Građani se u potpunosti prilagodili euru
Page 1 of 1
Građani se u potpunosti prilagodili euru
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/dvije-mlade-djevojke-se-u-zoru-mlatile-ispred-pekare-kuvo-jees-se-za-20-eura/2428922.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m
niels-
2021-04-26
Re: Građani se u potpunosti prilagodili euru
neka me nitko ne dira
duša mi je puna nemira
na korak sam od dna
samo ona to ne zna
duša mi je puna nemira
na korak sam od dna
samo ona to ne zna
crvenkasti-
2014-04-17
niels wrote:https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/dvije-mlade-djevojke-se-u-zoru-mlatile-ispred-pekare-kuvo-jees-se-za-20-eura/2428922.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m
Za jebanje je pronađeno prekrasno, tako hrvatsko rješenje: hebanje. Valjalo je skinuti kapu geniju koji se dosjetio. Jezičavi jezični domobrani mogli su do mile volje hebati mater svima, bez straha od mrkih lektora i župnika. Problem je prepoznat tek kad je od silne hebačine stvar otišla u hurac: ispalo je da to nije to, hrasni hrvatski hurac bio je hatastrofalno hilav, hrnj i ohlembešen, bez hapi hrvi, tahorehuć hrivi hurac.
Onda se pojavila spasonosna, naizgled bezopasna zvjezdica.
Poput svakog velikog otkrića u povijesti, i zvjezdica kao tipografski joker otkrivena je sasvim slučajno, kad je u jezikoslovnim krugovima zaključeno kako su nepoćudne riječi u hrvatskom jeziku srbizmi i ostavština komunističkog jezičnog terora, pa predloženo lukavo grafičko rješenje s omraženom jugoslavenskom zvijezdom umjesto vulgarnih srbizama. Nepoznati glas razuma upozorio je kako je "rješenje sa zvjezdicom u kurcu", a neki redakcijski debil pogrešno shvatio kako je rješenje s malom zvjezdicom u riječi "kurac". Tako je nastao hrvatski ku*ac. Većina znanstvenika slaže se da je nulti pacijent bio Goran Ivanišević, kad je ono osvojio Wimbledon, a sve novine objavile sad već slavni transparent "Fala ku*cu!" i Goranovu još slavniju izjavu kako bi, "da nije rođen u Splitu, bija ku*ac od ovce".
Na svu sreću pa je završila ova muka sa sutrašnjim danom. Kuna više nemam, samo eure, sad mi se živo fućka i za preračunavanje.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
mentalitet wrote:niels wrote:https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/dvije-mlade-djevojke-se-u-zoru-mlatile-ispred-pekare-kuvo-jees-se-za-20-eura/2428922.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m
Za jebanje je pronađeno prekrasno, tako hrvatsko rješenje: hebanje. Valjalo je skinuti kapu geniju koji se dosjetio. Jezičavi jezični domobrani mogli su do mile volje hebati mater svima, bez straha od mrkih lektora i župnika. Problem je prepoznat tek kad je od silne hebačine stvar otišla u hurac: ispalo je da to nije to, hrasni hrvatski hurac bio je hatastrofalno hilav, hrnj i ohlembešen, bez hapi hrvi, tahorehuć hrivi hurac.
Onda se pojavila spasonosna, naizgled bezopasna zvjezdica.
Poput svakog velikog otkrića u povijesti, i zvjezdica kao tipografski joker otkrivena je sasvim slučajno, kad je u jezikoslovnim krugovima zaključeno kako su nepoćudne riječi u hrvatskom jeziku srbizmi i ostavština komunističkog jezičnog terora, pa predloženo lukavo grafičko rješenje s omraženom jugoslavenskom zvijezdom umjesto vulgarnih srbizama. Nepoznati glas razuma upozorio je kako je "rješenje sa zvjezdicom u kurcu", a neki redakcijski debil pogrešno shvatio kako je rješenje s malom zvjezdicom u riječi "kurac". Tako je nastao hrvatski ku*ac. Većina znanstvenika slaže se da je nulti pacijent bio Goran Ivanišević, kad je ono osvojio Wimbledon, a sve novine objavile sad već slavni transparent "Fala ku*cu!" i Goranovu još slavniju izjavu kako bi, "da nije rođen u Splitu, bija ku*ac od ovce".
Hahaha
niels-
2021-04-26
Riječ "jebati" inače je vrlo stara autentično hrvatska riječ i navodno se koristila još u 9. stoljeću.
2015-08-09
melkior wrote:Na svu sreću pa je završila ova muka sa sutrašnjim danom. Kuna više nemam, samo eure, sad mi se živo fućka i za preračunavanje.
Ja ne kuzim vas hrvate!!!Zamijenite kunu koja je bila svojevremeno naj jacha valuta na svijetu sa eurom koji je u propadanju.(Svojevremeno si mogao kupiti tvornicu za jednu kunu)
melkior wrote:Riječ "jebati" inače je vrlo stara autentično hrvatska riječ i navodno se koristila još u 9. stoljeću.
Mislim da nije,nego je Prchiti,a jebati je srpska::)) Ja upotrebljavam romantichnu rijech Mrknuti.
P**** vam m****** svima – Zdravko Mamić
mentalitet wrote:melkior wrote:Riječ "jebati" inače je vrlo stara autentično hrvatska riječ i navodno se koristila još u 9. stoljeću.
Mislim da nije,nego je Prchiti,a jebati je srpska::)) Ja upotrebljavam romantichnu rijech Mrknuti.
P**** vam m****** svima – Zdravko Mamić
Autentični hrvatski spolni vulgarizmi etimološki potječu iz staroslavenskog jezika i sanskrta.
"Kurac" dolazi od grčkoga kouros i staroslavenskog kurъ što je značilo "pijetao". Kasniije je dodan deminutivni nastavak pa se dobio oblik kurьcь koji je u kod nas vokalizacijom jerova dao "kurac". Sve vjerojatno dolazi od indoeuropskog korijena *kowr- = zavijati (usp. latin. caurire), ali je možda prvo nastalo onomatopejom. Sličan je odnos i u engleskom jeziku u kojemu cock označava pijetla (naš kokot) i vulgarno penis. "Kurcu" je srodna i riječ 'kurba' odnosno kurva (prasl. *kury, G *kurъve). Takodjer su u sličnoj psovačkoj porabi i riječi za ženski spolni organ: pica, pička, pizda i ine izvedenice (balto-prus. pizdâ, litv. pyzda, ranoslav. *pizda, novočakav. piška, alban. pith), - ili ranije staročakav. voška (iz avest. vohuca).
Jedan od najčešćih glagola koji poprima razne oblike i izvedenice u balkanskim jugo-psovkama je glagol jebati (spolno obćiti) koji postoji i u čakavici, dok ga u kajkavici zamjenjuje germanizam "fukati" s brojnim domaćim izvedenicama. Dolazi od praindoevropskog *h3yebh- što je u samskritu dalo yabhati, a u slavenskim jezicima izvedenice poput jebati u srbohrvatskom jugojeziku, jebać u poljskom, ебать u ruskom i sl. Te su riječi srodne i s grčkom riječi zephyros = zapadnjak: povezano s vjerovanjem kako zapadni vjetar donosi trudnoću. Neki još smatraju kako su ove riječi prvo izvedene od korijena *bhu- što znači "bujati", "rasti" i "graditi". Ovaj glagol dolazi u raznim jugo-balkanskim oblicima poput srboidnoga "jeb'o ti pas mater!" (česta povezanost rodbinskih i životinjskih odnosa), pa "jebem ti ...!" (glagol + neki oblik osobne zamjenice ili najčešće vulgarno "jebi se!".
https://hr.metapedia.org/wiki/Jugo-psovke_i_na%C5%A1e_stare_kletve
2015-08-09
prasl. *jebati (rus. jebát̕, polj. jebać) ← ie. * (h3)yebh- (skr. yabhati, grč. oíphein)
https://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=fVZlWRc%3D
https://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=fVZlWRc%3D
2015-08-09
[quote="melkior"]prasl. *jebati (rus. jebát̕, polj. jebać) ← ie. * (h3)yebh- (skr. yabhati, grč. oíphein)
Pravopis je jednostavan: svi znaju da ku*ac nije ni kupac ni kusac ni kukac ni kunjac ni kunac, svi znaju što ku*ac može biti i što jest, pa ipak ne smije pisati kurac, nego ku*ac. Čita se, jasno, "kurac", ali hrvatske urednike boli ku*ac kako se "ku*ac" čita. Hrvati, naime, ionako ne čitaju
Pravopis je jednostavan: svi znaju da ku*ac nije ni kupac ni kusac ni kukac ni kunjac ni kunac, svi znaju što ku*ac može biti i što jest, pa ipak ne smije pisati kurac, nego ku*ac. Čita se, jasno, "kurac", ali hrvatske urednike boli ku*ac kako se "ku*ac" čita. Hrvati, naime, ionako ne čitaju
Similar topics
» Referendum o Euru
» Propao referendum o Euru?
» Cana: Srbijanci mogu da nas gledaju na TV-u na Euru
» Rublja potonula na novi minimum prema dolaru i euru
» Brnabić: Za poraz Srbije na Euru kriv je hrvatski avion
» Propao referendum o Euru?
» Cana: Srbijanci mogu da nas gledaju na TV-u na Euru
» Rublja potonula na novi minimum prema dolaru i euru
» Brnabić: Za poraz Srbije na Euru kriv je hrvatski avion
Page 1 of 1