ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rumunija kupuje 32 polovna F16 za 354 miliona eura

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Rumunija kupuje 32 polovna F16 za 354 miliona eura - Page 2 Empty Re: Rumunija kupuje 32 polovna F16 za 354 miliona eura

Post by niels 12/12/2021, 23:22

Eroo wrote:
niels wrote:
Eroo wrote:
niels wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:A vidi ovo,  bokte...

Ništa  ja  ne  kažem,  ovo se ne bi moglo izvoditi s pilotom bez  znanja  i  iskustva  (i s m*dima), 
ali  ne  ni s  avionima bez prateće avionike. Avion bez  greške  prihvaća komande i  zamisli pilota, to je više nego očigledno.
Nešto slično nikad prije nisam vidio. Kakva  li će  tek  biti verzija četvorka

Mi ćemo dobiti četvorku.

F4.1 je nešto na što migriraju gotovo svi francuski Rafali, a ovi ostaju kod njih do 2024 - kad će otprilike migracija biti gotova.

To objašnjava još neke stvari i izjave ovih dana.
Stvarno? To  mi je prva vijest...Možda  je  to  onih  200 mio € plus. :D

PDV se ne plaća na rabljeno, što znači da je dobar dio dijelova u Rafalima potpuno nov. Nije sva cifra PDV, ima desetak milijuna eura za indeksaciju, pa za obuku, ali kada bi bio, onda bi se cijena nabave Rafala dala izračunati 800 milijuna eura, što je tek za jednu petinu manje od cijene koju smo platili.

Hrvatska neće dobiti trojku, nego Dassault Rafale F4
Samo sam se šalio.
Nego, kako si  došao  do toga  podatka da  nabavljate  četvorku? Cijelo vrijeme se priča o trojki, pa me začudio taj podatak....

Nitko zapravo nije ni spominjao F3, pa sam postao sumnjičav, Grippen je to iskoristio za svoju kampanju.

Malo sam se raspitao, i biti će četvorka. Ponuda je bila na natječaju na F3, ali je ugovor zaključen da na isporuci bude F4 i da se osvježava s svakom novom podverzijom, baš kao i francuski Rafali. Tu klauzulu o stalnoj nadogradnji UAE navodno nije dobila.

niels

2021-04-26

Back to top Go down

Rumunija kupuje 32 polovna F16 za 354 miliona eura - Page 2 Empty Re: Rumunija kupuje 32 polovna F16 za 354 miliona eura

Post by Eroo 13/12/2021, 00:24

niels wrote:
Eroo wrote:
niels wrote:
Eroo wrote:
niels wrote:
Eroo wrote:
Eroo wrote:A vidi ovo,  bokte...

Ništa  ja  ne  kažem,  ovo se ne bi moglo izvoditi s pilotom bez  znanja  i  iskustva  (i s m*dima), 
ali  ne  ni s  avionima bez prateće avionike. Avion bez  greške  prihvaća komande i  zamisli pilota, to je više nego očigledno.
Nešto slično nikad prije nisam vidio. Kakva  li će  tek  biti verzija četvorka

Mi ćemo dobiti četvorku.

F4.1 je nešto na što migriraju gotovo svi francuski Rafali, a ovi ostaju kod njih do 2024 - kad će otprilike migracija biti gotova.

To objašnjava još neke stvari i izjave ovih dana.
Stvarno? To  mi je prva vijest...Možda  je  to  onih  200 mio € plus. :D

PDV se ne plaća na rabljeno, što znači da je dobar dio dijelova u Rafalima potpuno nov. Nije sva cifra PDV, ima desetak milijuna eura za indeksaciju, pa za obuku, ali kada bi bio, onda bi se cijena nabave Rafala dala izračunati 800 milijuna eura, što je tek za jednu petinu manje od cijene koju smo platili.

Hrvatska neće dobiti trojku, nego Dassault Rafale F4
Samo sam se šalio.
Nego, kako si  došao  do toga  podatka da  nabavljate  četvorku? Cijelo vrijeme se priča o trojki, pa me začudio taj podatak....

Nitko zapravo nije ni spominjao F3, pa sam postao sumnjičav, Grippen je to iskoristio za svoju kampanju.

Malo sam se raspitao, i biti će četvorka. Ponuda je bila na natječaju na F3, ali je ugovor zaključen da na isporuci bude F4 i da se osvježava s svakom novom podverzijom, baš kao i francuski Rafali. Tu klauzulu o stalnoj nadogradnji UAE navodno nije dobila.
Ugovorom je  sklopljeno i strateško partnerstvo ,  pa  mi to sad izgleda posve  razumljivo.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 13/12/2021, 00:32

Tko zna kako je to dogovoreno s Amerikom ta šema s Rumunjskom jer ima tamo američko rumunjska vojna avio baza i onda dođu Amerikanci s lovcima pete generacije, dakle ovo je njima samo za air policing i obranu al ako navale Rusi ovi su Nato i ima još ta rumunjsko američka vojna baza plus Rumunji imaju PZO Patriot američke proizvodnje.

Ovi je F16 je ono konstruiran kao 40 godina + još 10 generalka jer onda se zna da ide novi avion u smislu tehnologije itd a i auto star 50 godina je puno a kamo li ne mlazni lovac koji probija zvučni zid itd.

Rumunija kupuje 32 polovna F16 za 354 miliona eura - Page 2 10-romanian-air-force-f-16am-fighting-daniele-faccioli

A ima i sama američka vojska masu ovih svojih koje će postupno zamijenjivat s F35 pa onda ima tih 40+ za ove a jedino ne znam kad bude 50+ godina kako će to tvornica davat dozvolu tj kako su to dogovorili jer možda će moć letiti al ako idu probijat zvučni zid onda na svoju odgovrnost tj tvornica ne preuzima odgovornost.

Mislim ovo može i 60 godina ako će ga Amerikanac održavat samo šta nakon šta prođe pola stoljeća nije pametno s njime ić probijat zvučni zid jer to je ipak pola stoljeća trup i ima te mikro pukotine i to u materijalu itd a to ne možeš baš krpit non stop tako.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 13/12/2021, 00:58

Nekako se svodi na to da ako to sad ima 40+ i da ga žele koristit još bar 20 godina il čak i više da to za deset godina imat neku svoju stavku da ako ideš probijat zvučni zid to je na tvoju odgovornost a ne tvornice tj proizvođača.

Rumunija kupuje 32 polovna F16 za 354 miliona eura - Page 2 F-16-Fighting-Falcon-RO-signs

Možeš ga i tako koristit. Imaš ove šta mogu probijat zvučni zid da zadovoljiš zakon da sam možeš radit air plicing a onda 2/3 flote je ti šta su kao pod oznakom da se ne prepouračava probijanje zvučnog zida itd dakle ima graničnik da ne pređe tu brzinu i to se ugradi.

Na tu šemu bi ga moga koristit i nešto duže vremenski gledano s obzirom da ti očito Amerika garantira logistiku i servis i dijelove i sve šta triba.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 13/12/2021, 01:02

Njima je samo Rusija kritična jer im je nasuprot Krim i zato je tu američka baza i američki lovci pete generacije i sistemi Patriot za protuzračnu obranu.

Za ovo ostalo dakle Moldavija koja i nema avione a još su i Rumunji nekakvi jezično , Bugarska, Srbija, Ukrajina njima i ne treba tko zna šta , 50 aviona i nema uopće veze ako 2/3 flote će bit ono pod stavkom a ne probija zvučni zid. Opet imaju masu aviona u odnosu na ove okolo.....sem Rusije. lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 13/12/2021, 01:13

Ovo se ovako ne isplati ( kupnja lovačkih mlaznih aviona 40*+ godina ) al oni su to vjerovatno kompenzirali nečim drugim pa svi ovi servisi šta ove avione čekaju neće bit tako drastična cijena jer ovo em si kupija stari avion, em im skračeni vijek trajanja, em sigurnost aviona zbog godina itd , em moraš plaćat servis itd.

Ne isplati se uzet avion star 40 godina kad je mlazni lovac u pitanju osim ako nije neke druge šeme tu još nadodane i ovako neke kombinacije i onda će to tako bit i onda kad to sve izračunaš opet nekako može i ta šema.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 13/12/2021, 07:12

Uzeli za male pare od Norveske, relativno, obzirom da su Muzejski eksponati, zatim ce im Ameri traziti novac za modernizaciju.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by RayMabus 13/12/2021, 11:34

Serbinho-3 wrote:Uzeli za male pare od Norveske, relativno, obzirom da su Muzejski eksponati, zatim ce im Ameri traziti novac za modernizaciju.
Norveška ne zna di će s njima , zauzima prostor u avio hangaru a u njih je zima i svaki avion je u hangaru a dolaze novi avioni itd.

Sve je to dogovor, to su NATO članice itd. A šta ja znam. Napisa san svoje mišljene tako da to će to tako nekako bit jer ako će to Amerika održavat i dodatno kasnije davat novije F16 onda njima 2/3 te flote od 50 aviona ne mora ni biti nadzvučno tj da probija zvučni zid dok će 1/3 flote bit a tu su i Amerikanci u zajedničkoj vojnoj bazi s lovcima pete generacije , protuzračni sisitemi Patriot američke proizvodnje itd.

Šta će njima za Bugarsku, Srbiju, Mađarsku pa vamo još Moldavija koja je njihova toliko tih lovaca ? To mogu i kombinirat tako da 2/3 flote ne mora uopće bit nadzvučni lovac a šta znači da bi se ti F16 mogli koristit još tridesetak godina uz servise koji se naravno plačaju.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics