Korona novosti i spoznaje
Page 3 of 50
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
točno da je mit, jer tako će pokazati matematika i znanost.Glupkakurac wrote:kaya wrote:Ah, ja te pitam jedno a ti o limunuAssadNaPodmornici wrote:vidim da je i index mjenjao naslov.
prije je naslov bio jutros, noreška ukida sve mjere preporučavaju da se svi zaraze(prehladom)
a sada odjedanput norveška ukida mjere jer su visoko cijepljeni.
pa šta. evo gledam u švedskoj 73% ljudi primilo dvije doze, kod nas 56%.
na kome postotku postajemo švedska a na kojem ostajemo RH?
to su gluposti. index mjenja naslov i editira text, radi propagande, jučer i kod nas država ukinula hrpu covid potvrda ispod radara jer mediji nisu htjeli prenjeti, pa većina ljudi nema pojma da je hrpa covid potvrda ukinuta jučer.
ide to. cijepiva su ne bitna, jer sam ja i drugi više puta stavljao linkove gdje cijepivo ne pruža nikakvu zaštitu protiv omcirona eto ti vjeruj novinarima indexa i kuharu petru vidovu sa faktografa ja ću vjerovati znanosti
Tko vjeruje u da je 13 500 preminulih mit, badava mu je sve crtati...
ja sam školovan na područuju matematike i statistike kao mr.makroekonomije da se bavim obradom podataka.
čim izađu podaci državnog zavoda za statistiku za 2021 u roku pola sata jednostavnom analizom mogu dokazati da je mit.
ako naravno jebena država da detaljne podatke, jer zadnje vrijeme skrivaju podatke.
prije su objavljivali koliko je umrlih od korone, koliko SA koronom - sada su sve strpali u jedan koš.
pa su likovali o cijepljenima i ne cijepljenima onda sada toga nema.
Bakić htio neke analize napraviti, kaže državni zavodi više ne šalju nikakve brojke i podatke.
oni žele da ti vjeruješ. da ideš u njihovu covid crvku i slušaš svećenika matiju babića sa ministrantima pericom jihadijem i nenadom jarićem. a biskupi su stožer, a vatikan je HDZ. nema propitkivanja vjere,
ja želim konkretne brojke.
želi vidjti koliko ja navodno ljudi umrlo od korone.
želim ih rastaviti u dobne skupine.
želim te dobne sukobine usporediti sa viškom smrtnosti prijašnjih godina.
i onda mogu dobiti koliko je odstupanje(iako i to nije savršeno). i u tom odstupanju mogu oduzeti procjenjenu brojku ljudi koji su umrli tipa, netko ima 70godina, imun na prehladu, ali nije išao liječiti se od raka itd.
i onda mogu dobiti kakav takav realni broj umrlih.
mogu se kladiti da će on biti 3-5puta manji od ovoga što ti ovi asevi objavljuju.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
u UK je broj umrlih s dijagnozom covid19, bez ikakvih drugih bolesnih stanja, 10% ukupno propagiranog broja umrlih od virusa...AssadNaPodmornici wrote:točno da je mit, jer tako će pokazati matematika i znanost.Glupkakurac wrote:kaya wrote:
Ah, ja te pitam jedno a ti o limunu
ja sam školovan na područuju matematike i statistike kao mr.makroekonomije da se bavim obradom podataka.
čim izađu podaci državnog zavoda za statistiku za 2021 u roku pola sata jednostavnom analizom mogu dokazati da je mit.
ako naravno jebena država da detaljne podatke, jer zadnje vrijeme skrivaju podatke.
prije su objavljivali koliko je umrlih od korone, koliko SA koronom - sada su sve strpali u jedan koš.
Bakić htio neke analize napraviti, kaže državni zavodi više ne šalju nikakve brojke i podatke.
oni žele da ti vjeruješ. da ideš u njihovu covid crvku i slušaš svećenika matiju babića sa ministrantima pericom jihadijem i nenadom jarićem. a biskupi su stožer, a vatikan je HDZ. nema propitkivanja vjere,
i onda mogu dobiti koliko je odstupanje(iako i to nije savršeno). i u tom odstupanju mogu oduzeti procjenjenu brojku ljudi koji su umrli tipa, netko ima 70godina, imun na prehladu, ali nije išao liječiti se od raka itd.
mogu se kladiti da će on biti 3-5puta manji od ovoga što ti ovi asevi objavljuju.
to su službeni podatci njihovog ministarstva zdravstva...
T.- Posts : 17558
2014-04-14
newuser and AssadNaPodmornici like this post
Dakle radi se o teškom podmetanju ljudima ispranih mozgova. Ne opravdavam, ali razumin fenomen.vili40 wrote:Austrijski mediji: Tisuće slučajeva korone stigle su nam s Balkana
[size=39]AUSTRIJA se ovih dana suočava s rekordnim brojevima zaraženih koronavirusom. Omikronski val je, kako pišu neki austrijski mediji, pogoršan tisućama slučajeva uvoza koronavirusa izvana, ponajviše s Balkana.[/size]
[size=39]U prvom kalendarskom tjednu ove godine, nakon Božića i Nove godine, već je došlo do eksplozije korone među ljudima koji su se vraćali u Austriju: u odnosu na tjedan prije s 1771 slučajem korone povezanim s putovanjima, broj se povećao na 4917 u prvom kalendarskom tjednu ove godine. Gotovo se utrostručio.[/size]
[size=39]Također je ostao visok u drugom kalendarskom tjednu s 4278 novih slučajeva.[/size]
[size=39]Prema službenim podacima, najviše slučaja infekcije uvezeno je iz Bosne s 1611 u prvom tjednu siječnja i 822 u drugom.[/size]
[size=39]Zatim slijedi Srbija s 959 u prvom tjednu, odnosno 540 u drugom. Na trećem mjestu je Mađarska sa 748, odnosno 121 slučajem.[/size]
Situacija je pprije obrnuta
newuser likes this post
to govori i slovoslagar da su brojke 10x napuhane.T. wrote:u UK je broj umrlih s dijagnozom covid19, bez ikakvih drugih bolesnih stanja, 10% ukupno propagiranog broja umrlih od virusa...AssadNaPodmornici wrote:točno da je mit, jer tako će pokazati matematika i znanost.Glupkakurac wrote:
ja sam cijelo vrijeme mislio da su 3-4x napuhane, ali sada sam skloniji opciji da bliže faktoru 10.
jer opet misaono pitanje. evo i danas će država sa ministrantima sa indexa slavodobitno objaviti da je ne znam , 50,60ljudi u autobusima otišlo u korona raj. to nisu male brojke. u domovinskom ratu nakon tjedan žestokih bitaka, gdje bi poginulo 200-300 momaka od 20ak godina, već si znao nekoga tko je tada poginuo.
mi imamo taj omicron prehladu već mjesec dana dominira, već hrpu ljudi je zarazila, i svi mi pričali.. dobio - 1,2 dana temepratura prošlo. dobili mi roditelji, baka, djed, 2-3 dana temepratura prošlo.
cijepljeni, ne cijepljeni nema razlike - oni koji su preboljeli prije , nas zaobilazi.
nemoj me jebati da od ovoga umire par stotina ljudi tjedno haha
covid sekta to smatra dezinformacijom...AssadNaPodmornici wrote:to govori i slovoslagar da su brojke 10x napuhane.T. wrote:u UK je broj umrlih s dijagnozom covid19, bez ikakvih drugih bolesnih stanja, 10% ukupno propagiranog broja umrlih od virusa...AssadNaPodmornici wrote:
točno da je mit, jer tako će pokazati matematika i znanost.
ja sam cijelo vrijeme mislio da su 3-4x napuhane, ali sada sam skloniji opciji da bliže faktoru 10.
jer opet misaono pitanje. evo i danas će država sa ministrantima sa indexa slavodobitno objaviti da je ne znam , 50,60ljudi u autobusima otišlo u korona raj. to nisu male brojke. u domovinskom ratu nakon tjedan žestokih bitaka, gdje bi poginulo 200-300 momaka od 20ak godina, već si znao nekoga tko je tada poginuo.
mi imamo taj omicron prehladu već mjesec dana dominira, već hrpu ljudi je zarazila, i svi mi pričali.. dobio - 1,2 dana temepratura prošlo. dobili mi roditelji, baka, djed, 2-3 dana temepratura prošlo.
cijepljeni, ne cijepljeni nema razlike - oni koji su preboljeli prije , nas zaobilazi.
ljudima koji te podatke prenesu na društvenim mrežama se briše profil, radi 'širenja dezinformacija'...
iako se radi o službenim podatcima nadležnog ministarstva...
onda nam ne preostaje ništa drugo nego zaključiti kako se radi o vrsti religije ili masovne hipnoze...
neće se tu nikada pomiriti stavovi...
podjele će ostati na 'nas' i 'njih' i svaka daljnja rasprava je bespredmetna...
pitanje je samo koja će od tih skupina više opteretiti zdravstveni sustav kad pandemija jednom završi...
T.- Posts : 17558
2014-04-14
newuser and AssadNaPodmornici like this post
Guru im je Matija Babic i onaj s Faktografa.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
to su kao islamski fanatici, ti covid fanatici. jbg nema sa njima argumentirane rasprave.T. wrote:covid sekta to smatra dezinformacijom...AssadNaPodmornici wrote:to govori i slovoslagar da su brojke 10x napuhane.T. wrote:
u UK je broj umrlih s dijagnozom covid19, bez ikakvih drugih bolesnih stanja, 10% ukupno propagiranog broja umrlih od virusa...
ljudima koji te podatke prenesu na društvenim mrežama se briše profil, radi 'širenja dezinformacija'...
iako se radi o službenim podatcima nadležnog ministarstva...
onda nam ne preostaje ništa drugo nego zaključiti kako se radi o vrsti religije ili masovne hipnoze...
neće se tu nikada pomiriti stavovi...
podjele će ostati na 'nas' i 'njih' i svaka daljnja rasprava je bespredmetna...
pitanje je samo koja će od tih skupina više opteretiti zdravstveni sustav kad pandemija jednom završi...
newuser likes this post
Lauc: Pandemija je politička odluka
Znanstvenik Gordan Lauc naglasio je kako je pandemija politička odluka.
- Ovaj virus je tu i ostat će s nama i nećemo ga se nikad riješiti. To smo znali još prošlog proljeća. Znači čim se on proširio svijetom, znali smo da ga ne možemo eliminirati, svi ćemo se zaraziti. To je jasno, nema dvojbe. Sve mjere koje mi poduzimamo neće smanjiti broj bolesnih, već će malo rasporediti bolest na možda dužem periodu, kazao je.
Lauc je istaknuo kako moramo prihvatiti da više nemamo četiri koronavirusa, već da imamo pet koronavirusa koji se šire kroz populaciju.
- Jako puno ljudi ima virus u nosu. Kada im padne imunitet, možda se i razbole, ali to nije razlog da zaustavimo planetu. Znači, mi smo još početkom prošle godine trebali donijeti političku odluku da nećemo ovaj virus tretirati drugačije od svih drugih virusa, dodao je.
- Pogotovo ako se priča o djeci i mladima. Za djecu i mlade gripa je opasnija od SARS-CoV-2. Znači, ova cijela panika je potpuno pretjerana, poručio je Lauc.
Naglasio je kako je problem nastao prije dvije godine, jer se tek pojavio novi virus i nitko na njega nije imamo razvijen imunitet.
- U ove dvije godine, većina je ljudi, što prebolijevanjem, što cijepljenjem stekla imunitet. Omikron praktički ima simptome prehlade, te oni ljudi koji su njime zaraženi, par dana šmrcaju, imaju temperaturu i vrate se na posao, rekao je znanstvenik Lauc.
Komentirao i broj smrtnih slučajeva.
- Istraživanja koja su jučer objavljena u Velikij Britaniji kažu da između trećine do najviše polovine ljudi koji su u bolnici nisi u bolnici samo zbog virusa. Oni su u bolnici zbog nekog drugog razloga i pokupili su virus. Vidimo po našim bolnicama da se masovno dogodi da se zaraze hospitalizirani pacijenti. Tako se zaraze i oni koju umiru. Mi sada moramo evaluirati koliko je ljudi stvarno umrlo zbog ovog virusa, a koliko ljudi bi i onako umrlo samo su imali virus, poručio je Lauc.
Kazao je kako je Hrvatska veliki broj ljudi ubila mjerama, jer se pogoršalo stanje ljudima od drugih bolesti, primjerice neotkrivenih karcinoma, dijabetesa, stresa, depresije i ostalo.
Vijesti.hrt
Znanstvenik Gordan Lauc naglasio je kako je pandemija politička odluka.
- Ovaj virus je tu i ostat će s nama i nećemo ga se nikad riješiti. To smo znali još prošlog proljeća. Znači čim se on proširio svijetom, znali smo da ga ne možemo eliminirati, svi ćemo se zaraziti. To je jasno, nema dvojbe. Sve mjere koje mi poduzimamo neće smanjiti broj bolesnih, već će malo rasporediti bolest na možda dužem periodu, kazao je.
Lauc je istaknuo kako moramo prihvatiti da više nemamo četiri koronavirusa, već da imamo pet koronavirusa koji se šire kroz populaciju.
- Jako puno ljudi ima virus u nosu. Kada im padne imunitet, možda se i razbole, ali to nije razlog da zaustavimo planetu. Znači, mi smo još početkom prošle godine trebali donijeti političku odluku da nećemo ovaj virus tretirati drugačije od svih drugih virusa, dodao je.
- Pogotovo ako se priča o djeci i mladima. Za djecu i mlade gripa je opasnija od SARS-CoV-2. Znači, ova cijela panika je potpuno pretjerana, poručio je Lauc.
Naglasio je kako je problem nastao prije dvije godine, jer se tek pojavio novi virus i nitko na njega nije imamo razvijen imunitet.
- U ove dvije godine, većina je ljudi, što prebolijevanjem, što cijepljenjem stekla imunitet. Omikron praktički ima simptome prehlade, te oni ljudi koji su njime zaraženi, par dana šmrcaju, imaju temperaturu i vrate se na posao, rekao je znanstvenik Lauc.
Komentirao i broj smrtnih slučajeva.
- Istraživanja koja su jučer objavljena u Velikij Britaniji kažu da između trećine do najviše polovine ljudi koji su u bolnici nisi u bolnici samo zbog virusa. Oni su u bolnici zbog nekog drugog razloga i pokupili su virus. Vidimo po našim bolnicama da se masovno dogodi da se zaraze hospitalizirani pacijenti. Tako se zaraze i oni koju umiru. Mi sada moramo evaluirati koliko je ljudi stvarno umrlo zbog ovog virusa, a koliko ljudi bi i onako umrlo samo su imali virus, poručio je Lauc.
Kazao je kako je Hrvatska veliki broj ljudi ubila mjerama, jer se pogoršalo stanje ljudima od drugih bolesti, primjerice neotkrivenih karcinoma, dijabetesa, stresa, depresije i ostalo.
Vijesti.hrt
2015-09-09
Ma šta Lauc zna, slušajmo novinare i kuharenewuser wrote:
[size=46]Kazao je kako je Hrvatska veliki broj ljudi ubila mjerama, jer se pogoršalo stanje ljudima od drugih bolesti, primjerice neotkrivenih karcinoma, dijabetesa, stresa, depresije i ostalo.[/size]
2015-09-09
ili policajce i vatrogasce iz stožera...newuser wrote:Ma šta Lauc zna, slušajmo novinare i kuharenewuser wrote:
[size=46]Kazao je kako je Hrvatska veliki broj ljudi ubila mjerama, jer se pogoršalo stanje ljudima od drugih bolesti, primjerice neotkrivenih karcinoma, dijabetesa, stresa, depresije i ostalo.[/size]
već je ovo trebalo biti sumnjivo odmah na startu...
da je glavna osoba u državi zadužena za epidemiju novog virusa, pandur...
Pa ti su ti svi cijepljeni, koji kurac optužujete ljude koji su se cijepili jer se boje da ih se ne istjera iz austrije a to im je životna egzistencija... Evo od moje susjede brat, on se čak i precijepio... Jadan nadrmao se sa dva fajzera i sa jednim jansenom... Evo mene ovi što zovu iz bosne i srbije za posao svi prvo naglase da su se cijepili sa fajzerom dva puta, al nije bed ako treba još za posao budu ponovili...vili40 wrote:Austrijski mediji: Tisuće slučajeva korone stigle su nam s Balkana
[size=47]AUSTRIJA se ovih dana suočava s rekordnim brojevima zaraženih koronavirusom. Omikronski val je, kako pišu neki austrijski mediji, pogoršan tisućama slučajeva uvoza koronavirusa izvana, ponajviše s Balkana.[/size]
[size=47]U prvom kalendarskom tjednu ove godine, nakon Božića i Nove godine, već je došlo do eksplozije korone među ljudima koji su se vraćali u Austriju: u odnosu na tjedan prije s 1771 slučajem korone povezanim s putovanjima, broj se povećao na 4917 u prvom kalendarskom tjednu ove godine. Gotovo se utrostručio.[/size]
[size=47]Također je ostao visok u drugom kalendarskom tjednu s 4278 novih slučajeva.[/size]
[size=47]Prema službenim podacima, najviše slučaja infekcije uvezeno je iz Bosne s 1611 u prvom tjednu siječnja i 822 u drugom.[/size]
[size=47]Zatim slijedi Srbija s 959 u prvom tjednu, odnosno 540 u drugom. Na trećem mjestu je Mađarska sa 748, odnosno 121 slučajem.[/size]
[size=47]Slijede povratnici iz Turske (147 u prvom tjednu, 403 zaraženih u drugom), Rumunjska (161 i 295), te Hrvatska iz koje je u prvom tjednu zabilježeno 180 novozaraženih, ali se u drugom tjednu siječnja dogodio veliki skok na 579 slučaja.[/size][size=48]Nova pravila za ulazak u zemlju[/size]
[size=47]Austrijska vlada želi spriječiti uvoz zaraze novim pravilima za korištenje covid-potvrda. Od 1. veljače 2022. promijenit će se trajanje valjanosti potvrda o cijepljenju u Austriji. Potvrda za prvu seriju cijepljenja - koja se sastoji od dva cijepljenja ili oporavka plus jedno cijepljenje - vrijedit će samo 180 dana.[/size]
[size=47]Potvrda za dopunsko cijepljenje - koja se dobije nakon tri cijepljenja ili prebolijevanja plus dva cijepljenja) - vrijedit će 270 dana.[/size]
[size=47]Austrijanci su već u ponedjeljak uveli da bez dodatnih testova u zemlju mogu ući oni koji su primili treću dozu cjepiva, odnosno izliječeni s dvije doze cjepiva. Ostali moraju napraviti PCR test ako ne žele u karantenu.[/size]
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
tzv. štak...ovaj, Štakornewuser wrote:Guru im je Matija Babic i onaj s Faktografa.
Jadnakost za sve virusenewuser wrote:[size=53]. Znači, mi smo još početkom prošle godine trebali donijeti političku odluku da nećemo ovaj virus tretirati drugačije od svih drugih virusa, dodao je.[/size]
2014-04-16
https://www.bbc.com/news/health-60132096
trebale su proć' dvije godine da skuže da nema imuniteta krda za respiratorne viruse, nema kolektivnog imuniteta ni preboljenjem ni cijepljenjem...nakon dvije godine su skužili da to nisu vodene kozice. sve bi to bilo krasno da im to ona doktorica nije rekla još prije godinu dana.
trebale su proć' dvije godine da skuže da nema imuniteta krda za respiratorne viruse, nema kolektivnog imuniteta ni preboljenjem ni cijepljenjem...nakon dvije godine su skužili da to nisu vodene kozice. sve bi to bilo krasno da im to ona doktorica nije rekla još prije godinu dana.
Guest- Guest
Turns out fact checkers don't like truthful reporting critical of Pfizer.https://t.co/RVElVeyGCi
— Walther Mathilde (@AynRand_is_Dead) January 28, 2022
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
ebenica wrote:https://www.bbc.com/news/health-60132096
trebale su proć' dvije godine da skuže da nema imuniteta krda za respiratorne viruse, .
a ti to cijelo vrijeme govoriš ...:)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
ja sam to rekao par puta al si ti bio zaokupljen drogiranjem i krađom vode pa vjerojatno nisi primjetio.epikur37 wrote:ebenica wrote:https://www.bbc.com/news/health-60132096
trebale su proć' dvije godine da skuže da nema imuniteta krda za respiratorne viruse, .
a ti to cijelo vrijeme govoriš ...:)
Guest- Guest
This is ridiculous. NPR was using masking in schools as a weapon against DeSantis as recently as September.
— Drew Holden (@DrewHolden360) January 28, 2022
But now that even liberals agree that masking kids is a bad idea, it’s time for some nuance. pic.twitter.com/TKNPN0F1JE
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje