TRIBINA U GRUDAMA: BiH je debelo na pragu onoga što se događalo u Jugoslaviji krajem 80-ih godina prošlog stoljeća
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
TRIBINA U GRUDAMA: BiH je debelo na pragu onoga što se događalo u Jugoslaviji krajem 80-ih godina prošlog stoljeća
BiH je debelo na pragu onoga što se događalo u Jugoslaviji krajem 80. godina prošlog stoljeća. Ulogu Beograda je preuzelo Sarajevo. Hrvati se moraju (iz)boriti za svoj teritorijalno administrativni prostor. U međuvremenu, može se sutra napraviti ekonomski hrvatski entitet.
Zasluge su Republike Hrvatske što se internacionalizirao problem Hrvata u BiH, no inicijative Milanovića i Plenkovića su uzaludne ukoliko otvoreno ne krenu govoriti o odgovornosti hrvatskog političkog vodstva u BiH. Politika Hrvata na čelu s HDZ-om je nedorasla trenutku i bori se isključivo za sebe. S toga, priča o nemogućnosti političke pluralnosti među Hrvatima čini, možda, i veću štetu Hrvatima od političkih hijena iz Sarajeva. Hrvatima je potrebna nova generacija političke svijesti, novi pristup i novi ljudi. Inače, Hrvati neće imati budućnost u (ovakvoj) BiH.
Zaključci su ovo tribine koja se, u organizaciji HRS-a, održala u Grudama. Na tribini su kao govornici bili dr.sc. Stjepan Šterc, Tvrtko Milović, Nikola Grmoja i Slaven Raguž.
Profesor Šterc je iznio i tumačio demografske pokazatelje u BiH koji nisu nimalo ohrabrujući. Trendovi su to koji bi mogli, ne samo Hrvate u BiH, nego BiH općenito koštati mnogo više nego se uopće može zamisliti. Kao rješenje vidi demografske mjere utemeljene na politici povratka, odnosno, omogućavanjem poreznih olakšica za ulaganje onih koji su napustili BiH, a realizirali se u inozemstvu. Model koji bi se trebao kopirati su Irska i Izrael.
Tvrtko Milović je uradio izvrsnu analizu medijskog političkog klijentelizma. Mediji u službi vladajućih stranaka koji itekako imaju veliku odgovornost u političkoj krizi koja trese BiH. Osvrnuo se i na nepostojanje političkih, ali i kulturoloških i intelektualnih autoriteta kod hrvatskog naroda, posebno Središnje Bosne. U prvi plan su izašli stranački aparatčici koji samo kopiraju i ponavljaju svojim riječima izjave i stavove predsjednika stranke.
https://www.dnevnik.ba/vijesti/tribina-u-grudama-bih-je-debelo-na-pragu-onoga-sto-se-dogadalo-u-jugoslaviji-krajem-80-ih-godina-proslog-stoljeca-2623181?fbclid=IwAR32JtOAeoZ1dfthf-0RgYasUaadhbhX21UD5DGiHyINXVFdPbiKQcuqEN8
-------------------
Da se odmah razumijemo, ovako veliki prijelom hrvatske nacionalne politike ne može napraviti nitko drugo nego HDZ,
u protivnom pravimo drugu državu,
Vijest sam stavio jer respektiram temu, paneliste i povijesni trenutak.
Ako državna politika sad ne odgovori, neće nikad.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: TRIBINA U GRUDAMA: BiH je debelo na pragu onoga što se događalo u Jugoslaviji krajem 80-ih godina prošlog stoljeća
1)jebo te HDZ više
2)jebala te bosna više
2)jebala te bosna više
Re: TRIBINA U GRUDAMA: BiH je debelo na pragu onoga što se događalo u Jugoslaviji krajem 80-ih godina prošlog stoljeća
AssadNaPodmornici wrote:1)jebo te HDZ više
2)jebala te bosna više
Lipi, te dvije stvari će značajno utjecati na naše živote
brzo i u narednih
10 godina
----
a ti sad odi drkat kurac
2015-08-06
Vec su utjecale na zivote mnogih pa ii moj.Pozivan sam u USA i prije rata ali me bolio kurac za Amerikom kao sto me boli i sada. Meduutim upoznao sam par utjecajnih ljudi koji su mi postali frendovi koji nishta ne ochekuju za dzaba a niti ja od njih pa smo na ti i ako moze kakvo spontano druzenje i zajebancija , Lojalni su i ne traze neke usluge,daakle razlichiito od Hrvatske gdje se samo ceka da ti ''frend'' zabije noz u ledja.A shto se tiche BiH PODIIJELIT POD HITNO iako nisam prije bio za to,epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:1)jebo te HDZ više
2)jebala te bosna više
Lipi, te dvije stvari će značajno utjecati na naše živote
brzo i u narednih
10 godina
----
a ti sad odi drkat kurac
....mene ne...mene vise na palestinu i izrael..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Bosna je trula i u svom procesu truljenja podsjeća na razne razne režime kroz povijest. Nije uznemirujuće to što Bosna danas podsjeća na Bosnu 80ti kao to što mnoge evropske zemlje podsjećaju na svoje verzije iz 30tih i 40tih.
Bosna bi se mogla usporediti i sa diobom imovine nakon nečije smrti koja se nepotrebno razvlači.
Bosna bi se mogla usporediti i sa diobom imovine nakon nečije smrti koja se nepotrebno razvlači.
mutava baštarda wrote:Bosna je trula i u svom procesu truljenja podsjeća na razne razne režime kroz povijest. Nije uznemirujuće to što Bosna danas podsjeća na Bosnu 80ti kao to što mnoge evropske zemlje podsjećaju na svoje verzije iz 30tih i 40tih.
Hahaha ... najbolji opis BIH koji sam do sada pročital.
Ostavinska rasprava s neupitnim ishodom. Ali sudcu se ne da pa ne da donesti presudu.
Guest- Guest
zato kada si živ odrediš nasljednika.Sovak wrote:mutava baštarda wrote:Bosna je trula i u svom procesu truljenja podsjeća na razne razne režime kroz povijest. Nije uznemirujuće to što Bosna danas podsjeća na Bosnu 80ti kao to što mnoge evropske zemlje podsjećaju na svoje verzije iz 30tih i 40tih.
Ostavinska rasprava s neupitnim ishodom. Ali sudcu se ne da pa ne da donesti presudu.
kasnije nema kokošarenja ko kod ovih srblja.
veber-
2014-12-30
veber wrote:zato kada si živ odrediš nasljednika.Sovak wrote:
Ja bum sve ostavil bez oporuke ... nek se kokošariju.
Guest- Guest
kada nemaš nikaj onda se lako kokošare ;DSovak wrote:veber wrote:
zato kada si živ odrediš nasljednika.
veber-
2014-12-30
veber wrote:kada nemaš nikaj onda se lako kokošare ;DSovak wrote:
Čuj ... tak ''bogat'' kak ti nisam, ali da imam - imam.
Guest- Guest
Nama mora doći Drijenča, imam neke njive tamo.
2015-08-06
Treba bombardirati Beograd. To je jedini način da prekinemo srpsku agresiju na Bosnu.
crvenkasti-
2014-04-17
BiH se raspala, samo to Bošnjacima još nitko nije priopćio
https://www.dnevnik.ba/vijesti/mazalica-bih-se-raspala-samo-to-bosnjacima-jos-nitko-nije-priopcio-2623214?fbclid=IwAR0VsasGNA08Dy-DXitA5IYMp8LLAU3G5lyu0xJ4q1-Ge8Ul1NupxnvRLmg
https://www.dnevnik.ba/vijesti/mazalica-bih-se-raspala-samo-to-bosnjacima-jos-nitko-nije-priopcio-2623214?fbclid=IwAR0VsasGNA08Dy-DXitA5IYMp8LLAU3G5lyu0xJ4q1-Ge8Ul1NupxnvRLmg
2015-08-06
Kad bi nam se Sanđak pripojio, bilo bi nas više i nadjebali bismo Srbe.
Na tome treba raditi.
Na tome treba raditi.
crvenkasti-
2014-04-17
tuđe nećemo, sandžak ide s kosovom albaniji,
nato bato
nato bato
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
nece,
biti rata,
nakon sastanka u zenevi
lakse se dise....
balkan je evropa...
stavljena je tacka na
dogovor sa jalte
sto se tice evrope
biti rata,
nakon sastanka u zenevi
lakse se dise....
balkan je evropa...
stavljena je tacka na
dogovor sa jalte
sto se tice evrope
2020-04-21
oseca se odlazak angele sa vlasti
nadam se da ce srbija ubrzano
uhvatitu korak sa novon
realnoscu
konktetno, da se vuchic vrati evropskom putu koji nam je ranije obacavao
nadam se da ce srbija ubrzano
uhvatitu korak sa novon
realnoscu
konktetno, da se vuchic vrati evropskom putu koji nam je ranije obacavao
2020-04-21
Muslimanska politika je razorna za BiH
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Muslimanska politika je razorna za BiH
Znači, puna podrška :)
2015-08-06
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Nakon 450 godina na pragu ponovo iste bitke, Mađari i Hrvati vs najezda Islama
» Kako su Srbi letovali sedamdesetih godina u Jugoslaviji: Na novac se nije gledalo...
» ''1972. znanstvenik u Jugoslaviji govorio: "Smak svijeta je 2020., imamo još 75 godina"''
» Kako je izgledao i što se sve događalo tog 30.svibnja.1990
» U Grudama zabranjen alkohol?
» Kako su Srbi letovali sedamdesetih godina u Jugoslaviji: Na novac se nije gledalo...
» ''1972. znanstvenik u Jugoslaviji govorio: "Smak svijeta je 2020., imamo još 75 godina"''
» Kako je izgledao i što se sve događalo tog 30.svibnja.1990
» U Grudama zabranjen alkohol?
Page 1 of 2