Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane
Page 5 of 13
Page 5 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Re: Katolici i pravoslavci uskoro zajedno slave blagdane
Božić slavite sa otklonom od dva tjedna iza nas i to samo nekoliko PC, što se tiče čitanja evo podebljati ću ti pa provjeri što si pisao.dzango wrote:Reč je o Božiću. Pročitaj još jednom tekst na koji repliciraš.tre911 wrote:Jok ti si, lupetaš ko sumanut i onda sereš kako niko ništa nije razumio, isti si ko i mujo koji vozi u suprotnom smjeru i kaže da na tisuće budala kontra voze. Lijepo ti piše da se od 16 stoljeća Uskrs slavi drugačije kod vas ili nas a ti serkiš o srpskom naučniku ili da bugari ili rumunji slave uskrs po izračunima srpskog naučnika.dzango wrote:Žika opoet ništa nije razumeo.tre911 wrote:koji srpski naučnik? I o čemu ti da se Uskrs slavi u isto vrijeme? Opet neki srbin veliš a? Hebala vas mitomanija više da vas hebaladzango wrote:RayMabus wrote:Iskreno uopće nisam imao pojma da Rumunji , Bugari , Grci i ovi ostali osim vas dupesavaca slave već Božič kad i katolici i ostali kršcani. To je najupecatljiviji katolicki ( kršcanski opcenito ) blagdan a ovo ostalo su nijanse.Stanojko wrote:Brale,
Ti si do skora cekao svemirski brod da te odveze na planetu Sazalakazu a u medjuvremenu rokao elektrosokove tako da te tesko shvatiti ozbiljno...
Kao Marica i kriv kurac. Centralni i najvažniji hrišćanski praznik je Uskrs a ne Božić. Koji ovi opet slave po kalendaru srpskog naučnika i nema veze sa katolicima, protestantima i ostalim jereticima.
Od 16. stoljeća računanje datuma Uskrsa se razlikuje u istočnoj i zapadnoj crkvi.
Prema pravilu Katoličke crkve datum Uskrsa se određuje kao prva nedjelja koja pada nakon 14. dana mladog mjeseca počevši s 21. ožujkom. Ovako određen datum može biti u rasponu između 21. ožujka i 25. travnja, pa je zato Uskrs pomični blagdan.
U crkvama koje koriste julijanski kalendar postoji dodatno pravilo da Uskrs mora biti iza Pashe, pa zbog toga datum Uskrsa može biti kasniji, ali i jednak datumu izračunatog prema gregorijanskom kalendaru (tablica).
[th]Godina[/th][th]Zapadno kršćanstvo[/th][th]Istočno kršćanstvo[/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th]
Guest- Guest
I nije baš lako. Već su odvojili deo i nikada nije priznata.Neoliberalni portugalac wrote:dzango wrote:Koji Ukrajinci? Tamo imaš Ukrajinsku pravoslavnu crkvu pod jurizdikcijom Rusije koja je jedina kanonska crkva i imaš unijatsku Ukrajinsku crkvu koja je u rangu Crnogorske pravoslavne crkve i Hrvatske pravoslavne crkve. To jest, kurac na biciklu.Neoliberalni portugalac wrote:Vjerojatnije da će Ukrainci odjebati Ruse i Srbe :d
Ovisi, te crkve se lako odvoje. Lako moguće da idući božić u Ukraini se bude slavio na zapadnom kalendaru, a u Donbasu na različitom.
Ova je zadnja pobuna prije suocavanja i prihvacanja :D
2014-04-12
a tko ih mora priznati*? :D Putin i Nikolić ? :Ddzango wrote:I nije baš lako. Već su odvojili deo i nikada nije priznata.Neoliberalni portugalac wrote:dzango wrote:Koji Ukrajinci? Tamo imaš Ukrajinsku pravoslavnu crkvu pod jurizdikcijom Rusije koja je jedina kanonska crkva i imaš unijatsku Ukrajinsku crkvu koja je u rangu Crnogorske pravoslavne crkve i Hrvatske pravoslavne crkve. To jest, kurac na biciklu.Neoliberalni portugalac wrote:Vjerojatnije da će Ukrainci odjebati Ruse i Srbe :d
Ovisi, te crkve se lako odvoje. Lako moguće da idući božić u Ukraini se bude slavio na zapadnom kalendaru, a u Donbasu na različitom.
Guest- Guest
Dakle. Poslednja reč u rečenici je "Božić" i na njega se nadovezuje sledeća rečenica. Božić Grci, Bugari i Rumuni slave po Novojulijanskom kalendaru Milutina Milankovića a po odluci sabora u Carigradu iz 1923.tre911 wrote:Božić slavite sa otklonom od dva tjedna iza nas i to samo nekoliko PC, što se tiče čitanja evo podebljati ću ti pa provjeri što si pisao.dzango wrote:Reč je o Božiću. Pročitaj još jednom tekst na koji repliciraš.tre911 wrote:Jok ti si, lupetaš ko sumanut i onda sereš kako niko ništa nije razumio, isti si ko i mujo koji vozi u suprotnom smjeru i kaže da na tisuće budala kontra voze. Lijepo ti piše da se od 16 stoljeća Uskrs slavi drugačije kod vas ili nas a ti serkiš o srpskom naučniku ili da bugari ili rumunji slave uskrs po izračunima srpskog naučnika.dzango wrote:Žika opoet ništa nije razumeo.tre911 wrote:koji srpski naučnik? I o čemu ti da se Uskrs slavi u isto vrijeme? Opet neki srbin veliš a? Hebala vas mitomanija više da vas hebaladzango wrote:RayMabus wrote:Iskreno uopće nisam imao pojma da Rumunji , Bugari , Grci i ovi ostali osim vas dupesavaca slave već Božič kad i katolici i ostali kršcani. To je najupecatljiviji katolicki ( kršcanski opcenito ) blagdan a ovo ostalo su nijanse.Stanojko wrote:Brale,
Ti si do skora cekao svemirski brod da te odveze na planetu Sazalakazu a u medjuvremenu rokao elektrosokove tako da te tesko shvatiti ozbiljno...
Kao Marica i kriv kurac. Centralni i najvažniji hrišćanski praznik je Uskrs a ne Božić. Koji ovi opet slave po kalendaru srpskog naučnika i nema veze sa katolicima, protestantima i ostalim jereticima.
Od 16. stoljeća računanje datuma Uskrsa se razlikuje u istočnoj i zapadnoj crkvi.
Prema pravilu Katoličke crkve datum Uskrsa se određuje kao prva nedjelja koja pada nakon 14. dana mladog mjeseca počevši s 21. ožujkom. Ovako određen datum može biti u rasponu između 21. ožujka i 25. travnja, pa je zato Uskrs pomični blagdan.
U crkvama koje koriste julijanski kalendar postoji dodatno pravilo da Uskrs mora biti iza Pashe, pa zbog toga datum Uskrsa može biti kasniji, ali i jednak datumu izračunatog prema gregorijanskom kalendaru (tablica).
[th]Godina[/th][th]Zapadno kršćanstvo[/th][th]Istočno kršćanstvo[/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th] [th][/th]
Last edited by dzango on 6/1/2016, 12:30; edited 1 time in total
Kanonske pravoslavne crkve. Inače su isto što i Yodina pravoslavna crkva.Neoliberalni portugalac wrote:a tko ih mora priznati*? :D Putin i Nikolić ? :Ddzango wrote:I nije baš lako. Već su odvojili deo i nikada nije priznata.Neoliberalni portugalac wrote:dzango wrote:Koji Ukrajinci? Tamo imaš Ukrajinsku pravoslavnu crkvu pod jurizdikcijom Rusije koja je jedina kanonska crkva i imaš unijatsku Ukrajinsku crkvu koja je u rangu Crnogorske pravoslavne crkve i Hrvatske pravoslavne crkve. To jest, kurac na biciklu.Neoliberalni portugalac wrote:Vjerojatnije da će Ukrainci odjebati Ruse i Srbe :d
Bractvo&Jedinstvo,again??.. CESTITAM OBIM STRANAMA..
Guest- Guest
Sjetim se samo kako ste mi Crnogorce 'sredili'..kolo srece se okrece ;-)
2014-04-12
dijagram wrote:prvo se yoda i epi trebaju zbliziti,a tek onda mozda katolici i pravoslavci
ja sam ekumenist po određenju, otvoren za dogovor :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Opet pogrešnodzango wrote:Dakle. Poslednja reč u rečenici je "Božić" i na njega se nadovezuje sledeća rečenica. Božić Grci, Bugari i Rumuni slave po Novojulijanskom kalendaru Milutina Milankovića a po odluci sabora u Carigradu iz 1923.tre911 wrote:Božić slavite sa otklonom od dva tjedna iza nas i to samo nekoliko PC, što se tiče čitanja evo podebljati ću ti pa provjeri što si pisao.dzango wrote:Reč je o Božiću. Pročitaj još jednom tekst na koji repliciraš.tre911 wrote:Jok ti si, lupetaš ko sumanut i onda sereš kako niko ništa nije razumio, isti si ko i mujo koji vozi u suprotnom smjeru i kaže da na tisuće budala kontra voze. Lijepo ti piše da se od 16 stoljeća Uskrs slavi drugačije kod vas ili nas a ti serkiš o srpskom naučniku ili da bugari ili rumunji slave uskrs po izračunima srpskog naučnika.dzango wrote:Žika opoet ništa nije razumeo.tre911 wrote:koji srpski naučnik? I o čemu ti da se Uskrs slavi u isto vrijeme? Opet neki srbin veliš a? Hebala vas mitomanija više da vas hebaladzango wrote:RayMabus wrote:Iskreno uopće nisam imao pojma da Rumunji , Bugari , Grci i ovi ostali osim vas dupesavaca slave već Božič kad i katolici i ostali kršcani. To je najupecatljiviji katolicki ( kršcanski opcenito ) blagdan a ovo ostalo su nijanse.Stanojko wrote:Brale,
Dok 25. decembra slave rimokatolici, protestanti, pravoslavni Grci, Albanci, Poljaci, Česi i Slovaci, proslava Božića obeležava se 7. januara u Srbiji, Rusiji, Jerusalimu, Gruziji i Siriji
DANAS JE KATOLIČKI BOŽIĆ: Slave svi hrišćani osim Srba, Rusa i Sirijaca! | Telegraf – Najnovije vesti
I daj mi molim te pojasni kako je to Milutin odredio slavljenje Božića (koji se slavi od 4 stoljeća 25. 12.) dva tjedna iza katoličkog blagdana? Pa vi samo pratite gregorijanski kalendar i ništa drugo.
Guest- Guest
SRBIJA BRE.
DA ONI PROGLASE BOŽIĆ KAD I KATOLICI A RAJA IM S OVU STRANU DRINE PRICA IJEKAVICU ONDA NE BI MOGLI MANIPULIRAT ISTIMA.
TREBA DA BUDE ŠTA VIŠE RAZLIKA.
SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
DA ONI PROGLASE BOŽIĆ KAD I KATOLICI A RAJA IM S OVU STRANU DRINE PRICA IJEKAVICU ONDA NE BI MOGLI MANIPULIRAT ISTIMA.
TREBA DA BUDE ŠTA VIŠE RAZLIKA.
SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Mi smo katolici, otpor je đaba :Dmaggie13 wrote:Ova je zadnja pobuna prije suocavanja i prihvacanja :D
Guest- Guest
nema mi druge nego biti UN-ovac al nabavite mi kakvog zenskinja dok mirovna misija trajeepikur37 wrote:dijagram wrote:prvo se yoda i epi trebaju zbliziti,a tek onda mozda katolici i pravoslavci
to je onako, tradicija
dijagram-
2015-08-09
Longi jos se vi budete ljubili sa Srbima..triput...
Guest- Guest
katolici su zakon
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:nema mi druge nego biti UN-ovac al nabavite mi kakvog zenskinja dok mirovna misija trajeepikur37 wrote:dijagram wrote:prvo se yoda i epi trebaju zbliziti,a tek onda mozda katolici i pravoslavci
to je onako, tradicija
evo megi će biti ženski dio :)
2015-08-06
Ne baš. Prošla su vremena kad su Hrvati vjerovali u brastvo i jedinstvo. Sad im ide stoljece guženja.bogomdani wrote:Longi jos se vi budete ljubili sa Srbima..triput...
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
aaaaa, sad ce te dohvatiti, onako, da zamete tragepikur37 wrote:dijagram wrote:nema mi druge nego biti UN-ovac al nabavite mi kakvog zenskinja dok mirovna misija trajeepikur37 wrote:dijagram wrote:prvo se yoda i epi trebaju zbliziti,a tek onda mozda katolici i pravoslavci
to je onako, tradicija
evo megi će biti ženski dio :)
dijagram-
2015-08-09
stanojko na aparatima, zamisli ga kao katolika poslje toliko žući i objeda što je prosuo po njima :DDdijagram wrote:katolici su zakon
Guest- Guest
bogomdani wrote:Longi jos se vi budete ljubili sa Srbima..triput...
zajedno na ponoćku, pa jedni drugima čestitanje....ujedinjenjem bi svi profitirali
2015-08-06
Sto znam ja??..Meni svejedno...RayMabus wrote:Ne baš. Prošla su vremena kad su Hrvati vjerovali u brastvo i jedinstvo. Sad im ide stoljece guženja.bogomdani wrote:Longi jos se vi budete ljubili sa Srbima..triput...
Guest- Guest
Page 5 of 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Bosna je nacionalni prostor Bošnjaka, koji mogu biti katolici, budisti, Јevreji, pravoslavci, muslimani, agnostici, ateisti ili bilo šta drugo
» Za uskrsne blagdane HTV zabranio film o Isusu Kristu
» Repesa: Ko je kriv, Ustase, Pravoslavci, Slovenci, ovo je histerija...
» Hrvatski suverenitsti : SPC smatra da su svi pravoslavci u ex Yu pa tako i u Hrvatskoj Srbi
» Više nitko ne može reći da pravoslavci jednostavno nemaju sreće
» Za uskrsne blagdane HTV zabranio film o Isusu Kristu
» Repesa: Ko je kriv, Ustase, Pravoslavci, Slovenci, ovo je histerija...
» Hrvatski suverenitsti : SPC smatra da su svi pravoslavci u ex Yu pa tako i u Hrvatskoj Srbi
» Više nitko ne može reći da pravoslavci jednostavno nemaju sreće
Page 5 of 13