Mali: Neću da se izvinjavam što je Srbija najbolja u Evropi
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Mali: Neću da se izvinjavam što je Srbija najbolja u Evropi
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=05&dd=06&nav_id=1681268
Serbinho-3- Posts : 27698
2014-08-25
Re: Mali: Neću da se izvinjavam što je Srbija najbolja u Evropi
EU ide napred, idemo i mi
Ministar kaže da je optimista i da čvrsto veruje da će zemlja biti u plusu, kao i da ekonomiju otvaramo ranije nego što je bilo planirano.
"Ohrabruju me EK i EU i veliki paketi pomoći koje pružaju svojim državama, ako oni idu napred, idemo i mi", rekao je Mali.
Ministar kaže da je optimista i da čvrsto veruje da će zemlja biti u plusu, kao i da ekonomiju otvaramo ranije nego što je bilo planirano.
"Ohrabruju me EK i EU i veliki paketi pomoći koje pružaju svojim državama, ako oni idu napred, idemo i mi", rekao je Mali.
Last edited by Serbinho-3 on 6/5/2020, 16:30; edited 1 time in total
2014-08-25
Bolja od vas je Moldavija
U biti vi ste tako loši da puno gore ne može biti...
U biti vi ste tako loši da puno gore ne može biti...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Mali od Zanata wrote:EU ide napred, idemo i mi
Znaci da postaješ zavistan od njihove politike kroz ekonomiju.
Nisi se bas usrećio od njihove politike a trčiš da budes zavistan.
Recimo u Italiji su svaku pomoc propratili sa sumnjom da ne
budu zavisni sutra od nekog.
Ovaj pak trci da bude zavistan a misli da vodi nezavisnu politiku.
To dvoje ne idu zajedno.
Kreiraj ekonomiju ka Svetskoj berzi i javni aparat prebaci u realnu
ekonomiju, takodje i borba protiv korupcije, tj. mentaliteta.
Slabo i ovaj prikopčan sa vijugama.
2014-08-25
Izvinite, nismo znali.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
jel bila isplata onih 100 eurića ili su to prolongirali kao i plaću od 500 eura za neki naredni skorašnji ubrzano brzi period?
ma kako ti se to moglo desiti, mislim to da ne znaš za ovo a znaš da su u srbiji najpametniji, najkuratiji, najgenetskiji(jer su im djedovi išli preko albanije na krf)...i svi im zavide od tokija do milvokijakaya wrote:Izvinite, nismo znali.
i tih sto, ko i onih pecta evra za platu...dogodinetre wrote:jel bila isplata onih 100 eurića ili su to prolongirali kao i plaću od 500 eura za neki naredni skorašnji ubrzano brzi period?
ja se baš ponadao zbog pizona pa da nam to mogu pod nos gurniti i zajebavsti nas koliko i kako su bogati :)))Noor wrote:i tih sto, ko i onih pecta evra za platu...dogodinetre wrote:jel bila isplata onih 100 eurića ili su to prolongirali kao i plaću od 500 eura za neki naredni skorašnji ubrzano brzi period?
Čim se Srbija obogati, tražit ćemo opet da se ujedinimo s njima.
Srbi su naivni. Opet ćemo ih zajebati.
Srbi su naivni. Opet ćemo ih zajebati.
crvenkasti-
2014-04-17
To hrvatsko nipoodastavanje Srbije i izrugivanje skupo ce vas kostatiNoor wrote:i tih sto, ko i onih pecta evra za platu...dogodinetre wrote:jel bila isplata onih 100 eurića ili su to prolongirali kao i plaću od 500 eura za neki naredni skorašnji ubrzano brzi period?
Suljo je jednu stvar jako dobro shvatio. Oni su izanalizirali sa cime raspolazu a sa cime ne. Slusao sam ja njega. Mnogo toga ima smisla sto on govori.
KAze nemamo ni naftu ni turizam. Imamo poljioprivredu. I onda su se okrenuli investicijama, zestokoj izgradnji infrastrukture i reindustrijalizaciji Srbije.
Imaju plan investiranja oko 14.5 milijardi Eura za kompletan program nacionalnih projekata slican onome u Rusiji i to u svim oblastima. Novac je vec osiguran i tu nece biti zaduzivanja.
Taj program treba da bude ostavren do kraja 2025te godine.
Ekonomija im je prilicno stabilna a makroekonomski pokazatelji povoljni.
Hrvati treba da prestanu da podcjenjuju Srbe i ostale iz bivse SFRJ, osim Slovenaca dakako, ne valja im to.
Jer Srbija ce Hrvatsku presisati u svemu, prije ili kasnije. Srbi imaju osmisljenu strategiju a Hrvati nemaju nista, samo se glupiraju i rade budale od sebe.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
u izgradnji cestovne infrastrukture im treba 35 godina da sustignu hrvatsku, a da mi do tada apsolutno više ništa ne gradimoRingo10 wrote:To hrvatsko nipoodastavanje Srbije i izrugivanje skupo ce vas kostatiNoor wrote:i tih sto, ko i onih pecta evra za platu...dogodinetre wrote:jel bila isplata onih 100 eurića ili su to prolongirali kao i plaću od 500 eura za neki naredni skorašnji ubrzano brzi period?
Suljo je jednu stvar jako dobro shvatio. Oni su izanalizirali sa cime raspolazu a sa cime ne. Slusao sam ja njega. Mnogo toga ima smisla sto on govori.
KAze nemamo ni naftu ni turizam. Imamo poljioprivredu. I onda su se okrenuli investicijama, zestokoj izgradnji infrastrukture i reindustrijalizaciji Srbije.
Imaju plan investiranja oko 14.5 milijardi Eura za kompletan program nacionalnih projekata slican onome u Rusiji i to u svim oblastima. Novac je vec osiguran i tu nece biti zaduzivanja.
Taj program treba da bude ostavren do kraja 2025te godine.
Ekonomija im je prilicno stabilna a makroekonomski pokazatelji povoljni.
Hrvati treba da prestanu da podcjenjuju Srbe i ostale iz bivse SFRJ, osim Slovenaca dakako, ne valja im to.
Jer Srbija ce Hrvatsku presisati u svemu, prije ili kasnije. Srbi imaju osmisljenu strategiju a Hrvati nemaju nista, samo se glupiraju i rade budale od sebe.
u konkurenciji 137 zemalja, Hrvatska s prosječnom ocjenom 5,5 s Danskom, Omanom, Njemačkom, Španjolskom, Katarom, Švedskom i Luxembourgom dijeli 13. mjesto na svjetskoj ljestvici najboljih cestovnih infrastruktura. Uz izvješće svjetskog ekonomskog foruma o konkurentnosti za 2017. i 2018., objavljena je i rang-lista kvalitete cestovne infrastrukture u 137 zemalja. Tako najvišu prosječnu ocjenu 6,4 imaju Ujedinjeni arapski emirati, dok se iza skupine zemalja s prosječnom ocjenom u kojoj je Hrvatska, nalaze neke bitno razvijenije zemlje poput Ujedinjenog kraljevstva, Irske, Belgije, Italije ili Finske. Od zemalja u okruženju, Slovenija se nalazi na 51. Madžarska 62, Srbija 100. a BIH na 109. mjestu. Najniže rangirana europska zemlja je Ukrajina (130. mjesto) s prosječnom ocjenom 2,4.
i jedna brošura....iz 2007.
https://mmpi.gov.hr/UserDocsImages/arhiva/Kapitalna_prometna_infrastruktura.pdf
Noor wrote:
u izgradnji cestovne infrastrukture im treba 35 godina da sustignu hrvatsku, a da mi do tada apsolutno više ništa ne gradimo
Pa nisam baš siguran.
Kinezi imaju plan izgraditi 'put svile' koji će povezati Kinu i Europu novim trgovačkim putevima. Na tom putu Srbija će im biti glavno čvorište. Stoga ubrzano rade ceste i pruge po Srbiji.
https://www.ekapija.com/news/2773660/drzava-planira-gradnju-najmanje-sest-novih-auto-puteva-za-najvise-pet-godina
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Noor wrote:
u izgradnji cestovne infrastrukture im treba 35 godina da sustignu hrvatsku, a da mi do tada apsolutno više ništa ne gradimo
Pa nisam baš siguran.
Kinezi imaju plan izgraditi 'put svile' koji će povezati Kinu i Europu novim trgovačkim putevima. Na tom putu Srbija će im biti glavno čvorište. Stoga ubrzano rade ceste i pruge po Srbiji.
https://www.ekapija.com/news/2773660/drzava-planira-gradnju-najmanje-sest-novih-auto-puteva-za-najvise-pet-godina
Da si pravi Hrvat bio bi siguran da nece. Treniraj !
Guest- Guest
dzmrdz wrote:crvenkasti wrote:Noor wrote:
Pa nisam baš siguran.
Boli me kurac. Čim mi bude pasalo, opet sam Srbin. Ili bar Hrvat komunist, tako nešto.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:dzmrdz wrote:crvenkasti wrote:Noor wrote:
Pa nisam baš siguran.
Boli me kurac. Čim mi bude pasalo, opet sam Srbin. Ili bar Hrvat komunist, tako nešto.
Nema Hrvata komukomunista budalo..pitaj koga hoces
Guest- Guest
dzmrdz wrote:crvenkasti wrote:dzmrdz wrote:crvenkasti wrote:Noor wrote:
Pa nisam baš siguran.
Dobro, bit ću nešto, ne znam točno što. Nešto što će Srbija dozvoliti da nas opet prime u svoju državu,
Vidiš da ne znamo sami sa sobom vladati i da idemo u propast. A neće nas nitko osim Srbije.
Nijemci, Talijani, kurac, ne šišaju nas.
crvenkasti-
2014-04-17
ubrzano grade, toliko brzo da će im trebati vremena koliko i za kineski zid...
2015-08-08
crvenkasti wrote:dzmrdz wrote:crvenkasti wrote:dzmrdz wrote:crvenkasti wrote:
Pa nisam baš siguran.
Dobro, bit ću nešto, ne znam točno što. Nešto što će Srbija dozvoliti da nas opet prime u svoju državu,
Vidiš da ne znamo sami sa sobom vladati i da idemo u propast. A neće nas nitko osim Srbije.
Nijemci, Talijani, kurac, ne šišaju nas.
Ma sisaju sisaju...i te kako :)
Guest- Guest
još kad im se crvenkasta spodoba pridruži ima da su u vasceloj vasioni dok si reko crvenkastimichaellcmacha wrote:ubrzano grade, toliko brzo da će im trebati vremena koliko i za kineski zid...
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Srbija najbolja u Evropi
» srbija najbolja u regionu
» Haha: Vucić - Srbija je najbolja u Europi
» Odabrali stručnjaci: Srbija je najbolja zemlja za odmor u 2017.
» Srbija ipak prva u Evropi!
» srbija najbolja u regionu
» Haha: Vucić - Srbija je najbolja u Europi
» Odabrali stručnjaci: Srbija je najbolja zemlja za odmor u 2017.
» Srbija ipak prva u Evropi!
Page 1 of 3