Odmah reži 20 milijardi
Page 2 of 7
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Odmah reži 20 milijardi
rizati sve do zdravoga. bilo bi teško, ali imali bi puno uhljeba kvalificiranih samo za pečatiranje i onih kod koji su ti uhljebi pili kafu a kojima bi cijena rada pala jer bi bilo glodni.
jo ću omoh uzesti osobnog pomoćnika da nosi i vozi umisto mene a ženi ću nabaviti tajnicu da joj pere suđe.
jo ću omoh uzesti osobnog pomoćnika da nosi i vozi umisto mene a ženi ću nabaviti tajnicu da joj pere suđe.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
znam tu šemu za suficit i deficit, ekonomije se ne moraju financirati iz deficita. netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
ekonomija ovisi o radu pojedinaca i tvrtki, stvaranju dodatnih vrijednosti, sve se to može bez deficita.
ekonomija ovisi o radu pojedinaca i tvrtki, stvaranju dodatnih vrijednosti, sve se to može bez deficita.
Guest- Guest
kao prvo postoje sindikati/zakon i pravna drzavaEro wrote:Kao prvo poslati kući pola birokratskog aparata i dati ih na minimalac.
Na godinu dana. Nakon toga im ukiniti i minimalac i dati im minimalnu socijalnu pomoć- na godimu dana. Za početak bi bilo to to. Koliko bi s time bilo ušparano novca ja ne znam, ali bi zasigurno pomoglo u funkcioniranju administracije. Skraćeno bi bilo šetanje od prozorčića do prozorčića, a potkupljivanje svega i svakoga bi bilo smanjeno za 50%.
Drugo, ne manje važno:
Privremeno ukiniti financiranje svih tkzv. "nevladinih udruga".
Ovo zsigurno nije mali novac. Mislim da je barem trećina onoga što se predlaže u naslovu teme. Novac preusmjeriti u financiranje razvoja malog i srednjeg poduzetništva.
Treće...trenutno nemam ideje. Imate vi?
kao drugo , ukidanjem svih "krivih" udruga ustedilo bi se 150-200 m. kn
sad mozemo dalje o novoucenju po valenticu
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
aben wrote:rizati sve do zdravoga. bilo bi teško, ali imali bi puno uhljeba kvalificiranih samo za pečatiranje i onih kod koji su ti uhljebi pili kafu a kojima bi cijena rada pala jer bi bilo glodni.
na kraju ćete si sami jebat mater rezanjem i otpuštanjem
no debili ni ne zaslužuju bolje, kreten uvijek sam sebe sjebe
Guest- Guest
Bez deficita nećete moći. S njim ćete i dalje morati puniti socijalne transfere. Gladan ne bi smio biti nitko, a ostalo se čovjek mora sam pobrinuti. Nešto od tih slučajeva će napustiti zemlju, to ne množete spriječiti u nadolazećem periodu, jer je proces iseljavanja već u tijeku.Neoliberalni portugalac wrote:znam tu šemu za suficit i deficit, ekonomije se ne moraju financirati iz deficita. netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Neoliberalni portugalac wrote:netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
od kud će onda doći novac u privatni sektor? ako država ne pumpa novac da bi rastao BDP, onda ga moraju pumpati građani dizanjem kredita
dva su načina kako nastaje novi novac, ili ga stvara država, ili ga stvaraju građani dizanjem kredita, trećeg nema
a novi val kreditnog zaduživanja građanstva nakon bolnih rezova neće doći, to su mokri snovi
ako nem anovog novca, nema ni dodane vrijednosti
Last edited by deda na aparatima on 2/1/2016, 16:10; edited 2 times in total
Guest- Guest
a zdravstveno zaštićen? a mirovinski osiguran? a školovan?Ero wrote:Gladan ne bi smio biti nitko, a ostalo se čovjek mora sam pobrinuti.Neoliberalni portugalac wrote:znam tu šemu za suficit i deficit, ekonomije se ne moraju financirati iz deficita. netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
2014-04-16
Znam da BiH daje 1 milijardu KM (pola miljarde eura) za razne nepotrebne udruge, iz čega procjenjujem da je kod vas cifra barem 2x veća.debotoijusto wrote:kao prvo postoje sindikati/zakon i pravna drzavaEro wrote:Kao prvo poslati kući pola birokratskog aparata i dati ih na minimalac.
Na godinu dana. Nakon toga im ukiniti i minimalac i dati im minimalnu socijalnu pomoć- na godimu dana. Za početak bi bilo to to. Koliko bi s time bilo ušparano novca ja ne znam, ali bi zasigurno pomoglo u funkcioniranju administracije. Skraćeno bi bilo šetanje od prozorčića do prozorčića, a potkupljivanje svega i svakoga bi bilo smanjeno za 50%.
Drugo, ne manje važno:
Privremeno ukiniti financiranje svih tkzv. "nevladinih udruga".
Ovo zsigurno nije mali novac. Mislim da je barem trećina onoga što se predlaže u naslovu teme. Novac preusmjeriti u financiranje razvoja malog i srednjeg poduzetništva.
Treće...trenutno nemam ideje. Imate vi?
kao drugo , ukidanjem svih "krivih" udruga ustedilo bi se 150-200 m. kn
sad mozemo dalje o novoucenju po valenticu
A zakone koje štite uhljebe si zatakni za uho. Zakone se da i promijeniti, nisu od Boga dani.
kad smo se već dotakli kretenov,deda na aparatima wrote:aben wrote:rizati sve do zdravoga. bilo bi teško, ali imali bi puno uhljeba kvalificiranih samo za pečatiranje i onih kod koji su ti uhljebi pili kafu a kojima bi cijena rada pala jer bi bilo glodni.
na kraju ćete si sami jebat mater rezanjem i otpuštanjem
no debili ni ne zaslužuju bolje, kreten uvijek sam sebe sjebe
bilo bi bolje kad bi država ploćala uhljebima da stoju doma, nego da ih ploćo da nas jebu, jel tako?
2014-04-16
aben wrote:a zdravstveno zaštićen? a mirovinski osiguran? a školovan?Ero wrote:Gladan ne bi smio biti nitko, a ostalo se čovjek mora sam pobrinuti.Neoliberalni portugalac wrote:znam tu šemu za suficit i deficit, ekonomije se ne moraju financirati iz deficita. netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
zdravi i školovani građani su produktivniji od bolesnih i neukih
no razumijem tvoju logiku, ako si ti bolestan i neškolovan, onda bi trebali biti i ostali, jer drukčije nije pošteno
Guest- Guest
ne pratim zadnje vrijeme , oko 600 m. kn sve udruge , vise od 70% sportske braniteljske i crkva...tako da sam puno i dodao za ove "pederske"Ero wrote:Bez deficita nećete moći. S njim ćete i dalje morati puniti socijalne transfere. Gladan ne bi smio biti nitko, a ostalo se čovjek mora sam pobrinuti. Nešto od tih slučajeva će napustiti zemlju, to ne množete spriječiti u nadolazećem periodu, jer je proces iseljavanja već u tijeku.Neoliberalni portugalac wrote:znam tu šemu za suficit i deficit, ekonomije se ne moraju financirati iz deficita. netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Možda Yoda zna prave cifre? Marcelus?debotoijusto wrote:ne pratim zadnje vrijeme , oko 600 m. kn sve udruge , vise od 70% sportske braniteljske i crkva...tako da sam puno i dodao za ove "pederske"Ero wrote:Bez deficita nećete moći. S njim ćete i dalje morati puniti socijalne transfere. Gladan ne bi smio biti nitko, a ostalo se čovjek mora sam pobrinuti. Nešto od tih slučajeva će napustiti zemlju, to ne množete spriječiti u nadolazećem periodu, jer je proces iseljavanja već u tijeku.Neoliberalni portugalac wrote:znam tu šemu za suficit i deficit, ekonomije se ne moraju financirati iz deficita. netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
2014-04-23
ajmo lijepo srezat našu potrošnju ispod razine potrošnje Srbije, onda naši siromašni građani neće više moći kupovati srpske proizvode po Konzumu, nego ćemo mi izvoziti njima svoje u Srbiju
to će biti uspjeh
to će biti uspjeh
Guest- Guest
pusić je pode fol školovan, kapović isto... međutim nikakve koristi od tog da njih dsvojica primaju bilo kakvu a pogotovo iznad prosječnu plaću... bar ne u hrvatskoj... ako negdje drugdje ima zainteresiranih da njih financiraju ok.... njima nadalje na štetu...
2015-08-08
Ima mali milion mjesta gdje bi se moglo uštedjeti.Ajde pa mi sad reci dal je normalno da se diže desetak carinika radi jedne samohrane nezaposlene majke zato jer je prodavala na ulici dvije teglice ajvara i meda?Jel znaš koliko nas je ta "akcija"koštala?Mogu ti nastaviti taj niz ali bi to trajalo do jutra.debotoijusto wrote:ne pratim zadnje vrijeme , oko 600 m. kn sve udruge , vise od 70% sportske braniteljske i crkva...tako da sam puno i dodao za ove "pederske"Ero wrote:Bez deficita nećete moći. S njim ćete i dalje morati puniti socijalne transfere. Gladan ne bi smio biti nitko, a ostalo se čovjek mora sam pobrinuti. Nešto od tih slučajeva će napustiti zemlju, to ne množete spriječiti u nadolazećem periodu, jer je proces iseljavanja već u tijeku.Neoliberalni portugalac wrote:znam tu šemu za suficit i deficit, ekonomije se ne moraju financirati iz deficita. netreba deficit RH države da bi imali suficit privatnog sektora.
vili40-
2015-08-02
Ero wrote:
Bez deficita nećete moći. S njim ćete i dalje morati puniti socijalne transfere.
Pa i da nema socijale, od kud bi trebao doći suvišak novca koji građani vole staviti na štednju? Štednja se isto mora financirati iz državnog deficita, taj novac na štednom računu isto mora doći od nekud.
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:pusić je pode fol školovan, kapović isto... međutim nikakve koristi od tog da njih dsvojica primaju bilo kakvu a pogotovo iznad prosječnu plaću... bar ne u hrvatskoj... ako negdje drugdje ima zainteresiranih da njih financiraju ok.... njima nadalje na štetu...
ajmo onda sjebat ekonomiju pa da nitko ništa nema, bolje to nego da imaju parazitske udruge
kad imaš štakore u kući onda je najbolje spalit kuću do temelja
Guest- Guest
U SLO smo detektirali "financijsku rupu" teško 8 miljardi eura. Ne znam vam objasniti odakle i kako je nastala. Janša kaže da zbog financiranja raznih državnih uhljeba.
Još uvijek nam nedostaje 20% novca za punjenje proračuna.
Možda vas jedna takva analiza čeka? Napravit će to Tim, u to ne sumnjam.
Znat će se točno što i tko se financira iz deficita, odnosno posuđenog novca.
Još uvijek nam nedostaje 20% novca za punjenje proračuna.
Možda vas jedna takva analiza čeka? Napravit će to Tim, u to ne sumnjam.
Znat će se točno što i tko se financira iz deficita, odnosno posuđenog novca.
2014-04-23
deda na aparatima wrote:michaellcmacha wrote:pusić je pode fol školovan, kapović isto... međutim nikakve koristi od tog da njih dsvojica primaju bilo kakvu a pogotovo iznad prosječnu plaću... bar ne u hrvatskoj... ako negdje drugdje ima zainteresiranih da njih financiraju ok.... njima nadalje na štetu...
ajmo onda sjebat ekonomiju pa da nitko ništa nema, bolje to nego da imaju parazitske udruge
kad imaš štakore u kući onda je najbolje spalit kuću do temelja
evo ovako nešto
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/u-zlatar-bistrici-potpuno-izgorjela-sportska-dvorana-454610
Sve nestalo: U Zlatar Bistrici izgorjela je sportska dvorana
Vatrogasci su na ulazu u dvoranu koja je spojena sa školom zatekli zapaljeni kontejner, ali toliko se brzo vatra širila da je za desetak minuta dvorana bila potpuno u plamenu. Ukupno dvadesetak vozila i 50-ak vatrogasaca gasilo je požar, ali dvorani nije bilo spasa.
Dvorana je bila ponos Zlatar Bistrice, godinama su se mnogi ljudi borili da se ona izgradi i u roku dva sata sve je nestalo, investicija od 12 milijuna kuna - rekao je načelnik Žarko Miholić
Guest- Guest
Page 2 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» KINEZI otvaraju tvornicu elektronike u USA , investicija teška 10 milijardi $(70 milijardi kuna)
» Investicijski bum u prometnoj infrastrukturi – ugovoreni projekti vrijedni 25,5 milijardi kn (cca 3,5 milijardi €)
» EU pripremila je investicijsku injekciju od 38 milijardi eura,od toga Hrvatskoj ide 1,16 milijardi
» Charles Michel objavio: Hrvatska bi dobila 7,3 milijardi eura bespovratnih sredstva, a 2,65 milijardi eura kroz zajmove
» Ker 'ustasa'!Pas koji voli primati hranu od svih ali ne i od Vucica te rezi na spomen njega.
» Investicijski bum u prometnoj infrastrukturi – ugovoreni projekti vrijedni 25,5 milijardi kn (cca 3,5 milijardi €)
» EU pripremila je investicijsku injekciju od 38 milijardi eura,od toga Hrvatskoj ide 1,16 milijardi
» Charles Michel objavio: Hrvatska bi dobila 7,3 milijardi eura bespovratnih sredstva, a 2,65 milijardi eura kroz zajmove
» Ker 'ustasa'!Pas koji voli primati hranu od svih ali ne i od Vucica te rezi na spomen njega.
Page 2 of 7