Ruska invazija na Ukrajinu
Page 41 of 50
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
A i između ostalog pošto ja imam takvo pamćenje da nikad ne zaboravjam kad mi netko priti il nešto u tom stilu nisam ni zaboravio Đžaferovića ( SDA, bošnjački član predsjeništva, Bakirov pijun ) kad je počeja vamo pritit kako će doć borci iz islamskih zemalja pa između ostaloga spomenija imenom i Azerbejđan.RayMabus wrote:Isprovocirat ćemo ga da je napadne i osvoji. Reči ćemo da ćemo stavit balističke rakete tamo.MaximusDecimusMiridije wrote:RayMabus wrote:
A tako nešto al život u stalnom strahu....oće li neće li.
Pa ako ih i napadnu neće biti otpora. Zemlja se još nije oporavila od šoka od pred par godina. Strateške pozicije opće ne drže a ovi su im se doslovno vozali uzduž i poprijeko zemlje da im dokažu da mogu preuzeti čitavu zemlju ali su eto odlučili da neće. Gruzija samostalno neće talasati. Strah ih je, a i nemaju s čim. Nemaju prirodnih saveznika, nemaju novaca,... držati će glavu dolje, službeni se zgražati nad onim što se događa ali neće puno dalje od toga ići.
Bolje je da on i Turska imaju zajedničku granicu i da im on kontrolira sav plin i ima spoj s Armenijom i prekida njih i Azerbejđan.
Mogli bi isprovocirat rat Turske i Rusije tako jer :
Turska je dobila službeni zahtjev Ukrajine. Odredbe Montreux konvencije iznimno su jasne i precizne. Tijekom rata u kojem Turska ne sudjeluje, dozvoljeno je poduzimanje mjera protiv zemalja koje sudjeluju u ratu, rekao je Cavusoglu, čije riječi prenose RIA Novosti.
Turska bi mogla ograničiti prolaz ruskih ratnih brodova kroz tjesnac. Međutim, Montreux konvencija predviđa da se brodovi zemalja koje sudjeluju u ratu mogu vratiti u svoje baze, izjavio je turski šef diplomacije.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t50680-turska-bi-mogla-zatvoriti-tjesnace-bospor-i-dardanele-za-ruske-brodove
Želim se osigurat da im ovi zatvore prolaz ako mi Rus dođe s mornaricom u Jadran pritit.
Možda opet rat Armenije i Azerbejđana pa nek ti Đaferovićevi borci malo tamo ginu tako da ih nema za Bosnu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
MaximusDecimusMiridije wrote:darth_vader wrote:michaellcmacha wrote:
to nije bitno, bitno je da teletabisi spominju francuze (kojima smo se mi i makedonci jako zamjerili i tu nema spora) a ovamo svršavaju na janajeva i jazova za koje bih se kladio da nikad nisu čuli... nisam ni ja tada ali se sjećam da su granate baš tih dana padale ko kiša
Ček, eli možda zbog Aleksandra... Aj me nemoj jebati... Je, jebeno smo im se zamjerili... A da nije Mitterrand možda bija sam po sebi kurvin sin isto?
Je, al mu je Gotovina bio tjelohranitelj. Kvisko jebiga.
A nije ga malo tija u bajbok pospremiti zbog nekih dragulja navodno?
darth_vader-
2014-04-17
darth_vader wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:darth_vader wrote:
Ček, eli možda zbog Aleksandra... Aj me nemoj jebati... Je, jebeno smo im se zamjerili... A da nije Mitterrand možda bija sam po sebi kurvin sin isto?
Je, al mu je Gotovina bio tjelohranitelj. Kvisko jebiga.
A nije ga malo tija u bajbok pospremiti zbog nekih dragulja navodno?
Nije on nego nezavisno sudstvo!
Guest- Guest
Ah... Zar to postoji negdi... :)
darth_vader-
2014-04-17
Postoji u gro zemalja. Neke zemlje čak obožavaju kad oni koji su bili zvijezde dosegnu samo dno. Ono bukvalno svršavaju na to. Miterrand je doduše bio nevjerojatan lik. Prvo je bio radikalni katolik i vjerni vojnik republike....onda je prešao na stranu Vichy-a. Pa je malo prodavao oružje pokretu otpora, onda kad je skontao da je odnio vrag šalu, prešao u ilegalu, pa se pridružio otporu. Pa je onda bio zagovaratelj politike De Guallea....onda ga je krenuo mrziti. Onda su mu odjednom postali dragi komunisti....onda je došao do zaključka da francuski komunisti nisu dovoljno lijevo pa je podupirao totalne radikale da bi se na kraju balade ipak smatrao umjerenim socijalistom.
I Francuzi ga odaberu za predsjednika.
Uzevši sve to u obzir, lik je poprilično rano uvidio vrijednost toga da bude okružen nizom ljudi koji znaju šta rade kad je ubijanje u pitanju.
I Francuzi ga odaberu za predsjednika.
Uzevši sve to u obzir, lik je poprilično rano uvidio vrijednost toga da bude okružen nizom ljudi koji znaju šta rade kad je ubijanje u pitanju.
Guest- Guest
ne završava ova priča sa ukrajinom, sukob će se proširiti, jučer sam yodi rekao tko je slijedeći, i što će se u tom sukobu odigrati, i koja oružja koristiti...darth_vader wrote:michaellcmacha wrote:pa i genadij janajev i dmitri jazov su htjeli dati odrješene ruke vojsci jugoslavije (kadijević se nadao da će s njima razgovarati) međutim nisu dobili priliku, ali u ona 3 dana u kolovozu mjesecu 1991 kad su izveli puč nad hrvatskom se otvorilo nebo i zemlja... naravno vi o tome pojma nemate, kako bi i imali...darth_vader wrote:
Francuzi su nas htjeli bombardirati zbog akcije Maslenica, jebote... Doduše, to je bija onaj degenerični Mitterrand, ali siguran sam da bi nas i babojebac naguzija prvom prilikom
Nitko ne spori da su nam Ukrajinci pomogli značajno i među prvima nas priznali, tim više sam ja osobno ogorčen mlakom reakcijom zapada koji je i nas gledao pustiti niz slivnik, a navodno su nas tobože toliko simpatizirali da su nam uvalili embargo na oružje i poslali ka ovce na klanje.. A i Ukrajince su cijelo vrijeme bodrili s figom u džepu protiv druge najveće svjetske vojne sile. Znali su da se igraju na eksplozivnom terenu i sad gledaju iz prikrajka kako ginu ukrajinski vojnici, razmišljajući samo o vlastitim interesima, ne i ukrajinskim. Koji kurac su ohrabrivali Zelenskog ako im se pomoć svela na nijemo promatranje događaja. Putin očigledno ima imperijalističke težnje koje će uz ovakvu garnituru na zapadu bez problema ostvariti. Predugo su isti bili uljuljkani u lažni osjećaj superiornosti i sigurnosti. A sad kad i ako bude trebalo ginuti, baš me zanima od kakvog je materijala sazdan prosječan zapadnjak... Predugo su iz prikrajka ložili vatre i gledali palež i razaranje koji su njihovi proxy ratovi stvarali drugima. Da se razumijemo, na strani sam Ukrajine potpuno, ali se serem na ovaj i ovakav zapad...
glupo mi se ponavljati nasjedate na spike likova poput svetozara, ili još gore potpuno iracionalno percipirate zapad trulim, metiljavim i što sve ne što nema veze sa stvarnošću... i da se razumijemo... ja uopće ne moram naglašavati na čijoj sam strani, zato što se to podrazumijeva... ;)
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
Demonstracije u Gruziji kojima se poziva na solidarnost s Ukrajinom poprimile su antivladin ton zbog nedostatka odgovora vlasti Gruzije na rusku invaziju. Više od 30 hiljada ljudi večeras je bilo na ulicama Tbilisija.
-
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/velike-demonstracija-u-gruziji-u-znak-podrske-ukrajini/220225191
-
-
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/velike-demonstracija-u-gruziji-u-znak-podrske-ukrajini/220225191
-
2014-04-11
Odljepio neodljepio, ali neizvjesnost eventualnih skorih ruskih poteza nikako ne treba zamijeniti izvjesnošću onoga što će se dogoditi ako dođe do izravne konfrontacije NATO-Rusija. To će biti nuklearni rat. Prema tome meni nije jasno što tebi, mihi i još nekima nije jasno.Šandor Winnetou wrote:UN je mrtav i beskoristan jer članica stalnog vijeća krši sve protokole koje bi trebala poštivati i štititi. NATO članice imaju neku sigurnost, ostali mogu očekivati rusku samovolju pod prijetnjom totalnog rata do istrebljenja ako se bilo tko u to umješa sve dok ruski apetiti ne budu zadovoljeni. Sve zemlje j blizini rusije strahuju jer je putko odlijepio i ni Bog dragi ne zna gdje će ta budala završiti i što će napraviti.
Čak sam prilično siguran da bi u slučaju eskalacije vojnog obračuna s NATO-m, a možda čak i samo u slučaju percepcije njegove neposredne neizbježnosti, Rusi bili ti koji bi prvi posegnuli za nuklearnim udarom. To ti je ujedno i odgovor zašto je dobro za sve nas da ovo u Ukrajini bude što prije gotovo. Sa svakim danom trajanja ovog rata vjerojatnost nuklearnog ishoda raste za neki mali postotak. Doslovno bi čak i nesporazum ili krivo protumačena namjera druge strane u nekom trenutku mogla milijarde ljudi koštati života, a preživjele natjerati da zavide mrtvima. U takvom apokaliptičnom scenariju ne bi bilo preživjelih "izdajnika" i "petokolonaša" koje biste ti i Miha mogli loviti okolo, što koliko vidim planirate ako dođe do rata s Rusijom.
Rusi vjerojatno nemaju namjeru stati dok Ukrajinu ne privedu k nozi ... mislim, bilo bi fantastično kada bi se ubrzo predomislili i, kako reče Yoda, "proglasili pobjedu". Možda do toga i dođe, ali pribojavam se da taj film nećemo gledati. Putin je u ovoj partiji pokera sada odigrao all in. Zapad bi za dobro svih nas trebao odigrati fold. Ponavljam se opet, ali nije od jučer da Rusi zapadnim političarima i medijima govore neke stvari - ovo nisu neočekivani ishodi pa da smo sada preneraženi što je došao i ovaj dan.
Slovoslagar-
2021-04-25
Službenik likes this post
Prva javno priznata vojna pomoć stigla je u Ukrajinu nakon što je Rusija pokrenula sveobuhvatnu invaziju na ovu međunarodno priznatu zemlju.
-
Radi se, naime, o pomoći Poljske, koja je poslala konvoj sa municijom u Ukrajinu, rekao je ministar odbrane zemlje Mariusz Błaszczak.
“Konvoj municije koju poklanjamo Ukrajini već je stigao do naših susjeda. Stojimo uz Ukrajince i pokazujemo solidarnost protiv ruske agresije", naveo je on u tweetu.
.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prvi-konvoj-vojne-pomoci-od-pocetka-ruske-invazije-stigao-u-ukrajinu/220225171
-
-
Radi se, naime, o pomoći Poljske, koja je poslala konvoj sa municijom u Ukrajinu, rekao je ministar odbrane zemlje Mariusz Błaszczak.
“Konvoj municije koju poklanjamo Ukrajini već je stigao do naših susjeda. Stojimo uz Ukrajince i pokazujemo solidarnost protiv ruske agresije", naveo je on u tweetu.
.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prvi-konvoj-vojne-pomoci-od-pocetka-ruske-invazije-stigao-u-ukrajinu/220225171
-
2014-04-11
Nije bitno tko prvi posegne eventualno za nuklearnim udarom. Svaka podmornica s nuklearnim glavama ima 24-32 rakete od kojih svaka ima od 2 do 8 glava...pa racunajte. Dovoljno je jedna da prezivi i to je to. U nuklearnom ratu nema pobjednika. Sasvim je nebitno tko prvi opali...kad druga strana ima podmornice pitaj Isusa gdje....a te rakete nema sto oboriti koliko god tko srao da ima.
Guest- Guest
To je dobro. Putin ima Ahilovu petu a ta je da voli Rusiju. Zato ovo i radi. Želi da ona opstane.MaximusDecimusMiridije wrote:Nije bitno tko prvi posegne eventualno za nuklearnim udarom. Svaka podmornica s nuklearnim glavama ima 24-32 rakete od kojih svaka ima od 2 do 8 glava...pa racunajte. Dovoljno je jedna da prezivi i to je to. U nuklearnom ratu nema pobjednika. Sasvim je nebitno tko prvi opali...kad druga strana ima podmornice pitaj Isusa gdje....a te rakete nema sto oboriti koliko god tko srao da ima.
Mene baš brige. Ja sam ionako galaktička federacija a ova planeta još nije dio GF. Mogu i uništit sve ovdje pa onda osvojit kasnije tereN.
Tu je razlika između Putka i mene: NJEMU JE STALO.
2014-04-11
Stalo je tebi kume puno više do svega i svakoga nego što ti pišeš da nije. Nitko nije postao psihički bolesnik jer mu nije bilo stalo. Nek ti je sa srećom.
Guest- Guest
Putinu je više stalo.MaximusDecimusMiridije wrote:Stalo je tebi kume puno više do svega i svakoga nego što ti pišeš da nije. Nitko nije postao psihički bolesnik jer mu nije bilo stalo. Nek ti je sa srećom.
Pa ne osvajam ja Ukrajinu da bi napravio veliku Rusiju nego on. Znači da mu je stalo. To mu je Ahilova peta. Njegova Ahilova peta je Rusija.
Zaprijetiš li mu općim ratom u kojem će Rusija nesta, povući će se.
2014-04-11
ne bi to išlo tako i ako ste vi sebi zabrijali da će zapad ustuknuti i pokleknuti onda ste se jebeno zajebali...Slovoslagar wrote:Odljepio neodljepio, ali neizvjesnost eventualnih skorih ruskih poteza nikako ne treba zamijeniti izvjesnošću onoga što će se dogoditi ako dođe do izravne konfrontacije NATO-Rusija. To će biti nuklearni rat. Prema tome meni nije jasno što tebi, mihi i još nekima nije jasno.Šandor Winnetou wrote:UN je mrtav i beskoristan jer članica stalnog vijeća krši sve protokole koje bi trebala poštivati i štititi. NATO članice imaju neku sigurnost, ostali mogu očekivati rusku samovolju pod prijetnjom totalnog rata do istrebljenja ako se bilo tko u to umješa sve dok ruski apetiti ne budu zadovoljeni. Sve zemlje j blizini rusije strahuju jer je putko odlijepio i ni Bog dragi ne zna gdje će ta budala završiti i što će napraviti.
Čak sam prilično siguran da bi u slučaju eskalacije vojnog obračuna s NATO-m, a možda čak i samo u slučaju percepcije njegove neposredne neizbježnosti, Rusi bili ti koji bi prvi posegnuli za nuklearnim udarom. To ti je ujedno i odgovor zašto je dobro za sve nas da ovo u Ukrajini bude što prije gotovo. Sa svakim danom trajanja ovog rata vjerojatnost nuklearnog ishoda raste za neki mali postotak. Doslovno bi čak i nesporazum ili krivo protumačena namjera druge strane u nekom trenutku mogla milijarde ljudi koštati života, a preživjele natjerati da zavide mrtvima. U takvom apokaliptičnom scenariju ne bi bilo preživjelih "izdajnika" i "petokolonaša" koje biste ti i Miha mogli loviti okolo, što koliko vidim planirate ako dođe do rata s Rusijom.
Rusi vjerojatno nemaju namjeru stati dok Ukrajinu ne privedu k nozi ... mislim, bilo bi fantastično kada bi se ubrzo predomislili i, kako reče Yoda, "proglasili pobjedu". Možda do toga i dođe, ali pribojavam se da taj film nećemo gledati. Putin je u ovoj partiji pokera sada odigrao all in. Zapad bi za dobro svih nas trebao odigrati fold. Ponavljam se opet, ali nije od jučer da Rusi zapadnim političarima i medijima govore neke stvari - ovo nisu neočekivani ishodi pa da smo sada preneraženi što je došao i ovaj dan.
2015-08-08
Zašto misliš da sam psihički bolesnik ?MaximusDecimusMiridije wrote:Stalo je tebi kume puno više do svega i svakoga nego što ti pišeš da nije. Nitko nije postao psihički bolesnik jer mu nije bilo stalo. Nek ti je sa srećom.
Savršeno sam mentalno zdrav.
I imam psihologiju u malome prstu.
Zato i jesam general GF s pet zvjezdica.
Vidiš ja sam ga pročitao a ti nisi. Zato ti nikad nećeš biti general GF s pet zvjezdica.
Šalim se. A možda i ne. Ovo je forum. Malo zajebancija. Malo ozbiljno.
Mogu ja i pričat ozbiljno i s malo rečenica i bit nekakvi forumaš koji se malo javlja a kad šta kaže to zvuči jako pametno al se volim zajebavat.
Život je igra.
Igrajmo se.
2014-04-11
Doduše postoji velika vjerovatnost da mi fali i koja daska u glavi. Vjerovatno i cijeli pod.RayMabus wrote:Zašto misliš da sam psihički bolesnik ?MaximusDecimusMiridije wrote:Stalo je tebi kume puno više do svega i svakoga nego što ti pišeš da nije. Nitko nije postao psihički bolesnik jer mu nije bilo stalo. Nek ti je sa srećom.
Provjeri.
2014-04-11
Ne namjeravam mu dat zapadnu Ukrajinu di su katolici i Bijela Hrvatska.
Ovo šta Slovoslogar piše su gluposti.
On se neće zaustavit dok ne dobije šta želi i kad ga netko ne zaustavi.
Želi Kijev i istočnu Ukrajinu.
DOBRO.
Al ne može ta zapadna Ukrajina.
TO JE MOJE.
Ovo šta Slovoslogar piše su gluposti.
On se neće zaustavit dok ne dobije šta želi i kad ga netko ne zaustavi.
Želi Kijev i istočnu Ukrajinu.
DOBRO.
Al ne može ta zapadna Ukrajina.
TO JE MOJE.
2014-04-11
:)RayMabus wrote:Zašto misliš da sam psihički bolesnik ?MaximusDecimusMiridije wrote:Stalo je tebi kume puno više do svega i svakoga nego što ti pišeš da nije. Nitko nije postao psihički bolesnik jer mu nije bilo stalo. Nek ti je sa srećom.
I imam psihologiju u malome prstu.
Zato i jesam general GF s pet zvjezdica.
Vidiš ja sam ga pročitao a ti nisi. Zato ti nikad nećeš biti general GF s pet zvjezdica.
Šalim se. A možda i ne. Ovo je forum. Malo zajebancija. Malo ozbiljno.
Mogu ja i pričat ozbiljno i s malo rečenica i bit nekakvi forumaš koji se malo javlja a kad šta kaže to zvuči jako pametno al se volim zajebavat.
Život je igra.
Igrajmo se.
Guest- Guest
2:26 - Reporter CNN-a javlja o teškim borbama u Obolonu na sjeveru Kijeva, dok drugi bilježe teške borbe u Vasylkivu koji se nalazi u jugoistočnom predgrađu.Preko rijeke na istoku se nalazi Troieshchyna gdje po mnogim izvještajima ruske snage napadaju termalnu elektranu. Ovo je drugi put u posljednja 24 sata da Rusi napadaju ovu elektranu dok se ukrajinske snage trude obraniti je. 2:07 - Ukrajinska vojska tvrdi da je blizu Kijeva srušila ruski vojni transportni zrakoplov Iljušin-76 koji je prevozio ruske padobranace. Zapovjednik ukrajinskog glavnog stožera Valerij Zalužni na Twitteru je objavio da je veliki višenamjenski Iljušin srušen pokraj grada Vasilkiva, tridesetak kilometara od Kijeva. BBC i strane agencije nisu mogle potvrditi tu informaciju. Ukrajinske snage tvrde da je ruska vojska pokušala spustiti padobrance u Vasilkiv, gdje se nalazi vojni aerodrom.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/zelenski-ruske-trupe-priblizavaju-se-kijevu-sa-sjevera-i-istoka-rusi-osvojili-smo-melitopolj-1566587 - www.vecernji.hr
Tko zna šta je ovdje istina i šta su oni srušili a šta nisu.
Jedna stvar je 100% sigurna : više neće moć Amerikanci i drugi NATO saveznici koristit onaj veliki transportni avion za dovlačenje teške tehnike u Bosnu jer su im bombardirali hangar i oštetili taj avion a ako i nisu onda su ga osvojili i sad je rusko vlasništvo.
Morat će sad dopremat teško oružje priko Hrvatske a to znači moraju mene molit.
-
https://www.klix.ba/vijesti/bih/oruzanim-snagama-bih-jutros-isporucena-cetiri-americka-vojna-helikoptera/211204025
-
Hrvatska : Komšić ( Sarajevo ) : 1:0
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/zelenski-ruske-trupe-priblizavaju-se-kijevu-sa-sjevera-i-istoka-rusi-osvojili-smo-melitopolj-1566587 - www.vecernji.hr
Tko zna šta je ovdje istina i šta su oni srušili a šta nisu.
Jedna stvar je 100% sigurna : više neće moć Amerikanci i drugi NATO saveznici koristit onaj veliki transportni avion za dovlačenje teške tehnike u Bosnu jer su im bombardirali hangar i oštetili taj avion a ako i nisu onda su ga osvojili i sad je rusko vlasništvo.
Morat će sad dopremat teško oružje priko Hrvatske a to znači moraju mene molit.
-
https://www.klix.ba/vijesti/bih/oruzanim-snagama-bih-jutros-isporucena-cetiri-americka-vojna-helikoptera/211204025
-
Hrvatska : Komšić ( Sarajevo ) : 1:0
2014-04-11
Ukrajina je najodgovornija za ovo.
Prva kardinalna glupost - odbijanje implementiranja Minskih sporazuma koje su sami potpisali
Drugs kardinalna glupost - najava stjecanja nuklearnog oruzja. Pa sta su mislili da ce Rusi dopustiti da banderovski ludjaci to postignu.
Pa to ni Zapadu ni na pamet ne pada I zato Zapad mlako reagira
Budale vladaju Ukrajinom, ludjaci opasni po sve oko sebe.
I zato ce biti uklonjeni i likvidirani. Tako I treba hvala Bogu. Da tamo dodju normalni ljudi.
Prva kardinalna glupost - odbijanje implementiranja Minskih sporazuma koje su sami potpisali
Drugs kardinalna glupost - najava stjecanja nuklearnog oruzja. Pa sta su mislili da ce Rusi dopustiti da banderovski ludjaci to postignu.
I zato ce biti uklonjeni i likvidirani. Tako I treba hvala Bogu. Da tamo dodju normalni ljudi.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Bila je uopće glupost pričat o nekakvom NATOu i nuklearnim bojnim glavama. Kijev je uz samu granicu Rusije i Bjelorusije. Minsk i Moskva na dlanu.Ringo10 wrote:Ukrajina je najodgovornija za ovo.
S te strane ja apsolutno dobro razumin Putina i Lukašenka. A jbga.
2014-04-11
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu