ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Propao referendum o Euru?

Go down

Propao referendum o Euru? Empty Propao referendum o Euru?

Post by debotoijusto 8/11/2021, 16:53

HRVATSKI suverenisti izvijestili su u ponedjeljak da su prikupili više od 300.000 potpisa za referendumsku inicijativu "Zaštitimo hrvatsku kunu", no ne mogu izvijestiti o konačnom broju jer potpisi još stižu te će biti obrađeni sljedećih dana.
Prikupljanje potpisa završilo je u nedjelju 7. studenog u ponoć, a cilj referendumske inicijative je omogućiti biračima da na referendumu odluče o pitanju: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu."

Za raspisivanje referenduma čiji je cilj spriječiti uvođenje eura potrebno je prikupiti 368.867 pravovaljanih potpisa.
"Po svim pokazateljima prešli smo broj od 300.000 prikupljenih potpisa, no u ovom trenutku još uvijek ne možemo izvijestiti o konačnom broju, budući da potpisne knjižice tek pristižu u središnjicu, gdje će sljedećih dana biti i obrađene", navodi u priopćenju Marijan Pavliček, član organizacijskog odbora referendumske inicijative i predsjednik Hrvatskih suverenista. 
"Molimo medije i hrvatsku javnost za strpljenje kako bismo u sljedećim danima što temeljitije obavili ovaj zahtjevan posao i smanjili mogućnost bilo kakvih manipulacija. Vjerujemo da ćemo hrvatskim građanima uspjeti vratiti moć odlučivanja, kao i povjerenje u demokratske procese stvaranjem uvjeta za provođenje ovoga referenduma, za razliku od vladajućih koji pojačano nameću rješenja bez konzultiranja hrvatskih građana", navodi se u priopćenju.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/propao-referendum-o-euru/2316634.aspx
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Propao referendum o Euru? Empty Re: Propao referendum o Euru?

Post by debotoijusto 8/11/2021, 16:58

ako kazu 300 000 to znaci 120 000 vazecih , biljezim propalo 
da skupili 400 000 HDZ bi svaki potpis poslao na grafolosko vjestacenje ako treba
vise srece drugi put s nekim temama zabrane necega nekoj drustveno nebitnoj skupini
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by T. 8/11/2021, 17:12

Koji su to nesposobnjakovići...
Pa nisam uopće vidio štand za sakupljanje potpisa...
A na rivi sam skoro svaki dan...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by T. 8/11/2021, 17:13

A čemu se ti veseliš?
Protiv si demokratskog odlučivanja ili te plaćaju u eurima?

2014-04-14

Back to top Go down

Post by marcellus 8/11/2021, 17:18

glavno da su kata peović i ekipa iz živog zida potpisali... život damo, ustaške pare ne damo

2014-04-16

Back to top Go down

Post by debotoijusto 8/11/2021, 17:33

T. wrote:A čemu se ti veseliš?
odlucivanje referendumom svakako no nedostaje zrelosti drustva da se postave "prava" pitanja... naravno treba smanjiti broj i produziti vrijeme prikupljanja
€ mi vecina prihoda a gubitak vremena i novca konverzija...i drzavi bude bolje tj. jeftinije...skoce cijene proizvoda no to trziste brzo nivelira
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by T. 8/11/2021, 17:36

debotoijusto wrote:
odlucivanje referendumom svakako no nedostaje zrelosti drustva da se postave "prava" pitanja... naravno treba smanjiti broj i produziti vrijeme prikupljanja
€ mi vecina prihoda a gubitak vremena i novca konverzija...i drzavi bude bolje tj. jeftinije...skoce cijene proizvoda no to trziste brzo nivelira
Kakve jebene zrelosti društva?
Ako smo bili zreli prije 30 godina odlučivati o neovisnosti sigurno smo danas zreli odlučivati o jebenoj valuti...
Nemoj mi to muljanje...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by vuksadinare 8/11/2021, 17:39

debotoijusto wrote:
koja prava pitanja?..otvarat groblja za macke a oduzimat djeci kruh..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 8/11/2021, 17:41

I onda se cudimo bilmezima iz (ne)mozemo ako im je clan ovakav mislim na deba...ak nije clan ali jedan od vecih fanova
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 8/11/2021, 17:43

https://www.jutarnji.hr/vaumijau/novosti/gradonacelnik-obisao-skloniste-za-napustene-pse-i-obecao-uskoro-cemo-imati-i-azil-za-macke-15108769
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by debotoijusto 8/11/2021, 17:55

T. wrote:
debotoijusto wrote:
Kakve jebene zrelosti društva?
Ako smo bili zreli prije 30 godina odlučivati o neovisnosti sigurno smo danas zreli odlučivati o jebenoj valuti...
Nemoj mi to muljanje...
da se kunom uredovalo gospodarstvo kao financijskim istrumentom potpisao bi prvi za referendum neovisno tko ga pokrenuo
zrelo drustvo bi koristilo te pogodnosti isto tako u zrelom drustvu ne bi jedini ref. koji prosao bio iz pakosti i nebitan u konacnici
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by RayMabus 8/11/2021, 17:57

Baš me brige za taj referendum. Ne bi ga potpisao ni da sam naletio na štand. Ako ne možeš skupit dovoljno glasova bez mog potpisa a onda se jebi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics