Odmah reži 20 milijardi
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Odmah reži 20 milijardi
deda na aparatima wrote:michaellcmacha wrote:pusić je pode fol školovan, kapović isto... međutim nikakve koristi od tog da njih dsvojica primaju bilo kakvu a pogotovo iznad prosječnu plaću... bar ne u hrvatskoj... ako negdje drugdje ima zainteresiranih da njih financiraju ok.... njima nadalje na štetu...
ajmo onda sjebat ekonomiju pa da nitko ništa nema, bolje to nego da imaju parazitske udruge
kad imaš štakore u kući onda je najbolje spalit kuću do temelja
evo ovako nešto
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/u-zlatar-bistrici-potpuno-izgorjela-sportska-dvorana-454610
Sve nestalo: U Zlatar Bistrici izgorjela je sportska dvorana
Vatrogasci su na ulazu u dvoranu koja je spojena sa školom zatekli zapaljeni kontejner, ali toliko se brzo vatra širila da je za desetak minuta dvorana bila potpuno u plamenu. Ukupno dvadesetak vozila i 50-ak vatrogasaca gasilo je požar, ali dvorani nije bilo spasa.
Dvorana je bila ponos Zlatar Bistrice, godinama su se mnogi ljudi borili da se ona izgradi i u roku dva sata sve je nestalo, investicija od 12 milijuna kuna - rekao je načelnik Žarko Miholić
Guest- Guest
jbt. valentic bi tako spalio nasu spaladium arenu
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
pa ukinuti i sredstva za braniteljske udruge ukoliko bi se ta sredstva zloupotrebljavala, tipa da predsjednik udruge uokolo vozika tajnicu po lokalnim fukodromima...ja osobno sam da se to sve presloži u jednu udrugu s jednim predsjednikom i jednom tajnicom, makar se to nekima i ne sviđalo.... nikakve kurčeve reprezentacije službena vozila i šta ti ja znam...ima županija, grad općina nek ustupi vozilo ako je potrebno nešto ili nekog za prevest...poanta udruge je da ratni veteran/branitelj iz vremena DR ukoliko treba obaviti nešto u ministarstvu ili otići na nekakvu terapiju da se to odradi u okviru udruge i to ima svoj smisao i opravdanost...
2015-08-08
ne moramo, možemo pustiti da stvari idu svojim tokom i da nas štakori preplave do te granice da nam sasvim normalno bude da crkavamo od kuge.... ne kužim kakve presudne veze vesna teršelić i ostatak štetočina imaju sa ekonomijom...deda na aparatima wrote:michaellcmacha wrote:pusić je pode fol školovan, kapović isto... međutim nikakve koristi od tog da njih dsvojica primaju bilo kakvu a pogotovo iznad prosječnu plaću... bar ne u hrvatskoj... ako negdje drugdje ima zainteresiranih da njih financiraju ok.... njima nadalje na štetu...
ajmo onda sjebat ekonomiju pa da nitko ništa nema, bolje to nego da imaju parazitske udruge
kad imaš štakore u kući onda je najbolje spalit kuću do temelja
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
deda na aparatima wrote:Neoliberalni portugalac wrote:netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
ekonomija ovisi o radu pojedinaca i tvrtki, stvaranju dodatnih vrijednosti, sve se to može bez deficita.
od kud će onda doći novac u privatni sektor?
kao i do sada.
da, i građani dižu kredit jer im treba.. auto, stan, firma, stroj za proizvodnju, traktor, brod za vozanje turista. Država diže kredit, da hrani uhljebe. Kredit koji digne građanin , vraća pojedinac. Kredit koji digne država da bi recimo Tamara Puhovski mogla ići zlostavljati konje u Mongoliji u ime "udruge za ljudska prava" vraćamo svi mi.deda na aparatima wrote: ako država ne pumpa novac da bi rastao BDP, onda ga moraju pumpati građani dizanjem kredita
državu svesti na nužno.
deda na aparatima wrote:
dva su načina kako nastaje novi novac, ili ga stvara država, ili ga stvaraju građani dizanjem kredita, trećeg nema
a novi val kreditnog zaduživanja građanstva nakon bolnih rezova neće doći, to su mokri snovi
ako nem anovog novca, nema ni dodane vrijednosti
doći će, u startu RH ekonomija čak i da sprovedemo "bolne rezove" ne stoji loše. Imamo dosta veći sada udio industrijskog izvoza u BDPu, nego 2008.
Imamo turizam koji će 2016 u RH donjeti 8milijardi € stranih deviza.. kada se tih 8milijardi € zavrti nekoliko puta, novac se zavrti.
to će generirati i potrošnju i kreditiranje i ostale.
mislim nemoramo mi rezati, ali onda ćemo glavnon kroz zid. ti jedino predlažeš tipa da država stvara novac , umjesto privatnih banaka.
na koji način to država stvara? primarnom emisijom? zar to yuga nije radila i prdnila u čabar?
Guest- Guest
ok tvoj model je primarna emisija. šta bi ti sa tim parama radio.. evo već iman u glavi da bi to uzrokovalo i inflaciju i devalvaciju.. mislim onako iz glave to bi totalno razjebalo ekonomiju
Guest- Guest
što se tiče te dvorane bez ikakvih problema se može utvrditi kako i na koji način je došlo do zapaljenja, pa račun za nastalu štetu ispostaviti lancu ološara prve, druge, treće ruke izvođača koji su sasvim sigurno sfušali sve što se dalo sfušati... evo tu imamo forumaša koji vrlo dobro zna kako to ide i koja je u konačnici kvaliteta izvedbe radova... naravno usput kazneno goniti kompletan inspektorat i sve službe koje su amenovale finalizaciju radova i pustile objekt u rad....
2015-08-08
Zaboravio si nađovicu kojoj joj je jadnoj dok su skidali braniteljima mirovine njoj narasla plaća u ministarstvu branitelja na 30 ooo kn bruto, ono država će propasti ako ta kokoš ne bude imala i dalje tu lovu, strašno pogotovo kad čitam pametnjakoviće na ovom forumu koji kukaju o tome što će se srezati lova za te mutikaše i bitange.michaellcmacha wrote:to bi značilo da štetočine poput vesne teršelić neće više trošiti mrske joj kune na artikle sve po 8 kuna i odlično, smanjit ćemo uvoz nekvalitetne plastike, obuće i odjevnih predmeta kontaminiranih prekomjernim količinama olova.... onemogućit uvoz hrane iz robnih rezervi drugih država, koja je ionako u pravilu nekvalitetna.... ili pred istekom roka trajanja, otkazat suradnju raznoraznim zuberima, stankovićima, mikleuševićkama, alfierima, puhovskima, klasićima, tvrtkima i slično, skinut sa sinekurčina raznorazne opančićke, merzelice i ikićke tj potrpat ih u požegu i druge kpu i na taj način smanjit trošak za iste.... eto 20 milijardi do prvog veljače bez puno muke i raščlanjivanja...
Guest- Guest
pa jauču jer su u pravilu u srodstvu sa tim štetočinama... šta misliš zašto je razbojnica vrištala da je nemoguće da u hrvatskoj unuka od borca nob-a prima mirovinu.... pa zato što je ona jedna od tih unuka....
2015-08-08
ma nemoj, propadosmo ako teršelićka i ostalih deset tisuća bitangi ne dobiju 20 k kuna mjesečno, odošmo u tri pizde materine jel tako a? Koji domino efekt led vas jebo mutave, te bitange ionako lovu troše vani i samim time što im se pipa zatvori već smo u plusu jer ta lova neće vani završiti.debotoijusto wrote:ovo bi izazvalo domino efekt propadanja svih zajedno
valenticu sjedi 1
Guest- Guest
Neoliberalni portugalac wrote:ok tvoj model je primarna emisija. šta bi ti sa tim parama radio.. evo već iman u glavi da bi to uzrokovalo i inflaciju i devalvaciju.. mislim onako iz glave to bi totalno razjebalo ekonomiju
Ako SLO ima rupu tešku 8 miljardi € , onda, slijdom logike i vašega kopiranja istih, predpostavljam da se i kod vas dešava nešto slično.
Rupu financirate iz posuđenog novca, koji je trenutno veoma skup za vas. Rupu u financijama morate indentificirati, kako bi znali što se vam uopće događa. Nešto mislim da bi Tim mogao najprije upravo to uraditi.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Pa imam taj osjećeaj, led ih jebo kako deset tisuća uhljeba mogu u konačnici sjebati potrošnju u RH ako im se lova ukine??? Pizdu milu materinu će u cijeloj ekonomiji faliti ta šaka jadova koja uglavnom i troši vani lovu koju ovdje zaradi mamicu im lopovsku uhljebničku.michaellcmacha wrote:pa jauču jer su u pravilu u srodstvu sa tim štetočinama... šta misliš zašto je razbojnica vrištala da je nemoguće da u hrvatskoj unuka od borca nob-a prima mirovinu.... pa zato što je ona jedna od tih unuka....
Guest- Guest
strašna stvar da se prepolovi broj naših skijaša u Austriji,Italiji i drugdje a skijaška smo nacijatre911 wrote:ma nemoj, propadosmo ako teršelićka i ostalih deset tisuća bitangi ne dobiju 20 k kuna mjesečno, odošmo u tri pizde materine jel tako a? Koji domino efekt led vas jebo mutave, te bitange ionako lovu troše vani i samim time što im se pipa zatvori već smo u plusu jer ta lova neće vani završiti.debotoijusto wrote:ovo bi izazvalo domino efekt propadanja svih zajedno
valenticu sjedi 1
vili40-
2015-08-02
Propadošmo kako rekoh, neće teršelićka moći trošiti lovu po beogradu, monaku, garmišu, azurnoj obali....mamicu im svima odreda. Da troše svoju lovu pas nas boli kuac no ne troši i u tome je kvaka.vili40 wrote:strašna stvar da se prepolovi broj naših skijaša u Austriji,Italiji i drugdje a skijaška smo nacijatre911 wrote:ma nemoj, propadosmo ako teršelićka i ostalih deset tisuća bitangi ne dobiju 20 k kuna mjesečno, odošmo u tri pizde materine jel tako a? Koji domino efekt led vas jebo mutave, te bitange ionako lovu troše vani i samim time što im se pipa zatvori već smo u plusu jer ta lova neće vani završiti.debotoijusto wrote:ovo bi izazvalo domino efekt propadanja svih zajedno
valenticu sjedi 1
Guest- Guest
Ero wrote:Neoliberalni portugalac wrote:ok tvoj model je primarna emisija. šta bi ti sa tim parama radio.. evo već iman u glavi da bi to uzrokovalo i inflaciju i devalvaciju.. mislim onako iz glave to bi totalno razjebalo ekonomiju
Ako SLO ima rupu tešku 8 miljardi € , onda, slijdom logike i vašega kopiranja istih, predpostavljam da se i kod vas dešava nešto slično.
Rupu financirate iz posuđenog novca, koji je trenutno veoma skup za vas. Rupu u financijama morate indentificirati, kako bi znali što se vam uopće događa. Nešto mislim da bi Tim mogao najprije upravo to uraditi.
rupa se može zatvoriti na par načina
1)rezanjem državne potrošnje, uz dizanje poreza. to je najgora opcija. rezanje državne potrošnje dovodi do pada BDPa , a dizanje poreza u tom kontekstu je kao sol na ranu, ili gašenje poreza benzinom.
To je radila Grčka to je po meni katastrofa
2)rezanje državne potrošnje, uz spuštanje poreza. Ovo ima smisla, pad BDpa b se nadonkadio jačanjem privatnog sektora, pa bi se tako pad BDpa poništio većom potrošnom građana i eventualno jačim investiranjem Samo problem ovoga pristupa jest da bi imali još veću proračunsku rupu par godina, da prijeđemo tu traznziciju
3)ili ovo što se za sada spominje- nećemo ništa mjenjati, malo kozmetike - dakle iseljavanje se nastavlja, deficit raste, dok ne udremo glavom u zid.
eh
postoji i metoda što vidim zagovara deda, ali i živi zid, ali i lovrinović, da država preko primarne emisije, stvara novac, a taj novo stvreni novac se financira za krpanje deficita, penzije itd.
hm, meni iz glave odmah pada napamet da će odmah doći do inflacije uvozne robe, da će se ljudi rješavati kune, itd.
ok , deda mi je jednom u razgovoru spomenio situaciju da neke države imaju jedan tečaj za unutarnju ekonomiju a drugi za razmjenu..
to je način za spriječiti inflaciju i devalvaciju... eh sada mi opet padaju napamet socijalističke zemlje koje su imale slične načine razmjene pa nisu rješile ništa..
neka kolega deda malo pojasni i da par linkova.. baš ću proučiti to što on zagovara, vidim da je čvrst
Guest- Guest
U tome i je kvaka da jedni putuju po svijetu a to skitanje i trošenje plaćamo mi ili vlada diže kredite koje natovaruje na naša leđa,drugi ne znaju kud bi sa novcem pa oročuju a lova samo ide.Curi to na sve strane,rupe treba naći i početi krpati inače potonusmo ko Titanic.tre911 wrote:Propadošmo kako rekoh, neće teršelićka moći trošiti lovu po beogradu, monaku, garmišu, azurnoj obali....mamicu im svima odreda. Da troše svoju lovu pas nas boli kuac no ne troši i u tome je kvaka.vili40 wrote:strašna stvar da se prepolovi broj naših skijaša u Austriji,Italiji i drugdje a skijaška smo nacijatre911 wrote:ma nemoj, propadosmo ako teršelićka i ostalih deset tisuća bitangi ne dobiju 20 k kuna mjesečno, odošmo u tri pizde materine jel tako a? Koji domino efekt led vas jebo mutave, te bitange ionako lovu troše vani i samim time što im se pipa zatvori već smo u plusu jer ta lova neće vani završiti.debotoijusto wrote:ovo bi izazvalo domino efekt propadanja svih zajedno
valenticu sjedi 1
vili40-
2015-08-02
netre911 wrote:ma nemoj, propadosmo ako teršelićka i ostalih deset tisuća bitangi ne dobiju 20 k kuna mjesečno, odošmo u tri pizde materine jel tako a? Koji domino efekt led vas jebo mutave, te bitange ionako lovu troše vani i samim time što im se pipa zatvori već smo u plusu jer ta lova neće vani završiti.debotoijusto wrote:ovo bi izazvalo domino efekt propadanja svih zajedno
valenticu sjedi 1
propast ce biti kad ti dobijes upola manju mirovinu pa ne koristis moje ili neke druge usluge.. ako se ispuni ovo prorocanstvo po valenticu
2014-04-12
debotoijusto wrote:netre911 wrote:ma nemoj, propadosmo ako teršelićka i ostalih deset tisuća bitangi ne dobiju 20 k kuna mjesečno, odošmo u tri pizde materine jel tako a? Koji domino efekt led vas jebo mutave, te bitange ionako lovu troše vani i samim time što im se pipa zatvori već smo u plusu jer ta lova neće vani završiti.debotoijusto wrote:ovo bi izazvalo domino efekt propadanja svih zajedno
valenticu sjedi 1
propast ce biti kad ti dobijes upola manju mirovinu pa ne koristis moje ili neke druge usluge.. ako se ispuni ovo prorocanstvo po valenticu
je to će biti kratkoročno.. dugoročno postat ćemo jeftini, a onda dolaze Kinezi u RH, i onda ti , trešelička, zoran pusić, za preživjeti idete na tvorničke trake za 350€ mjesečno.
Guest- Guest
kratkorocno za drzave discipline i rada , ukraina za godinama njegovanu kulturu neradaNeoliberalni portugalac wrote:debotoijusto wrote:netre911 wrote:ma nemoj, propadosmo ako teršelićka i ostalih deset tisuća bitangi ne dobiju 20 k kuna mjesečno, odošmo u tri pizde materine jel tako a? Koji domino efekt led vas jebo mutave, te bitange ionako lovu troše vani i samim time što im se pipa zatvori već smo u plusu jer ta lova neće vani završiti.debotoijusto wrote:ovo bi izazvalo domino efekt propadanja svih zajedno
valenticu sjedi 1
je to će biti kratkoročno.. dugoročno postat ćemo jeftini, a onda dolaze Kinezi u RH, i onda ti , trešelička, zoran pusić, za preživjeti idete na tvorničke trake za 350€ mjesečno.
2014-04-12
Neoliberalni portugalac wrote:deda na aparatima wrote:Neoliberalni portugalac wrote:netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
ekonomija ovisi o radu pojedinaca i tvrtki, stvaranju dodatnih vrijednosti, sve se to može bez deficita.
od kud će onda doći novac u privatni sektor?
kao i do sada.
ne razumijem što to znači, pojasni od kud bi trebao doći novi novac u ekonomiju, jer ako BDP raste to znači da od nekud dolazi novi novac
od kud?
Neoliberalni portugalac wrote:da, i građani dižu kredit jer im treba.. auto, stan, firma, stroj za proizvodnju, traktor, brod za vozanje turista. Država diže kredit, da hrani uhljebe. Kredit koji digne građanin , vraća pojedinac. Kredit koji digne država da bi recimo Tamara Puhovski mogla ići zlostavljati konje u Mongoliji u ime "udruge za ljudska prava" vraćamo svi mi.deda na aparatima wrote: ako država ne pumpa novac da bi rastao BDP, onda ga moraju pumpati građani dizanjem kredita
stari kredit se vraća novim kreditom, samo budala bi išla otplatiti sve dugove tako što bi građanima uzela sve
dug = novac, tako funkcionira današnja ekonomija, ako nema duga to znači da nemaš novca u ekonomiji, nema potrošnje, nema trgovine, možeš imati robnu razmjenu
ako negdje u ekonomiji uđe novac, tj. ako je negdje (+), drugdje mora biti (-), u slučaju nastanka novog novca (-) je u knjigama, novi novac u ekonomiji = dug uknjižen u privatnoj ili centralnoj banci, suma je 0, jedini način da ekonomija raste i da se dug (-) pokrije bez smanjenja količine novca, tj. bez pada BDPa, je novi dug
Neoliberalni portugalac wrote:deda na aparatima wrote:
dva su načina kako nastaje novi novac, ili ga stvara država, ili ga stvaraju građani dizanjem kredita, trećeg nema
a novi val kreditnog zaduživanja građanstva nakon bolnih rezova neće doći, to su mokri snovi
ako nem anovog novca, nema ni dodane vrijednosti
doći će, u startu RH ekonomija čak i da sprovedemo "bolne rezove" ne stoji loše. Imamo dosta veći sada udio industrijskog izvoza u BDPu, nego 2008.
Imamo turizam koji će 2016 u RH donjeti 8milijardi € stranih deviza.. kada se tih 8milijardi € zavrti nekoliko puta, novac se zavrti.
to će generirati i potrošnju i kreditiranje i ostale.
opet od kud će doći?
izvoz i turizam čine 5-6% BDPa, ti bi rezao potrošnju dok taj iznos onda ne bi relativno porastao u odnosu na potrošnju
i što si dobio, lijepe brojke kojima se možeš pohvaliti i novih 300.000 nezaposelnih
ne, nigdje ja nisam tvrdio da umjesto privatnih banaka isključivo država treba stvarati novi novac, takvo što zagovara Živi zidNeoliberalni portugalac wrote:
mislim nemoramo mi rezati, ali onda ćemo glavnon kroz zid. ti jedino predlažeš tipa da država stvara novac , umjesto privatnih banaka.
na koji način to država stvara? primarnom emisijom? zar to yuga nije radila i prdnila u čabar?
država treba stvarati novac usporedno s bankama, banke se više bave financiranjem u mikroekonomskom području, dok bi država trebala odraditi ono što se tiče makroekonomskih kretanja, znači ako imaš pad/porast likvidnosti u ekonomiji, deflaciju, inflaciju, onda bi država trebala intervenirati, a za financiranje potrošnje kućanstava i proizvodnje tvrtki tu su banke, no banke financiraju samo onda kad likvidnost u državi raste
novac država može stvarati na nekoliko načina, emisijom preko centralne banke, nuđenjem štednje s kamatom bankama na računu državne riznice, tj. poznatije kao prodaja obveznica, centralna banka može vršiti uplate na račun riznice bez ikakvih ograničenja, što bi radila da se npr. nađemo u ratu, također novac država može i osloboditi snižavanjem poreza te na taj način potaknuti potrošnju
jugoslavija je tiskala novac jer nije mislila građanima isporučiti usluge i robe koje im je obećala, davala je novac, ali nije htjela dati robe i usluge za taj novac
hiperinflacija je nastala kao posljedica nestašice robe, a ne kao posljedica tiskanja novca, jer ako novi novac ne ganja robu, onda nema rasta cijena
Guest- Guest
Nebitno ko je u mirovini ili ne, ta je lova tamo uplaćena dočim ovi tvoji jazavci nikada nisu uplatili ni jedne jebene kune u mirovinski a primaju na desetke tisuća kuna love iz DP (jebali te oni i ti njih), stvarno odošmo u pičku materinu ako ukinemo 150 od dvijesto agencija za kontrolu kontrolora debljine hrvata i sličnih pizdarija, zatim teršelićki i ekipi za pederluk, zatim pusiću i inim govnarima koji seru protiv RH dok sisaju državni proračun, nema nam spasa ako suzbijemo gender promotore i ne damo im lovu da troše ko pijani milijunaši.debotoijusto wrote:netre911 wrote:ma nemoj, propadosmo ako teršelićka i ostalih deset tisuća bitangi ne dobiju 20 k kuna mjesečno, odošmo u tri pizde materine jel tako a? Koji domino efekt led vas jebo mutave, te bitange ionako lovu troše vani i samim time što im se pipa zatvori već smo u plusu jer ta lova neće vani završiti.debotoijusto wrote:ovo bi izazvalo domino efekt propadanja svih zajedno
valenticu sjedi 1
Guest- Guest
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» KINEZI otvaraju tvornicu elektronike u USA , investicija teška 10 milijardi $(70 milijardi kuna)
» Investicijski bum u prometnoj infrastrukturi – ugovoreni projekti vrijedni 25,5 milijardi kn (cca 3,5 milijardi €)
» EU pripremila je investicijsku injekciju od 38 milijardi eura,od toga Hrvatskoj ide 1,16 milijardi
» Charles Michel objavio: Hrvatska bi dobila 7,3 milijardi eura bespovratnih sredstva, a 2,65 milijardi eura kroz zajmove
» Ker 'ustasa'!Pas koji voli primati hranu od svih ali ne i od Vucica te rezi na spomen njega.
» Investicijski bum u prometnoj infrastrukturi – ugovoreni projekti vrijedni 25,5 milijardi kn (cca 3,5 milijardi €)
» EU pripremila je investicijsku injekciju od 38 milijardi eura,od toga Hrvatskoj ide 1,16 milijardi
» Charles Michel objavio: Hrvatska bi dobila 7,3 milijardi eura bespovratnih sredstva, a 2,65 milijardi eura kroz zajmove
» Ker 'ustasa'!Pas koji voli primati hranu od svih ali ne i od Vucica te rezi na spomen njega.
Page 3 of 7