ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biti dio grupe, svijesti...biti prihvaćen

Page 5 of 12 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Next

Go down

Biti dio grupe, svijesti...biti prihvaćen - Page 5 Empty Re: Biti dio grupe, svijesti...biti prihvaćen

Post by aben 14/2/2016, 08:29

kic wrote:osoba je najboljeg performansa kad ima osjećaj prihvaćenosti, mislim si..

osjećaj prihvaćenosti je atavizam, kad je sinkronizacija s grupon znočila život.

trud uložen za prihvaćanje je ogroman, a korist je..ono, pretpovijesna:)

igra je soma po sebi kompleksa koliko i život sam, ni nojjajsnije ki ča ulože i dobivo, naravski, ali ka je se pogljedo u svon jednostavnijen obliku, među dicon, unda vidiš svu tugu takovoga ponašanja.

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Biti dio grupe, svijesti...biti prihvaćen - Page 5 Empty Re: Biti dio grupe, svijesti...biti prihvaćen

Post by Guest 19/2/2016, 18:44

aben wrote:
gljedoj, skromnost ti more pomoći da budeš sritan čovik, ali te lako more učiniti i nerealiziranim čovikun.

Ovisi što za koga znači biti "realiziran". Znam dosta ženskih osoba koje su imale skromne prohtjeve, poput: udati se, roditi djecu i tako dan po dan do posljednjeg. Osjećaju se sretnim i realiziranim osobama. Iz tih slučajeva dolazim do zaključka da nisi u pravu.
Osobno sam u određenim situacijama izuzetno skromna ali isto tako u drugim, neskromna. Sreća nema veze s skromnošću ili realizacijom, već trenutkom.....
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 19:40

mativka wrote:
aben wrote:
gljedoj, skromnost ti more pomoći da budeš sritan čovik, ali te lako more učiniti i nerealiziranim čovikun.

Ovisi što za koga znači biti "realiziran". Znam dosta ženskih osoba koje su imale skromne prohtjeve, poput: udati se, roditi djecu i tako dan po dan do posljednjeg. Osjećaju se sretnim i realiziranim osobama. Iz tih slučajeva dolazim do zaključka da nisi u pravu.
Osobno sam u određenim situacijama izuzetno skromna ali isto tako u drugim, neskromna. Sreća nema veze s skromnošću ili realizacijom, već trenutkom.....
ne ovisi;

ne procjenjujen ja, sa strane, tuje ljude s obziron na neki službeno utvrđen stupanj realiziranosti, pa da bi bilo točno ča ti pišeš,
nego 
s obzirun na činjenicu da ako pojedinac, prilikun određivanja svojih ciljeva, ukalkulira i skromnost, tada to nužno znoči da je odabro kupres a ne kronplac ne zbog objektivnih razloga (šoldi, vrime, blizina, bosnianbias, želja da bude najbogatiji među siromasima, hrana..) nego jer je to skromnije, tada mu reste nerealizirani potencijal. mi živimo u kulturi koja proklamira skromnost radi skromnosti (onoga svita), ljudi puno stvori ni ne pokušaju provati jer su skromni. to je nerealizirani čovik. a nerealizirani čovik, mnijen, more biti i sritan.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2016, 20:36

Ukoliko se radi o skromnosti kao kalkulaciji, vjerojatno si u pravu. No, moj osvrt se odnosi na skromnost kao vještinu. Vještinu pomoću koje se pojedinac itekako može realizirati.

Skromnost radi "onoga svita" mi čak nije ni pala na pamet. Ne bih to nazvala skromnošću već više neznanjem, nedostatkom znatiželje, inertnošću. To nije nerealizirani čovjek jer u skladu s tim nije ni svjestan svojih mogućnosti, a možda je upravo i zbog toga "sretan" čovjek....
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 20:57

mativka wrote:Ukoliko se radi o skromnosti kao kalkulaciji, vjerojatno si u pravu. No, moj osvrt se odnosi na skromnost kao vještinu. Vještinu pomoću koje se pojedinac itekako može realizirati.

Skromnost radi "onoga svita" mi čak nije ni pala na pamet. Ne bih to nazvala skromnošću već više neznanjem, nedostatkom znatiželje, inertnošću. To nije nerealizirani čovjek jer u skladu s tim nije ni svjestan svojih mogućnosti, a možda je upravo i zbog toga "sretan" čovjek....
to skromnost ko vještina, želje moru čovika držati nesritnin a skromnost je dobar antiželjotik.

ne zun koliko su takovi ljudi svjesni izgubljenog potencijala, al dijela svakako jesu. kultura tu igra veliku ulogu; sićun se ka mi je mati govorila da ka se prvo udola, hotila je sekrvi izpeći palačinke, a moja nana se naljutila da je to za kurbe. palačinke su prestavljale ekstravaganciju u nanino doba, ali kako se svit odunda premini, i kako su palačinke postale mainstream, čovik ne more ne viditi ča je propušti.
inače, moja sekta svaki naš izbor još zove i odustajanje od svega ostaloga.  svaki put kad plotin kafu, ne plotin knjigu, sok i bananu. to te natiro da dobro izvožeš ča oćeš nojviše.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2016, 21:29

Jednom davno, dok sam još nešto i čitala, naišla sam na knjigu Frederica Beigbedera, u kojoj citat ide ovako nekako: .....što više misliš, to si pametniji, dakle tužniji....

Ne znam kako bih objasnila svoj pojam skromnosti, no nikako se ne shvaćamo (znam da sam kriva jer se ne znam izraziti do kraja, tj. prenijeti svoju misao kako spada, vjerojatno jer je u domeni emocionalnog). Pokušati ću..:

- skromnost kao vještina nije želja
- skromnost kao vještina je prepoznati trenutak ljepote
- skromnost kao vještina je opažati sekundu u minuti
- skromnost kao vještina je sposobnost prepustiti se osjećaju ljepote sekunde u minuti
- skromnost kao vještina, je osjetiti vlastito postojanje

Ja i danas ne volim palačinke, osim s orasima, dvije maximalno :) Izgleda da sam ostala zarobljena u nanino doba, daj konkretno, a poslije mogu i palačinke, tko oće :) A, jadna ti mater, pokušala impresionirati, a poslije se osjećala...uh! No, ajd, nije previše namirnica potrošila, tako da joj se ipak nije moglo prigovoriti za rasipnost ;)

Voljela bih više znati o tvojoj "sekti" :) 

Što se tiče kave, i to ovisi gdje ju ispijaš. Negdje kava nije ni kora od banane, a može donijeti više spoznaja od 10 pročitanih knjiga. 

Smatraš li da su ljudi dosljedni, pa znaju što oće najviše?!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 21:45

malo sun dekoncetrirun, jer gljedun brilijantin na hrtu, olivija newton john će upravo popustiti pritisku grupe, i obući se u kožu, ujedno i prestati biti skromna australka, i uzeti nojbolje ča pedesete u meriki imoju za ponuditi!

ka projde slavni duet, se jovin:)
a travolta rastura ples, ben mu ne boga

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2016, 21:54

aben wrote:malo sun dekoncetrirun, jer gljedun brilijantin na hrtu, olivija newton john će upravo popustiti pritisku grupe, i obući se u kožu, ujedno i prestati biti skromna australka, i uzeti nojbolje ča pedesete u meriki imoju za ponuditi!

ka projde slavni duet, se jovin:)
a travolta rastura ples, ben mu ne boga

A, budalo, gospodine Abende! :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 22:16

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2016, 22:19

Nekako uz Vas mi ide ova :D :

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 22:28

nis steko dojam da baratamo s različitin definicijama skromnosti. 

kad je nešto teško definirati, dobro je provati definirati suprotnost, ono ča skromno nije. neskromno bi bilo ono ča je previše bolje od tvoje grupe, okoline.
skromnost, dakle, ni intrizična, ona se ne miri po sebi nego po drugima. recimo da je negašenje vode dokle se peru zubi ni neskromno za naše pojmove vodnoga izobilja, dok je za sahel strašno razbacivanje, jel.

e sad, kako jo ne volin svoju a ni tuje grupe, unda mi ni skromnost ni droga.

moja sekta? nema problema:
https://tkojejohngalt.wordpress.com/2014/12/05/usporedivanje-neusporedivog-i-savrsena-nesavrsenost/

mislin li da su dosljedni i da znaju ča oćeju?
pa, ne, mostly. niko ih nika ni uči da se zapitaju ča oćeju. samo ih se puni glupostima o potrebama grupe, ča oni moru učiniti za grupu a ne zo se.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 22:29

mativka wrote:Nekako uz Vas mi ide ova :D :

a e, puno ljudi misli da sun peder, ča je je:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2016, 22:37

aben wrote:

Naime, ja ne mislim da si peder, ( možda pederčina), no nikako se to ne odnosi na određena spolna oprijedjeljenja :D Ispričavam se, malo se šalim :) 
Ali, malo me zbunilo da usred rasprave muška osoba kaže: ...sačekaj, idem gledati Briljantin :)
Ipak, nadam se da ćeš razumijeti i mene, jer sam se zapitala: u čemu, ili kome je problem?! :))))))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 22:47

mativka wrote:
aben wrote:

Naime, ja ne mislim da si peder, ( možda pederčina), no nikako se to ne odnosi na određena spolna oprijedjeljenja :D Ispričavam se, malo se šalim :) 
Ali, malo me zbunilo da usred rasprave muška osoba kaže: ...sačekaj, idem gledati Briljantin :)
Ipak, nadam se da ćeš razumijeti i mene, jer sam se zapitala: u čemu, ili kome je problem?! :))))))
ve, pa brilijantin mi je jedun od nojdražih filmov, pogljedo sun ga bar pedeset puti :)
stvar je da je oslikovo jedun meni joko drogi de života, prije srbočetničke agresije sun imo moli komod normalnoga života, ka bi došle zapadne stranjkinje, svako leto bi se zaljubi. iz istoga razloga mi je i vesna pisarović droga, ima pismu "jutro donosi kroj" :)

ali, jo verujin da je većina ljudi, srednji dio krivulje zvona normalne raspodjele( dakle samo izraziti mačori i princeze ne), imo interes i za tipično žinske i tipično muške stvori, samo zbog pripadnosti grupami, o čemu zapravo brijijantin i govori, sprječava da ih sebi dozvolu istrožiti.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2016, 22:58

Joj, Abend, pa ti jesi stariji od mene :) Nadam se jedino da si naučio barem neke plesne korake :) (ili barem mrdanje bokovima:D)

Prije ili poslije, što se tiče ljubavnih ulova, zar ima razlike?!

Ovo zadnje si vjerojatno u pravu, no na žalost, nikada nisam pogledala taj film. Jednostavno ne volim kada mi je sve smiksano u priču. Ples, priča, i to....Ne mogu se skoncentrirati. Kada vidim da plešu , ja bih plesala - kog briga za priču. Kada pričaju, ja bih pričala - kog briga za ples. Kada pjevaju, ja bih pjevala - kog briga za ples i priču :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 23:01

mativka wrote:Joj, Abend, pa ti jesi stariji od mene :) Nadam se jedino da si naučio barem neke plesne korake :) (ili barem mrdanje bokovima:D)

Prije ili poslije, što se tiče ljubavnih ulova, zar ima razlike?!

Ovo zadnje si vjerojatno u pravu, no na žalost, nikada nisam pogledala taj film. Jednostavno ne volim kada mi je sve smiksano u priču. Ples, priča, i to....Ne mogu se skoncentrirati. Kada vidim da plešu , ja bih plesala - kog briga za priču. Kada pričaju, ja bih pričala - kog briga za ples. Kada pjevaju, ja bih pjevala - kog briga za ples i priču :)
a ne nis:) 
žena mi je bila zaljubljena u travoltu, a ja skinu sve njegove pokrete; ni imala šanse:)

pa, imo rozlike, granate nekako nepovoljno utječu na doba nevinosti..

nisi gljedala brilijantin?!

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2016, 23:07

aben wrote:a ne nis:) 
žena mi je bila zaljubljena u travoltu, a ja skinu sve njegove pokrete; ni imala šanse:)

pa, imo rozlike, granate nekako nepovoljno utječu na doba nevinosti..

nisi gljedala brilijantin?!

Ja sam bila zaljubljena u Supermana, znači li to da moj budući odabranik mora znati letjeti?! :) (ili samo da sam neskromna) :)

Bože, što ste vi to radili u podrumima?! :D (iskorištavali Sudnji dan) :) ? (kakve sve fore neće smisliti frajeri) :)

Nisam, u prethodnom postu sam obrazložila, a i Travolta, za razliku od tvoje supruge (koju tako voliš spomenuti), mi je antipatičan :) No, sama priča mi se čini OK. Ali ne volim sve smiksano :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 23:13

supermen? borami, padaju maske, to se zove još i lažna skromnost, miss lois...

nisu to fore, to je fizika, ki more utjecati na mračne podrume i konzekventno mračne ideje?

ah, travolta...je, grubi je, ali pogljedoj tu posturu, kako drži škinu, frizure su in odlične, onda moda pedesetih je genijalna, a ekonomija je dopušćala slobodu...mmm

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2016, 23:22

aben wrote:supermen? borami, padaju maske, to se zove još i lažna skromnost, miss lois...

nisu to fore, to je fizika, ki more utjecati na mračne podrume i konzekventno mračne ideje?

ah, travolta...je, grubi je, ali pogljedoj tu posturu, kako drži škinu, frizure su in odlične, onda moda pedesetih je genijalna, a ekonomija je dopušćala slobodu...mmm

Ako si imalo pažljivije čitao moje postove, nikada se nisam iskazivala za skromnu osobu :) 

Kaka fizika Abende, potreba, potreba :D

Alo, alo, Zemlja zove Abenda!!!! :) Kakav Travolta u zamračenom podrumu, osjećaju nesigurnosti,..... to što neke osobe zamišljaju Travoltu umjesto da se suoče s realnim stanjem je druga stvar :D Al, osjećaj Sudnjeg dana, čuda čini :D

Što se tiče ekonomije, znam iz priča da su svi imali kredite za ovo-ono, na kraju da niš nije bilo od toga. Moj zaključak u vezi tog doba je, da su svi izgovori staraca i prodike, bile uzaludne. Sve popijene batine, zbog jednog mentalnog stanja kolektiva, su neopravdane....i danas da se svi osjećaju krivim...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 19/2/2016, 23:33

pošteno:)

a dobro, i potriba, ali, stvarno je postojo jedun segment otete nevinosti, u obliku osjećaja izvjesnog kraja. ni to samo vridilo za seks, pretjerivalo se u i piću, drogi, zabavi, kriminalu i vandalizmu. nijedno podmetanje požara ni bilo dovoljno veliko. naravski, nismo uživali, bilo je to ko da oćeš po cili dun uživati u zalasku sunca- nemoguće. hotili smo sve, i hotili smo omoh..

a, mislin da nešto krivo zaključuješ za travoltu, 
un je sinonim za plijes, za emergentne sposobnosti tijela da učinu nešto puno više od svrsishodne kretnje prema sengviću.

stan malo, jo govorin za pedesete u meriki, land of the plenty, ne u jugoslaviji:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 19/2/2016, 23:46

aben wrote:
a dobro, i potriba, ali, stvarno je postojo jedun segment otete nevinosti, u obliku osjećaja izvjesnog kraja. ni to samo vridilo za seks, pretjerivalo se u i piću, drogi, zabavi, kriminalu i vandalizmu. nijedno podmetanje požara ni bilo dovoljno veliko. naravski, nismo uživali, bilo je to ko da oćeš po cili dun uživati u zalasku sunca- nemoguće. hotili smo sve, i hotili smo omoh..

a, mislin da nešto krivo zaključuješ za travoltu, 
un je sinonim za plijes, za emergentne sposobnosti tijela da učinu nešto puno više od svrsishodne kretnje prema sengviću.

stan malo, jo govorin za pedesete u meriki, land of the plenty, ne u jugoslaviji:)

Rekla bih prije, osjećaj jedinstva, bez predrasuda, osjećaj "slobode", svjesnost postojanja i trenutka, jer u konačnici: danas jesi, sutra nisi. Zalazak ili izlazak sunca, svejedno, nisi bio sam.

Možeš ti njega hvaliti do besvijesti i njegove "sposobnosti", ali ne poklapamo se :) Meni nikako ne leži :) Ples je ionako vještina koja se najbolje iskazuje kada je prezentirana u dvoje :)

Stan ti malo, ja mislila ti koristiš onu pomoćnu hodalicu :D (još ja sve blaga prema tebi, sve mi nekako žo) :) Ili?! :) Sada si me skroz zbunio :) Ali, zbilja :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 12 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Next

Back to top

- Similar topics