AND SO IT BEGINS!
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
Re: AND SO IT BEGINS!
"Cilj je eliminirati vojne kapacitete Kijeva", poručio je glasnogovornik ruskog predsjednika, Dmitrij Peskov. Također je rekao kako Moskva ne odbacuje mogućnost pregovora između ako je Kijev spreman razgovarati o ruskim sigurnosnim zabrinutostima. Što se pak tiče pitanja želi li Rusija provesti smjenu režima u Kijevu poručio je kao je "to sad na ukrajinskom narodu".
12:10
NATO je najavio raspoređivanje "dodatnih obrambenih kopnenih i zračnih snaga" u istočnom dijelu bloka te povećanje spremnosti svih svojih snaga "da odgovore na sve nepredviđene situacije", navodi se u priopćenju NATO saveza. "Akcije Rusije predstavljaju ozbiljnu prijetnju euroatlantskoj sigurnosti i imat će geostrateške posljedice. NATO će nastaviti poduzimati sve potrebne mjere kako bi osigurao sigurnost i obranu svih saveznika", ističe se.
11:54
Dim se uzdiže iznad Kijeva
Izvori navode kako je krenulo zračno bombardiranje. Još nema službene potvrde.
11:48
Ukrajinska vojska tvrdi kako su do sad srušili ukupno 6 ruskih vojnih zrakoplova, ali u ovom trenutku nema nikakve konkretne informacije po pitanju gdje su ti zrakoplovi navodno srušeni i o kakvim je točno vojnim zrakoplovima riječ. Iz Moskve i dalje negiraju gubitke koje spominje Ukrajina.
11:30
Zabilježeni su raketni udari i eksplozije u blizini većih gradova diljem Ukrajine. Trenutno ima mnogo izvještaja o tome gdje se napadi točno događaju. Na društvenim mrežama se pojavljuju brojni video zapisi, ali iste je, razumljivo, gotovo nemoguće provjeriti svega nekoliko sati nakon početka ruskog napada.
Ukrajinski ambasador pri UN-u, Sergej Kislica, obračajući se ruskim dužnosnicima, rekao je kako "za agresore nema čistilišta, oni idu ravno u pakao".
U Washingtonu je tek 05:30 ujutro tako da se konkretnije reakcije SAD-a tek čekaju.
11:00
Uništeni radar i druga vojna oprema ukrajinske vojske u blizini Mariupolja (izvor: AP Photo/Sergei Grits/Guliver Image)
10:39
Zelenski poziva svo stanovništvo da se naoružaju i brane svoju zemlju. To zvuči kao poprilično paničan potez te dolazi u trenutku dok stanovnici masovno bježe iz Kijeva. Naime, prije nekoliko sati pozvao je građane da budu "mirni" i da ne izlaze iz svojih domova tvrdeći kako će se ukrajinska vojska obračunati s agresorom. Sada pak poziva svo stanovništvo da se bore protiv ruske vojske (!). Također je potvrdio kako je Ukrajina prekinula sve diplomatske odnose s Rusijom (što se moglo i očekivati).
10:28
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski se obratio javnosti.
Zelenski tvrdi kako Ukrajina uspješno odbacuje rusku agresiju te ruskoj vojsci nanosi "velike gubitke".
"Ovo je povijesno jutro. Prekinuli smo sve diplomatske odnose s Rusijom", rekao je Zelenski. "Rusija je na strani zla, a ruski narod u Rusiji mora izabrati stranu - moraju izaći na ulice i prosvjedovati protiv ovog rata", istaknuo je.
Neki su zaključili kako se kod predsjednika Zelenskog mogla vidjeti poprilična zabrinutost, naročito nakon što je pozvao svo ukrajinsko stanovništvo k oružju.
10:20
Iz ukrajinske vojske navode kako se žestoka bitka vodi na prostoru regije Lugansk (na prostoru koji se nalazi pod kontrolom vladinih snaga, odnosno izvan jurisdikcije pobunjenika) - tvrde kako je tamo ubijeno do sad oko 50 ruskih vojnika. Spominje se i ukupno šest srušenih ruskih vojnih zrakoplova. Iz Moskve za sad tvrde kako nisu imali gubitaka.
10:14
Prije nekoliko trenutaka oglasio se gradonačelnik grada Mariupolj, grada na obali Azovskog mora koji se smatra iznimno strateški važnim. Tvrdi kako je raketirano jedno prigradsko naselje te kako ima civilnih žrtava. Poručuje kako se grad i dalje čvrsto nalazi pod kontrolom ukrajinske vojske koja ima namjeru "do kraja braniti grad". Također tvrdi kako, za sada, nema ruske prietnje iz pravca mora.
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
Ma ne pratin ti ja ovo puno. Jebe se mene. Meni bitno Vučica išamarat.mutava baštarda wrote:Imam rade priko glave, a ovde sukob koji bi volio popratiti.
Možda da netko otvori temu sa raw updatima bez komentara...
Longi?
Ja sam već prije mjesec dana opisa svoj vojni plan za Ukrajinu i da ću ja sjest na uzvisinu u Karpatima i gledat kako se ovi istočno rokaju između sebe a ako krenu prema Bijeloj Hrvatskoj morat će se penjat na brda a ja ih od gore čekam.
Šta se mene osobno tiče ovo je sve do sada kako sam ja vidio tu bitku.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Tko je kriv? Tesko je reci no Ukrajinci su trebali biti svjesni specificnosti situacije u kojoj se nalaze i uvijek ostaviti rat kao opciju koja nije prihvatljiva.
Zgazit ce ih Rusi, a i Rusi ce najebat, u konacnici Ukrajina pusi najvise onda Europa i Rusija.
Tko ima koristi od ovoga ?
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
BBC World reporter just said he can see Ukrainian soldiers burning papers (on the street) in downtown Kiev.
— Declan Ganley :flag_hk::flag_ua: (@declanganley) February 24, 2022
Not encouraging. It’s what you do when you expect to be overrun. pic.twitter.com/muenF1aAgx
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Russian soldiers have raised the Russian flag over the Kakhovka hydroelectric power plant. https://t.co/pg8P0BlMZd pic.twitter.com/tQv4KhUwBG
— Rob Lee (@RALee85) February 24, 2022
Russian Armed Forces launch "Iskander ballistic missiles" on the strategic object of the Armed Forces of Ukraine in the Vinnitsa region.
— ASB News / WORLD :earth_africa: (@ASB_Breaking) February 24, 2022
[We are covering for @ASBMilitary, no clue what any of this means] pic.twitter.com/jaTzs7jnU6
2018-04-10
First Russian captives.#Ukraine :flag_ua: pic.twitter.com/Ukv66DD9jU
— Aleph א (@no_itsmyturn) February 24, 2022
Ni u redu samo pro-ruske visti, ev malo i pro-ukrajinskih, jel
crvenkasti-
2014-04-17
Russia is pushing through Ukrainian defence lines and across the border north of Kyiv, military says https://t.co/etLd44H4nD
— Polina Ivanova (@polinaivanovva) February 24, 2022
2018-04-10
dok vi ovde štancate 'pro' i 'kontra', eroo neometan štanca na 'korona'...
Graphic
— Gregor Martin (@Guderian_Xaba) February 24, 2022
Russian invaders destroyed on Kharkiv bypass. https://t.co/KZg5zb0iSf
Ev još malo o ruskim gubicima. Ni da to mere ići posve smoothly, jel
Russian military helicopters were reportedly videotaped near Kyiv pic.twitter.com/rA2u3O16oD
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) February 24, 2022
Interior ministry of Ukraine reports that Russia has seized control of Antonov International Airport in Hostomel after a large air assault operation with Mi-8 helicopters. The town is only 23km from Kyiv.#Ukraine #Russia
— Aurora Intel (@AuroraIntel) February 24, 2022
[Knish] pic.twitter.com/Lrw37MX9bu
michaellcmacha wrote:gle kic možeš ti mene i trajno banirat, ja stojim iza svake izgovorene ili napisane riječi... svatko tko podržava čin agresije rusije na ukrajinu koja ima tendenciju da pretvori to u svjetski sukob u koji će biti uključena i hrvatska je moj smrtni neprijatelj i to je to... vi ste neviđeno inertni i očito nesposobni iščitati daljni razvoj situacije... jebote jeste li svjesni da je hrvatska jedan od ruskih ciljeva u slučaju širenja eskalacije... ako vas zanima ja vam sad u ovom trenutku mogu reći koje lokacije će biti gađane u tom slučaju...kic wrote:
dobro miha, nemojmo sad prijetiti drugim ljudima ovdje..
necu te banirati, samo govorim da ljudi imaju pravo govoriti sto god misle, i da je bolje tako, jer je jasni onda tko je kakav
ovo je neupitno agresija, ali isto zar nije pitanje: ako nema otpora, koliko je to agresija zapravo? jbg
Russian T-80BVM turret was blown off the tank. (h/t @Michael1Sheldon) https://t.co/Q2kqGdy5M2 pic.twitter.com/jK0Hba9mcP
2018-04-10
AlfaOmega wrote:Interior ministry of Ukraine reports that Russia has seized control of Antonov International Airport in Hostomel after a large air assault operation with Mi-8 helicopters. The town is only 23km from Kyiv.#Ukraine #Russia
— Aurora Intel (@AuroraIntel) February 24, 2022
[Knish] pic.twitter.com/Lrw37MX9bu
Evo da ne misliš da te ja lažem postavit ću ti sad red svojih postova a datum je 23.01.2022 godine a na temi :RayMabus wrote:Ma ne pratin ti ja ovo puno. Jebe se mene. Meni bitno Vučica išamarat.mutava baštarda wrote:Imam rade priko glave, a ovde sukob koji bi volio popratiti.
Možda da netko otvori temu sa raw updatima bez komentara...
Longi?
Ja sam već prije mjesec dana opisa svoj vojni plan za Ukrajinu i da ću ja sjest na uzvisinu u Karpatima i gledat kako se ovi istočno rokaju između sebe a ako krenu prema Bijeloj Hrvatskoj morat će se penjat na brda a ja ih od gore čekam.
Šta se mene osobno tiče ovo je sve do sada kako sam ja vidio tu bitku.
Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi
--
by RayMabus Sun 23 Jan - 9:50
Ne postoji izlika da Rusija pod Putinom krene vojno na Ukrajinu. Sve su to izlike za napad ako krene.
Ja sam namjerno sebe postavio na Karpate. Otvorio sam mu prostor za napad.
Procjenjujem koliko je glup.
2014-04-11
Ovo je javelin, nima štoHektorović wrote:Kod Kharkova jači otporRussian T-80BVM turret was blown off the tank. (h/t @Michael1Sheldon) https://t.co/Q2kqGdy5M2 pic.twitter.com/jK0Hba9mcP
AlfaOmega wrote:
Ev još malo o ruskim gubicima. Ni da to mere ići posve smoothly, jel
Na istoku je nabrijanija ekipa.
Ovo na Krimu očito nisu očekivali.
2018-04-10
AlfaOmega wrote:Ovo je javelin, nima što
Meni se čini kao zasjeda. Očito su se opustili.
2018-04-10
Re: Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi
by RayMabus Sun 23 Jan - 10:26Cila ta priča kako oni neće Ukrajinu u NATO je samo izlika za napad.
Eto ja se mičem na Karpate i čekam.
Kad ih napadneš onda ću te pitati : Jel tamo ima Rusa ili samo napadaš Ukrajince kako bi to osvojio ? Dakle čisti si agresor.
Aha. Dobro.
Kad upadneš spuštam se s Karpata.
Udar s boka.
Ponesi crne vreće. Trebat će ti.
2014-04-11
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
» America Ready For Martial Law! Looting Begins, Panic Buying Of Ammo 2020 Economic Collapse