Korona novosti i spoznaje
Page 47 of 50
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Eroo wrote:Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:
Strah=stres (rizični faktor No2)=pad imuniteta.
Kod mene je omikron protutnjao, žena, mater, jedno dite( blesava žena ga testirala bespotrebno), punica,...
Od navedenih samo moja mater cijepljena, trebala je buster ja sam joj preporučio NE i još prije par miseci joj nabavio vitamine, c,d, cink...
Nikoga nije ni okrzlo.
Jeba ga Isus i strahu više... Sprda sam se da sam si rješija covid potvrdu usrid lita... Dok sam moga disati... Nisam ni minimalno bija zabrinut dok doktorica nije problidila kad je vidila sliku pluća... Samo mi je zaželila svu moguću sreću, tutnulo mi bocu kisika i tutanj u kolica do odjela... Ljudi toliko oslabe da ne stignu ni razmišljati o strahu, tek kasnije te opere ptsp od svega... A budeš nervozan i letargičan jer gle čuda, nemaš čime disati jer su ti alveole doslovno spržene, a periferna cirkulacija se ne odvija uopće, trne ti sve... I sve zbog jakog imunološkog odgovora koji se mora suzbijati kortikosteroidima, nakon što virus prodre u pluća...a rizični faktori za tromboze svih vrste odjednom podivljaju... Jeba ga Isus više i s tim teorijama u rangu babe Anđe....
Svaki dan moraš o tome pisti. Dužan si to činiti.
Ne postoji bolji način borbe protiv laži onih koji bježe od straha.
Njih je za žaliti, ali samo do granice dok ne postanu štetočine.
Za mene to predstavlja crvenu crtu ispod koje pretaje svaka
empatija spram "njih".
Napisao sam ti i opet cu ti napisati zadnji puta:
Prestani optuzivati sve ljude za umrle od covida! PRESTANI! Nitko ne zeli mrtve! Ako imas primjedbi izvoli kontaktirati ministarstvo zdravstva RH i ili doktore zaposlene u bolnicama jer oni su ti koji imaju monopol u zdravstvu prema tome svi koji su umrli idu njima ne samo na dusu nego i u prijave za ubojstvo iz nehata i indolencije.
Prestani stvarno dok ne zakotrljas lavinu koju vise neces moci zaustaviti ni izbjeci.
To ti je moja zadnja opomena.
Prestani kriviti sve jer nitko od nas nije kriv sto su ljudi umrli. Jedini i odgovorni krivci su doktori. Tocka. Profesija im je spasavati zivote sami su sebi dali monopol za lijecenje prema tome ako lijecis onda i snosi odgovornost za pacijente i ako umru a ne da su svi krivi. Zanimljivo je kad doktori spase pacijenta onda nikada nisu svi zasluzni nego samo oni doktori ali kad im se koji pavijent otkaci i odpluta u drugi svijet onda su svi krivi.
Dakle smanji sadizam i hormone jer ces zavrsiti ko tvoj komso artukovic.
Guest- Guest
Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:Strah=stres (rizični faktor No2)=pad imuniteta.violator wrote:
Dakle, jos cekanja... A ne znam, bojim se trenutno dostupnih (genskih) cjepiva, a bojim se i virusa. Kad vidim kako se prema ovoj mojoj dvojici virus ponasa - nije nalik prehladi - a obojica su zdravi muskarci, malo me obuzima zebnja jer sama nisam cijepljena, a imam narusen imunitet.
Kod mene je omikron protutnjao, žena, mater, jedno dite( blesava žena ga testirala bespotrebno), punica,...
Od navedenih samo moja mater cijepljena, trebala je buster ja sam joj preporučio NE i još prije par miseci joj nabavio vitamine, c,d, cink...
Nikoga nije ni okrzlo.
Jeba ga Isus i strahu više... Sprda sam se da sam si rješija covid potvrdu usrid lita... Dok sam moga disati... Nisam ni minimalno bija zabrinut dok doktorica nije problidila kad je vidila sliku pluća... Samo mi je zaželila svu moguću sreću, tutnulo mi bocu kisika i tutanj u kolica do odjela... Ljudi toliko oslabe da ne stignu ni razmišljati o strahu, tek kasnije te opere ptsp od svega... A budeš nervozan i letargičan jer gle čuda, nemaš čime disati jer su ti alveole doslovno spržene, a periferna cirkulacija se ne odvija uopće, trne ti sve... I sve zbog jakog imunološkog odgovora koji se mora suzbijati kortikosteroidima, nakon što virus prodre u pluća...a rizični faktori za tromboze svih vrste odjednom podivljaju... Jeba ga Isus više i s tim teorijama u rangu babe Anđe....
A i ti glupkakurac siti se koliko si ti tona lipila i ostalih derivata povukao u pluca. Pa se cudis kako te korona klepila a pluca su ti puna glua lipila razredjivaca domestosa i kog si sve kurca udisao na onu plasticnu kesu. Prema tome ne zajebavaj ovaj napaceni narod.
Guest- Guest
di je taj luđak, od kada sam instalira skriptu nevidim ništa od njega, čujem da još as piše.. Anyway, kkao psihopati nagovaraju ljude na trovanje otrovom, tako ja nagovaram ljude da se ne cijepeGnječ wrote:AssadNaPodmornici wrote:mortal wrote:Austrija odgađa obavezu vakcinacije do aprila umjesto do februara
- Njemačka Odbacila ideju o prisilnom vakcinisanju
- Španija želi da se osloni na prirodni imunitet, klasifikuje Covid kao grip.
- U Engleskoj se život vratio u normalu, bez propusnice i bez maski.
-U Danskoj sve mjere ističu.
- U Češkoj ideja o obavezi vakcinacije je ukinuta
- SZO se protivi ponovljenim buster dozama
- SZO je protiv obaveze putovanja sa 2G unutar Evrope.
- Izrael više ne obavezuje četvrtu dozu,
- U Kvebeku se 3. doza više ne preporučuje osobama starijim od 70 godina jer su nuspojave preopasne i prevelike.
- Švicarska naziva “početkom kraja” pandemije varijantom Omicron;
- BOSNA I HERCEGOVINA ĆE POSTATI PRVA EVROPSKA ZEMLJA KOJA ĆE ODBITI SVE OBLIKE KOVID PASOŠA
- Vrhovni sud Sjedinjenih Država upravo je blokirao nalog predsjednika Joea Bidena za vakcinaciju ili testiranje na COVID-19 od velikih korporacija. Politika koju konzervativne sudije smatraju nepotrebnim teretom za živote i zdravlje mnogih Amerikanaca
- Kina i Rusija razvile su vakcinu, klasičnu vakcinu a ne gensku terapiju, zbog čega je njihova vakcina odbijena od strane francuske države.
Raspada se sve ovo brzo na sreću. Berlin je pod okruženjem
Odzak pao nije. Ero na bedemu Pfizer civid nacizma. Klaus Schwab mu je dao posljednje naputke i deset doza vakcine.
To je za one koji se boje igle i bijele liječničke kute.violator wrote:Sto mislite o ovim novim proteinskim cjepivima? Koliko je to sigurno?
Za one koji teško gutaju tablete bit će i u obliku sirupa, tako da nemaš brige.
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:Strah=stres (rizični faktor No2)=pad imuniteta.violator wrote:
Dakle, jos cekanja... A ne znam, bojim se trenutno dostupnih (genskih) cjepiva, a bojim se i virusa. Kad vidim kako se prema ovoj mojoj dvojici virus ponasa - nije nalik prehladi - a obojica su zdravi muskarci, malo me obuzima zebnja jer sama nisam cijepljena, a imam narusen imunitet.
Nikoga nije ni okrzlo.
Trči po 4 doze i zaključaj se u podrum
cijela poanta je da nam se brend jako uplašio da ne umre, a tek je zagazio u četrdesete... jebiga ja sam sa 45 jedva preživio teški srčani udar koji me je trajno uskratio za 50% funkcije srčanog mišića, skoro sat vremena mi je srce bilo bez kisika, posivio sam ko pepel, i nakon tog se oporavljao cca 2 godine i ukupno gledano nikad se nisam ni oporavio... i gle pizdarije takvih slučajeva kao moj ima više svake godine nego teških covid19 oboljenja, evo sad će biti preko 2 godine kako nisam bio na redovnom pregledu, jer doktorica Šmit ima previše posla u hubolu odati uokolo i pojašnjavati što je covid, dok joj pacijenti iz njene specijalizacije ne mogu 2 jebene godine doći na red za jebeni redovni pregled...AssadNaPodmornici wrote:Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:
Nikoga nije ni okrzlo.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Gnječ wrote:Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:
Nikoga nije ni okrzlo.
A i ti glupkakurac siti se koliko si ti tona lipila i ostalih derivata povukao u pluca. Pa se cudis kako te korona klepila a pluca su ti puna glua lipila razredjivaca domestosa i kog si sve kurca udisao na onu plasticnu kesu. Prema tome ne zajebavaj ovaj napaceni narod.
Samo prirodni derivati brale... I destilati...
darth_vader-
2014-04-17
AssadNaPodmornici wrote:Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:
Nikoga nije ni okrzlo.
Evo, saću... Čekam dilera, samo što nije
darth_vader-
2014-04-17
michaellcmacha wrote:cijela poanta je da nam se brend jako uplašio da ne umre, a tek je zagazio u četrdesete... jebiga ja sam sa 45 jedva preživio teški srčani udar koji me je trajno uskratio za 50% funkcije srčanog mišića, skoro sat vremena mi je srce bilo bez kisika, posivio sam ko pepel, i nakon tog se oporavljao cca 2 godine i ukupno gledano nikad se nisam ni oporavio... i gle pizdarije takvih slučajeva kao moj ima više svake godine nego teških covid19 oboljenja, evo sad će biti preko 2 godine kako nisam bio na redovnom pregledu, jer doktorica Šmit ima previše posla u hubolu odati uokolo i pojašnjavati što je covid, dok joj pacijenti iz njene specijalizacije ne mogu 2 jebene godine doći na red za jebeni redovni pregled...AssadNaPodmornici wrote:Glupkakurac wrote:
Samo davaj goriva tom mamlazu...
darth_vader-
2014-04-17
Btw. ža mi je zbog toga što ti se dogodilo i niti ne pokušavam uspoređivati, ali mi je pun kurac banaliziranja i ovog na razinu prehlade... Stric mi na Novu godinu 2006. partija od masivnog, ljudina od čovika, ali jebi ga...nijedna bolest nije zdrava.
darth_vader-
2014-04-17
Jebi ga, da vam se da kolega..... Jednosmijerna ulica, jednokanalni radio.........
2014-04-14
darth_vader likes this post
žao je i meni što je tebe oprao taj kovid... a vidim i da te pukao ptsp... jebiga morat ćeš se nosit s tim kako znaš i umiješ... ja sam do danas u ovih 6 godina sveukupno popio 28 400 komada tableta, a u onih 44 ranije sveukupno nisam popio 100 tableta...Glupkakurac wrote:Btw. ža mi je zbog toga što ti se dogodilo i niti ne pokušavam uspoređivati, ali mi je pun kurac banaliziranja i ovog na razinu prehlade... Stric mi na Novu godinu 2006. partija od masivnog, ljudina od čovika, ali jebi ga...nijedna bolest nije zdrava.
2015-08-08
pa svi banaliziraju ako nisu nešto doživjeli i preživjeli... najjači su mi oni koji kažu "znam kako ti je", ja ne znam kako je tebi bilo, ali znam kako je meni bilo kad sam ja imao taj kovid... isto je i sa infarktima neki ga "prehodaju" i nastave po starom... ja sve i da hoću ne mogu...
2015-08-08
darth_vader likes this post
Pretpostavljam da si slušao struku i stao kući dok nisu otkazala pluća pijući čaj.Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:Strah=stres (rizični faktor No2)=pad imuniteta.violator wrote:
Nikoga nije ni okrzlo.
Kod mene nije bio taj slučaj. Odmah su išle visoke doze vitamina c, zink i vitamin D.
Čujem da je nedavno struka počela i to otkrivati.
Još čekamo da otkriju da pomažu ivermecitin i HCQ
Pa nije prehlada za pretile, one pod stresom i one sa šećerom. Imam prijatelje popit Jode koji se nisu uspili zarazitiviolator wrote:mutava baštarda wrote:Strah=stres (rizični faktor No2)=pad imuniteta.violator wrote:
Nikoga nije ni okrzlo.
Drago mi je da je tako dobro proslo.
Ja jesam pomalo strasljivica, iako vise ni upola onako kao pri samom pocetku i u vrijeme najzescih strasenja. Ali ova dvojica su kompletno bili hladnokrvni.
Ne znam, velim da ni oni nisu cijepljeni.
Meni je imunolog spomenuo da me donekle stiti min. doza kortica od pretjerane imunoloske reakcije na cjepivo (i virus) pa sam nekako smirenija. Ipak, ne mogu poputtebe uokolo ljudima pricati da je sve to prehlada i da porade na imunitetu jer mi iskustvo pokazuje i da jak imunitet ne dovodi bas do simptoma "prehlade".
mutava baštarda wrote:Pretpostavljam da si slušao struku i stao kući dok nisu otkazala pluća pijući čaj.Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:
Nikoga nije ni okrzlo.
Kod mene nije bio taj slučaj. Odmah su išle visoke doze vitamina c, zink i vitamin D.
Čujem da je nedavno struka počela i to otkrivati.
Još čekamo da otkriju da pomažu ivermecitin i HCQ
Ma jesam, ali...megadoze bi se trebale danima prije uzimati da imaju ikakvog učinka...počelo ka obična banalna prehlada, izolira sam se samoinicijativno i nakon trećeg dana mi i prestala temperatura. Da bi se četvrti probudija s 38 pa uru posli uhvatio 39...dan prije još sam ima dobre force, čak i tija ići plivati, odlično se osjećao, ali nisam htio nikog izlagati za slučaj, što ako... Ponediljak je bija kad je to buknulo, a u četvrtak tek naručen na test. Cijelo vrijeme mislim si ipak je upala neka, koji kurac me uopće šalje na testiranje, daj antibiotoke širokog spektra za svaki slučaj, ali ova ni čuti... U četvrtak, već lagano satran čekam s još tristo turista oko sebe i ka gubavac se odmičem od svih, a gužva je ka da si na pazaru... Srićom nisam dugo čeka, ali miješati one sa simptomima, s ovima koji se testiraju za potvrde je sumrak ikakve pameti... Jedva se doveza doma nekako, ali dobro... Još sam moga durati relativno normalno po nekom subjektivnom osjećaju... Dovuka se do kreveta, uzeo 2x500 Lekadola, skinija fibru i čekam poziv. Pozitivan. Aj fala kurcu, ni ne osjećam se uopće više tako loše, još možda dan, dva za prigrmit i bit ću ka nov... Sutradan zovem doktoricu jer je u četvrtak u jutarnjoj, ne javlja se... Mislim se ma tko te jebe, nazvat ću u ponediljak. Uz Lekadole i čaj ću izdurati vikend, nema šanse da ne prođe,... Za vikend skače to i preko 39, ali dobro je, jak sam, jebeš to malo fibre, iako istovremeno gucam Lekadole ka bombone i znojim se nemilo, a presvlačim valjda svake dvi ure... U Nedilju skužija da ne prolazi uopće ništa kako sam zamislija i da je možda ozbiljno, jedva se otušira, držim se za zidove u prolazu...U Ponediljak zovem doktoricu, šalje uputnicu za covid odjel, zovem njih, ne radi im rendgen, ako mogu sutra... Dolazim sutra, žena me vozi, sidim na zadnjem sicu ka krepalina, otvoren prozor, jedva dišem, ali mi i godi u neku ruku... Dolazim u šator, dr. mi sluša pluća, poleglo me, infuzija, vadi trista igala, bode me svugdi... Šalje me zatim par desetaka metara dalje na rendgen. Prelazim ih ka da imam 3,7 promila u krvi, ljudi se oko mene odmiču. Slikalo. Čekam nalaze, spojilo me na kisik, vadi mi iz arterije krv za ABS analizu... Ma dobro vi izgledate, možda ćete i doma ići.. Rekoh, aj super, bitno da je ok... Stižu nalazi, jedni i drugi... Smrkla se doktorica odjednom, skroz ozbiljna... Saturacija ispod 91, obostrana upala pluća... Želim vam svu moguću sreću. Tim riječima. Aukurac, što joj to sad znači? Pitam doktoricu na odjelu sutradan nadrogiran Deksametazonom, osjećam se ok, idem li uskoro doma. Ne idete nigdje. Pa dobro, koliko je ozbiljno. A slušajte iskreno, išli su vam ljudi od tuda u svim smjerovima u vašem stanju, ali ne brinite, niste zasad na velikom protoku kisika, samo 4 litre...trajalo je to 10 duuuugih dana, a ja sve slabiji, osjećam pomalo da nemam uopće više snage, a bez kisika imam osjećaj da ću se skroz ugušiti. Odlazak u wc avantura, vrti mi se u glavi, držim se za zid. Pogled u ogledalo. A bokte, ovo nisam ja... Trebalo mi je još par dana kad sam došao doma da se usudim ponovo pogledati u isto...Do zadnjeg dana u bolnici ne znam idem li s kisikom doma ili ne. Konzilij odlučio da ipak ne. Žena na izlazu naivno pitala da kad ću moći ponovo plivati. Gospođo, on vam sljedeća dva mjeseca može ići pomalo oko kuće. Korak po korak. Za desetak dana pitam doktoricu na kontrolnom pregledu i bojažljivo, smijem li plivati uopće. Da, pa dapače... Samo, ne predaleko... I krenem prvi dan laganim kraulom nekih pedesetak metara.. Neću forsirati, slab sam. Do kraja tjedna sam udeseterostručio rutu, a do kraja mjeseca plivam svojih 1500 metara lagano i bez forsiranja, čak mogu i sprintati pomalo. Dolazi pregled kod pulmologa. Oh, pa vi ste u lijepoj formi. Rekoh, pa svaki dan plivam, hodam, počeo sam raditi i sklekove. Dobro, super. Još samo arterijska krv da vidimo plinove. Saturacija 92. Manja, nego po izlasku iz bolnice. Ne vjeruje. Ja isto. Sad sam lud već. Pa kako? Doktorica inzistira na nastavku bolovanja i odmaranju uz lagane vježbe...konačno na posao dolazim nakon dva i po mjeseca. Lebdim u glavi. Maglovito sve. Oh, pa ti super izgledaš... Mislim se idite u pičku materinu svi. Nabijam slušalice. Pun mi je kurac svih. I mene.
darth_vader-
2014-04-17
michaellcmacha wrote:cijela poanta je da nam se brend jako uplašio da ne umre, a tek je zagazio u četrdesete... jebiga ja sam sa 45 jedva preživio teški srčani udar koji me je trajno uskratio za 50% funkcije srčanog mišića, skoro sat vremena mi je srce bilo bez kisika, posivio sam ko pepel, i nakon tog se oporavljao cca 2 godine i ukupno gledano nikad se nisam ni oporavio... i gle pizdarije takvih slučajeva kao moj ima više svake godine nego teških covid19 oboljenja, evo sad će biti preko 2 godine kako nisam bio na redovnom pregledu, jer doktorica Šmit ima previše posla u hubolu odati uokolo i pojašnjavati što je covid, dok joj pacijenti iz njene specijalizacije ne mogu 2 jebene godine doći na red za jebeni redovni pregled...AssadNaPodmornici wrote:Glupkakurac wrote:
gle brend je glupkokurac. lik kurca nehsvaća.
prvo govorim da je omicron prehlada.
covid je bila gripa. ivica brkljača je prvi analizira smrtnost covida i usporedio ga je sa sezonom jače gripe.
dakle corona do omicrona je bila gripa, i tada sam govorio da to ipak nije tolika zajebancija. ovo sa omicronom je sada zajebancija to je prehlada. to govorim milijun puta i lik je opet glup i ne kuži kurca
drugo ako je njega gripa sastavila jače, ne znači da će svakoga gripa sastaviti jače. nekoga jače, nekoga slabije, a bogami i jača gripa i ubija, u sezoni bi ona ubila par tisuća ljudi i to starijih ali nažalost i koji mlađi strada.
to je tako u životu.
i šta sada lik očekuje? da dobije medalju za hrabrost što je imao jaču gripu i uspoređuje to sa stvojim sranjima i stresom što si prošao u ratu, gdje si bio ranjavan nagledao se na desetke hrvatskih mladića u 20tim godinama koju umirali u najgorim mukama vrišteći od bolova? hoće li on braniteljski status i odren narodnog heroja?
drugo lik ne kuži osnovnu logiku kako svijet funkcionira. to što je njega strefila gripa malo jača(nikada nisam negirao da ta gripa nekoga može ubiti čak i relativno mlađu i zdraviju osobu kamo li ne rizičnu) , šta bi on sada? cijepio cijelu populaciju na silu, i one koji su imuni na gripu i zaključa sve u podrum?
pa i norku je sastavilo, pa je opet normalna. zna da je sada imuna i da joj ne treba cijepivo niti mjere niti kurac palac
šta sada recimo vozim auto, doživim prometnu i nakon toga?
"zabranite auta, " i pizdarije. kako da ne.
i da ponovim
omicron jest prehlada (i prehlada nosi rizik, istina astronomski malen)
corona (delta, wuhanska, britanski soj) je bila gripa jača gripa ali ništa niti blizu recimo španjolskoj(koja je ubila cca 100x više ljudi ove normalne gripe /corone)
Yoda, gdje ja to uspoređujem Maramihov ratni put s koronom, aj pliz nađi...a drugo, sam pozivaš na rat o kojem ti tek kurca pojma ne znaš, znaš igrati pubg, paintball i slične dječje pizdarije, da ti fijukne granata ikad iznad glave, sra bi i piša istovremeno, tako da molim te ne mudruj o stvarima za koje si blago rečeno neiskusan i kurca ne znaš kako bi reagira i da li bi uopće. Bitno da bi ti odvaljiva šamrčine babama koje su istinabog naporne, ali zar ti je to domet muškosti? Ako se itko kurči, ali ono baš na ovom usranom forumu, onda si to ti. Nebulozama prvenstveno. Da IQ. Da akademski građanin. Pa to je za smijati se. Zapravo, više plakati, bolje da te netko ne čuje, majke mi. I tebe ni tvoje stručne i studiozne projekcije. I da, inteligentni ljudi ne ističu uopće svoju inteligenciju, pokažu je ili ne... To rade kompleksaši. Ajd bog...
darth_vader-
2014-04-17
Glupkakurac wrote:
Ma jesam, ali...megadoze bi se trebale danima prije uzimati da imaju ikakvog učinka...počelo ka obična banalna prehlada, izolira sam se samoinicijativno i nakon trećeg dana mi i prestala temperatura. Da bi se četvrti probudija s 38 pa uru posli uhvatio 39...dan prije još sam ima dobre force, čak i tija ići plivati, odlično se osjećao, ali nisam htio nikog izlagati za slučaj, što ako... Ponediljak je bija kad je to buknulo, a u četvrtak tek naručen na test. Cijelo vrijeme mislim si ipak je upala neka, koji kurac me uopće šalje na testiranje, daj antibiotoke širokog spektra za svaki slučaj, ali ova ni čuti... U četvrtak, već lagano satran čekam s još tristo turista oko sebe i ka gubavac se odmičem od svih, a gužva je ka da si na pazaru... Srićom nisam dugo čeka, ali miješati one sa simptomima, s ovima koji se testiraju za potvrde je sumrak ikakve pameti... Jedva se doveza doma nekako, ali dobro... Još sam moga durati relativno normalno po nekom subjektivnom osjećaju... Dovuka se do kreveta, uzeo 2x500 Lekadola, skinija fibru i čekam poziv. Pozitivan. Aj fala kurcu, ni ne osjećam se uopće više tako loše, još možda dan, dva za prigrmit i bit ću ka nov... Sutradan zovem doktoricu jer je u četvrtak u jutarnjoj, ne javlja se... Mislim se ma tko te jebe, nazvat ću u ponediljak. Uz Lekadole i čaj ću izdurati vikend, nema šanse da ne prođe,... Za vikend skače to i preko 39, ali dobro je, jak sam, jebeš to malo fibre, iako istovremeno gucam Lekadole ka bombone i znojim se nemilo, a presvlačim valjda svake dvi ure... U Nedilju skužija da ne prolazi uopće ništa kako sam zamislija i da je možda ozbiljno, jedva se otušira, držim se za zidove u prolazu...U Ponediljak zovem doktoricu, šalje uputnicu za covid odjel, zovem njih, ne radi im rendgen, ako mogu sutra... Dolazim sutra, žena me vozi, sidim na zadnjem sicu ka krepalina, otvoren prozor, jedva dišem, ali mi i godi u neku ruku... Dolazim u šator, dr. mi sluša pluća, poleglo me, infuzija, vadi trista igala, bode me svugdi... Šalje me zatim par desetaka metara dalje na rendgen. Prelazim ih ka da imam 3,7 promila u krvi, ljudi se oko mene odmiču. Slikalo. Čekam nalaze, spojilo me na kisik, vadi mi iz arterije krv za ABS analizu... Ma dobro vi izgledate, možda ćete i doma ići.. Rekoh, aj super, bitno da je ok... Stižu nalazi, jedni i drugi... Smrkla se doktorica odjednom, skroz ozbiljna... Saturacija ispod 91, obostrana upala pluća... Želim vam svu moguću sreću. Tim riječima. Aukurac, što joj to sad znači? Pitam doktoricu na odjelu sutradan nadrogiran Deksametazonom, osjećam se ok, idem li uskoro doma. Ne idete nigdje. Pa dobro, koliko je ozbiljno. A slušajte iskreno, išli su vam ljudi od tuda u svim smjerovima u vašem stanju, ali ne brinite, niste zasad na velikom protoku kisika, samo 4 litre...trajalo je to 10 duuuugih dana, a ja sve slabiji, osjećam pomalo da nemam uopće više snage, a bez kisika imam osjećaj da ću se skroz ugušiti. Odlazak u wc avantura, vrti mi se u glavi, držim se za zid. Pogled u ogledalo. A bokte, ovo nisam ja... Trebalo mi je još par dana kad sam došao doma da se usudim ponovo pogledati u isto...Do zadnjeg dana u bolnici ne znam idem li s kisikom doma ili ne. Konzilij odlučio da ipak ne. Žena na izlazu naivno pitala da kad ću moći ponovo plivati. Gospođo, on vam sljedeća dva mjeseca može ići pomalo oko kuće. Korak po korak. Za desetak dana pitam doktoricu na kontrolnom pregledu i bojažljivo, smijem li plivati uopće. Da, pa dapače... Samo, ne predaleko... I krenem prvi dan laganim kraulom nekih pedesetak metara.. Neću forsirati, slab sam. Do kraja tjedna sam udeseterostručio rutu, a do kraja mjeseca plivam svojih 1500 metara lagano i bez forsiranja, čak mogu i sprintati pomalo. Dolazi pregled kod pulmologa. Oh, pa vi ste u lijepoj formi. Rekoh, pa svaki dan plivam, hodam, počeo sam raditi i sklekove. Dobro, super. Još samo arterijska krv da vidimo plinove. Saturacija 92. Manja, nego po izlasku iz bolnice. Ne vjeruje. Ja isto. Sad sam lud već. Pa kako? Doktorica inzistira na nastavku bolovanja i odmaranju uz lagane vježbe...konačno na posao dolazim nakon dva i po mjeseca. Lebdim u glavi. Maglovito sve. Oh, pa ti super izgledaš... Mislim se idite u pičku materinu svi. Nabijam slušalice. Pun mi je kurac svih. I mene.
E moj ti...ne može te razumjeti tko nije prošao.. Meni srećom nije bacilo na pluća, pa sam prošla lišo za razliku od tebe.
A poanta je nakon ovog poslati u sto materinih sebične pametnjakoviće-mudrijaše-jazzavce i dati sebi mira.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:
gle brend je glupkokurac. lik kurca nehsvaća.
prvo govorim da je omicron prehlada.
covid je bila gripa. ivica brkljača je prvi analizira smrtnost covida i usporedio ga je sa sezonom jače gripe.
dakle corona do omicrona je bila gripa, i tada sam govorio da to ipak nije tolika zajebancija. ovo sa omicronom je sada zajebancija to je prehlada. to govorim milijun puta i lik je opet glup i ne kuži kurca
drugo ako je njega gripa sastavila jače, ne znači da će svakoga gripa sastaviti jače. nekoga jače, nekoga slabije, a bogami i jača gripa i ubija, u sezoni bi ona ubila par tisuća ljudi i to starijih ali nažalost i koji mlađi strada.
to je tako u životu.
i šta sada lik očekuje? da dobije medalju za hrabrost što je imao jaču gripu i uspoređuje to sa stvojim sranjima i stresom što si prošao u ratu, gdje si bio ranjavan nagledao se na desetke hrvatskih mladića u 20tim godinama koju umirali u najgorim mukama vrišteći od bolova? hoće li on braniteljski status i odren narodnog heroja?
drugo lik ne kuži osnovnu logiku kako svijet funkcionira. to što je njega strefila gripa malo jača(nikada nisam negirao da ta gripa nekoga može ubiti čak i relativno mlađu i zdraviju osobu kamo li ne rizičnu) , šta bi on sada? cijepio cijelu populaciju na silu, i one koji su imuni na gripu i zaključa sve u podrum?
pa i norku je sastavilo, pa je opet normalna. zna da je sada imuna i da joj ne treba cijepivo niti mjere niti kurac palac
šta sada recimo vozim auto, doživim prometnu i nakon toga?
"zabranite auta, " i pizdarije. kako da ne.
i da ponovim
omicron jest prehlada (i prehlada nosi rizik, istina astronomski malen)
corona (delta, wuhanska, britanski soj) je bila gripa jača gripa ali ništa niti blizu recimo španjolskoj(koja je ubila cca 100x više ljudi ove normalne gripe /corone)
Ti si (opasna) budala. Molim te da nikome ništa (nikad) više ne savjetuješ. Imaš ti puno posla sa sobom, pa ne vidiš.
Guest- Guest
Ja imam geler u plućima, prebolio sam TBC, bio sam strastveni pušač (5ta kutija se otvarala kad sam se znao zarakijati ili zakartati), meni je cjepivo onda vrlo vjerojatno spasilo život.Gnječ wrote:Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:
Nikoga nije ni okrzlo.
Page 47 of 50 • 1 ... 25 ... 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje
Page 47 of 50