Protivnici covid potvrda organizirali referendum u Švicarskoj. Građani glasali da ih žele
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Protivnici covid potvrda organizirali referendum u Švicarskoj. Građani glasali da ih žele
Usred petog vala koronavirusa, velika većina Švicaraca u nedjelju je na referendumu koji je obilježio vrlo visok odaziv, podržala zakon koji omogućuje uvođenje covid potvrda. Premda je policija strahovala od prosvjeda, ispred sjedišta vlade i parlamenta u Bernu okupilo se tek nekoliko desetaka protivnika zakona o covidu. Zgrada je bila pod visokim mjerama sigurnosti.
“Da” je prema konačnim rezultatima zaokružilo 62 posto onih koji su izašli na referendum. Covid certifikat namijenjen je cijepljenim osobama, onima koje su preboljele covid ili su se testirale. Potvrda je potrebna za ulazak u kafić ili restoran, na izložbu, u kino ili na dvoranski sportski događaj.
Referendumu se odazvalo 65 posto građana, što je četvrta najveća izlaznost nakon referenduma o uvođenju prava glasa žena 1971. U Švicarskoj je prosječna izlaznost na takve referendume obično 46 posto.
Pokrenuli su ga protivnici izdavanja covid potvrda, a uslijedio je u trenutku dok se svijetom širi nova varijanta koronavirusa, omikrona, koji je WHO svrstao u kategoriju zabrinjavajućeg i koji je planet ponovno vratio u visoko stanje pripravnosti.
Nedjeljni referendum je organiziran pošto njegovi organizatori smatraju da izdavanje covid propusnica znači nepotrebno ograničavanje sloboda.
S nešto manje od dvije trećine potpuno cijepljenog stanovništva, Švicarci imaju jednu od najnižih stopa procijepljenosti u zapadnoj Europi.
Trenutno u toj zemlji zaraza covidom eksponencijalno raste, a broj novozaraženih je svaki tjedan veći za 40 do 50 posto.
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/protivnici-covid-potvrda-organizirali-referendum-u-svicarskoj-gradani-glasali-da-ih-zele/
“Da” je prema konačnim rezultatima zaokružilo 62 posto onih koji su izašli na referendum. Covid certifikat namijenjen je cijepljenim osobama, onima koje su preboljele covid ili su se testirale. Potvrda je potrebna za ulazak u kafić ili restoran, na izložbu, u kino ili na dvoranski sportski događaj.
Referendumu se odazvalo 65 posto građana, što je četvrta najveća izlaznost nakon referenduma o uvođenju prava glasa žena 1971. U Švicarskoj je prosječna izlaznost na takve referendume obično 46 posto.
Pokrenuli su ga protivnici izdavanja covid potvrda, a uslijedio je u trenutku dok se svijetom širi nova varijanta koronavirusa, omikrona, koji je WHO svrstao u kategoriju zabrinjavajućeg i koji je planet ponovno vratio u visoko stanje pripravnosti.
Nedjeljni referendum je organiziran pošto njegovi organizatori smatraju da izdavanje covid propusnica znači nepotrebno ograničavanje sloboda.
S nešto manje od dvije trećine potpuno cijepljenog stanovništva, Švicarci imaju jednu od najnižih stopa procijepljenosti u zapadnoj Europi.
Trenutno u toj zemlji zaraza covidom eksponencijalno raste, a broj novozaraženih je svaki tjedan veći za 40 do 50 posto.
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/protivnici-covid-potvrda-organizirali-referendum-u-svicarskoj-gradani-glasali-da-ih-zele/
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Protivnici covid potvrda organizirali referendum u Švicarskoj. Građani glasali da ih žele
narod je odlucio
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Protivnici covid potvrda organizirali referendum u Švicarskoj. Građani glasali da ih žele
Udba i globalna kabala namjestili rezultate
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
vas dva idiota, svaki na svom polu.
znate li vas dvojica debila kako švicarska država funkcionira?
naravno da ne.
savaki iz svog kuta jede govna.
obojica u svojoj maloj bari.
znate li vas dvojica debila kako švicarska država funkcionira?
naravno da ne.
savaki iz svog kuta jede govna.
obojica u svojoj maloj bari.
2014-12-30
kako su brzo skupili potpise
2014-04-16
kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
u švicarskoj stvarno narod odlučuje.
epi i dalje treba vizu.
veber-
2014-12-30
pa gle neman ništa protiv ako je većina odlučila tako - odlučila je. imali su referendum, i većina je odlučila i to sa dobrom razlikom.
neka tako bude i kod nas, sve 5.
btw ovo što ovi korona-udbaši zaboravljaju, da švicarska država priznaje serološki test na anti-tijela kao legitimni dokaz da je netko prebolio
https://www.thelocal.ch/20211103/switzerland-approves-antibody-testing-for-covid-certificate/
neka tako bude i kod nas, sve 5.
btw ovo što ovi korona-udbaši zaboravljaju, da švicarska država priznaje serološki test na anti-tijela kao legitimni dokaz da je netko prebolio
https://www.thelocal.ch/20211103/switzerland-approves-antibody-testing-for-covid-certificate/
u švicarskoj svaki vojni obveznik u pričuvnom sastavu doma ima pušku.
mora jednom godišnje odraditi streljanu i terenski rad.
jest da su stoka, ali su dobro ustrojeni.
mora jednom godišnje odraditi streljanu i terenski rad.
jest da su stoka, ali su dobro ustrojeni.
2014-12-30
mutava baštarda likes this post
iksto imam pušku za svaki slučajveber wrote:kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
epi i dalje treba vizu.
2015-08-06
kaj si ju susjedu maznuo?epikur37 wrote:iksto imam pušku za svaki slučajveber wrote:kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
epi i dalje treba vizu.
znaš se služiti s njom.
ali švicarska je prpoznala vas turske lopove.
možeš imati domovnicu, ali ne priznaju mjesto rođenja.
tako da moraš imati vizu.
turistički možeš.
prokleti švicarci.
veber-
2014-12-30
veber wrote:kaj si ju susjedu maznuo?epikur37 wrote:iksto imam pušku za svaki slučajveber wrote:kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
epi i dalje treba vizu.
znaš se služiti s njom.
ali švicarska je prpoznala vas turske lopove.
možeš imati domovnicu, ali ne priznaju mjesto rođenja.
tako da moraš imati vizu.
turistički možeš.
prokleti švicarci.
u švicu sam mislio turistički ove godine
ali sam srezao i naprvio rebalans proračuna...
pilotska obuka nije jeftina
2015-08-06
epikur37 wrote:iksto imam pušku za svaki slučajveber wrote:kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
epi i dalje treba vizu.
ali zajednica ne zno da ti imoš pušku
2014-04-16
aben wrote:epikur37 wrote:iksto imam pušku za svaki slučajveber wrote:kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
epi i dalje treba vizu.
ne, to je djedovina i nije u ovoj državi
nego susjed
kak si kaj
još 3 tjedna i odmor
2015-08-06
epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:iksto imam pušku za svaki slučajveber wrote:kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
epi i dalje treba vizu.
nego susjed
kak si kaj
još 3 tjedna i odmor
a, ti imoš rezervnu dommovinu; ako ovaj domaćin umre, preseliš se na drugoga:)
jo sun na odmoru, neko reko da imo kovid i poslalo me doma:)
2014-04-16
aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:iksto imam pušku za svaki slučajveber wrote:kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
epi i dalje treba vizu.
nego susjed
kak si kaj
još 3 tjedna i odmor
samoizolacija
ja sam prošlu školsku godinu bio 4 puta, nastava na daljinu
ipak,
više volim posao odraditi u školi
doma mi se sve pomiješa i onda nemam reda
2015-08-06
epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:iksto imam pušku za svaki slučajveber wrote:kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
epi i dalje treba vizu.
nego susjed
kak si kaj
još 3 tjedna i odmor
samoizolacija
ipak,
eh, ko da je to bitno. dokle dolazi ploća, reda imo
2014-04-16
aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:iksto imam pušku za svaki slučajveber wrote:kod nas će sigurno "narod" odlučiti.mutava baštarda wrote:Pa vjerujem da će u konačnici narod odlučiti i kod nas...
epi i dalje treba vizu.
nego susjed
kak si kaj
još 3 tjedna i odmor
samoizolacija
ipak,
eh, ko da je to bitno. dokle dolazi ploća, reda imo
plaća svakako dolazi
samo je stvar akomodacije
2015-08-06
time si sve rekao.aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:veber wrote:mutava baštarda wrote:a, ti imoš rezervnu dommovinu; ako ovaj domaćin umre, preseliš se na drugoga:)
veber-
2014-12-30
veber wrote:time si sve rekao.aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:veber wrote:mutava baštarda wrote:a, ti imoš rezervnu dommovinu; ako ovaj domaćin umre, preseliš se na drugoga:)
kmek
2015-08-06
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Most: Imamo referendum protiv Covid potvrda i ‘stožerokracije’
» EU produljio korištenje covid potvrda
» Prosvjed pred saborom i vladom zbog covid-potvrda, stigla i policija
» odluka o širenju covid potvrda stupa na snagu za 3 dana a još nije poznat njezin sadržaj...
» Kenwood Kenon se uplašio sudbine stranke A. Merkel, potpuno odustaje od obveznih covid-potvrda?
» EU produljio korištenje covid potvrda
» Prosvjed pred saborom i vladom zbog covid-potvrda, stigla i policija
» odluka o širenju covid potvrda stupa na snagu za 3 dana a još nije poznat njezin sadržaj...
» Kenwood Kenon se uplašio sudbine stranke A. Merkel, potpuno odustaje od obveznih covid-potvrda?
Page 1 of 5