Korona novosti i spoznaje
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Eroo wrote:mutava baštarda wrote:Eroo wrote:2. PRIMJER
A) PORTUGAL: cijepljeni s 2 doze 88.8% pop. ; cijepljeni s 1 doza 92.3%
- aktivnih na 1 milijun stanovnika : 6,720
- umrlih na 1 milijun stanovnika: 1.67
B) HRVATSKA : to znate sami
- aktivnih na 1 milijun stanovnika : 5,264
- umrlih na 1 milijun stanovnika: 14.01
Kod približno isto aktivnih slučajeva je u HR smrtnost veća za cca 8x.
Što je razlog ovako većoj smrtnosti u HR?
Istina, malo su podbacili kada se radi o smrti od korone, ali zato umiru skoro 20% više od prosjeka... Zbog klimatskih promjena.
U proteklom zimskom valu su nastradali jer nije bilo cijepljenja, kao ni u Hrvatskoj, a onda su se procijepili ... kao što ti piše gore.
Zimski val po smrtnosti im je bio sličan vašem(provjeri). Od HR su se "udaljili" nakon što je kod njih general preuzeo komandu i procijepljenost im je sada najveća na svijetu, a smrtnost ravna onome kod gripe.
Možeš ti okrećati pilu naopako, samo nastavi...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Imam par prijatelja koji su bili kontra cijepljenja ali su se cijepili radi pritiska posla, a zapravo zato što im je testiranje neugodno....mutava baštarda wrote:Isukati bajonetu...epikur37 wrote:Mislim da će mutavi prvi zasukati rukav...
preveć je izgorio u svemu ovome :D
Jebu mater HDZ-u...
Kako je završila Merkel, Kurc, tako će i dječija guzica iz Kanade, babojeb u Francuskoj i Kenwood Kenon u Hrvatskoj, a s njim i zločinačka.
newuser likes this post
AssadNaPodmornici wrote:https://www.worldometers.info/coronavirus/country/portugal/
Imaju aktivni rast slučajeva, imaju aktivni rast umrlih.
u RH je aktivni pad slučajeva aktivni pad umrlih.
Nema ništa gore od marljivog glupana.
https://magazin.hrt.hr/zabava/imunolog-marusic-najopasniji-se-pseudoinetelektualci-rade-najveci-nered-4028152
On je profesor emetirus i književnik. Dugogodišnji predavač imunologije i fiziologije na Medicinskom fakultetu u Splitu i Zagrebu, uvršten među dva posto najutjecajnijih znanstvenika na svijetu, s 214 objavljenih radova u najrelevantnijim znanstvenim časopisima. Poznat je po svom osebujnom stilu, a nedavno je oštro progovorio o onima koji ignoriraju znanstvene činjenice vezane za panedmiju COVID-19. Gost emisije "U svom filmu" bio je profesor emeritus Matko Marušić.
Upitan kako se osjeća s obzirom na to da danas svatko smatra da može govoriti o COVID-19, Marušić kaže dobro jer cijeli život radi sa studentima, a oni su, ističe, gori od "ovih iz njegovog portuna koji sve komentiraju".
- Ima ljudi koji ne slušaju, ne znaju pa sam se ja desenzibilizirao na svojim studentima. Uvijek ima onih koji slabo uče i kojima treba dobro objasniti i biti strpljiv. Ne volim kad mi dođu ljudi, koji su kao obrazovani, ali zapravo nisu svjesni da nisu dovoljno obrazovani. I onda mi oni drže lekciju o imunologiji. To stvarno nije fer. Tu se znam malo ljutiti, ali ne ljutim se na ljude koji ništa ne znaju, oni lijepo slušaju, kaže Marušić.
Nedavno je prosvjede protiv epidemioloških mjera ocijenio porazom inteligencije.
- Začudilo me sve, jer tamo ima i pametnih i dobrih ljudi. Nisu to zli ljudi. Dat ću primjer, bio sam strog prema kolegi Laucu. Nisam ja kritizirao njegovu znanost, ja sam kritizirao upravo zato što je on dobar znanstvenik, njegov odnos prema COVID-u. Ti si čovječe prepametan, da sada zato što si nešto skužio ili naslućuješ, izađeš u javnost i govoriš kao paradigmu - to nije dobro jer to nije točno. To je točno, ali nije jedini čimbenik onoga o čemu govorimo. Ja sam hvalio Stožer i opet ću ako treba. Stožer ima strašno težak zadatak koji se bitno razlikuje od inteligencije i znanja nekog znanstvenika. Mora sve staviti na hrpu i gledati politiku. Politika donosi odluku. To je potpuno drugačije razmišljanje, poručuje Marušić.
- Imate imunološko, molekularno biološko razmišljanje, virusološko, ali onda imate razmišljanje stožerno, budimo iskreni i političko. Ne možeš ti ići protiv Europe. Svi imaju mjere koje su strože od naših, a naši se bune na naše mjere, pa čekaj, zašto to radiš? Jesu svi ti ljudi okolo glupi?! Drugo, svašta govore, ali krivo, parcijalno.
Svatko ima slobodu, kaže Marušić, te ističe da ničija sloboda nije apsolutna. Ona je ograničena slobodom drugih, ograničena je životom u društvu.
- Živimo kao zajednica u kojoj moramo imati odgovornosti i pravila koja ograničuju našu slobodu. Takvo je sadašnje stanje, da ne možeš imati slobodu, nitko neće tjerati ljude da se cijepe, ali nemoj ulaziti u bolnicu ako se nisi cijepio i nemaš COVID potvrdu, poručuje Marušić o prosvjednicima.
On je profesor emetirus i književnik. Dugogodišnji predavač imunologije i fiziologije na Medicinskom fakultetu u Splitu i Zagrebu, uvršten među dva posto najutjecajnijih znanstvenika na svijetu, s 214 objavljenih radova u najrelevantnijim znanstvenim časopisima. Poznat je po svom osebujnom stilu, a nedavno je oštro progovorio o onima koji ignoriraju znanstvene činjenice vezane za panedmiju COVID-19. Gost emisije "U svom filmu" bio je profesor emeritus Matko Marušić.
Upitan kako se osjeća s obzirom na to da danas svatko smatra da može govoriti o COVID-19, Marušić kaže dobro jer cijeli život radi sa studentima, a oni su, ističe, gori od "ovih iz njegovog portuna koji sve komentiraju".
- Ima ljudi koji ne slušaju, ne znaju pa sam se ja desenzibilizirao na svojim studentima. Uvijek ima onih koji slabo uče i kojima treba dobro objasniti i biti strpljiv. Ne volim kad mi dođu ljudi, koji su kao obrazovani, ali zapravo nisu svjesni da nisu dovoljno obrazovani. I onda mi oni drže lekciju o imunologiji. To stvarno nije fer. Tu se znam malo ljutiti, ali ne ljutim se na ljude koji ništa ne znaju, oni lijepo slušaju, kaže Marušić.
Nedavno je prosvjede protiv epidemioloških mjera ocijenio porazom inteligencije.
- Začudilo me sve, jer tamo ima i pametnih i dobrih ljudi. Nisu to zli ljudi. Dat ću primjer, bio sam strog prema kolegi Laucu. Nisam ja kritizirao njegovu znanost, ja sam kritizirao upravo zato što je on dobar znanstvenik, njegov odnos prema COVID-u. Ti si čovječe prepametan, da sada zato što si nešto skužio ili naslućuješ, izađeš u javnost i govoriš kao paradigmu - to nije dobro jer to nije točno. To je točno, ali nije jedini čimbenik onoga o čemu govorimo. Ja sam hvalio Stožer i opet ću ako treba. Stožer ima strašno težak zadatak koji se bitno razlikuje od inteligencije i znanja nekog znanstvenika. Mora sve staviti na hrpu i gledati politiku. Politika donosi odluku. To je potpuno drugačije razmišljanje, poručuje Marušić.
- Imate imunološko, molekularno biološko razmišljanje, virusološko, ali onda imate razmišljanje stožerno, budimo iskreni i političko. Ne možeš ti ići protiv Europe. Svi imaju mjere koje su strože od naših, a naši se bune na naše mjere, pa čekaj, zašto to radiš? Jesu svi ti ljudi okolo glupi?! Drugo, svašta govore, ali krivo, parcijalno.
Svatko ima slobodu, kaže Marušić, te ističe da ničija sloboda nije apsolutna. Ona je ograničena slobodom drugih, ograničena je životom u društvu.
- Živimo kao zajednica u kojoj moramo imati odgovornosti i pravila koja ograničuju našu slobodu. Takvo je sadašnje stanje, da ne možeš imati slobodu, nitko neće tjerati ljude da se cijepe, ali nemoj ulaziti u bolnicu ako se nisi cijepio i nemaš COVID potvrdu, poručuje Marušić o prosvjednicima.
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
Ovaj Lošo razvaljuje. Covjek argumentirano govori i ukazuje na opasnosti. Klauni s indexa mu ne mogu ni cipele cistiti. A onaj Đikić je smijurija, svakim videom u zadnje 2 godine mijenja misljenje.mutava baštarda wrote:
[size=48]Odgovor prof.dr. Tomislava Domazeta-Loše Indexovoj petorci i prof. Đikiću[/size]
[size=48]Šest muva jednin udarcen...
[/size]
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Video: Fauci explained to Mark Zuckerberg that it’s possible for “a vaccine that looked good in initial safety [tests] actually made people worse.”
— Yossi Gestetner (@YossiGestetner) December 14, 2021
Totally unrelated, many countries/US states at 60-70 percent C19 vaccination have now same/worse case counts than pre-vaccines. pic.twitter.com/sLLSnEgwQn
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Malo sam obradio ove talijanske brojke u gantogramu, koji ste već vidjeli.
Prikazaću značenje na prvoj skupini 12-39 god.starosti:skupina A:
Stupac 1: plavo, je udio necijepljenih u populaciji 12-39.
Stupac 5 : plavo, udio umrlih necijepljenih u populaciji 12-39.
Omjer 5/1 = 4.9x ...pokazuje koliko puta je veća smrtnost necijepljenih gledena njihov udio u populaciji 12-39
Omjer 4.9/[(100 - 87.5)/(100-14.9)] = 32.7x ...pokazuje koliko puta je veća smrtnost necijepljenih od cijepljenih u skupini 12-39.
Tako smo za ostale skupine B,C,D dobili redom: 16.7x ; 12.0x i 9.9x. ...tako je to po prof. Simpsonu!
Skupina E, prikaz svih skupina na jednom mjestu (Totale!): 4.2x
Ovo zna zbuniti, a samo se radi o zbrajanju krušaka i jabuka.
Naravno, oba načina izračuna su ispravna, samo što iz zadnjega ne vidite dosta toga korisnog za odluke
epidemiologa, odnosno Stožera.
PS:
U jednom od sljedećih komentara će biti prikazano koliko je bila veća
hospitalizacija i okuženost necijepljenih u odnosu na cijepljene.
kakva je to točno dobna skupina od 12-39? adolescenti i ljudi u srednjoj životnoj dobi u istoj skupini?Eroo wrote:
PS:
adolescenti koji su u 90% slučajeva zdravi i ljudi od 30-39 koji s današnjim načinom života, prehrane, nekretanja, sjedenja na poslu su možda zdravi u 50% slučajeva su strpani u istu dobnu skupinu?
čemu to točno psihopatu? da bi se smrti ovih od 30-39 prikazivale kao smrti jedne iste skupine i opravdalo cijepljenje adolescenata i djece? jel to? jel postoji koji drugi razlog?
p.s- u hrvatskoj je u zadnje dvije godine umrlo nula crnaca i postotak smrti je na strani bijelaca 100%, logički zaključak je da je u rh bolje biti crnac.
jel razumiješ kad uspoređuješ nekoga koga ima 80% (necijepljenih u određenoj populaciji po godinama 12-39) i nekoga koga ima 20% (cijepljenih u toj istoj ppulaciji) da će oboljenja i smrti uvijek biti na strani ovih kojih ima više i da to nikakve veze nema s cjepivima nego sa zakonom velikih brojki? i pošto bi bilo teško to raditi sa pravom skupinom ljudi, onom najzdravijom 12-19 ti, smeće koje jesi i ljudi poput tebe smeća koja jesu, su u istu skupinu potrpali i one koji nisu toliko zdravi čisto da zakonom velikih brojki pokažu da umiru i te skupine ljudi, onak jebeno.
razumiješ ti pičku milu materinu.
Guest- Guest
Najbolje bi bilo analizirati svako godište posebno, to se slažem.ebenica wrote:kakva je to točno dobna skupina od 12-39? adolescenti i ljudi u srednjoj životnoj dobi u istoj skupini?Eroo wrote:
PS:
Za takve nalize bi trebali imati posebnu vojsku analitičara.
Zato i je dodana sjedinjena skupina E (Totale).
Radije bi vidio u tabeli umjesto postotaka brojeve nego postotke,
jer ne znam o kakvom se broju populacije radi (udjelu u cjelini),
a onda i o broju umrlih, hospitaliziranih i zaraženih.
Moglo bi se jedino za E pogledati CIA Factbook o dobnim
skupinama, ako se ih da ugradit u gornju tabelu.
Pogledat ću, ali ne noćas...možda se bude dalo nešto
učiniti, ali i dalje nemamo egzaktne brojeve o hospitaliziranim i umrlim.
Ne očekujem da bih faktore povećanja dobio drugačije.
Ako je cijepljenih u Italiji cca >80% i necijepljenih <20%
onda su u E skupini podatci posve korektni.
Kao što rekoh i oni u A-D su posve korektni postoci,
ali ne znamo (još) o kakvim se brojevima radi.
Bez obzira o čemu se govorilo, o brojevima ili postotcima, ova tabela se ne bi promijenila.
Sve štima! Udio necijepljenih je 13.5% u skupini 12-39, hospitaliziranih je 62.5% i umrlih 42.6%.
Jebeni, šta ti ovdje nije jasno?
PS: u skupini nema djece od 0-12 god.
Sve štima! Udio necijepljenih je 13.5% u skupini 12-39, hospitaliziranih je 62.5% i umrlih 42.6%.
Jebeni, šta ti ovdje nije jasno?
PS: u skupini nema djece od 0-12 god.
Last edited by Eroo on 15/12/2021, 04:58; edited 2 times in total
Obrnuto: Cijepljenih je skoro pa 80% u toj populaciji.ebenica wrote:
jel razumiješ kad uspoređuješ nekoga koga ima 80% (necijepljenih u određenoj populaciji po godinama 12-39) i nekoga koga ima 20% (cijepljenih u toj istoj ppulaciji) da će oboljenja i smrti uvijek biti na strani ovih kojih ima više i da to nikakve veze nema s cjepivima nego sa zakonom velikih brojki? i
I u toj skupini ima puno zaraženih, hospitaliziranih, pa i ne mali broj umrlih
Analiza u tabeli, koja se odnosi na tu skupinu A, je posve korektna,
samo si ti prebedast da bi razumio.
Jebeni, ovo su postotci cijepljenih po skupinama.
Update ITALIJA:
Evidentno je da je epidemija u Italiji svedena na nešto slično kao kod gripe.
Barem šta se tiče smrtnosti.
Evidentno je da je epidemija u Italiji svedena na nešto slično kao kod gripe.
Barem šta se tiče smrtnosti.
Ovo još moram dodati: DANSKA
Zaraženost im strahovito raste. Omikron? Pojma nemam ...
Međutim, smrtnost ima je barem za sada izrazito niska : 10/dan, prosjek kroz zadnjih 7 dana.
6x im je smrtnost manja nego u predzadnjem(zimskom!) valu!
Zaraženost im strahovito raste. Omikron? Pojma nemam ...
Međutim, smrtnost ima je barem za sada izrazito niska : 10/dan, prosjek kroz zadnjih 7 dana.
6x im je smrtnost manja nego u predzadnjem(zimskom!) valu!
Pogledajte luđaka.
Pogledajte sate kada je postao.
Lik je proveo cijelu jebenu noć na nekoj rupi od foruma. Dakle cijelu jebenu noć. I naravno cijeli dan prije.
Dakle postovi cijeli dan prije, a onda u 2ujutro, 3ujutro, 4ujutro, 5ujutro.
Inače to jako jako "zdravo" za organizam. Pa luđak idi spavati... U biti nemoj, što luđe tipkaš dezinformacije iz podruma gdje ne vidiš niti svježeg zraka niti spavaš prije ćeš svetom Petru na konzultacije. Udri još jače
Lik je proveo cijelu jebenu noć na nekoj rupi od foruma. Dakle cijelu jebenu noć. I naravno cijeli dan prije.
Inače to jako jako "zdravo" za organizam. Pa luđak idi spavati... U biti nemoj, što luđe tipkaš dezinformacije iz podruma gdje ne vidiš niti svježeg zraka niti spavaš prije ćeš svetom Petru na konzultacije. Udri još jače
Noor and Hektorović like this post
Kad ti spavaš, budaletino nepismena? Kad san bija toliko star ka ti ja san sa svojon dicon igra balun...AssadNaPodmornici wrote:Pogledajte luđaka.
stariji princ je već bija kadet u košarci. A ti? Jedeš pseću hranu i hranu za mačke, ili nekaj tako,
gledaš se u zrcalo i sam sebi se diviš. Niđe nikoga oko tebe, sam samcat. Sve mislim da te
je odgojija dom za nezbrinutu dicu.
Ču li, bokte, besposličara, prati me kad sam prijavljen na forumu, a ja usput finiširam i glancam projekt...
Sad mogu ovdi bit dan i noć i čekat kad će lova na račun...a ti?
Treba to zaslužit idući kroz život, a šta ti radiš? Čekaš da me poslužiš nalito, a? Ni to ti ne znaš radit.
od 12-39je cjepljenih 80% ?Eroo wrote:Obrnuto: Cijepljenih je skoro pa 80% u toj populaciji.ebenica wrote:
jel razumiješ kad uspoređuješ nekoga koga ima 80% (necijepljenih u određenoj populaciji po godinama 12-39) i nekoga koga ima 20% (cijepljenih u toj istoj ppulaciji) da će oboljenja i smrti uvijek biti na strani ovih kojih ima više i da to nikakve veze nema s cjepivima nego sa zakonom velikih brojki? i
je krele, zato su digli do 39 jer od 12-25 nebi imali kurca koga stavit u statistiku.
nevjerojatna je tvoja retardacija. ako si na isti način bio "stručan" u poslu kojim si se bavio ti si bio najobičnija kurčina.
Guest- Guest
pa vidi se...finisira i glanca projekt, al istovremeno CIJELU NOC predano gnoji po forumu, radi analize i izracune "po svoje" i frizira rezultateebenica wrote:od 12-39je cjepljenih 80% ?Eroo wrote:Obrnuto: Cijepljenih je skoro pa 80% u toj populaciji.ebenica wrote:
je krele, zato su digli do 39 jer od 12-25 nebi imali kurca koga stavit u statistiku.
nevjerojatna je tvoja retardacija. ako si na isti način bio "stručan" u poslu kojim si se bavio ti si bio najobičnija kurčina.
Hektorović likes this post
Dobro ti je reko, ero, moroš spati.
Pandemija more čekati, a i ako projde dokle ti budeš spo, komunisti će brzo stvoriti novu krizu tebi za analizu...
Pandemija more čekati, a i ako projde dokle ti budeš spo, komunisti će brzo stvoriti novu krizu tebi za analizu...
2014-04-16
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje