Prva dva Blackhawka stigla u Hrvatsku
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Prva dva Blackhawka stigla u Hrvatsku
Helikopteri
Mil Mi-17 Rusija transportni, borbeni Mi-171Sh ,Mi-17-1VA :10,1
u službi od 2008. ,remontirani 2019.
Mil Mi-8 SSSR transportni Mi-8MTV-1,Mi-8T, Mi-8PS-11 : 10,2,1
modernizirani 2005. ,remontirani 2015.
UH-60 Black Hawk SAD transportni, borbeni UH-60M 2 (2) uvođenje u službu 2022.
OH-58 Kiowa SAD izvidnički, borbeni OH-58D(R) 15 u službi od 2017.
Bell 206 SAD školski Bell 206B-3 8 u službi od 1997.
Mil Mi-17 Rusija transportni, borbeni Mi-171Sh ,Mi-17-1VA :10,1
u službi od 2008. ,remontirani 2019.
Mil Mi-8 SSSR transportni Mi-8MTV-1,Mi-8T, Mi-8PS-11 : 10,2,1
modernizirani 2005. ,remontirani 2015.
UH-60 Black Hawk SAD transportni, borbeni UH-60M 2 (2) uvođenje u službu 2022.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ovo ti je isti helikopter. Isto sve samo šta je ovo vojna verzija a ovo drugo otprije je civilna. Sve isto, model, konstrukcija, motor. Potpuno isti helikopter.RayMabus wrote:Helikopteri
2014-04-11
Helikopterska flota opremljena je uglavnom Mi-17 ruske proizvodnje i njegovim derivatima. Flota uključuje tri teretna helikoptera Mi-8 i 11 Mi-8MTV-1 (također poznat kao Mi-17-1V), koji su prošli remont između 2003. i 2005. Serija od 6 Mi-8MTV-1 ponovno je podvrgnuta remontu 2013. i 2014., dok preostalih 8 jedinica slijedi 2014. i 2015. Ministarstvo obrane RH razmatra mogućnost prodaje svih helikoptera Mi-8 nakon remonta i zamjene za do 15 UH-60L nakon 2017. godine.
Godine 2006. s Rusijom je potpisan ugovor o isporuci 10 novih transportno-udarnih helikoptera Mi-171Sh, što je samo djelomično plaćanje starog ruskog duga. Sama narudžba bila je vrijedna 66 milijuna dolara. Novi tip se razlikuje od onih koji su već u upotrebi po tome što ima teretnu rampu umjesto preklopnih vrata, veća bočna vrata, raspršivače raketa, dodatni oklop oko kokpita i prtljažnika, opremu za uređaje za noćno gledanje, stupove za topnike na vratima, bacače raketa itd. cijela eskadrila od 10 helikoptera ušla je u službu do srpnja 2008. Za 2009. planirana su dva dodatna VIP helikoptera, ali je njihova nabava otkazana.
--
2003,2005 i 2008 godina a ruski helikopter. Sad problemi još s Rusijom a realno ovo je sad 2021 i imaš ove iz 2003 godine a to je prije 20 godina tako da ovo ide sad zamjena postepeno za noviji tip helikoptera i to zapadne proizvodnje i to je cila priča.
Godine 2006. s Rusijom je potpisan ugovor o isporuci 10 novih transportno-udarnih helikoptera Mi-171Sh, što je samo djelomično plaćanje starog ruskog duga. Sama narudžba bila je vrijedna 66 milijuna dolara. Novi tip se razlikuje od onih koji su već u upotrebi po tome što ima teretnu rampu umjesto preklopnih vrata, veća bočna vrata, raspršivače raketa, dodatni oklop oko kokpita i prtljažnika, opremu za uređaje za noćno gledanje, stupove za topnike na vratima, bacače raketa itd. cijela eskadrila od 10 helikoptera ušla je u službu do srpnja 2008. Za 2009. planirana su dva dodatna VIP helikoptera, ali je njihova nabava otkazana.
--
2003,2005 i 2008 godina a ruski helikopter. Sad problemi još s Rusijom a realno ovo je sad 2021 i imaš ove iz 2003 godine a to je prije 20 godina tako da ovo ide sad zamjena postepeno za noviji tip helikoptera i to zapadne proizvodnje i to je cila priča.
2014-04-11
Pogleda sam te Airbus helikoptere al ništa zanimljivo.
Ima jedan model koji je zanimljiv jer ima utovarnu rampu.
https://en.wikipedia.org/wiki/NHIndustries_NH90
Jedino to šta ima jer ovo ostalo je u kategoriji Crnog Sokola tj bez te pozadinske rampe.
Ima jedan model koji je zanimljiv jer ima utovarnu rampu.
https://en.wikipedia.org/wiki/NHIndustries_NH90
Jedino to šta ima jer ovo ostalo je u kategoriji Crnog Sokola tj bez te pozadinske rampe.
2014-04-11
A jedino ovi model ima neke logike ako ideš uzet nešto evropske proizvodnje jer ovo ima rampu a istovremeno je prvobitno rađen kao pomorska verzija pa onda dosta zahvalan helikopter.
2014-04-11
Ja san zadovoljan Crnim sokolom jer on ima protupodmorničku varijantu pa onda po potrebi mogu naručit i taj model a imam već obućene pilote i sve.
Isto tako i ovaj Airbus s rampom koji i je primarno napravljen za protupodmorničku borbu vrlo vjerovatno i to bude razmatrano.
Imamo mi i more pa moramo gledat da kupujemo za kopnenu vojsku one helikoptere koji imaju protupodmorničku varijantu a to onaj Airbus Puma nema.
Jebe se Orbana, on nema more pa naručija 16 Airbus Puma i to je to.
Isto tako i ovaj Airbus s rampom koji i je primarno napravljen za protupodmorničku borbu vrlo vjerovatno i to bude razmatrano.
Imamo mi i more pa moramo gledat da kupujemo za kopnenu vojsku one helikoptere koji imaju protupodmorničku varijantu a to onaj Airbus Puma nema.
Jebe se Orbana, on nema more pa naručija 16 Airbus Puma i to je to.
2014-04-11
Belgija, Nizozemska, Finska, Švedska, Norveška, Španjolska, Italija, Grčka, Francuska, Njemačka..
https://en.wikipedia.org/wiki/NHIndustries_NH90#Operators
Ovo je jedini model a da je evropske proizvodnje a da nas zadovoljava ( ima protupodmorniča verzija, nosivost oko 10 tona i ima ukrcajnu rampu ).
Na slici je francuski potupodmornički NH90.
https://en.wikipedia.org/wiki/NHIndustries_NH90#Operators
Ovo je jedini model a da je evropske proizvodnje a da nas zadovoljava ( ima protupodmorniča verzija, nosivost oko 10 tona i ima ukrcajnu rampu ).
Na slici je francuski potupodmornički NH90.
2014-04-11
Ja mislin da ćemo mi ovo uzet.
2014-04-11
Ovo ćemo mi uzet. Najmanje 4 komada. Ionako moramo modernizirat tansportnu helikoptersku eskadrilu a ovo je isto helikopter koji ima protupodmorničku varijantu, jačanje EU obrane i suradnja na Mediteranu jer ga praktički imaju svi a više od 60% udijela u proizvodnji ima Airbus dakle Francuzi od kojih smo uzeli sad i Rafale dok ostale dvije zemlje su Italija i Nizozemska.
Dakle Crni sokol najmanje 6 komada i NH90 najmanje 4 komada.
Dakle Crni sokol najmanje 6 komada i NH90 najmanje 4 komada.
2014-04-11
U mornaricu se najmanje ulaže a onda s obzirom da je to tako kod nekih stvari kao npr ovih a to je kupnja transportni helikoptera se mora gledat i taj zahtjev mornarice da taj model ima i protupodmorničku varijantu jer to znači da ćeš imat pilote i mehaničare za taj model u državi te da jačaš suradnju s tim državama odnosno vojskama odnosno mornaricama koje proizvode taj model i Crni sokol je onda suradnja s američkom mornaricom a NH90 je suradnja s francuskom i drugim EU mornaricama ( Grčka, Italija itd ).
Tako mornarica gleda stvari : najverovatnije neće bit potrebe da mi uzmemo baš taj protupodmornički helikopter varijantu al onda kad je već tako onda uzimamo model koji ima tu vaijantu pa imaš već obućene pilote i mehaničare i suradnju s proizvođaćem i njihovim vojskama i s njima surađuješ a ako ti takav model bude i trebao lipo ga kupiš u njih i mirna Bosna.
Tako mornarica gleda stvari : najverovatnije neće bit potrebe da mi uzmemo baš taj protupodmornički helikopter varijantu al onda kad je već tako onda uzimamo model koji ima tu vaijantu pa imaš već obućene pilote i mehaničare i suradnju s proizvođaćem i njihovim vojskama i s njima surađuješ a ako ti takav model bude i trebao lipo ga kupiš u njih i mirna Bosna.
2014-04-11
kaj ga ti drobiš, to je za nebilivit.
još da nisam tamo radio do prije dva mjeseca.
bulazniš
Glupi Srbi
bulazniš
Glupi Srbi
2014-12-30
Pa to je laki helikopter. To nikakve veze nema s transportnim helikopterima. Mi smo uzeli Kiowe i to je to. Kiowa je laki izvidnički helikopter kao i taj koji mi prikazuješ. Uopće se ne razumiš u kategorije helikoptera.veber wrote:kaj ga ti drobiš, to je za nebilivit.
bulazniš
Glupi Srbi
2014-04-11
ti se razumiješ.
naveo sam prije koje helikoptere bi trebala hrvatska uzeti, transportne, nove generacije, daleko bolje od black hawka i potpuno nove.
za razliku od tebe tamo sam radio i vidio sve modele, a u jednom i letio.
i za razliku od tebe ne nadrobim dva kilometra texta pričajući sam sa sobom.
vrati se na početak i pročitaj što sam napisao.
a "glupi" srbi nisu od bratskog naroda uzeli donaciju krame već su kupili nove.
hrvatska ima dva policijska, jedan je baš bio na održavanju dok sam ja bio tamo.
ne piši gluposti i čitaj što drugi pišu.
naveo sam prije koje helikoptere bi trebala hrvatska uzeti, transportne, nove generacije, daleko bolje od black hawka i potpuno nove.
za razliku od tebe tamo sam radio i vidio sve modele, a u jednom i letio.
i za razliku od tebe ne nadrobim dva kilometra texta pričajući sam sa sobom.
vrati se na početak i pročitaj što sam napisao.
a "glupi" srbi nisu od bratskog naroda uzeli donaciju krame već su kupili nove.
hrvatska ima dva policijska, jedan je baš bio na održavanju dok sam ja bio tamo.
ne piši gluposti i čitaj što drugi pišu.
2014-12-30
Nisu bolji. Nemaju protupodmorničku varijantu. Pogleda sam dobro Eurocopter Puma model.veber wrote:ti se razumiješ.
2014-04-11
ne lupetaj.
sve stručnjaci u pičkumaterinu.
ali i ja s budalom raspravljam.
sve stručnjaci u pičkumaterinu.
ali i ja s budalom raspravljam.
2014-12-30
Pa nisu bolji. Nemaju protupodmorničku varijantu te Eurocopter Pume.
Crni sokol ima.
Crni sokol ima.
2014-04-11
Pa jel ti čitaš moje postove ?veber wrote:Ne trkeljaj
Bulazniš
Ja ti kažem da je taj NH90 helikopter za nas jer ima rampu, nosivost 10 tona te protupodmorničku varijantu i ti mi to staviš i napišeš da ne bulazim a ja pet postova napisa o tom helikopteru i da ćemo to najvjerovatnije uzet tako da imamo i to.
Pa jel čitaš ti šta ja pišem ili ne razumiješ neki detalj ?
2014-04-11
pišeš o black hawku, općenito.
stavljaš plahte.
koje nitko ne čita čim krene GF i sl.
meni bulazniš koji sam prošao sigurnosnu provjeru i radio u vojnom dijelu u koji nemre baš svatko.
u daimleru mi priznali certifikat pa radim u razvoju.
stavljaš plahte.
koje nitko ne čita čim krene GF i sl.
meni bulazniš koji sam prošao sigurnosnu provjeru i radio u vojnom dijelu u koji nemre baš svatko.
u daimleru mi priznali certifikat pa radim u razvoju.
2014-12-30
veber wrote:s obzirom da sam drugu polovicu godine odradio u vojnom dijelu airbusa
bolje da smo uzeli novi transportni h225m ili verziju h145 ili još bolje verziju ach160.
a pandan mi 24 ili apache od iste firme tiger had.
njih sam gledao na poligonu, a bogme sam i morao proći specijalistički liječnički da odem na probni let.
(gola verzija koja služi za obuku pilotranja, u pogonu sam vidio što sve ide na njega. mada i na ove polutransportne u navy opciji idu torpeda)
ali eto ameri nam poklanjaju.
(iza jeddinstva u zagrebačkom jankomiru mogu se vidjeti redovi donacija, pješčano žute boje)
Ovo je tvoj post.
Sad ću ti pokazat koji su to helikopter.
H225
https://en.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_EC225_Super_Puma
H145
https://en.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_EC145
ACH160
https://en.wikipedia.org/wiki/Airbus_Helicopters_H160
--
REKAO SAM TI DA NAM OVO NEODGOVARA NEGO SAMO NH90
ČITAJ ŠTA PIŠEM
2014-04-11
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Na sarajevski aerodrom stigla prva pošiljka cjepiva iz Rusije
» Odlična vijest za Hrvatsku! Prva među top 5 odredišta za ljetovanje!
» Dara iz Jasenovca - prva minuta prva srpska laž
» Stižu dva Blackhawka a hangar?
» Hrvatska od amera dobija jos dva Blackhawka
» Odlična vijest za Hrvatsku! Prva među top 5 odredišta za ljetovanje!
» Dara iz Jasenovca - prva minuta prva srpska laž
» Stižu dva Blackhawka a hangar?
» Hrvatska od amera dobija jos dva Blackhawka
Page 3 of 4