Prva dva Blackhawka stigla u Hrvatsku
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Prva dva Blackhawka stigla u Hrvatsku
Speare Shaker wrote:Sovak wrote:MI-28 ... cijena 17 000 000 $.
Leteća paklena beštija u odnosu na ove američke komarce koje imamo iz ''hameričke sadake''.
Prethodnik MI-24 se u DR se pokazal izuzetnim helikopterom.
Pitaj naše dečke koji su letili u ''letećim topovnjačama''.
Dečki su doslovce uletavali u ''meso'' i radili kaos Srbima.
Priče za malu djecu.
Uglavnom su obavljali poslove evakuacije ranjenika, naročito iz neprijateljske pozadine, jer su se pokazali presporima, pretromima i preslabo zaštićenima za jurišne zadatke.
Da, da ... daj ti objasni pilotima koji su letili u njima.
Guest- Guest
Sovak wrote:Speare Shaker wrote:Sovak wrote:MI-28 ... cijena 17 000 000 $.
Leteća paklena beštija u odnosu na ove američke komarce koje imamo iz ''hameričke sadake''.
Prethodnik MI-24 se u DR se pokazal izuzetnim helikopterom.
Pitaj naše dečke koji su letili u ''letećim topovnjačama''.
Dečki su doslovce uletavali u ''meso'' i radili kaos Srbima.
Priče za malu djecu.
Uglavnom su obavljali poslove evakuacije ranjenika, naročito iz neprijateljske pozadine, jer su se pokazali presporima, pretromima i preslabo zaštićenima za jurišne zadatke.
Od pilota koji su njima upravljali sam i dobio te informacije. Što iz prve ruke odnosno neposredno, što posredno.
Propangadističke priče iz bilo kojih motiva me nikada nisu zanimale.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Sovak wrote:Speare Shaker wrote:
Priče za malu djecu.
Od pilota koji su njima upravljali sam i dobio te informacije. Što iz prve ruke odnosno neposredno, što posredno.
Propangadističke priče iz bilo kojih motiva me nikada nisu zanimale.
Ma sve 5 ... samo reci koji od ovih koji su letili i komentirali MI-24 u emisiji.
Dečki su se postrojili ... valjda prepoznaješ kojeg.
Guest- Guest
s obzirom da sam drugu polovicu godine odradio u vojnom dijelu airbusa
bolje da smo uzeli novi transportni h225m ili verziju h145 ili još bolje verziju ach160.
a pandan mi 24 ili apache od iste firme tiger had.
njih sam gledao na poligonu, a bogme sam i morao proći specijalistički liječnički da odem na probni let.
(gola verzija koja služi za obuku pilotranja, u pogonu sam vidio što sve ide na njega. mada i na ove polutransportne u navy opciji idu torpeda)
ali eto ameri nam poklanjaju.
(iza jeddinstva u zagrebačkom jankomiru mogu se vidjeti redovi donacija, pješčano žute boje)
bolje da smo uzeli novi transportni h225m ili verziju h145 ili još bolje verziju ach160.
njih sam gledao na poligonu, a bogme sam i morao proći specijalistički liječnički da odem na probni let.
(gola verzija koja služi za obuku pilotranja, u pogonu sam vidio što sve ide na njega. mada i na ove polutransportne u navy opciji idu torpeda)
(iza jeddinstva u zagrebačkom jankomiru mogu se vidjeti redovi donacija, pješčano žute boje)
2014-12-30
darth_vader likes this post
protig cjepiva i politike koja nam ugrožava život neće pomoći ni 1000 Blackhawka
trenutno zamagljava pravo stanje u kojem se nalazimo9
trenutno zamagljava pravo stanje u kojem se nalazimo9
2014-04-16
i zaboravio sam nh90 u više varijanti.
u svemu bolji od starog hawka.
u svemu bolji od starog hawka.
2014-12-30
veber wrote:s obzirom da sam drugu polovicu godine odradio u vojnom dijelu airbusa
Je ... samo kad vidiš cijene svih tih spravica ... a realno nama treba nekaj kaj je robusno, kaj trpi udarce i kaj lepo pošmajhla neprijatelja ... i ne košta kak svetog Petra kajgana.
Guest- Guest
Sovak wrote:veber wrote:s obzirom da sam drugu polovicu godine odradio u vojnom dijelu airbusa
Je ... samo kad vidiš cijene svih tih spravica ... a realno nama treba nekaj kaj je robusno, kaj trpi udarce i kaj lepo pošmajhla neprijatelja ... i ne košta kak svetog Petra kajgana.
I još nekaj ... nitko nikada nikomu nikaj ne poklanja sam tak ... prije ili poslije dojde naplata.
Dragi bog zna kada i koliko i u čemu bumo to debelo platili.
Guest- Guest
veber wrote:s obzirom da sam drugu polovicu godine odradio u vojnom dijelu airbusa
U svemu generaciju ispred Blackhawka, pouzdaniji, jeftiniji za održavanje, dostupnije logističke opskrbe.
No ovdje se radi o kupovini Američke naklonosti, "danak" za prijateljstvo sa velikim bratom preko bare.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
mutava baštarda wrote:Hektorović wrote:Sovak wrote:
To je kurac od ovce koji srušiš s rpg-om ... ak imaš dobro oko.
Jurišan je u smislu da možeš iz njega napraviti desant, kao u Black Hawk Down, pa te onda kozojebi obaraju ko kruške sa RPG-ovima...
Lockheed nudi i neke kitove sa pilonima za oružje, al to sami Ameri ne koriste nego uvaljuju Arapima po skupe novce...
Čuj kozojebe kak se deru... i onda muk kad skuže da ovaj dalje leti i nije mu ništa...
inače njih najviše volim, njima samo treba dat bacače i to... više pobiju svojih nego neprijatelja
marcellus wrote:mutava baštarda wrote:Hektorović wrote:
Jurišan je u smislu da možeš iz njega napraviti desant, kao u Black Hawk Down, pa te onda kozojebi obaraju ko kruške sa RPG-ovima...
Lockheed nudi i neke kitove sa pilonima za oružje, al to sami Ameri ne koriste nego uvaljuju Arapima po skupe novce...
Čuj kozojebe kak se deru... i onda muk kad skuže da ovaj dalje leti i nije mu ništa...
Nije muk, i dalje oni viču alahu akbar, samo sve tiše.
Treba neko vrijeme da to prestane.
crvenkasti-
2014-04-17
nabijem ih na kurac.Hektorović wrote:veber wrote:s obzirom da sam drugu polovicu godine odradio u vojnom dijelu airbusa
U svemu generaciju ispred Blackhawka, pouzdaniji, jeftiniji za održavanje, dostupnije logističke opskrbe.
No ovdje se radi o kupovini Američke naklonosti, "danak" za prijateljstvo sa velikim bratom preko bare.
razgovarao sam tamo s ljudima.
u jankomiru postoji pogon od Airbusa, kroz kupnju tamo bi se proširila proizvodnja.
nudili su povoljno kroz leasing za hitnu i gssk.
samo policija ima 2 ophodna, jedan je baš bio na redovnom servisu.
ne znam cijene, ali ih mogu saznati. uvjeravali su me da su jeftiniji od amera
a tiger izgleda jebeno. mi-24 sam razgledao prije par godina, a u tigeru sam letio.
pilot mi je rekao u startu da će biti fin prema nama jer smo mu mi u održavanju
a kako je ekipa uvježbana, to nije za vjerovati, kada četiri helikoptera "zaplešu" šteta kaj nikaj nemam snimljeno.
veber-
2014-12-30
Upravo jedan srušen prilikom operacije u Siriji...
2018-04-10
veber wrote:nabijem ih na kurac.
razgovarao sam tamo s ljudima.
u jankomiru postoji pogon od Airbusa, kroz kupnju tamo bi se proširila proizvodnja.
nudili su povoljno kroz leasing za hitnu i gssk.
samo policija ima 2 ophodna, jedan je baš bio na redovnom servisu.
ne znam cijene, ali ih mogu saznati. uvjeravali su me da su jeftiniji od amera
a tiger izgleda jebeno. mi-24 sam razgledao prije par godina, a u tigeru sam letio.
pilot mi je rekao u startu da će biti fin prema nama jer smo mu mi u održavanju
a kako je ekipa uvježbana, to nije za vjerovati, kada četiri helikoptera "zaplešu" šteta kaj nikaj nemam snimljeno.
Pa kažem, u svakom pogledu bolja ponuda, moderniji, lakše logistike, lakši za održavanje, jeftiniji, no veliki brat želi "danak" kroz kupovinu i održavanje i to je to.
2018-04-10
Hektorović wrote:Upravo jedan srušen prilikom operacije u Siriji...
https://www.thedrive.com/the-war-zone/44139/night-stalker-mh-60-black-hawk-lost-in-successful-raid-that-killed-isis-leader-in-syria
2018-04-10
Hektorović wrote:
Eto u roku od 24 sata...
2018-04-10
Airbus otvara tvornicu u Mađarskoj, nešto vezano uz proizvodnju nekih djelova za helikoptere.
Kompanija Airbus otvara fabriku delova za helikoptere u mađarskom gradu Đula, brazilski Embraer osniva istraživački i razvojni centar i proizvodi male lake avione, vlasnik češke firme Aero Vodochody biće iz Mađarske, a uskoro će Mađarska sa švedskim SAAB-om ostvariti saradnju na polju istraživanja i razvoja.
Kompanija Airbus otvara fabriku delova za helikoptere u mađarskom gradu Đula, brazilski Embraer osniva istraživački i razvojni centar i proizvodi male lake avione, vlasnik češke firme Aero Vodochody biće iz Mađarske, a uskoro će Mađarska sa švedskim SAAB-om ostvariti saradnju na polju istraživanja i razvoja.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ovo su ona dva šta je Krstičevic naručija prije par godina samo vijest je da su stigla u Hrvatsku. U planu je i razmatra se još dva.
A ništa modernizacija flote. Ništa posebno.
Crni sokol je transportno desantni a ne jurišni helikopter iako se može i njemu ugradit sa strane da nosi rakete itd. Jurišni helikopter je nešto drugo. Takvih modela i nema puno u svijetu u smislu tehničkih projekata koje su određene države napravile.
A ništa modernizacija flote. Ništa posebno.
Crni sokol je transportno desantni a ne jurišni helikopter iako se može i njemu ugradit sa strane da nosi rakete itd. Jurišni helikopter je nešto drugo. Takvih modela i nema puno u svijetu u smislu tehničkih projekata koje su određene države napravile.
2014-04-11
Mađarska je naručila 16 komada njihovih helikoptera :RayMabus wrote:Airbus otvara tvornicu u Mađarskoj, nešto vezano uz proizvodnju nekih djelova za helikoptere.
Hungarian Defence Forces (16 on order)
https://en.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_EC725
2014-04-11
Helikopteri
Mil Mi-17 Rusija transportni, borbeni Mi-171Sh ,Mi-17-1VA :10,1
u službi od 2008. ,remontirani 2019.
Mil Mi-8 SSSR transportni Mi-8MTV-1,Mi-8T, Mi-8PS-11 : 10,2,1
modernizirani 2005. ,remontirani 2015.
UH-60 Black Hawk SAD transportni, borbeni UH-60M 2 (2) uvođenje u službu 2022.
OH-58 Kiowa SAD izvidnički, borbeni OH-58D(R) 15 u službi od 2017.
Bell 206 SAD školski Bell 206B-3 8 u službi od 1997.
Mil Mi-17 Rusija transportni, borbeni Mi-171Sh ,Mi-17-1VA :10,1
u službi od 2008. ,remontirani 2019.
Mil Mi-8 SSSR transportni Mi-8MTV-1,Mi-8T, Mi-8PS-11 : 10,2,1
modernizirani 2005. ,remontirani 2015.
UH-60 Black Hawk SAD transportni, borbeni UH-60M 2 (2) uvođenje u službu 2022.
OH-58 Kiowa SAD izvidnički, borbeni OH-58D(R) 15 u službi od 2017.
Bell 206 SAD školski Bell 206B-3 8 u službi od 1997.
2014-04-11
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Na sarajevski aerodrom stigla prva pošiljka cjepiva iz Rusije
» Odlična vijest za Hrvatsku! Prva među top 5 odredišta za ljetovanje!
» Dara iz Jasenovca - prva minuta prva srpska laž
» Stižu dva Blackhawka a hangar?
» Hrvatska od amera dobija jos dva Blackhawka
» Odlična vijest za Hrvatsku! Prva među top 5 odredišta za ljetovanje!
» Dara iz Jasenovca - prva minuta prva srpska laž
» Stižu dva Blackhawka a hangar?
» Hrvatska od amera dobija jos dva Blackhawka
Page 2 of 4