Irska je sada nasa Domovina
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Irska je sada nasa Domovina
i relativno sam moralan.
ne koristim niti jedan poticaj koji daje njemačka, a imam pravo na njih.
iz razloga što mi je plaća takva kakva je.
osobno mi treba 600-800€
tako da možemo i dalje o najamninama i cijenama i životima u kontejnerima.
ne koristim niti jedan poticaj koji daje njemačka, a imam pravo na njih.
iz razloga što mi je plaća takva kakva je.
osobno mi treba 600-800€
tako da možemo i dalje o najamninama i cijenama i životima u kontejnerima.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
AssadNaPodmornici wrote:pa to i jest smisao i svrha svih državnih poticaja.dijagram wrote:Mogu misliti koja ekipa ce iskoristiti ovu priliku.
Luzeri koji se ne snalaze niti u EU i domace bitange i prevaranti koji ce pokusati varati.
Bit novih rancera cija stoka nabavljena poticajima luta bespucima bez nadzora i brige.
Posluzila je svrsi.
uzima tvoju lovu(moju i ne baš, ja plaćam minimalno poreza a isisam kada god možem) , pa dijeli šakom i kapom, uglavnom ta nabrojana će pokupiti pare
Najvise pokupe sami djelitelji naseg novca:)
dijagram-
2015-08-09
veber wrote:većina s mojim obrazovanjem, da.Sovak wrote:veber wrote:
ajmo ovak.
za 2000€ nett rade bugari, rumunji i sl.
dogovaraš plaću, prijevoz po km 0,3€
stan koji ti plaća firma.
kao i ručkove i odlazak u domaju.
cijena stana je njemačkoj 600-1000
tako da i u tom slučaju minimalne plaće ode pola.
ne tipkajte o stvarima o kojima nemate pojma.
da stavi još tri nule ali u eurskom iznosu možda bi razmislio.
200 000kn uprihodovim u manje od 4 mjeseca.
i imao sam firmu u hrvatskoj i nikad više.
Tak kak ti veliš da uprihodiš svi Hrvati kaj delaju u Njemačkoj ili Irskoj imaju?
Gle, nemoj mi govoriti da nemam pojma kad iz prve ruke znam kak je gore.
Ne govorim napamet.
uprihodove.
ne zna tvoje iz prve ruke, ali ja živim u njemačkoj.
tko ne zna jezike ili programe neka ostane u hrvatskoj.
ionako će se vratiti i tuliti da je mala plaća.
ugovaraš više stavki.
i govoriš napamet kao i marc.
Je ... svi gore imaju "tvoju naobrazbu" ... i govorim napamet.
Slažem se.
Kaj bum drugo.
Guest- Guest
Glupkakurac wrote:Ne ovako bezobzirnih... Puste da staneš na noge pa te onda tek cicaju... Ovdje ako nisi u zločinačkoj ili blizu, riskiraš gaće na štapu začas...
Bome da ... vani su reketari kulturniji.
Guest- Guest
Wait, what?AssadNaPodmornici wrote:nisam nakon korone, jer pola libertarijanaca je stalo na stranu države i državnih represija pa sa takvom gamadi ne želim imati ništa.Sovak wrote:AssadNaPodmornici wrote:hehe, izgleda da nije baš tako ispalo da HDZ olako dijeli naše pare ekipi koju je protjera vanka..
napravili su u prijevodu "mamac" ,gdje ti postvljaju hrpu uvjeta a sve skupa bi moglo završiti da ti isisaju više love nego što ti planiraju dati :D
nisam niti sumnjao , "predobro" da bi bilo istinito(btw treba upamtiti da Kenwood Kenon ne daje niti jednu svoju kunu nego vaše pare dijeli)
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-sprema-jako-opasnu-zamku-za-sve-koji-se-vrate-radi-200000-kuna/2327768.aspx
Fakat si libertarijanac.
ne vidim kakve to veze ima.
država kao dijeli moje pare(ne dijeli pare plenkovica), sve 5, ionako nisam puno niti uplatio, puno više je država potrošila na mene(moj faks je koštao 200 000 -300 000 kn haha) a postavila je toliko birokratskih uvjeta da će hrpa naivnih ljudi koji se i budu htjeli vratiti možda upasti u zamku.
naravno što ne znači da neki neće iskoristiti. to je fora , treba isisai pare kada se dijele.
meni se sviđa ona za liku 175 000kn, buden to proučio
Libertarijanizam je jedina opcija ka je imala spreman funkcijinalan generički odgovor na ovu situaciju.
Nekoliko pederskih liberala premini bandijeru, i ti više nisi libertarijanac? Cs
2014-04-16
Triba dati abenu ,epiju novce da idu ca, vanka, da ih se rijesimo i konacno nam svane...a ne ovako.
dijagram-
2015-08-09
darth_vader likes this post
traminacSovak wrote:veber wrote:većina s mojim obrazovanjem, da.Sovak wrote:
Tak kak ti veliš da uprihodiš svi Hrvati kaj delaju u Njemačkoj ili Irskoj imaju?
Gle, nemoj mi govoriti da nemam pojma kad iz prve ruke znam kak je gore.
Ne govorim napamet.
uprihodove.
ugovaraš više stavki.
Slažem se.
Kaj bum drugo.
veber-
2014-12-30
Ovak ... ja sam rekel da mnogi u ovomu mogu vidjeti svoj novi početak ... ak znaju kaj hoćeju i kak hoćeju.
Oni kaj nećeju ... nek niti ne razmišljaju o tom.
Kaj je problem?
Vi ste sad sve ljude koji imaji svoj obiteljski posel ili firmu u RH proglasili debilima.
Ja bum se od toga ipak suzdržal ... jer znam gro ljudi kaj tak delaju i "imaju".
I ne držim ih nimalo debilima.
Ali OK.
Kaj je problem?
Vi ste sad sve ljude koji imaji svoj obiteljski posel ili firmu u RH proglasili debilima.
Ja bum se od toga ipak suzdržal ... jer znam gro ljudi kaj tak delaju i "imaju".
Ali OK.
Guest- Guest
veber wrote:traminacSovak wrote:veber wrote:
većina s mojim obrazovanjem, da.
uprihodove.
ugovaraš više stavki.
Slažem se.
Kaj bum drugo.
Odličan mi je ... ali danas sam uz klopu maznul gemištece od graševine.
Fiftači su mi najdraži. Pofriškaju taman.
Nego ... ugodnu Badnju večer svima želim.
Pem se "počinuti".
Guest- Guest
A bašdijagram wrote:Triba dati abenu ,epiju novce da idu ca, vanka, da ih se rijesimo i konacno nam svane...a ne ovako.
2014-04-16
ja sam naslijedio firmu od oca.Sovak wrote:Ovak ... ja sam rekel da mnogi u ovomu mogu vidjeti svoj novi početak ... ak znaju kaj hoćeju i kak hoćeju.
Kaj je problem?
Ali OK.
kao i znanje.
nakon 30ak godina sam istu zatvorio.
jer hdz reketari stalno, a ja ne želim nekog ubit.
jasnije?
i djeca će mi doći u njemačku.
veber-
2014-12-30
Tko god negdje ostane duze od 3 god. taj se vishe ne vraca.
Vlada sprema jako opasnu zamku za sve koji se vrate radi 200.000 kuna?
Kakva koincidencija: Porezna je prije dva dana pozvala ljude na "dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka"
Koliko god se, dakle, činilo da je slatko dobiti od države 200.000 kuna, lako bi se moglo dogoditi da u bliskoj budućnosti prosječan hrvatski iseljenik toj istoj državi mora vratiti (ili platiti kazne) u iznosu koji možda i premašuje iznos državne potpore.
Da državni aparat ima upitne namjere u vezi s iseljenim Hrvatima, pokazuje i fascinantna koincidencija da je otprilike u isto vrijeme kad je javno obznanjena nova vladina mjera, Porezna uprava na svojim internetskim stranicama objavila naoko nevinu informaciju - "Poziv građanima rezidentima Republike Hrvatske na dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka".
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-sprema-jako-opasnu-zamku-za-sve-koji-se-vrate-radi-200000-kuna/2327768.aspx
Sovak wrote:Glupkakurac wrote:Ne ovako bezobzirnih... Puste da staneš na noge pa te onda tek cicaju... Ovdje ako nisi u zločinačkoj ili blizu, riskiraš gaće na štapu začas...
I jel' bolje bit u miru onda? Realno, nikakvi novci za pokretanje posla, a neizvjesno pun kurac toga, a gulikože jedva čekaju... Ljudi su si većinom išli van pružiti djeci bolji okvir za budućnost, a ovdje bez logističke potpore "zna se" kojih struktura? Ne budimo smiješni. Svaka čast onim izuzetno rijetkima koji uspiju. Imam kuma koji je pokrenuo pršutanu, ali ispod radara sve prvih desetak godina. Od kad je legalan cijelo vrijeme strepi za vraćanje kredita, odmah krenu ovakvi-onakvi uvjeti... Pa ti sve poplaćaj i preživi death valley...
darth_vader-
2014-04-17
kamiondzija sam u njemackoj...placa je oko 3k bruto...2k neto...stan hrana su oko 1.5k...zena radi jos za 400 ojra mjesecno...taj njen novac u glavnom saljemo dole familiji...uglavnom moze se ustediti nekih 500 ojra mjesecno...nije idealno al zadovoljan sam u biti...da li bi se vratio bi sto da ne ako bi mi ostajalao 500 orjo misecno...
EstebanEnrique-
2014-04-16
bili smo gladni prije sedam godina a danas siti... mene niko ranije nije ozbiljna svatio u domovini kao kamiondjiju...
EstebanEnrique-
2014-04-16
loš ugovor.EstebanEnrique wrote:kamiondzija sam u njemackoj...placa je oko 3k bruto...2k neto...stan hrana su oko 1.5k...zena radi jos za 400 ojra mjesecno...taj njen novac u glavnom saljemo dole familiji...uglavnom moze se ustediti nekih 500 ojra mjesecno...nije idealno al zadovoljan sam u biti...da li bi se vratio bi sto da ne ako bi mi ostajalao 500 orjo misecno...
veber-
2014-12-30
Možda je neozbiljan kamiondžijaveber wrote:loš ugovor.EstebanEnrique wrote:kamiondzija sam u njemackoj...placa je oko 3k bruto...2k neto...stan hrana su oko 1.5k...zena radi jos za 400 ojra mjesecno...taj njen novac u glavnom saljemo dole familiji...uglavnom moze se ustediti nekih 500 ojra mjesecno...nije idealno al zadovoljan sam u biti...da li bi se vratio bi sto da ne ako bi mi ostajalao 500 orjo misecno...
2014-04-16
Glupkakurac wrote:Sovak wrote:Glupkakurac wrote:Ne ovako bezobzirnih... Puste da staneš na noge pa te onda tek cicaju... Ovdje ako nisi u zločinačkoj ili blizu, riskiraš gaće na štapu začas...
I jel' bolje bit u miru onda? Realno, nikakvi novci za pokretanje posla, a neizvjesno pun kurac toga, a gulikože jedva čekaju... Ljudi su si većinom išli van pružiti djeci bolji okvir za budućnost, a ovdje bez logističke potpore "zna se" kojih struktura? Ne budimo smiješni. Svaka čast onim izuzetno rijetkima koji uspiju. Imam kuma koji je pokrenuo pršutanu, ali ispod radara sve prvih desetak godina. Od kad je legalan cijelo vrijeme strepi za vraćanje kredita, odmah krenu ovakvi-onakvi uvjeti... Pa ti sve poplaćaj i preživi death valley...
Moj post je bil sarkazam.
Reketar je reketar.
Ali kaj više da velim.
Tko ovdje ne mre, široko mu polje.
To sam i svojima rekel.
Nemam problema s tim.
Ali se pitam ... od čega većina forumaša tu u Hrvatskoj živi kad je ovo totalna i jebena crna rupa?
A koliko vidim rijetki su prek pet banki.
I još se stigne biti online na forumu.
Pitanje je retoričke naravi.
Guest- Guest
Od poreza. Ljudi ki realno rodu ne moru tipkati. Oni ki javno rodu, moru.Sovak wrote:Glupkakurac wrote:Sovak wrote:
Moj post je bil sarkazam.
Reketar je reketar.
Ali kaj više da velim.
Tko ovdje ne mre, široko mu polje.
To sam i svojima rekel.
Nemam problema s tim.
Ali se pitam ... od čega većina forumaša tu u Hrvatskoj živi kad je ovo totalna i jebena crna rupa?
A koliko vidim rijetki su prek pet banki.
I još se stigne biti online na forumu.
Pitanje je retoričke naravi.
2014-04-16
jel te gospođa ubila ili oprostila?aben wrote:Možda je neozbiljan kamiondžijaveber wrote:loš ugovor.EstebanEnrique wrote:kamiondzija sam u njemackoj...placa je oko 3k bruto...2k neto...stan hrana su oko 1.5k...zena radi jos za 400 ojra mjesecno...taj njen novac u glavnom saljemo dole familiji...uglavnom moze se ustediti nekih 500 ojra mjesecno...nije idealno al zadovoljan sam u biti...da li bi se vratio bi sto da ne ako bi mi ostajalao 500 orjo misecno...
veber-
2014-12-30
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Kako je Irska postala Irska (a Hrvatska bantustan)
» KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U STUTTGARTU Hrvati izvan Hrvatske nisu dijaspora, nego iseljena Hrvatska - naša braća, naša snaga
» Domovina
» Domovina ili otadžbina?
» Na redu je: Sjeverna Irska
» KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U STUTTGARTU Hrvati izvan Hrvatske nisu dijaspora, nego iseljena Hrvatska - naša braća, naša snaga
» Domovina
» Domovina ili otadžbina?
» Na redu je: Sjeverna Irska
Page 2 of 4