Korona novosti i spoznaje
Page 43 of 50
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
jednog osobno i površno. To ziher znači da rat nije ni bio i da su izmislili da je ubijeno 20 000 ljudi.AssadNaPodmornici wrote: je preboljela puno rjeđe dobiju iti prehladu. Toliko o tome svemu. Svi se ovdje mogu složiti sa mnom.
Druga stvar. Famozna brojka umrlih od korone koja je prestigla umrle u ratu. Bio je rat. Slabo se sjećam jer sam bio klinac. Ali bogami znam neki susjedi poginuli, ovome iz ulice poginu ujak, čak i kvartu mojih roditelja igralište se zove po jednom momku koji je imao 19 godina kada je poginuo u ratu. Stari pričao o jednom što je poginuo iz njegova rova, momak od 27godina dijete jedinac itd. dakle ja kao klinac već od tada znam hrpu ljudi poginulih u ratu (klinci od 20ak godina) a to je bilo prije pun kurac godina a ne znam nikoga tko je umro od korone.
Sjetite se koliko znate ljudi koji su poginuli u ratu, ili znate iz druge ruke
Možda su umrli al od nečeg drugog.
Vidiš kako glupo zvuči to što pišeš zapravo..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
darth_vader likes this post
Ja sam bila jednom u hitnoj, hitna krcata nekih ljudi i stalno nove dovoze. A ne znam nikog hebote..
Sumnjivo mi to stvarno..
Sumnjivo mi to stvarno..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Eroo wrote:ODGOVOR U 2 KORAKA ( djelomično modificiran T Mlakarov)
Problem (nedostatka) statističke intuicije!
Veliki broj ljudi se većinom fokusira na broj cijepljenih u Jedinicama Intezivne Terapije (JIT),
pa vole reći: "Pogledajte udio cijepljenih!"
Odgovor ne može biti tek u nekoliko riječi, uvijek i iznova ga treba .obhašnjavati
s konkretnim pdatcima, s kojima uglavnom za vrijeme svakodnevne diskusije ne raspolažemo.
1.) Nakon što s trudom razriješimo base rate fallacy i Simpsonov sindrom, dođemo do stupnja
učinkovitosti cjepiva u rangu 90% , zaključimo da kod 10% zaraženih (cijepljenih) cjepivo ne djeluje.
2.) Na odjel intezivne terapije se danas nađe 10 novih -zaraženih, cijepljenih.
Slijedi pitanje: "Otkud sad to?".
Odgovor je veoma priprost: Ali danas na JIT nije završilo 90 zaraženih, koji su cijepljeni.
Tko nema u vidu ono pod 1.) će teško prihvati ovakav odgovor.
Zapravo-nikako! Nema šanse! ...Drugi je problem u pitanju.
Ne treba ignorirati već uvjerene u globalnu urotu, daleko od toga.
Ovaj komentar iznad ne služi tome kako bi se ih razuvjerilo, ali
može pomoći onima koji su na klackalici da otkližu u njihov balon.
Zbog njih i pišem na ovoj temi.
Eroo- Posts : 78951
2016-07-22
Jel to od danas u austriji ukidaju mjere za necijepljene... Što će sad boosterisani, pa nije u redu da se vraćaju prava onima koji nisu cijepljeni, još koji dan pa će moći i u poštu račune plaćati... Iz dana u dan sve manje mogućnosti za naslađivanje ekipi na igli
2015-08-08
Hektorović likes this post
Ma kakav base rate fallacy i Simpsonov sindrom, nema šanse.
Oni će i dalje šibati po istim tirnicama kao vlak...dok god imaju barem pola vagona popunjeno.
Oni će i dalje šibati po istim tirnicama kao vlak...dok god imaju barem pola vagona popunjeno.
Evo Engleska ukida isto sve mjere.
Jos malo i fasizam pada :)
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Ova slika govori puno o omikronu i sadašnjem
stanju s epidemijom u Hrvatskoj
Index Vijesti prije sat vremena
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ova-slika-govori-puno-o-omikronu-i-sadasnjem-stanju-s-epidemijom-u-hrvatskoj/2335283.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d
Nisu na INDEX-u antivakseri, koliko mi je poznato, što ne znači da potpuno razumiju
dinamiku epidemioloških pojava.
Dok gornje podatke za II., III., i IV. val možemo samo uvjetno uzeti kao ispravne ,
za V. val to ne možemo reći niti slučajno.
U prva 3 vala su "špice" maksimalno zaraženih i umrlih u vremenskom pomaku 9, 21 i 8 dana,
za V. val su dati podatci odnose na isti dan, broj zaraženih i kao adekvatan podatak
umrlih s vremenskim pomakom "0" što je,naravno, evidentno pogrešno.
Taj podatak nemamo, ali ga zasigurno imaju na HZJZ.
PS:
Za bilo kakvu analizu bi ispravnije bilo operirati s brojem prosječno umrlih na neki datum
i to porediti s brojem aktivnih slučajeva prije cca 10 dana. Dobijemo bolji uvid u ono šta želimo
porediti (valove!).
stanju s epidemijom u Hrvatskoj
Index Vijesti prije sat vremena
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ova-slika-govori-puno-o-omikronu-i-sadasnjem-stanju-s-epidemijom-u-hrvatskoj/2335283.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d
Nisu na INDEX-u antivakseri, koliko mi je poznato, što ne znači da potpuno razumiju
dinamiku epidemioloških pojava.
Dok gornje podatke za II., III., i IV. val možemo samo uvjetno uzeti kao ispravne ,
za V. val to ne možemo reći niti slučajno.
U prva 3 vala su "špice" maksimalno zaraženih i umrlih u vremenskom pomaku 9, 21 i 8 dana,
za V. val su dati podatci odnose na isti dan, broj zaraženih i kao adekvatan podatak
umrlih s vremenskim pomakom "0" što je,naravno, evidentno pogrešno.
Taj podatak nemamo, ali ga zasigurno imaju na HZJZ.
PS:
Za bilo kakvu analizu bi ispravnije bilo operirati s brojem prosječno umrlih na neki datum
i to porediti s brojem aktivnih slučajeva prije cca 10 dana. Dobijemo bolji uvid u ono šta želimo
porediti (valove!).
2016-07-22
Novinar je očigledno dovoljno inteligentan (shvatio je gdje pogriješio!),
pa je pogrešku pokušao ispraviti u sljedećem dijagramima.
Naravno, nije više mogao do kraja zaključiti ono šta je dobro uočio.
kaya wrote:jednog osobno i površno. To ziher znači da rat nije ni bio i da su izmislili da je ubijeno 20 000 ljudi.AssadNaPodmornici wrote: je preboljela puno rjeđe dobiju iti prehladu. Toliko o tome svemu. Svi se ovdje mogu složiti sa mnom.
Druga stvar. Famozna brojka umrlih od korone koja je prestigla umrle u ratu. Bio je rat. Slabo se sjećam jer sam bio klinac. Ali bogami znam neki susjedi poginuli, ovome iz ulice poginu ujak, čak i kvartu mojih roditelja igralište se zove po jednom momku koji je imao 19 godina kada je poginuo u ratu. Stari pričao o jednom što je poginuo iz njegova rova, momak od 27godina dijete jedinac itd. dakle ja kao klinac već od tada znam hrpu ljudi poginulih u ratu (klinci od 20ak godina) a to je bilo prije pun kurac godina a ne znam nikoga tko je umro od korone.
Sjetite se koliko znate ljudi koji su poginuli u ratu, ili znate iz druge ruke
Možda su umrli al od nečeg drugog.
Vidiš kako glupo zvuči to što pišeš zapravo..
Ma čini ti se...
darth_vader-
2014-04-17
...u mojem zadnjem komentaru.
Moja je (privremena) procjena da je smrtnost u ovom valu do sada cca 2x manja
kod istog broja aktivno pozitivnih slučajeva na lageru.
Moja je (privremena) procjena da je smrtnost u ovom valu do sada cca 2x manja
kod istog broja aktivno pozitivnih slučajeva na lageru.
2016-07-22
Ajatola Faučije izdao novu fetvu
NEW - Dr. Fauci suggests that children under 4 years of age be vaccinated with 3 injections in the United States.pic.twitter.com/Q4Id1rj4aT
— Disclose.tv (@disclosetv) January 27, 2022
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
newuser wrote:Evo Engleska ukida isto sve mjere.
Hrvatski fašisti ćete se morati još neko vrijeme strpiti.
2016-07-22
Neslužbeno: U Hrvatskoj gotovo 17.000 novih slučajeva zaraze COVID-om
Objavljeno: 27. siječnja 2022., prije 4 sata
Autor: HRT
Prema neslužbenim podacima u Hrvatskoj je u zadnja 24 sata potvrđenih gotovo 17.000 novih slučajeva zaraze COVID-om. PCR testom potvrđeno je 10.500 novozaraženih, a 6375 novih slučajeva zaraze utvrđeno je brzim antigenskim testovima (BAT
Objavljeno: 27. siječnja 2022., prije 4 sata
Autor: HRT
Prema neslužbenim podacima u Hrvatskoj je u zadnja 24 sata potvrđenih gotovo 17.000 novih slučajeva zaraze COVID-om. PCR testom potvrđeno je 10.500 novozaraženih, a 6375 novih slučajeva zaraze utvrđeno je brzim antigenskim testovima (BAT
2016-07-22
Hektorović wrote:Ajatola Faučije izdao novu fetvuNEW - Dr. Fauci suggests that children under 4 years of age be vaccinated with 3 injections in the United States.pic.twitter.com/Q4Id1rj4aT
Neka i on bode svoje princeve i princeze slobodno.Hektorović wrote:Ajatola Faučije izdao novu fetvuNEW - Dr. Fauci suggests that children under 4 years of age be vaccinated with 3 injections in the United States.pic.twitter.com/Q4Id1rj4aT
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Koronavirus.hr
U posljednja 24 sata zabilježeno je 10.500 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 67.376. Među njima je 2.006 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 185 pacijenata.
Preminulo je 59 osoba.
U posljednja 24 sata zabilježeno je 10.500 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 67.376. Među njima je 2.006 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 185 pacijenata.
Preminulo je 59 osoba.
Stvarno, od ljudi koje znam na prste jedne ruke izbrojati tko se nije cijepio...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Osobno ne poznam ni jednoga. Ni mlađeg ni straijeg.epikur37 wrote:Stvarno, od ljudi koje znam na prste jedne ruke izbrojati tko se nije cijepio...
2016-07-22
veli onaj kanadski isprdak da vozači podržavaju mandate... eto mu konvoja prema glavnom gradu pa ćemo vidit. jako dobro organizirano, malo mi baca na gumenog patka s internetom umjesto radio stanicama, putuju zemljom i lagano pune ceste....
Danas:mutava baštarda wrote:
veli onaj kanadski isprdak da vozači podržavaju mandate... eto mu konvoja prema glavnom gradu pa ćemo vidit. jako dobro organizirano, malo mi baca na gumenog patka s internetom umjesto radio stanicama, putuju zemljom i lagano pune ceste....
Preminulo je 59 osoba.
2016-07-22
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje