Mali Bane : Srbija je naš strateški cilj
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Mali Bane : Srbija je naš strateški cilj
Nakon razdoblja velikonjemačkih ambicija, kada se Austrija pokušala uspostaviti kao vodeća njemačka sila, Austrija se ponovno trebala redefinirati kako bi održala jedinstvo unatoč nacionalizmu.
Kao posljedica Drugog talijanskog rata za neovisnost i Austro-pruskog rata, Habsburško Carstvo bilo je na rubu propasti 1866. godine, jer su ti ratovi uzrokovali monumentalni državni dug i financijsku krizu. Habsburgovci su bili prisiljeni pomiriti se s Ugarskom, kako bi spasili svoje carstvo i dinastiju. Habsburgovci i dio mađarske političke elite dogovorili su Austro-Ugarski kompromis 1867.
Kao posljedica Drugog talijanskog rata za neovisnost i Austro-pruskog rata, Habsburško Carstvo bilo je na rubu propasti 1866. godine, jer su ti ratovi uzrokovali monumentalni državni dug i financijsku krizu. Habsburgovci su bili prisiljeni pomiriti se s Ugarskom, kako bi spasili svoje carstvo i dinastiju. Habsburgovci i dio mađarske političke elite dogovorili su Austro-Ugarski kompromis 1867.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
U suštini i ne jer ima deset godina te Austro Ugarske prije pripajanja Bosne.RayMabus wrote:Primanjem Hrvatske uključili ste i dijelove bivše dijelove mletačke republike tj Venecije itd , dakle u suštini ste Austrijsko carstvo.RayMabus wrote:Predsjedništvo se rotira svake godine.
Geopolitičke granice CEDC-a su manje-više iste granice bivše Habsburške Monarhije i njezinih nasljednica, Austrijskog Carstva i Austro-Ugarske.
Ako uključite i BiH onda ćete biti Austro ugarska.
Ne možete bit Austrijsko carstvo jer nema Venecije Lombardije a ne možete biti ni AU nakon 1878 tj pripajanja BiH nego se period od 1867 do 1878.
Austro ugarska nagodba.
2014-04-11
Kako god okreneš na tu incijativu šta se tiče Hrvatske sad možete zaboravit. Imam pametnijeg posla nego da vojno surađujem s nekim tko me ponižava.
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Mali Bane na Kosovu
» Britanski ministar obrane: Ja i mali Bane smo uz Ukrajinu
» "Koha": Srbija izgleda postigla cilj
» Mali: Neću da se izvinjavam što je Srbija najbolja u Evropi
» Milorad Dodik:'Nas cilj je ujediniti Republiku Srpsku sa Srbijom.To je visestoljetni cilj.'
» Britanski ministar obrane: Ja i mali Bane smo uz Ukrajinu
» "Koha": Srbija izgleda postigla cilj
» Mali: Neću da se izvinjavam što je Srbija najbolja u Evropi
» Milorad Dodik:'Nas cilj je ujediniti Republiku Srpsku sa Srbijom.To je visestoljetni cilj.'
Page 2 of 2