Ako je rodni list stariji od...
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Ako je rodni list stariji od...
gargamel0101 wrote:Službenik ili službenica ga je morala poslati po dokumente umjesto da je sa dva klika miša provjerila. nuklearna fizika za naše idiote.Brain32 wrote:Na neprilagođenost društva za potrebe idiota eto što.deda na aparatima wrote:
a ovaj nije morao od šaltera do šaltera, mogao je pola toga i preko interneta, no i ovako nije izgubio previše vremena, obavio je sve u jednom danu, tj. za 2-3 sata
na što se konkretno žali ta osoba?
Što se tiče učinkovitosti, tu si u pravu, bilo bi učinkovitije da je tako, no po pitanju sigurnosti podataka i stabilnosti sustava bolje je da je razgranat.
Guest- Guest
Nije da ne shvaćam što želiš reći pa čak niti da se ne slažem sa tobom ali mi smeta što su ljudi toliki jebeni gotovani. Zbog takvih ljudi je kaos u Heinzelovoj jer usprkos tome što inforamcije imaju na internetu kao i na golemim plakatima u samoj zgradi na kojima je jasno navedeno što treba prikupiti za obavljanje određene radnje nađe se kretena koji dođu bez ičega, moraju nešto pitat i raspravljat se sa službenicom dok ja čekam ko kreten jer je on kreten došao bez ičega nadajući se da će "nekako već dogovoriti"...Na svakom jebenom šalteru čekam 2 sata da bi ja bio gotov za dvije minute jer - znam čitati! Hoću posebni šalter za pismene.gargamel0101 wrote:
Pa da tko me jebe, a tehnologija je tu. Ono dva klika mišem i službenik može doznati sve o tebi. No službeniku je to puno vremena koje on mora potrošiti na cuganje kave. Da tehnologije nema to ne bi bio problem. Ono očekivati službenika da ostavi svoje radno mjesto i ode u drugu zgradu po tvoje papire je blesavo, ali tehnologija je tu.
Dva-tri jača servera i nema problema više, a niti službenika. Svo to silno ulaganje u obrazovanje, znanost i tehnologiju da bi raja trčala po papire. No dobro, ekipa mora na neki način opravdati svoje radno mjesto i plaće koje proizlaze iz njega.
Nego imaju li odvjednici ikakve koristi od tog svog silnog šetanja od šaltera do šaltera (sređivanje papira, biljega i tako to....)?
Brain32-
2014-04-15
Pa dobro poseban šalter ne bi bio loš, ali dolaziš do problema da ti onda službenici ne trebaju. Dva-tri jača servera i kraj priče.Brain32 wrote:Nije da ne shvaćam što želiš reći pa čak niti da se ne slažem sa tobom ali mi smeta što su ljudi toliki jebeni gotovani. Zbog takvih ljudi je kaos u Heinzelovoj jer usprkos tome što inforamcije imaju na internetu kao i na golemim plakatima u samoj zgradi na kojima je jasno navedeno što treba prikupiti za obavljanje određene radnje nađe se kretena koji dođu bez ičega, moraju nešto pitat i raspravljat se sa službenicom dok ja čekam ko kreten jer je on kreten došao bez ičega nadajući se da će "nekako već dogovoriti"...Na svakom jebenom šalteru čekam 2 sata da bi ja bio gotov za dvije minute jer - znam čitati! Hoću posebni šalter za pismene.gargamel0101 wrote:
Pa da tko me jebe, a tehnologija je tu. Ono dva klika mišem i službenik može doznati sve o tebi. No službeniku je to puno vremena koje on mora potrošiti na cuganje kave. Da tehnologije nema to ne bi bio problem. Ono očekivati službenika da ostavi svoje radno mjesto i ode u drugu zgradu po tvoje papire je blesavo, ali tehnologija je tu.
Dva-tri jača servera i nema problema više, a niti službenika. Svo to silno ulaganje u obrazovanje, znanost i tehnologiju da bi raja trčala po papire. No dobro, ekipa mora na neki način opravdati svoje radno mjesto i plaće koje proizlaze iz njega.
Nego imaju li odvjednici ikakve koristi od tog svog silnog šetanja od šaltera do šaltera (sređivanje papira, biljega i tako to....)?
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
što ako ti netko izmjeni podatke na tom serveru?gargamel0101 wrote:
Pa dobro poseban šalter ne bi bio loš, ali dolaziš do problema da ti onda službenici ne trebaju. Dva-tri jača servera i kraj priče.
Guest- Guest
Tužiš tvrtku koja je napravila lošu zaštitu.deda na aparatima wrote:što ako ti netko izmjeni podatke na tom serveru?gargamel0101 wrote:
Pa dobro poseban šalter ne bi bio loš, ali dolaziš do problema da ti onda službenici ne trebaju. Dva-tri jača servera i kraj priče.
MA uglavnom, ako imaš poseban šalter onda ti ne treba toliko službenika. Uzmeš naprimjer one samoposlužne blagajne u Konzumu ili Sparu i dobiješ manje blagajnica.
2015-07-23
pa ta osoba morala bi biti i u posjedu osobne, putovnice, oib a, jmbg a i svega ostaloga a što je malo teže, nije mi poznat takav slučaj da je netko nekome ukrao identitet jer to nije baš tako jednostavno kako ti misliš. osim toga ovi su već prošli bilježnika, mup-a i nema potrebe za rodnim listom starim najviše 6 mjeseci. mislim da je to fora za uzimanje novaca. na izvadcima iz matične knjige rođenih da jer se podaci mjenjaju, brak, rastava, prezime, ime ali kod rodnog lista ne.deda na aparatima wrote:
6 mjeseci je zato što neka osoba može biti mrtva, a netko drugi može biti u posjedu njegovog rodnog lista pa raditi kojekave gluposti
mrtvoj osobi se ne izdaje rodni nego smrtni list
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ali zašto bi iznova dokazivao nešto što je uvijek isto? i platio to.Brain32 wrote:ali je teret dokazivanja ispunjenja uvjeta na građaninu
2015-08-15
Rodni list se može mijenjati, platiti ne moraš.
Brain32-
2014-04-15
a što se može promjeniti na rodnom listu?Brain32 wrote:Rodni list se može mijenjati, platiti ne moraš.
2015-08-15
ako je sve centralizirano i objedinjeno učinkovitost je veća, no sigurnost i stabilnost je manjagargamel0101 wrote:Tužiš tvrtku koja je napravila lošu zaštitu.deda na aparatima wrote:što ako ti netko izmjeni podatke na tom serveru?gargamel0101 wrote:
Guest- Guest
Stoji.deda na aparatima wrote:ako je sve centralizirano i objedinjeno učinkovitost je veća, no sigurnost i stabilnost je manjagargamel0101 wrote:Tužiš tvrtku koja je napravila lošu zaštitu.deda na aparatima wrote:što ako ti netko izmjeni podatke na tom serveru?gargamel0101 wrote:
2015-07-23
Možeš promijeniti ime recimo. Imaš rubriku "Naknadni upisi i bilješke" na rodnom listu.kaja_333 wrote:a što se može promjeniti na rodnom listu?Brain32 wrote:Rodni list se može mijenjati, platiti ne moraš.
Brain32-
2014-04-15
Pa dobro. Dođeš u ured i na osobnoj Petar Perić, a na rodnom Petar Marić logično je da moraš po novi rodni, ali ako je na osobnoj i rodnom Petar Perić onda nema potrebe. Ovo je čisto da se lova muze.Brain32 wrote:Možeš promijeniti ime recimo. Imaš rubriku "Naknadni upisi i bilješke" na rodnom listu.kaja_333 wrote:a što se može promjeniti na rodnom listu?Brain32 wrote:Rodni list se može mijenjati, platiti ne moraš.
2015-07-23
ma na izvodima iz matične knjige rođenih se mjenjaju podaci ljudi a ne na rodnom listu, on je samo potvrda o činjenici rođenja. a ovog su tražili novi rodni list ne izvadak.
2015-08-15
i da , naplatili su ziher malo biljega, bar 20 kuna.
2015-08-15
Ma kakva lova ljudi, sve preko servisa E-građani besplatno napraviš, jbte mogu ti poslat svoj rodni list na pp u 5 minuta...
Brain32-
2014-04-15
Kakovi rodni list? Za ča vam služi OIB?
Stribor-
2015-09-22
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Rodni teror
» Stariji i od Zidova
» Jedino Japanci stariji od Srba
» Mladi više vjeruju crkvi nego stariji.
» Bush stariji oštro protiv Trump
» Stariji i od Zidova
» Jedino Japanci stariji od Srba
» Mladi više vjeruju crkvi nego stariji.
» Bush stariji oštro protiv Trump
Page 2 of 2