruskim napadom. U tekstu se Rusija poziva da odmah povuče svoje snage iz Ukrajine i podržava se njezin teritorijalni integritet i suverenitet.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/rusija-vetom-zaustavila-rezoluciju-vijeca-sigurnosti-o-invaziji-na-ukrajinu-kina-bila-suzdrzana-15163230
-
Nema više igrica i sidenja na dvi stolice. Tko podrži Putina taj je protiv Europe.
Nema više igrica.
Kina je bila suzdržana što zapadne zemlje tumače kao znak ruske međunarodne izolacije.
"Suzdržati se znači osuditi", rekao je neimenovani diplomat AFP-u.
Suzdržani su bili i Ujedinjeni Arapski Emirati i Indija, a ostalih 11 članica Vijeća bilo je za.
-
Kako bi se osiguralo da ove tri zemlje ne budu protiv, tekst nacrta je ublažen pa je umjesto "osude" iskazano "žaljenje" ruskim napadom. U tekstu se Rusija poziva da odmah povuče svoje snage iz Ukrajine i podržava se njezin teritorijalni integritet i suverenitet.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/rusija-vetom-zaustavila-rezoluciju-vijeca-sigurnosti-o-invaziji-na-ukrajinu-kina-bila-suzdrzana-15163230
-
Nema više igrica i sidenja na dvi stolice. Tko podrži Putina taj je protiv Europe.
Nema više igrica.
2014-04-11
Prema stručnjakinji iz DGAP-a Kina je na određen način u nedoumici. S jedne strane, ona želi promijeniti sadašnji međunarodni poredak zajedno sa svojom „prijateljicom" Rusijom, kako se godinama najavljuje; s druge strane, zbog njezine solidarnosti s "otpadničkim režimom" koji vrši invaziju na suverenu državu izlaže se mogućoj masovnoj šteti vlastitog imidža. „Idući dani i tjedni će pokazati u kojoj mjeri Peking može hodati po žici između održavanja prijateljstva s Rusijom i spašavanja obraza u ukrajinskoj krizi."
Pomoćnica američkog državnog tajnika Wendy Sherman primijetila je na jednom panelu krajem siječnja da invazija na Ukrajinu prije početka Zimskih olimpijskih igara „vjerojatno neće naići na entuzijazam" Xi Jinpinga. To je aspekt „koji bi Putin mogao uzeti u obzir u svom planiranju daljnjih akcija protiv Ukrajine", rekla je tada Sherman. I zaista, Putin je to uzeo u obzir.
https://www.dw.com/hr/kina-ne-kritizira-rusiju/a-60915090
Pomoćnica američkog državnog tajnika Wendy Sherman primijetila je na jednom panelu krajem siječnja da invazija na Ukrajinu prije početka Zimskih olimpijskih igara „vjerojatno neće naići na entuzijazam" Xi Jinpinga. To je aspekt „koji bi Putin mogao uzeti u obzir u svom planiranju daljnjih akcija protiv Ukrajine", rekla je tada Sherman. I zaista, Putin je to uzeo u obzir.
https://www.dw.com/hr/kina-ne-kritizira-rusiju/a-60915090
2014-04-11
nuklearno oruzje u poljaka je kao da isil ima to oruzje..najsigurnije je u rukama putina,sulje i zokija...Šandor Winnetou wrote:da vidimo što ćeš reći ako rusi krenu daljeRingo10 wrote:Ukrajinom vladaju opasni ludjaci koji bi bili spremni pokrenuti nuklearni rat
I treba ih likvidirati
Pa vi pametujte koliko hocete.
Ali banderovski manijaci moraju biti likvidiraniu.
To je kao da ISILu das atomske bombe
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ruski sportasi gundjaju protiv putina...ruski tenisac kacanov porucio putinu..izolirao si nas
2015-09-08
predsjednik nk lokomotiva moskva..ne igranjem europskih utakmica gubimo milione i sponzore..
2015-09-08
jedno je sigurno...nikom se ne pase trava
2015-09-08
Reuters izvještava da je američki predsjednik Joe Biden naložio State Departmentu da odobri 350 milijuna dolara vojne pomoći Ukrajini. U memorandumu državnom tajniku Antonyju Blinkenu, Biden je odredio da se 350 milijuna dolara dodijeljenih Zakonom o inozemnoj pomoći odredi za obranu Ukrajine.
2014-04-11
ha ha sad sam vidio jednu sliku na fejsu..sliku tita koji porucuje
'majku vam.bozju ja sam ta ruska govna odjebao sam samcat a vi kalkulisete'
'majku vam.bozju ja sam ta ruska govna odjebao sam samcat a vi kalkulisete'
2015-09-08
jedan od najblizih (do sada) saveznika kazahstan otkantao rusiju i putina na poziv da im se pridruze u agresiji na ukrajini sa porukom 'nismo ludi sam si brate'...tsss...ali nije sam putler..podrsku mu daje mijanmarski rezim..
2015-09-08
Putin kazahtanskom predsjefniku..'je li bratko ja tebi nedavno glavu spasavam a ti meni figa.Sljedeci si na redu i ravno raketa na tvoju glavu'
2015-09-08
michaellcmacha wrote:ne završava ova priča sa ukrajinom, sukob će se proširiti, jučer sam yodi rekao tko je slijedeći, i što će se u tom sukobu odigrati, i koja oružja koristiti...darth_vader wrote:michaellcmacha wrote:
pa i genadij janajev i dmitri jazov su htjeli dati odrješene ruke vojsci jugoslavije (kadijević se nadao da će s njima razgovarati) međutim nisu dobili priliku, ali u ona 3 dana u kolovozu mjesecu 1991 kad su izveli puč nad hrvatskom se otvorilo nebo i zemlja... naravno vi o tome pojma nemate, kako bi i imali...
Nitko ne spori da su nam Ukrajinci pomogli značajno i među prvima nas priznali, tim više sam ja osobno ogorčen mlakom reakcijom zapada koji je i nas gledao pustiti niz slivnik, a navodno su nas tobože toliko simpatizirali da su nam uvalili embargo na oružje i poslali ka ovce na klanje.. A i Ukrajince su cijelo vrijeme bodrili s figom u džepu protiv druge najveće svjetske vojne sile. Znali su da se igraju na eksplozivnom terenu i sad gledaju iz prikrajka kako ginu ukrajinski vojnici, razmišljajući samo o vlastitim interesima, ne i ukrajinskim. Koji kurac su ohrabrivali Zelenskog ako im se pomoć svela na nijemo promatranje događaja. Putin očigledno ima imperijalističke težnje koje će uz ovakvu garnituru na zapadu bez problema ostvariti. Predugo su isti bili uljuljkani u lažni osjećaj superiornosti i sigurnosti. A sad kad i ako bude trebalo ginuti, baš me zanima od kakvog je materijala sazdan prosječan zapadnjak... Predugo su iz prikrajka ložili vatre i gledali palež i razaranje koji su njihovi proxy ratovi stvarali drugima. Da se razumijemo, na strani sam Ukrajine potpuno, ali se serem na ovaj i ovakav zapad...
glupo mi se ponavljati nasjedate na spike likova poput svetozara, ili još gore potpuno iracionalno percipirate zapad trulim, metiljavim i što sve ne što nema veze sa stvarnošću... i da se razumijemo... ja uopće ne moram naglašavati na čijoj sam strani, zato što se to podrazumijeva... ;)
A ti si meni uvijek drag. Razumij moju skepsu. No hard feelings...
darth_vader-
2014-04-17
https://www.dnevno.hr/vijesti/rusija-ostaje-bez-bliskog-saveznika-putin-ih-nedavno-spasio-ovi-im-otkazuju-poslusnost-1915553/
2015-09-08
..armenci pamte da im putin nije htio pomoc vojskom kad ih je azerbejdzan napao jer se slizavao sa erdom..pa pa putine ostat ce ti popusenko,mijanmarski rezim,mozda suljo te yoda,epi,alfa i drago
2015-09-08
...ne ide po planu i na vojnom planu..putleru povuci se dok ruski narod bezveze ne nastrada..planovi o obnovi sssr-a ti propadaju...imas i unutarnje demonstracije...jazov ti uzor ne smije biti...
2015-09-08
newuser wrote:Svojevremeno si slikao pistolj i stavljao slike na forum. To nisu prijetnje valjda je to slika dobrodoslice, pozdrava ili cega vec...michaellcmacha wrote:Da me imalo poznaš znao bi da ne prijetim, a tko se može sjetiti nekih mojih upisa svojevremeno imat će prilike vidjeti a neki i doživjeti da će biti upravo onako kako sam i tafs a i sada naveoDragovit wrote:
tebi ću se očitovati možeš misliti. odjebi. tu još i prijetiš skidanjem glava. bjež' u taj svoj kurac budalo blesava.
ozbiljno? znao sam i prije da nije baš svoj, ali to je dokaz da je odlijepio k'o tapeta poslije namakanja.
Službenik-
2022-02-24
darth_vader wrote:Ah... Zar to postoji negdi... :)
ima. kod nas. :)
Službenik-
2022-02-24
nek im putin napravi ligu prvaka i atp tour i nek im to sve iscoltavuksadinare wrote:jedno je sigurno...nikom se ne pase trava
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu