Hrvatski filmovi su ove godine zaradili crkavicu
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Hrvatski filmovi su ove godine zaradili crkavicu
Danas u svijetu postoji 195 zemalja: 193 države članice UN-a i dvije države koje to nisu države – Sveta Stolica i Država Palestina.
https://travel-advisor.eu/zemlje-svijeta/
195 * 30 tisuća s tim da ti na tom njihovm najjaćem i najprestižnijem nacionalnom filmskom festivalu u toj i toj državi ne moraš osvojit samo jednu nagradu, svaku ću platit 30 tisuća kuna.
https://travel-advisor.eu/zemlje-svijeta/
195 * 30 tisuća s tim da ti na tom njihovm najjaćem i najprestižnijem nacionalnom filmskom festivalu u toj i toj državi ne moraš osvojit samo jednu nagradu, svaku ću platit 30 tisuća kuna.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Producentske kuće snimaju filmove. Dakle uvjet je da je hrvatski film, ništa manjinske produkcije tj mora bit više od 50% hrvatski film.
Rumunjska i Moldavija, isti jezik, dva festivala, prevedeš i pošalješ internetom nominaciju na ta dva i čekaš.
Ako te nominiraju upadaš na festival i onda tamo je žiri i ako osvojiš neku od ovih glavnih pet do deset nagrada, sjeda 30 tisuća kuna toj producentskoj kući na račun.
Amo dalje.
Rumunjska i Moldavija, isti jezik, dva festivala, prevedeš i pošalješ internetom nominaciju na ta dva i čekaš.
Ako te nominiraju upadaš na festival i onda tamo je žiri i ako osvojiš neku od ovih glavnih pet do deset nagrada, sjeda 30 tisuća kuna toj producentskoj kući na račun.
Amo dalje.
2014-04-11
Ja ne gubim ništa jer ionako tih 30 tisuća kuna sad dajem ovom jebivjetru Danilu i Mataniću.
Ja dobivan. Moš ti u CG , imaju i oni jedan nacionalni prestižni festival godišnje. Ima 195 država na svijetu s tim da Vatikan mislim nema filmski festival a Palestina ima.
Izvoli : 194 festivala godišnje jer je 195 država. LOVI. Raspisao sam potjernicu.
Ja dobivan. Moš ti u CG , imaju i oni jedan nacionalni prestižni festival godišnje. Ima 195 država na svijetu s tim da Vatikan mislim nema filmski festival a Palestina ima.
Izvoli : 194 festivala godišnje jer je 195 država. LOVI. Raspisao sam potjernicu.
2014-04-11
Moš i na Kosovo. Albanija i Kosovo isti jezik, dakle prevedeš na albanski i šalješ na dva festivala.
Osvojiš li na nekom od ta dva festivala nešto a da spada u ovih prvih pet do deset nagrada, uplata na račun producentskoj kući 30 tisuća kuna.
Amo dalje.
Osvojiš li na nekom od ta dva festivala nešto a da spada u ovih prvih pet do deset nagrada, uplata na račun producentskoj kući 30 tisuća kuna.
Amo dalje.
2014-04-11
Samo ti je nebo granica.
Prevedeš na španjolski, Španjolska, cijela južna i srednja Amerika, španjolski govorni jezik i istu stvar prevedenu samo šalješ na nominacije na taj jedan njihov nacionalni prestižni festival.
Prevedeš na francuski, pola Afrike ti priča francuski, imaju i oni taj jedan glavni filmski festival u svakoj od tih država u Africi di je francuski službeni jezik.
Donesi mi plijen koji tražim i dobit ćeš nagradu.
Prevedeš na španjolski, Španjolska, cijela južna i srednja Amerika, španjolski govorni jezik i istu stvar prevedenu samo šalješ na nominacije na taj jedan njihov nacionalni prestižni festival.
Prevedeš na francuski, pola Afrike ti priča francuski, imaju i oni taj jedan glavni filmski festival u svakoj od tih država u Africi di je francuski službeni jezik.
Donesi mi plijen koji tražim i dobit ćeš nagradu.
2014-04-11
Hrvatske filmove nitko ne gleda jer se hrvatskim režiserima sve vrti oko tri teme: ugroženi srbi, ugroženi pederi, i ugroženi srpski pederi.
A to nikog ne zanima
A to nikog ne zanima
To mi je potpuno nebitno. Ne osvajaju prestižne nagrade na prestižnim nacionalnim festivalima u drugim državama i rade s ogromnim gubitkom dakle ne da ne donose profit il da su na pozitivnoj nuli nego su teški gubitaši i ne donose mi nagrade.marcellus wrote:Hrvatske filmove nitko ne gleda jer se hrvatskim režiserima sve vrti oko tri teme: ugroženi srbi, ugroženi pederi, i ugroženi srpski pederi.
A to nikog ne zanima
Morat ćemo to ukinit. Takva filmatgrafija meni NE TREBA.
2014-04-11
Morat ćemo neke stvari mijenjat. Ne može netko dobit 4 miljona kuna iz državnog proračuna a onda inkasirat manje od 100 tisuća kuna i ne osvojit nit jednu prestižnu nagradu ni na jednom prestižnom nacionalnom festivalu u svijetu ( a ima ih najmanje 194 ).
To ne može tako funkionirati gospodo draga.
To ne može tako funkionirati gospodo draga.
2014-04-11
Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje debitantskih dugometražnih igranih i dugometražnih igranih filmova, rok 15. rujan (2. rok odlučivanja), pristiglo je ukupno 29 prijava, javljaju iz HAVC-a, a sredstva su odobrena za tri projekta u ukupnom iznosu od 9 000 000 kuna.
https://www.tportal.hr/kultura/clanak/havc-je-jucer-izasao-s-rezultatima-posljednjih-javnih-poziva-za-proizvodnju-filmova-evo-koje-projekte-placate-u-iducoj-godini-20211230
Prije ljeta
Scenarij: Anja Matković i Nikola Kuprešanin
Režija: Danis Tanović
Producent: Propeler film
4.800.000,00 kn
--
Žene, luđaci i malo dobrih pedera
Scenarij: Ivan Salaj
Režija: Ivan Salaj
Producent: Plavi mjesec
4.000.000,00 kn
--
4:2
Scenarij: Anđelo Jurkas
Režija: Anđelo Jurkas
Producent: DOP produkcija
200.000,00 kn
--
https://www.tportal.hr/kultura/clanak/havc-je-jucer-izasao-s-rezultatima-posljednjih-javnih-poziva-za-proizvodnju-filmova-evo-koje-projekte-placate-u-iducoj-godini-20211230
Prije ljeta
4.800.000,00 kn
--
4.000.000,00 kn
--
4:2
Scenarij: Anđelo Jurkas
Režija: Anđelo Jurkas
Producent: DOP produkcija
200.000,00 kn
--
2014-04-11
Ne morate se ni vraćat u Hrvatsku ako ova tri filma ne poberu neke nagrade.
Ajd dva jer onih 200 tisuća kn za ovaj treći film ne smatram nekom stavkom.
Ova dva film s priko 4 miljona kuna, ne bude li nagrada NE MORATE SE NI VRAĆAT U HRVATSKU.
Ajd dva jer onih 200 tisuća kn za ovaj treći film ne smatram nekom stavkom.
Ova dva film s priko 4 miljona kuna, ne bude li nagrada NE MORATE SE NI VRAĆAT U HRVATSKU.
2014-04-11
9 miljona kuna bačeno u vjetar.RayMabus wrote:
Prije ljeta
4.800.000,00 kn
--
4.000.000,00 kn
Ovo je pogrešno.
Treba im dat manje love a onda nagrada od 30 tisuća kuna a za prestižne nagrade na nacionalnim prestižnim festivalima u državama diljem svijeta.
Dakle ne nagrada za najbolji producent jer bi onda produkcijske kuće jedni drugima namještale te stvari nego ; najbolji redatelj, najbolji glumac, najbolja glumica, najbolji scenario, najbolja kamera i najbolji zvuk.
Eto ti samo u eks Yugi ako dodaš Albaniju i Kosovo imaš : Slovenija, BiH, CG, Kosovo, Albanija, Srbija, SM.
Devet pokušaja godišnje a to je samo ova zona a nije ograničeno na to nego imaš 195 država u svijetu i svaka ima takav jedan nacionalni prestižni filmski festival.
Pa skupljaj sam lovu.
2014-04-11
Longislande, ota sitna zarada je samo u kinima. Kasnije za ote filmove htv kupi prava prikazivanja, za milijune kun, i tu se zapravo zarodu šoldi.
2014-04-16
darth_vader likes this post
Misliš : tv preplatnici im pokrivaju gubitke ?aben wrote:Longislande, ota sitna zarada je samo u kinima. Kasnije za ote filmove htv kupi prava prikazivanja, za milijune kun, i tu se zapravo zarodu šoldi.
2014-04-11
To je toliko truli sistem da uopće nije čudo šta nas nema nigdje.
Prvo dobiju pare od HAVCa dakle državna lova a onda još od tv preplate dobiju od HRTa koji je opet državna firma samo se ne financira iz proračuna nego tv preplate.
Rezultat je vidljiv.
Prvo dobiju pare od HAVCa dakle državna lova a onda još od tv preplate dobiju od HRTa koji je opet državna firma samo se ne financira iz proračuna nego tv preplate.
Rezultat je vidljiv.
2014-04-11
RayMabus wrote:Misliš : tv preplatnici im pokrivaju gubitke ?aben wrote:Longislande, ota sitna zarada je samo u kinima. Kasnije za ote filmove htv kupi prava prikazivanja, za milijune kun, i tu se zapravo zarodu šoldi.
Galaktičkim djelatnicima nišće ne promiče
2014-04-16
To je toliko trul sistem da je to katastrofa.
Pa jel misli netko u ovoj državi da je potrebno osvajat nagrade na prestižnim stranim nacionalnim festivalima kako bi se taj proizvod mogao prodati VANI ?
NE.
OČITO.
Pa jel misli netko u ovoj državi da je potrebno osvajat nagrade na prestižnim stranim nacionalnim festivalima kako bi se taj proizvod mogao prodati VANI ?
NE.
OČITO.
2014-04-11
Pametni ljudi to siguro ne mislu, jer znaju da je socijalistička proizvodnja uvik gubitnička.RayMabus wrote:To je toliko trul sistem da je to katastrofa.
Pa jel misli netko u ovoj državi da je potrebno osvajat nagrade na prestižnim nacionalnim festivalima kako bi se taj proizvod mogao prodati VANI ?
NE.
OČITO.
Koliko puti sun u životu ču priču "...država je proizvodila bagat šivaće makine i prodovala ih u rusiju.." ili ".. država je snimala filmove i prikazivala ih u kanu.."
I uvik se neko ćapo na otu priču:)
2014-04-16
A onda mi ne preostaje ništa drugo nego da uništim državnu tv.
Pritisnuo botun za brisanje HRTa.
Pa pa
Pritisnuo botun za brisanje HRTa.
Pa pa
2014-04-11
A u kurac
2014-04-16
Sve je poskupilo i triba ljudima koji rade na HRTu dignit plaće.
Kad se njima dignu plaće onda će ostat manje love za ove druge stvari npr financiranje filmova državnom lovom odnosno novcem građana a bez ikakvih vidljivih rezultata za iste i s teškim financijskim gubicima takvih političkih sponzoriranih projekata.
Aj čao.
Kad se njima dignu plaće onda će ostat manje love za ove druge stvari npr financiranje filmova državnom lovom odnosno novcem građana a bez ikakvih vidljivih rezultata za iste i s teškim financijskim gubicima takvih političkih sponzoriranih projekata.
Aj čao.
2014-04-11
ovisi koje galerije/muzejiaben wrote:RayMabus wrote:Sad kad mi se bude dalo instalirat ću sebi piratski program za gledanje Netflixa i ostalih mrežnih tv datoteka za nula kuna.
Da vidin ja šta je taj Netflix.
Ovim našima šta država finacira snimanje dugometražih filmova, to triba ukinit. Izvoli sam se finaciraj pa ako ne zaradiš gasi firmu.
Ali to je kultura. Ni bitno koliko su zarodili.
Ko da muzeji, galerije, arhivi zarađuju...
recimo svi veliki muzeji (galerije) zaradjuju
mislim da louvre godisnje obrne oko 70 mil. americkih $
tako i van gogov, rembrandtov i slicno
al nebitno to, kako ces u istu kosaru stavit muzeje i hrvatske sundasine od filmova
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» IMDb: Ovo su najbolji hrvatski filmovi svih vremena
» KONTROVERZNO: Ovako je hrvatski teritorij izgledao 1993 godine
» Ono kad Srpkinja za samo tri godine nauči hrvatski: "Fascinantno kako je uspela"
» Brisel prihvatio hrvatski non paper!EU trazi od BiH promjenu izbornog zakona vec ove godine
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» KONTROVERZNO: Ovako je hrvatski teritorij izgledao 1993 godine
» Ono kad Srpkinja za samo tri godine nauči hrvatski: "Fascinantno kako je uspela"
» Brisel prihvatio hrvatski non paper!EU trazi od BiH promjenu izbornog zakona vec ove godine
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
Page 2 of 4