'MASLENICU' nije prezivjelo 490 marticevaca,knindji,vucica,ocepuranih belih orlova,arkanovaca...
Page 1 of 1
'MASLENICU' nije prezivjelo 490 marticevaca,knindji,vucica,ocepuranih belih orlova,arkanovaca...
https://www.dnevno.hr/domovina/video-maslenicu-nije-prezivjelo-490-neprijatelja-vjerovali-smo-u-mir-opustili-smo-se-1895817/
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: 'MASLENICU' nije prezivjelo 490 marticevaca,knindji,vucica,ocepuranih belih orlova,arkanovaca...
Najkrvavija bitka je ipak vukovarska..
2015-09-08
Re: 'MASLENICU' nije prezivjelo 490 marticevaca,knindji,vucica,ocepuranih belih orlova,arkanovaca...
Je. Vukovar je neusporediv s bilo kojom akcijom.
Meni osobno je u najdubljem sjećanju ostala Maslenica. Zbog više razloga...
Tamo sam proveo nešto manje od godinu dana u 2 navrata.
Neću sad pisat što sam sve tamo proživio. Pogotovo u danima same akcije.
Nije pristojno.
Meni osobno je u najdubljem sjećanju ostala Maslenica. Zbog više razloga...
Tamo sam proveo nešto manje od godinu dana u 2 navrata.
Neću sad pisat što sam sve tamo proživio. Pogotovo u danima same akcije.
Nije pristojno.
Guest- Guest
Formalno, operacija je uspjela - usprkos planerima, prije svih Bobetku.
U realnosti, operacija nije polučila željene učinke - OSIGURANO spajanje juga i sjevera Hrvatske, zauzimanje Ravnih kotara i planina na prilazu, OSIGURANJE priobalnih gradova od topničkih odmazda, redukcije struje i vode, itd.
Ako je operacija uspjela, uspjela je zbog tvrdoglavosti gardijskih brigada i ljudstva. Imali smo velike gubitke među zapovjednicima na terenu…i tako.
U meni ta operacija izaziva mučninu i gorčinu. Jedino dobro jest da je kako-tako spojen jug s sjeverom, i da smo dobili povratne informacije oko toga gdje smo u razvoju planiranja, ljudstva, opreme, komunikacija i veza…
Krajnji ciljevi Maslenice su tek bili ispunjeni Olujom.
U realnosti, operacija nije polučila željene učinke - OSIGURANO spajanje juga i sjevera Hrvatske, zauzimanje Ravnih kotara i planina na prilazu, OSIGURANJE priobalnih gradova od topničkih odmazda, redukcije struje i vode, itd.
Ako je operacija uspjela, uspjela je zbog tvrdoglavosti gardijskih brigada i ljudstva. Imali smo velike gubitke među zapovjednicima na terenu…i tako.
U meni ta operacija izaziva mučninu i gorčinu. Jedino dobro jest da je kako-tako spojen jug s sjeverom, i da smo dobili povratne informacije oko toga gdje smo u razvoju planiranja, ljudstva, opreme, komunikacija i veza…
niels-
2021-04-26
niels wrote:Formalno, operacija je uspjela - usprkos planerima, prije svih Bobetku.
točno, naročito za blebetka.
maslenica je najveću vrijednost imala u tome što smo vidjeli gdje smo šuplji i da još nismo spremni za velike napadne operacije.
inače je bilo tu i sreće, a i četnička glupost nam je uvijek pomogla tamo gdje nismo imali previše pameti
...nije tu bilo gresaka puno u planiranju..problem su bile pricuvne brigade..koje nisu ispunilo zadace kako im je naredjeno...napustanje linije zbog ovog ili onog zasto ja a ne on..tu je bobetko pogrijesio..umjesto mobilizacije iskusnijih vojnika u te brigade vecinom su mobilizirani oni koji do tad nisu bili na linijama i cim su srbi poceli jace topnicke napade doslo je do napustanja linija..tako da su neke postrojbe u tom trenutku pale na manje od 50% popunjenosti cime linija nije mogla biti kvalitetno pokriveno...pa se moralo slati opet vec umorne pripadnike gardijskih brigada...
2015-09-08
Similar topics
» Bivsi pripadnik Belih Orlova spasio Hrvata(Hrvate) od svojih cetnika pa ga Srbija proglasila krivim za zlocine na Ovcari
» Obitelj Aleksandra Vucica nije cijenila srpstvo
» DODIK IDE NA INAUGURACIJU RUSKOG PREDSEDNIKA Putin nije zvao Vučića zbog
» Vučića i kompaniju ovo češe:Hrvatska nikad ovako nije bila popularna u svijetu
» Nije sve tako crno za neoliberale,liberale,homiće,anacionaliste,Vučića ima i dobrih vijesti za njih i novih nada
» Obitelj Aleksandra Vucica nije cijenila srpstvo
» DODIK IDE NA INAUGURACIJU RUSKOG PREDSEDNIKA Putin nije zvao Vučića zbog
» Vučića i kompaniju ovo češe:Hrvatska nikad ovako nije bila popularna u svijetu
» Nije sve tako crno za neoliberale,liberale,homiće,anacionaliste,Vučića ima i dobrih vijesti za njih i novih nada
Page 1 of 1