Ponovno preuveličavanje uloge tzv navijačkih skupina
Page 1 of 1
Ponovno preuveličavanje uloge tzv navijačkih skupina
https://www.dnevno.hr/sport/ovi-hrvatski-navijaci-srusili-su-jugoslaviju-na-mitingu-u-beogradu-okrivljena-je-izravno-jedna-hrvatska-skupina-a-ova-stvar-se-pamti-1850327/
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Ponovno preuveličavanje uloge tzv navijačkih skupina
Nema veće bedasdtoće od tvrdnje kako je "Domovinski rat započeo neredima u Maksimiru".
sad su si još počeli prisvajati i zasluge za rušenje Jugoslavije.
Skupine narkomana,alkoholičara i nacionalista,kojer nisu bile kadre parirati Tuđmanu u namjeri vraćanja imena Dinamo,koji nisu bili kadri prkositi Mirku Novoselu ,ki im je zabranil ulazak u Dvoranu mladosti,ili mamiću,ili pak oni koji već desetljećima ne mogu promijeniti politiku u klubu koji propada naočigled sviju,sada sebi pridaju ulogu koju nisu mogli odigrati ni u kom slučaju.
Isto je i u Srbiji.
Sve te navijačke skupine nastajale su uz kontrolu i direktive republičkih (ili saveznih) obavještajnih službi.
Konkretno,Delije su stvorene ujedinjenjem desetina navijačkih razjedinjenih skupina,uz smjernice srpskog SDB-a,koji je za tu priliku ponovo aktivirao Arkana,koji je zbog previše hvalisanja okolo o onome što je radio,već bio odbačen,a radilo mu se i o glavi.
Skupine narkomana,alkoholičara i nacionalista,kojer nisu bile kadre parirati Tuđmanu u namjeri vraćanja imena Dinamo,koji nisu bili kadri prkositi Mirku Novoselu ,ki im je zabranil ulazak u Dvoranu mladosti,ili mamiću,ili pak oni koji već desetljećima ne mogu promijeniti politiku u klubu koji propada naočigled sviju,sada sebi pridaju ulogu koju nisu mogli odigrati ni u kom slučaju.
Isto je i u Srbiji.
Sve te navijačke skupine nastajale su uz kontrolu i direktive republičkih (ili saveznih) obavještajnih službi.
Konkretno,Delije su stvorene ujedinjenjem desetina navijačkih razjedinjenih skupina,uz smjernice srpskog SDB-a,koji je za tu priliku ponovo aktivirao Arkana,koji je zbog previše hvalisanja okolo o onome što je radio,već bio odbačen,a radilo mu se i o glavi.
2014-04-22
Nedavno sam čitao knjigu o navijačima u dosijeima hrvatskih obavještajnih službi s kraja 80-tih.
Navijači iz Torcide su u 90% slučajeva okarakterizirani kao narkomani,alkoholičari,asocijalne osobe,neradnici,nacionalisti i osobe sklone napadu na vojnike ki u Splitu služe vojni rok.
I zar bi takove spodobe bile sposobne srušiti jednu zemlju kojoj ni Staljin,ni Truman,ni papa nisu mogli ništa???
Navijači iz Torcide su u 90% slučajeva okarakterizirani kao narkomani,alkoholičari,asocijalne osobe,neradnici,nacionalisti i osobe sklone napadu na vojnike ki u Splitu služe vojni rok.
I zar bi takove spodobe bile sposobne srušiti jednu zemlju kojoj ni Staljin,ni Truman,ni papa nisu mogli ništa???
2014-04-22
brand cujes ti ovo...jastreb wrote:Nedavno sam čitao knjigu o navijačima u dosijeima hrvatskih obavještajnih službi s kraja 80-tih.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Da...navijaci su osamdesetih imali naciionalno izgradjenu svijest i osobno mogu to potvrditi a i tu na forumu dosta njih...krajem osamdesetih od 1987 do 1990...nije bilo tekme protiv srpskih klubova a da nije bilo prohrvatskih skandiranja kroz citavu utakmicu...o neredima i gostovanjima sad ne bi....mi smo bili nositelji budjenja a jos vise otpora...pa sam imam desetak prijava ondasnje milicije iz zagreba,splita,beograda,novog sada...uz najcescu optuzbu za nacionalizam i u svezi toga i nerede
2015-09-08
Da,pa sta? Stipetic je u to doba bio general JNA i nisu mu na pamet padale takve gluposti.
U ratu ima najvece zasluge i nikad se s tim nije kurcio.
Sad bi vi da vas odlikuju ordenima nar.heroja,jer ste pijani uokolo ,umjesto da radite,pravili pizdarije i žicali za pivo.
Sad bi vi da vas odlikuju ordenima nar.heroja,jer ste pijani uokolo ,umjesto da radite,pravili pizdarije i žicali za pivo.
2014-04-22
i?..pa to je tek romanticni zivot...adrenalin..proputujes ko netko ua desrt zivota...upoznas sve fele drustva...dobis das...jedan za sve svi za jednog...ali tvoj nadrilani mozak nikad to nece dokucitijastreb wrote:Da,pa sta? Stipetic je u to doba bio general JNA i nisu mu na pamet padale takve gluposti.
2015-09-08
Hahaha.vuksadinare wrote:i?..pa to je tek romanticni zivot...adrenalin..proputujes ko netko ua desrt zivota...upoznas sve fele drustva...dobis das...jedan za sve svi za jednog...ali tvoj nadrilani mozak nikad to nece dokucitijastreb wrote:Da,pa sta? Stipetic je u to doba bio general JNA i nisu mu na pamet padale takve gluposti.
Normalno da nece. U to doba ja sam putovao baveci se nogometom i upoznavao prave ljude,a ne alkose,narkomane i napadace na sirote vojnike ki sluze redovni rok.
2014-04-22
je i bil si na ti sa matom parlovomjastreb wrote:Hahaha.vuksadinare wrote:i?..pa to je tek romanticni zivot...adrenalin..proputujes ko netko ua desrt zivota...upoznas sve fele drustva...dobis das...jedan za sve svi za jednog...ali tvoj nadrilani mozak nikad to nece dokucitijastreb wrote:Da,pa sta? Stipetic je u to doba bio general JNA i nisu mu na pamet padale takve gluposti.
Normalno da nece. U to doba ja sam putovao baveci se nogometom i upoznavao prave ljude,a ne alkose,narkomane i napadace na sirote vojnike ki sluze redovni rok.
2015-09-08
S njim sa. U njegovom kaficu u Puli pricao za vrijeme sluzenja vojske.vuksadinare wrote:je i bil si na ti sa matom parlovomjastreb wrote:Hahaha.vuksadinare wrote:i?..pa to je tek romanticni zivot...adrenalin..proputujes ko netko ua desrt zivota...upoznas sve fele drustva...dobis das...jedan za sve svi za jednog...ali tvoj nadrilani mozak nikad to nece dokucitijastreb wrote:Da,pa sta? Stipetic je u to doba bio general JNA i nisu mu na pamet padale takve gluposti.
Vidis,takvi ljudi su bili vrijedni postovanja,a ne one sablasti koje su pravile pizdarije po stadiinima.
2014-04-22
znao sam...a sad o 'sablastima' kako ih ti zoves...jesi cuo za crvenkapu?..jastreb wrote:S njim sa. U njegovom kaficu u Puli pricao za vrijeme sluzenja vojske.vuksadinare wrote:je i bil si na ti sa matom parlovomjastreb wrote:Hahaha.vuksadinare wrote:i?..pa to je tek romanticni zivot...adrenalin..proputujes ko netko ua desrt zivota...upoznas sve fele drustva...dobis das...jedan za sve svi za jednog...ali tvoj nadrilani mozak nikad to nece dokucitijastreb wrote:Da,pa sta? Stipetic je u to doba bio general JNA i nisu mu na pamet padale takve gluposti.
Vidis,takvi ljudi su bili vrijedni postovanja,a ne one sablasti koje su pravile pizdarije po stadiinima.
2015-09-08
Ne. Ne zanimaju me te spodobe.
Nemoj opet počinjat.
Nemoj opet počinjat.
2014-04-22
Ja sam sportaš. Alkohol,žene,rat i kafane spriječili su moju nogometnu,a kasnije i šahovsku karijeru.
Osim nogometa bavio sam se i atletikom,trcanjem, streljastvom,šahom i kratko tenisom.
Rukomet mi nije išao ni pod razno,ali sam ga volio gledat. U kosarci sam bio srednja zalost.
Danasnjicu smatram sumrakom sporta.
Nogomet napose.
Osim nogometa bavio sam se i atletikom,trcanjem, streljastvom,šahom i kratko tenisom.
Rukomet mi nije išao ni pod razno,ali sam ga volio gledat. U kosarci sam bio srednja zalost.
Danasnjicu smatram sumrakom sporta.
Nogomet napose.
2014-04-22
evo ti 'spodobe' kako ih ti tituliras..bio pravi bbb i junak..pa ti pljuj...to govori sve o tebijastreb wrote:Ne. Ne zanimaju me te spodobe.
Nemoj opet počinjat.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/pronadeni-posmrtni-ostaci-heroja-vukovara-zarka-manjkasa-poginuo-je-od-eksplozije-mine-njegova-ratna-prica-dovoljno-je-snazna-za-holivudski-scenarij-9996976
2015-09-08
nitko si ne prisvaja zasluge za rušenje jugoslavije, to rade mediji...barem ne od ljudi koje ja osobno poznajem.jastreb wrote:Nema veće bedasdtoće od tvrdnje kako je "Domovinski rat započeo neredima u Maksimiru".
Skupine narkomana,alkoholičara i nacionalista,kojer nisu bile kadre parirati Tuđmanu u namjeri vraćanja imena Dinamo,.
u navijačkom svijetu je to važno zato što označava događaj koji je označio stanje svijesti u to doba i kao događaj nakon kojeg je masa sudionika istoga otišla u rat i velik dio njih izginuo diljem države, od vukovara do dubrovnika. parirati tuđmanu u to doba je stupidna izjava s obzirom da je to bilo stanje rata i da je velik broj navijača bio u ratu i nije se bavio borbom za dinamo. oni koji nisu su masovno privođeni iz škola, posla, domova i premlačivani kao soroševi plaćenici, neprijatelji režima i srbi jer dinamo postoji u pančevu a ne u zagrebu.
tvoj osvrt na događaje je totalno nebitan i imbecilan jer nemaš pojma o čemu govoriš niti si ikad bio dio te subkulture da bi istu razumio u rangu je toga da ja komentiram tvoje narodne ansamble kojima si opčinjen ili nekim srpskim piscima ali mi ne pada na pamet jer bi bilo stupidno i u ovakvom rangu.
nemoj bit kreten.
Guest- Guest
o kojim navijacima pricamo ? ovi sto daju krv i po ure nakon potresa pomazu ili navijacima sto razbiju glavu prolazniku nebitnom jer derbi ?
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Similar topics
» Igor Bišćan žrtva štetočinske politike tzv navijačkih grupa
» Folklorna skupina vs. crkveni zbor
» SAD se opraštaju od uloge SVETSKOG POLICAJCA
» OBRNULE SE ULOGE: Sada je ovaj pasoš za Amerikance broj jedan!
» '' KARAMARKO 'Ništa se s Petrovim nisam dogovorio. Prerano je reći hoću li se odreći uloge mandatara. Mi nikome ne krademo mandate' ''
» Folklorna skupina vs. crkveni zbor
» SAD se opraštaju od uloge SVETSKOG POLICAJCA
» OBRNULE SE ULOGE: Sada je ovaj pasoš za Amerikance broj jedan!
» '' KARAMARKO 'Ništa se s Petrovim nisam dogovorio. Prerano je reći hoću li se odreći uloge mandatara. Mi nikome ne krademo mandate' ''
Page 1 of 1